کوفته - Kadin Budu Kofte , ترکیه
تو ترکیه تنوع کوفته زیاده ، و از اونجایی که مواد غذایشون شبیه به ایرانه اکثر خوراکهاشون لذیذه و خوشمزهست
این کوفته رو که الان میزارم با نام Kadin Budu Kofte میشناسند که چیزی شبه به همون کوفته یا کوبه برنج خودمون هست
اگه این نام رو تو نت سرچ کنید بهتون کلی دستور میده و همینجور کلی متفاوته
تفاوت تو مواد داخلش و حتی طرز طبخش
که به نظر من این مواد و طرز طبخ لذیذتر از باقی بود ، اگه امتحان کردید نظرتون رو بگید :))
مواد لازم :
برنج که بهتره نیم دانه باشه ٢ استکان ( به صورت کته بدون روغن پخته شده )
گوشت چرخ کرده ٢ تا ٢٠٠ گرم که جمعا میشه ٤٠٠ گرم
پیاز ١ عدد
گشنیز یا جعفری خرد شده ٥٠ گرم
فلفل دلمه رنگی ریز خرد شده ١ استکان
نمک ، زردچوبه ، فلفل ، ادویه دلخواه
طرز تهیه :
پیاز رو ریز خرد کنید و با یکی از اون ٢٠٠ گرم گوشت چرخ کرده تفت بدید ، سعی کنید روغن نریزید یا خیلی کم استفاده کنید
تو این مرحله به جز نمک چیزی به گوشت اضافه نکنید
دقت کنید که ٢٠٠ گرم دیگه گوشت چرخ کرده خام رو دارید که موجب میشه حالت چسبندگی به کوفته های شما بده
مواد رو خوب ورز بدید و از اونها به هر صورتی که دوست داشتید ( بیضی ، گرد ، دراز ، مربع ، مستطیل :)))) گلولهایی تهیه کنید و برای سوخاری کردن آماده کنید
که قبلا در مورد سوخاری کردن توضیحات کافی رو داده بودم
و یکی یکی اونها رو داخل روغن سرخ کنید و روی دستمال آشپز خانه بزارید تا روغن اضافه اون بره
من این کوفته ها رو با سس تند و شیرین و سیر دار که آماده خریده بودم خوردم ، خیلی خوب شد
باقی رو هم با کمی آب لیموی تازه خوردم ، یومیییییییییییییی
چقدر هم عالی و لذیذ ، منظورت دو تا گوشت 200 گرم بود گیلدا جان ؟
AntwortenLöschenمنم عاشق غذاهای ترکیه ای هستم ، به قول تو به ذائقه ی ما میخوره
مرسی گلی ، اره عزیزم الان باز سعی کردم بهتر بنویسم :))
Löschenمنظور ٢ بار گوشت ٢٠٠ گرم هست
جات خالی خیلی لذیذ بود
وای چه کوفته های خوشمزه ایی .... چه گوجه های رنگارنگ و نازی ... گیلدا جونم خیلی عالیه دستت درد نکنه :**
AntwortenLöschenها ها ، مرسی پگاه جونم ، جات خالی عزیزم
Löschenبه به چقدر خوشگل و خوبن اینا....خیلی خوبه. من باید مواد رو نصف کنم درست کنم. زیاد می شه برای دو نفر ولی عالیه ها.... دستت طلا
AntwortenLöschenمرسی شادی جونم
Löschenعزیزم زیاد نبودها ا ا :))) ما ٢ نفر خوردیم ، کمی هم زیاد اومد :))))
چه اسم با مزه ایی داره خودشم که عالییییییییی شده باید خیلی خوشمزه باشه نوش جونتون عزیزمممم
AntwortenLöschenمرسی اعظم جون ، راستش اسمش واسه خود من هم سخته تلفظ کنم :))))))
Löschenمنم از غذاهای ترکی خیلی خاطره دارم
AntwortenLöschenضمنا کوفته هات خیلی عالی شده گیلدا جون
مرســــی
مرسی لاله جون ، خاطره اگه خوب باشه ، آدم میخواهد همیشه یاد آوری بشه
AntwortenLöschen;)
ببخشید گوشت خام رو نیازی نیست با پیاز رنده شده ورز بدیم و بعد موادداخل کوفته رو بذاریم توش؟
AntwortenLöschenآقای نشاطی ممنونم از توجهتون
AntwortenLöschenراستش این کوفته داخل چیزی قرار نمیگیره
و من در اونجای که ٢٠٠ گرم گوشت خام رو اضافه باید کرد ، نوشتم که باید خوب ورز بدیم تا بهم بچسبه
در واقع شما از این مواد گلوله های تهیه میکنید و به صورت سوخاری سرخش میکنید
درود خانوم گیلدا، حسام هستم
AntwortenLöschenیه سوال داشتم
اصلا هم قصد بی احترامی ندارم ولی از اون جایی که خودم پسر جوونی هستم و از بچگی آشپزی میکردم کنجکاو بودم همیشه که از یکنفر یروزی بپرسم که چرا تو غذاهای خارجی از همون ادویهٔ اصلی اون غذا تو اون کشور هیچوقت اسمی نمیبریم و بجاش میگیم دلخواه؟ البته فقط شما نیستید، همه تو دستروشون همین رو میگن.
سوال بعدیم اینکه خودتون فکر نمیکنید مزهٔ اصلی هر غذای خارجی نصفش بر میگرد به ادویه خاصش؟
چون فکر میکنم با ادویه خاص خودشون مزهٔ اصلی اون غذارو به مردم معرفی میکنیم و تازه میتونیم طرز تهیه اون ادویهها رو هم به بلاگها اضافه کنیم که دیگه مردم هم مشکله پیدا کردنشون تو شهرهای کوچیکتر تو ایران رو نداشته باشن.
بلاگ شما رو خیلی دوست دارم و دروغ نگفته باشم خودم شخصاً چندبار از آموزشهاتون استفاده کردم و شامی ترش گیلانی رو خیلی دوست داشتم که شما یاد دادید
ممنون.
سلام آقا حسام
AntwortenLöschenاول از همه بسیار خوشحالم که میبینم آقایون هم به وبلاگ من سر میزنن :)
و دوم اینکه من اینجا به اندازه کافی حتی فوش هم میخورم , شما چرا واسه ١ سوال متداول معذرت خواهی میکنید ؟؟ :)
در مورد سوال شما باید بگم از اونجایی که این موارد کمی دلبخواهی هست من به عهده خود شخص میزارم
به نظر من اگه ادویه خاص باشه به گفته شما بهتره که حتما نام برده شه
مثل گرام ماسالا یا تندوری و .......
خود من شخصا زیاد با ادویه ها بازی نمیکنم , مثلا در ١ خوراک اگه از سیر و دارچین استفاده کنم دیگه نمیام عطر اونو با چیز دیگه خراب کنم یا ترجیح میدم که تو همه اونها از سیر استفاده نکنم تا بتونه فرقی با دیگری داشته باشه
اما تا اونجا که امکان داشته باشه و اگه ١ ادویه پایه باشه , سعی میکنم عنوان کنم
در مورد سوال دوم باید بگم که ادویه ها بسیار مأثر هستن تو دستورات ولی به عنوان مثال بارها و بارها تو دستورات آلمانی که نامی از زردچوبه برده نمیشه و من هم استفاده نمیکنم , هیچ مشکلی پیش نیومد
باز هم ممنونم از توجه و حسن نظری که به من و وبلاگ دارید و ممنونم از کامنتتون