شامی رودباری




امروز تصمیم گرفتم که یکی دیگه از خوراکهای رسمی کشورمون رو که دستورش رو خانوم * رویا خوش قلب در اختیارم قرار داد تهیه کنم 
همونجور که میدونید من همیشه دنبال دستورهای مختلف کشورمون هستم , و دوست دارم اونهایی که کاملا یا تقریبا , ناشناخته هستن رو ... هم امتحان کنم و هم به دیگر عزیزان معرفی کنم :)
بعد از تهیه شامی های سنتی , مثل شامی رشتی یا شامی بابلی , شامی بروجردی , ترش شامی   ( روی هر کدوم کلیک کنید به دستورشون میرسید ) حالا نوبت به شامی رودباری میرسه 
یقینا وقتی نام رودبار به گوشمون میرسه , یاد زیتونهاای خوشمزه و رنگارنگ و باریک و درشتش ... میفتیم ^_^
بله ..... همونجور که حدس زدید این شامی هم با روغن زیتون تهیه میشه , ولی در کنار این روغن زیتون چند تا سبزی که هر چند وجودشون کم هست ولی همگی معطر و خوشبو هستن , دیده میشه 
که  وجود این مواد ذکر شده و چند تای دیگه , کاملا این شامی رو متفاوت و لذیذ میکنه 
اونقدر متفاوت که دلت میخواهد تو لیست غذایی ماهانه انجامش بدی :)
من در مورد مواد این شامی باید ذکر کنم که دقیقا از همون موادی که رویا جون در اختیارم گذاشت استفاده کردم , ولی مقادیر رو کم و زیاد کردم



مواد لازم برای شامی :
گوشت چرخ کرده , ۴۰۰ گرم 
پیاز , ۱ عدد 
سبزیهای معطر شامل , شنبلیله ( که من از خشکش استفاده کردم ) , مرزه , ریحان سیاه ( که در دسترس نداشتم ) , جعفری , پونه یا نعناء .... از هر کدوم ۱ قاشق 
تخم مرغ ۱ عدد 
روغن زیتون 
گلپر , نمک , فلفل , زردچوبه 
* اضافه میکنم که سبزی محلی در این شامی با نام * پلنگ مشک هست که در رودبار تهیه میشه و به جای اون پونه رو جایگزین کردیم
* مطلب دیگه اینه که رویا جون اضافه کرده سبزیها نباید غالب باشن و فقط باید عطر و طعم خودشون رو بروز بدن
و این که من مقادیر بالا رو استفاده کردم , باز نظر شخصی خودم بود :)

 مواد برای سس :
گوجه فرنگی خرد شده یا رنده شده ۲ عدد بزرگ 
رب گوجه ۱ قاشق 
نمک و فلفل 
* من به این مواد کمی پودر سیر و کمی آب لیموی تازه  اضافه کردم 


طرز تهیه :
مواد بالا رو ( بجز روغن زیتون ) با هم مخلوط میکنید و مثل تمام شامی ها خوب هم میزنید تا حالت چسبندگی لازم رو بدست بیاره 
یکی از مشخصات این شامی بزرگ بودنش هست , یعنی مواد باید به اندازه کف دست بزرگ باشه 
پس گلوله  هایی بزرگ تهیه کرده و اونها رو پهن کنید و داخل روغن سرخ کنید
* البته من کوچکتر تهیه کردم 
بعد اونها رو کنار بزارید و داخل همون تابه گوجه های برش خورده  رو تفت بدید و رب گوجه رو هم اضافه کنید 
مواد دیگه رو هم به خواست خودتون اگر مایل بودید در این مرحله اضافه کنید ( پودر سیر , ترشی ) 
و با اضافه کردن مقداری آب بزارید تا مواد جا بیفته و شامی ها رو تو سس قراره بدید و بزارید سس به خرد شامی ها بره 
من فقط تو این مرحله از گلپر استفاده  کردم , و روی مواد ریختم , ولی اگر شما مایل بودید طبق دستور رویا جون در هر دو مرحله این کار رو انجام بدید :)
در دستور اصلی باید این شامی ها با روغن زیتون سرخ شه , اگر روغن زیتون مخصوص آشپزی رو در دسترس ندارید بهتره که طبق گفته دوستمون  فقط روی مواد چند قاشق روغن زیتون اضافه کنید 
حالا شامی شما آماده هست که با یک برنج لطیف سرو شه ^_^
نوش جان , گیلدا



Kommentare

  1. به به بازم مثل همیشه عالییییی رفتم که درستش کنم😍😍😍

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون از لطفتون آتوسا جان , امیدوارم که خوشتون بیاد ^_^

      Löschen
  2. ali bod man dorost mikonam hatman sale noeton mobarak!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم آقا ساسان
      من هم سال خوبی رو براتون آرزومندم ^_^

      Löschen
  3. Antworten
    1. خیلی عالیه و خوب هم می‌نویسین. برای من لذت‌بخشه.

      Löschen
    2. ممنون از لطف و محبتتون
      ببخشید که در پاسخ میدم و همینجور پاسخ تمامی کامنتتون رویکجا میدم
      بخاطر ی سری از مشکلات وقتم بسیار کم بود
      سلامت و پایدار باشید

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts