پنیر - Panir
میگم پنیر زدن هم واسه خودش دنیای داره ها ا ا ا ا :))
آدم یاد دهات و بوی شیر گرم و پنیر و ...... میوفته
مادرم اون موقعها همش خودش تهیه میکرد ، ولی من هیچوقت نگاه نمیکردم که چه میکرد ، و فقط از خوردنش لذت میبردم :)
به هر حال واسه من که کلی لذت داشت ، شاید به خاطر این بود که اولین تجربم بود ، واسه همین هم تصمیم گرفتم که باقی لبنیات رو هم تهیه کنم :))))
و اما روش کار و مواد لازمش ، قبل از هر چیز باید بگم که واسه تهیه انواع پنیر بهتره که یک دماسنج داشته باشید
چون کارهاتون کاملا بر وفق مراد انجام میش ، بدون اینکه شک داشته باشید
مواد لازم :
شیر ۳/۵ درصد چرب ۴ لیتر
آبلیمو تازه ۱۱۰ میل
نمک ، ۱ قاشق چای خوری ...اگه در دسترس بود بهتره که از نمک دریا استفاده کنید
بهتره که نمک و آبلیمو رو در دسترس خودتون آماده داشته باشید
طرز تهیه :
شیر رو در ظرف بزرگی ریخته و میزارید که حرارتش به °۹۳ برسه ، این دما دمایی هست که شیر نسبت گرم شده
عقربه سیاه دماسنج هنوز حرکت نداره
در اینجا عقربه سیاه به حرارت مورد نظر رسیده
در این زمان نمک رو اضافه کره و خوب هم میزنیم
سپس آبلیمو رو در طی ۲ تا ۳ مرحله اضافه میکنیم و هم میزنیم
کم کم میبینید که شیر بریده میشه ، باز در این زمان هم شیر نباید بجوشه
سپس شیر بریده شده را با کمک کفگیر داخل یک پارچه تنظیفی تمیزریخته , و خوب سر پارچه رو میپیچونیم و پارچه رو داخل یک آبکش میزاریم
روی پنیر یک وزنه سنگین میزاریم و به مدت ۲ تا ۳ ساعت میزاریم که به همین حالت باشه تا آب اضافه اون گرفته شه
آب باقی مانده از پنیر رو در نریزید ، و اگه مایل بودید کمی شور باشه یا طعم خاصی مثل سبزیجات تازه داشته باشه ، میتونید داخل آب پنیر این مواد رو اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا
چقدر عالی شده گیلدا جان ، چقددددر هم قشنگ توضیح دادی ، دلم میخواد با همین قیافه که هنوز کسل خواب صبح هستم پاشم برم دماسنج بخرم :)))))
AntwortenLöschenدرست کردن پنیر مدتهاست که گوشه ی ذهن من رو درگیر کرده ، باید بجنبم ، دست گلت درد نکنه از دستور کاملت
مرسی رزکم ، عزیزم خیلیها که واقع کد بانو هستند بدون دماسنج هم تهیه میکنند ، مثل مادرم که هیچوقت یاد ندارم که با دماسنج کار کرده باشه :)
Löschenولی من وقتی با دماسنج کار کردم دیدم که خیلی تو کار تاثیر داره ، چون به نقطه جوش نباید برسه
منتظر کارهات میمونم عزیزم :***
گیلدا جونم الحق که خیلی کدبانویی! پنیر رو خوب درآوردن واقعا هنر می خواد! دست گلت واقعا درد نکنه! الان اگه من آلمان بودم می رفتم از این مغازه های ایرانی یه نان سنگک خوشگل می خریدم و با این پنیر خوشمزه و چایی شیرین نوش جون می کردمش
AntwortenLöschenمرسی شبو جون ، کاش میشد که بشه
Löschenعزیزم ، کدبانو کجا بود ، اگه این دماسنج نبود ، همه خراب بود :)))))))
دستت درد نکنه گیلدا جون . کلی منو یاد مامانم انداختی یک مدت تب پنیر زدن تو خونه همه رو گرفته بود یکدفعه هم این تب فروکش کرد ))))))))))
AntwortenLöschenآره عارفه جون ، اتفاقا تو خونه ما هم همینجور بود ، این اواخر مامانم عاشق این پنیر کوپنی ها شده بود ، دست از پنیر درست کردن برداشته بود :)))))))
AntwortenLöschenگیلدایی چه خوشگل شده...منم زیاد پنیر درست می کنم راستش...ولی همیشه از سرکه استفاده می کردم...دماسنج هم نداشتم و همینجوری هردمبیلی می درستیدم :)))
AntwortenLöschenولی الان دماسنج دارم و شاید اصولیش رو اینجوری بدرستم و بذارم وبلاگم..نه ماست و نه پنیر رو نذاشتم تو وبلاگ :))))))
دست گلت درد نکنه..خیلی عالی شده و تایید می کنم که بسیور بسیور لذت بخشه این کار :))))))
مرسی هانی جون ، من هم بسیور بسیور ممنونم :))))))
AntwortenLöschenعزیزم خیلیها همینجوری تهیه میکنند ، و به نظر من این مهارت کار رو میرسونه
این منم که ی مقدار سوسولی کار کردم :))))
آخی منم یاد مامان بابام افتادم
AntwortenLöschenمن از خیلی ها یعنی تقریبا از همه شنیده ام از سرکه یا ابلیمو استفاده می کنن ولی بابای من قبول نداشت می گفت اینطوری شیر می بره و خودش همیشه از مایه پنیر که داخل بدن گوسفند است یا از قرص پنیر که توی داروخانه ها بفروش می ره استفاده می کرد
هیچ وقتم من نفهمیدم اخرش کدوم درسته
:))
ولی به هر روش مهم طعم پنیر خونگی است که مخصوصا دو سه روز اولش با هیچ پنیری توی دنیا قابل مقایسه نیست
*** یادش بخیر
**** دستت درد نکنه گیلدا جون و نوش جونتون
مرسی لاله جون
AntwortenLöschenاره راست میگی ، من هم با همه چیز شنیدم ، و هاومتور که گفتم بهتر میبینم که از سایتهای آلمانی دستوراتم رو بر دارم
چون میدونم که همه رو مو به مو میگند و همینجور سالم کار میکنند
و جالب اینکه تو انواع دستورهای پنیر که تو ی سایت پیدا کردم ، هر کدوم با یک چیز تهیه شده
ببینم موفق میشم باغ رو هم درست کنم :))
منظور بقیه بود :)))
Löschenمرسی گیلدا جون اره خیلی خوبه, اینجوری مائم استفاده می کنیم
Löschenفقط یه سوال: این پنیری که الان گذاشتی همون پنیر ریکوتا نیس؟ البته نمی دونم به آلمانی چی می شه
یه مدت افتاده بودم تو خط درست کردن ریکوتا ولی هر چی سرچ کردم تو همه دستورا دماسنج اشپزخونه می خواست و چون اینجا نتونستم پیدا کنم از فکرش اومدم بیرون
نه لاله جون ، ریکوتا جزو پنیرهای هست که اینجا بهشون Frischkäse میگند یا پنیر خامه ای
Löschenو اصولا با چیزهای چربتر مثل بوتر میلش یا خامه تهیه میشه
خیلی هم نرم و پفکی هست و حالت سفت مثل اینها نداره ، البته این چیزی هست که اینجا دیدم
این همون پنیر خودمون هست که آلمانیها هم از هندیها با نام پنیر میشناسند
لاله جون، شف طیبه دستور ریکتا رو چند وقت پیش گذاشتن..بدون دماسنج هم هست...
AntwortenLöschenبابا زیاد به دماسنج تکیه نکنید ، من ی کم سوسول بودم :)))))))
Löschenبه به نووش جان عاشقشم
AntwortenLöschenمرسی لیلا جون ن ن ن
AntwortenLöschenگیلدا جون کجایی خواهر؟ خبری ازت نیست! امیدوارم هر جا که هستی حالت خوب باشه عزیزم
AntwortenLöschenهستم نازنینم ، ولی ظرفیت وبلاگم تمام شده و دیگه عکس قبول نمیکنه ، باید دنبال چاره باشم :)))))))
AntwortenLöschenمنم اومدم اينجا سراغت و بگيرم گيلدا جان، نمي دونستم بلاگرم ظرفيت داره،
AntwortenLöschenحالا چقدر هست ظرفيت اين بي ظرفيت؟
:)))
:)))))))))
AntwortenLöschenلاله جون آره ظرفیت داره ، من هم نمیدونستم . اتفاقا چند مدت هست های میخواهم بهت بگم ، میبینم تو هم کم پیدا هستی
الان میفهمم چه کار خوبی کردی عکسهای دستور رو کوچیک گذشتی ، چون همین موجب میشه که حجم عکست پایین بیاد
اینکه چقدر بوده نمیدونم ، ولی الان ی خبر موقع دانلود عکس میده که دیگه ظرفیت نداره ، و در جایی میگه که به حسابشون پول بریزی تا دوباره باز شه
ولی مشکل اینه که شماره حساب بانکی رو میخواهد و من میترسم که اینکار رو انجام بدم و شماره رو بدم
حالا موندم که چه کنم !!!!!!!!!!! :((((((((((
گیلدا جون نمی شه وب سایت بزنی؟ فک کنم نهایتش بهترین راه حل همین باشه. چون اگه اینطور باشه همین امروز فرداس که ظرفیت منم با این همه عکسی که می ذارم تمام بشه
AntwortenLöschenاز قدیمی تر ها سوال کردی؟ شاید بتونن کمکت کنن مثلا لیلا جون
لاله چون از لیلا پرسیدم ، اون هم گفت به همین صورت هست
AntwortenLöschenجدی جدی مغزم داغ کرده ، نمیدونم چه کنم !!!!!!!
تازه واسه عارفه جون هم این اتفاق افتاده ، اونروز بهش گفتم بیا ی وبلاگ ایرانی باز کنیم تا انقدر دردسر نداشته باشه :(
جدی جدی موندم ، با یک عالمه کار و دلم میسوزه واسه این همه زحمت :(((
والا چی بگم, من فکر می کردم دامنه بلاگر نامحدود است. وبلاگای ایرانی ام متاسفانه قالبای سردی داره. بعدم هر چی همه جای دنیا مجانی است ایران پولی است. با این اوضاع, بعید می دونم وبلاگای ایرانی ام پولی نباشه
Löschenمن بهت پیشنهاد می دم وب سایت بزن, با یه ادرسی که توی ایرانم بتونن بدون فیلترشکن از سایتت استفاده کنن
چی بگم والا لاله جون ، من که تو پرشین بلاگ رفتم ، اولش نوشته مجانی هست ، حالا نمیدونم مثل همین اول کار مجانی هست یا همش ؟؟
AntwortenLöschenمشکل اینه که من زیاد به اینجور کارها وارد نسیتم ، و همین وبلاگ رو هم ی نفر دیگه برام باز کرد :))
اصلا نمیدونم چجوری میشه وبسایت زد ، یا اینکه مثل وبلاگ شرکتهای مختلف داره یا نه ؟
گیلدا جون 93 درجه فارنهایت یا سانتیگراده؟!
AntwortenLöschenتو عکس اولی مشخصه عزیزم , به سانتی گراد هست :)
AntwortenLöschen