Dienstag, 30. Dezember 2014

نثار پلو - قزوین


اولین باری هست که نثار پلو درست کردم :)
این هم یکی از اون پلوهای معروف و ملی کشورمون هست که آدم با دیدن و خوندن موادش متوجه میشه که باید خیلی خوشمزه باشه 
و اولین باری هست که یک غذا رو به صورت قرینه ای تزئین کردم :)))
نثار پلو که مربوط به شهر قزوین هست با شکلها و روشهای متفاوتی تهیه میشه 
از بابت گوشت که یا چرخی هست یا تیکه و حتی گاهی مرغ
و همینجور کم و کاستی تو بعضی مواد داخلش 


به هر حال این پلوی لذیذ ما تشکیل شده از:
* گوشت چرخ کرده که با پیاز و رب سرخ کردم و ادویه دلخواه خودم رو بهش زدم ( غلظتش به عهده خودتون )
* بادام پرک شده 
* خلال پسته 
* پوست پرتقال شیرین شده 
* کشمش پلویی 
* و برنج زعفرانی ..... که کل مواد رو بدون برنج اول کمی با روغن و کره تفت دادم و چند قاشق آب و زعفران دم کرده اضافه کردم و روی برنج سفید کشیدم و تزئین کردم 

خیلی از دوستان زرشک هم اضافه میکنن 
یا از گلاب و هل و شکر هم استفاده میکنن , که من به دلیل شخصی ازشون صرفنظر کردم 
ولی اگه ذائقه شما سازگاری داره میتونید اضافه کنید :)
نوش جان , گیلدا 









Freitag, 19. Dezember 2014

تخم مرغ جیبی - Pochiertes Ei



خیلی وقت پیشها ی دستور تو دفتر قدیمی خودم داشتم  با نام تخم مرغ جیبی 
یادم نیست از کجا آورده بودم یا از تلویزیون بود یا از کتاب خانوم منتظمی یا جای دیگه ......
ولی هر چی بود وقتی خوندم برام جالب توجه بود هر چند که هیچوقت هم اجراش نکردم :) اما یادداشتش کردم 
چون حس میکردم واسه ی کاری و ی زمانی مناسبه که انگار بعد از چندین سال اون زمان رسید :)))
در آلمان خیلی از این مورد استفاده میشه البته با نام   Pochiertes Ei
برای بعضی از سالادها یا حتی واسه صبحانه ایده بسیار لذیذ ی میتونه باشه 
ابته شرطش اینه که مثل من از تخم مرغ اون هم از نوع نیمپزش خوشتون بیاد ؛)
و اما روش کار :
اول از همه ١ عدد تخم مرغ رو داخل ظرفی با دقت بشکنید , جوری که زرده خراب نشه 
داخل ظرفی آب بریزید به حدی که یقین داشته باشید بعد از ریختن تخم مرغ , میتونه توش شناور باشه 
بعد از گرم شدن آب * دقت کنید که آب نباید جوش بزنه , حتی در مراحل پخت 
١ قاشق سرکه و کمی نمک اضافه کنید و با یک قاشق آب رو به صورت دورانی بهم بزنید 
جوری که انگار گردآب شده :))) البته گردآبتون شدید نباشه 


و بعد با دقت تخم مرغ رو در ظرف خالی کنید و باز هم به همون صورت کمی به هم زدن دورانی ادامه بدید 
دقت کنید که با تخم مرغ  تماس نداشته باشید , چون زرده میترکه 
بعد که سفیده کمی خودش رو گرفت با دقت کمی با قاشق زیرو رو کنید تا همه طرفش خوب و یک دست شه 
یقینا اضافاتی در گوشه و کنار تخم مرغ هست که بعد از بیرون آوردن با چاقو میتونید جدا کنید 
چیزی حدود ٥ دقیقه به زمان احتیاج داره 
بعد از آب بیرون بیارید و روی دستمال آشپزخانه بزارید و هر جور که دوست دارید استفاده کنید 
نوش جان , گیلدا 











Dienstag, 16. Dezember 2014

قنبر پلو - شیرازی




و اما بعد از دمی کلم شیرازی که براتون مدتی پیش گذاشته بودم , میریم سراغ یک پلوی خوشمزه دیگه با نام قنبر پلو 
واسه من اسم این پلو خیلی جالب بود , حالا اینکه رو چه اساسی نام این پلو قنبر هست رو باید از شیرازی های عزیز سوال کرد 
با توجه به موادش که یکی از اونها کشمش بود , شک داشتم که تهیه اش کنم 
چون اصولا از کشمش زیاد خوشم نمیاد و تنها تو نان کشمشی دوست دارم ازش استفاده کنم 
ولی از اونجایی که گاهی اوقات به خودم میگم که باید به همه چیز خودمو عادت بدم این بود که تصمیم گرفتم تهیه کنم
در این غذا هم از گوشت تیکه و هم از گوشت چرخی استفاده میشه که من از گوشت چرخی استفاده کردم  

مواد لازم برای ٢ نفر :
برنج ٢ پیمانه آبکش شده 
گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم 
ارد نخودچی ٣ قاشق 
پیاز ٢ عدد 
کشمش پلویی ١٥٠ گرم 
گردو نگینی ١٥٠ گرم 
رب انار ٢ قاشق 
نمک , فلفل , زردچوبه , دارچین 

طرز تهیه :
خوب قسمت گوشت قلقلی که دقیقا مثل کلم پلو شیرازی عمل میشه , میتونید اینجا ببینید 
البته من کاملا سرخ نمیکنم و وقتی کمی پخته شد و به آب و روغن افتاد اونو بر میدارم 
١ پیاز دیگه باقی میمونه که خلال میکنیم و با کمی کره و روغن تفت میدیم 
و بهش گردو , کشمش , ادویه رو اضافه کرده و باز کمی تفت میدیم 
در آخر رب انار رو اضافه میکنیم
من ١ قاشق زعفران دم کرده و ١ قاشق عسل هم در آخر اضافه کردم


مواد رو  لابلای برنج آبکش شده اضافه کرده و میزاریم که دم بکشه 
این پلو بسیار لذیذ و خوشمزه بود , و به دوستانی که دنبال تنوع در غذاهشون هستن پیشنهاد میکنم که حتما امتحان کنن 
نوش جان , گیلدا





Montag, 15. Dezember 2014

کیک خطاطی نستعلیق




این هم کیک تولد همسر که با در خواست خودش و همینجور با همفکری شهرزاد عزیز به اینجا رسید 
کار خطاطی نستعلیق از همسرم هست و من اونو به صورت الگو روی خمیر فوندات پیاده کردم و بریدم :)
که برشهای نستعلیق به روی خمیر فوندات به که به صورت کاغذ ابر و باد در اومده بود پیاده شد 
البته طبق معمول خرابکاری هم زیاد داره :))) 

کیک ساده ای بود که از بابت طعم و مزه همه خوششون اومد 
خود کیک با فرمول کیک ١,٢,٣,٤ تهیه شد و با باتر کریم آلمانی پر شد 

گیلدا 








Dienstag, 9. Dezember 2014

سوپ کدو با خامه




تو پستهای قدیمی براتون سوپ کدو رو گذاشته بودم 
که در واقع با شیره نارگیل تهیه شده بود 
اینبار با کمی تغییر از خامه استفاده کردم 
اینو هم بگم که اصولا تو پاییز و زمستون اینجا کدو تنبل به وفور یافت میشه و سوپ کدو هم پای ثابت منوی خونه ماست 
اگه تا به حال این سوپ رو تهیه نکردید حتما امتحان کنید , و یقین داشته باشید که هر سال همین موقع ها سراغش میرید 
من چون این سوپ رو چشمی درست میکنم , به صورت تقریبی هم موادش رو میگم 

مواد لازم :
کدوی که پخته شده باشه و به صورت پوره در اومده باشه , حدود ١ پیاله ماست خوری پر 
پیاز ١ عدد 
نمک , فلفل , جوز هندی , زردچوبه 
خامه ١٠٠ تا ١٢٠ میل 
اسانس مرغ یا آب مرغ ٢ لیوان  
کره ١ قاشق 
سویا سس , به مقدار لازم 

طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو رنده کنید و همراه با ادویه و کره و مقداری روغن تفت بدید  
دقت کنید رنگش تغییر نکنه 


و پوره کدو رو همراه با آب مرغ یا مقداری آب و اسانس مرغ اضافه کنید  
دقت به نمک داشته باشید اگه احتیاج بود اضافه کنید 
با حرارت کم بزارید کمی جوش بزنه 
و در آخر کار خامه رو اضافه کنید , و بزارید کمی دیگه با خامه بپزه 


این سوپ خیلی زود تهیه میشه و بسیار خوشرنگ هست 
موقع سرو کردن میتونید روش مقداری سس سویا بریزید و میل کنید 
نوش  جان ؛ گیلدا 



Freitag, 5. Dezember 2014

Brownies Cookies - کوکی برانیز




اگه دقت کرده باشید تو دستورات من کوکی خیلی کمه , خود منهم نمیدونم چرا , ولی خوب ..... 
بعد از تهیه کیک برانیز که برام خیلی لذیذ اومد , تصمیم گرفتم که کوکی برانیز رو امتحان کنم 
گزینه های من برای اینجور موارد اصولا وبلاگهای آلمانی هستن , چون بهترین راهنمایی ها رو با دقیقترین اندازه ها رو در اختیار دیگران قرار میدن
این کوکی های شکلاتی بسیار لذیذ بود , و ماندگاری خوبی هم داشت و به سرعت هم با چای و قهوه میل شد و جای شما خالی لذت بردیم :)
در ابتدا کوکی ها خیلی نرم هستن و ی چیزی تو مایه های کلوچه میمونه ولی بعد از اینکه کاملا خنک شد به خوبی انسجام پیدا میکنه و دقیقا مثل بیسکویت ترد و خوشمزه میشه 
و اما میریم سراغ تهیه این کوکی های خوشمه 


* با مقادیر گفته شده میتونید ٥٠ تا ٥٢ عدد کوکی بدست بیارید

مواد لازم :
شکلات تیره ٤٦٠ گرم 
شکر ١٣٠ گرم 
کره ٢٥ گرم 
آرد ٤٠ تا ٥٠ گرم 
تخم  مرغ ٢ عدد 
وانیل ١ قاشق چای خوری 
پکینگ پادر ١ قاشق چای خوری 

طرز تهیه :
ابتدا شکلاتها رو به روش بن ماری آب کنید 
داخل شکلاتها کره و وانیل رو اضافه کنید


تخم مرغها رو خوب بزنید و شکر رو اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید تا موادتون هجمدار و کشدار شه 
حالا شکلات خنک شده رو به تخم مرغها اضافه کنید و به هم زدن در حد مخلوط شدن ادامه بدید 
ارد رو با پیکینگ پادر مخلوط کنید 
اگه دقت کرده باشید من مقدار ارد رو ٤٠ تا ٥٠ گرم گفتم , چون این بر میگرده به بزرگی تخم مرغها تون و همینجور خشکی اردتون


پس اول ٤٠ گرم رو به صورت الک شده به مواد شکلاتی اضافه کنید , و مخلوط خودتون رو هم بزنید , باید در حدی باشه که وقتی تو سینی میریزید شکلش به همون صورت بمونه 
البته در عین حال کمی شل هم باشه , چیزی تو مایه های خامه فرم گرفته 
من عکسش رو پائین گذاشتم تا بهتر متوجه شین


اینجاست که متوجه میشین اون ٤٠ گرم کم هست یا نه که اگه کم بود میتونید ١٠ گرم دیگه رو به صورت الک شده کم کم اضافه کنید 
فرتون رو با دمای ١٧٠ درجه سانتیگراد خوب گرم کنید * دقت کنید که این مرحله مهمه که خوب گرم باشه 
حالا از مواد داخل نایلونهای پلاستیکی مخصوص یا معمولی بریزید و سرش رو سوراخ کنید و روی کاغذهایی که روی سینی فر قرار دادید خالی کنید 
دقت کنید که بینشون فاصله باشه و جا برای پختن داشته باشن 
حالا کوکی ها رو دخال فر به مدت ١٠ تا ١٢ دقیقه قرار بدید 
هر بار که یک سینی پخته شد روی سینی خنک دیگه دوباره کوکی ها رو خالی کنید و داخل فر بزارید 
از قبل اینکار رو نکنید , چون اگه زیاد تو فضای آزاد بمونه پخش سینی میشه 
بعد از خنک شدن هم میتونید از سینی جدا کنید و میل کنید 
نوش جان , گیلدا 









Montag, 1. Dezember 2014

کوکو ماهی تن



این روزها همه تو نت از کوکو ماهی تن صحبت میکنن 
و خیلی هم دستورها متفاوته 
خوشم میاد از اون دستورهایی که جای مانور زیاد داشته باشه و بتونی با هر چی که دم دستت هست یا دوست داری داخلش بریزی 
فقط کافیه که از ماهی تن خوشتون بیاد .... یا بهتر بگم از ماهی خوشتون بیاد 
اونوقت میتونید یک غذای سالم و لذیذ تهیه کنید

طبیعتا من هم از اون چیزهای که دوست داشتم تو این کوکو استفاده کردم 
١ تن کنسرو ماهی رو داخل آبکش ریختم تا آب یا روغنی که داره بره 
و اونو با ٢ عدد تخم مرغ + مقداری سبزی خوش عطر مثل جعفری و گشنیز + چند قاشق پودر سوخاری + سیر له شده + پیاز رنده شده و همینجور نمک و فلفل مخلوط کردم 


و روغن رو داخل تابه ریختم و بعد از هم زدن مواد به تابه اضافه کردم شله رو کم کردم و درب بسته گذاشتم که کم کم  بپزه 
میتونید از هر چیز دیگه که دوست داشید تو این کوکو اضافه  کنید 

فقط دقت کنید که واسه استحکام این کوکو باید به اندازه کافی پودر سوخاری اضافه کنید در غیر اینصورت شل میشه 
نوش جان , گیلدا