Freitag, 24. Oktober 2014

No Knead Bread -نان بدون ورز



خیلی وقت بود که تصمیم داشتم که ١ نان درست کنم 
البته شاید بخودتون میگید که تو لیست نانهای من پر از دستور نان هست !!
ولی منظور من یک نان کامل هست که تو نان فروشی های اینجا زیاد فروخته میشه و کاملا متفاوت از نانهای ما یا نیمچه نانها هست :)) 
این نانها کاملا گرد و بزرگ و مستطیل یا بیضی هستن 
این بود که تو گشت و گذارهام به یک وبلاگ آلمانی برخوردم که خودش هم این دستور رو از یک آشپز انگلیسی برداشته بود 
این وبلاگ آلمانی کار منو واسه ترجمه راحت کرد چرا که من نه تنها آلمانیم خرابه , بلکه انگلیسیم بدتر تره :)))

و اما مواردی که باید در مورد پخت این نان بگم 
* اول اینکه مژده بدم به اونهایی که از ورز دادن خمیر نان فراری هستن .... چون همینجور که از اسمش پیداست خمیر فقط در حد مخلوط شدن هست و اصلا مشکل ورز دادن رو ندارید
* با ترکیب مواد یک خمیر بسیار نرم و در واقع شل خواهید داشت که فقط در مرحله آخر کمی باید صبوری به خرج بدید 
* مطلب دیگه اینه که ظرف پخت این نانها اصولا چدن هست ولی میتونید از ظرفهای لعابی یا سفال هم استفاده کنید 
باید ظروفی باشه که وقتی خالی یا با موادش داخل فر میزارید مشکل شکستن پیش نیاد و همینجور دارای سرپوش باشه , چون به مدت ٣٠ دقیقه احتیاج به پخت با درب بسته داره 

مواد  لازم :
آرد ٦٠٠ گرم ( من از ارد معمولی و سبوس دار استفاده کردم که کمی نانم تیره تر شده )
نمک ١٣ گرم 
خمیر مایه خشک ١/٤ قاشق
آب سرد ٤٧٠ میل 
مقداری سبوس گندم یا ارد اضافه 

طرز تهیه :
تمام مواد خشک رو مخلوط کنید و خوب هم بزنید , و قسمت وسط آرد رو گود کنید و کم کم آب اضافه کنید و هم بزنید 
میتونید اینکار رو با ١ قاشق چوبی انجام بدید تا مشکل چسبیده خمیر به دستتون رو نداشته باشید
بعد از تمام شدن آب , فقط کافیه که ارد و آب با هم مخلوط شه , و بیشتر هم زدن لازم نیست


حالا مواد رو به یک ظرف تمیز منتقل کنید و روش رو با پارچه بپوشونید و به مدت یک شب تا صبح یا بیشتر از ١٨ ساعت دردمای اتاق استراحت بدید 
من این کار رو غروب امروز انجام دادم تا برای فردا داخل فر بزارم 
روز بعد میبینید که خمیرتون حسابی هجمدار شده


فر رو روشن کنید و ظرف مورد نظرتون رو خالی داخل فر بزارید با دمای ٢٦٠ درجه و به مدت ٣٠ دقیقه 
تو این مدت برید سراغ خمیرتون 
روی سطح صافی مقداری ارد بپاشید و کل مواد رو روش خالی کنید حالا به کمک دست یا ی وسیله مثل کاردک اونو مثل پاکت نامه تا کنید از چپ به مرکز خمیر , از راست به مرکز خمیر و از بالا و پایین هم همینجور


حالا روی یک پارچه تمیز مقداری سبوس بپاشید اگه نداشتید ارد بپاشید 
و خمیر رو روی پارچه بزارید جوری که سمتی که روی شما بوده حالا زیر قرار بگیره  و روش رو کمی سبوس یا ارد بپاشید و پارچه رو بپیچید دورش و ١٥ دقیقه دیگه استراحت بدید 
این مرحله کمی مشکله ولی با کمی دقت میتونید انجام بدید


بعد از نیم ساعت ظرف رو از فر خارج کنید و با کمک دستمال خمیر رو داخل ظرف قرار بدید 
نترسید خیلی راحت از پارچه جدا میشه و داخل ظرف قرار میگیره فقط مواظب باشید که ظرف داغه و نسوزید
درب ظرف رو هم بزاید و دوباره به مدت نیم ساعت با همون درجه داخل فر بزارید 
بعد از ٣٠ دقیقه دربش رو بر دارید و ١٠ تا ١٥ دقیقه دیگه اجازه پختن بدید 
اگه ظرفتون رو قبل از قرار دادن خمیر خوب گرم کرده باشید نان اصلا نمیچسبه و به راحتی جدا میشه
نانتون باید مثل اون پنیرهای که تو کارتونها نشون میده سوراخ سوراخ باشه :))


یادتون باشه که اینجور نانها رو باید حتما بعد از سر شدن برش بدید وگرنه همه خراب و خرد میشه
و از مشخصات این نان باید بگم که بافت داخلی بسیار نرم هست ولی بافقت خارجی رون مثل نانهای اصل باگت سفت و محکمه 
نوش جان , گیلدا








Kommentare:

  1. خوبی گیلدا جون به به عجب نونیییییییییییییی خیلی عالی شده دوسش دارم خیلییییی چه بافت خوبی هم داره دستت درد نکنه دلم میخواد درستش کنم ولی به نون پزی خودم اطمینان ندارم افرین استاد

    AntwortenLöschen
  2. مرسی ستاره سهیل , تو خوبی عزیزم ؟؟
    فدات شم اعظم جون , جات خالی بود عزیزم
    عزیزم شما کارت درسته فقط باید اراده کنی

    AntwortenLöschen
  3. چه دستور جالبیه گیلدا جان ، برای من آب سردش خیلی جالب بود ، چون همیشه تو دستورات نان میگن که پودر خمیر ترش تو آب 37 درجه واکنش نشون میده ، ممنون از دستور عالیت ، خیلی تپل شده ، درست مثل رستورانها ، اینروزا زدم تو کار نون پزی ، دلم الان از اینا هم خواست :))))))))))
    خسته نباشی و نوش جونتون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت عزیزم , اره این نون پزی ای کیف میده ای کیف میده :))))
      اره دستورش جالب بو د, حالا دو تا سایت پیدا کردم که اونها دستورات جالبتری داره از جمله اینکه دو تا خمیر رو تهیه میکنه و با هم یکی میکنه و نون درست میکنه
      و یا خمیر رو تو یخچال استراحت میده
      فقط امیدوارم وقت درست کردنش رو داشته باشم

      Löschen
  4. خیلی جالب بود گیلدا جون ، عالی شده . من خیلی نون درست کردن دوست دارم ولی حس و حال ورز دادن ندارم فعلا ، شاید برم تو کار این ،خیلی ممنون عزیم . دستتون درد نکنه و نوش جان

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی گلم
      اره متوجه هستم , من هم قبلا از ورز دادنش فراری بودم تا اینکه دستگاه خمیر زن رو گرفتم
      البته من بیشتر مشکل مچ دست دارم که نباید بهش فشار بیارم
      ولی این نون کار همه رو راحت کرده :))))

      Löschen
  5. يک چهارم قاشق...چ قاشقي؟٠

    AntwortenLöschen
  6. فهیمه جون , اگه به دستورات من دقت کرده باشید من اصولا بجز غذا خوری همه رو ذکر میکنم
    و اونهایی که فقط قاشق مینویسم , منظور غذا خوری هست :)

    AntwortenLöschen
  7. ميشه خواهش كنم ارد معمولى و ارد سبوس دار را اسمش رو به المانى بنويسيد مرسى از سايت مفيدتان

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. من اصولا اونها رو با شما رو میخرم , ارد معمولی رو با شماره ٥٥٠ هست که همه جا دارن
      خود سبوس به نام Weizen هست که ارد اون شماره ١٠٥٠ هست
      البته خود سبوس رو هم با همین نام weizen میتونید تهیه کنید

      Löschen