مشهدی پادرازی
این شسیرینی ها رو که میبینید یکی دیگه از هدایای من واسه سال نوی مسیحی به دوستانم بود
البته اینها رو همراه با برشتوکهای شکلاتی به دوستان دادم , و خیلی خیلی هم ازش استقبال کردند
ایده این شیرینی ها بعد از دیدن تصویری که شهرزاد عزیز تو صفحه گذاشته بود به سرم زد , و سریع دنبال دستورش گشتم
و فکر کردم با توجه به انواع آردهایی که توش استفاده میشه , یک طعم سنتی و خوب به وجود میاره
اینو هم بگم که نام این شیرینی ها * مشهدی پادرازی * هست که من تعدادی رو پا دراز و تعدادی رو پا گرد درست کردم :)))
فقط به نظر من روش کمی ترک خرد و نمیدونم چرا :(
و اما طرز تهیه و مراحل کار
مواد لازم :
آرد برنج ١٢٥ گرم
آرد گندم ١٢٥ گرم
آرد نخودچی ١٥٠ گرم
تخم مرغ ٢ عدد + ١ عدد برای روی شیرینی
روغن خالص یا روغن شیرینی ٢٥٠ گرم
پودر قند ١٥٠ گرم
وانیل ٢ قاشق چای خوری
پودر هل ٢ قاشق چای خوری
کمی کنجد برای روی شیرینیها
تمام مواد رو نیم ساعت جلوتر بیرون گذاشته تا به دمای اتاق برسه
طرز تهیه :
پودر قند و روغن رو خوب زده تا سفید و یکدست شه
تخم مرغها رو یکی یکی اضافه میکنیم همراه با هل و وانیل به هم زدن ادامه میدیم
هر ٣ ارد رو با هم مخلوط کرده و بعد از الک کردن کم کم به مواد قبلی اضافه میکنیم
امکان داره که کل آردها کم باشه ( این به دلیل نوع اردی هست که استفاده میکنید ) اگه دیدید به دستتون میچسبه مقداری ارد سفید یا ارد نخودچی یا مخلوطی از هر ٢ رو کم کم اضافه کنید تا حدی که دیگه به دستتون نچسبه
بهتره که مواد رو دیگه با دست ورز بدید و فقط در حدی که مخلوط شه و از چسبندگی در بیاد
البته واسه ٣ تا ٤ ساعت هم میشه ولی من به گفته شهرزاد عزیز عمل کردم و ١ روز استراحت دادم
روز بعد دوباره خمیر رو کمی ورز بدید تا از حالت خشکی در بیاد و روی نایلون به قطر نیم سانت پهن کنید
بهتره که واسه وردنه کشیدن هم زیر و هم روی خمیر رو نایلون بزارید تا راحتتر بتونید قالب بزنید
١ عدد تخم مرغ دیگه رو جداگانه بزنید و روی شیرینی بمالید , و روی شیرینی ها رو کمی کنجد بپاشید
شیرینی ها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ١٥٠ درجه تا زمانی که روی شیرینی طلایی شه قرار بدید
این شیرینی ها مشابه به بیسکویت بودند که با چای بسیار لذت بخش بود :)
نوش جان , گیلدا
گیلداجونم عالی درآوردی! دستت طلا خواهر جان! ... اتفاقا چند وقت پیشا یهو یاد این شیرینی افتادم و به خودم گفتم خوبه یه بار درستش کنم! الان که اینجا دیدم کلی دلم خواست! اگه خدا این تنبلیم رو شفا بده، حتما درستش می کنم! درضمن پاگرد هات رو هم خیلی دوست داشتم!!!!!!!!!
AntwortenLöschenشبو جونم از تنبلی نگو که بنده هم بیداد میکنم عزیز
Löschenبیا بشین ور دل خودم , ٢ تایی اینو بخوریم :))))
سلام گیلدا جان.من تاحالا از این شیرینها نخوردم اما باید خوشمزه باشه.با ترکیب 3 نوع آرد ,معجونیه برا خودش.وسوسه شدم درست کنم.این خوبه که نیاز به ورز نداره(برا تنبلایی مثل من عالیه).دی
AntwortenLöschenمرسی نیلوفر جون , واسه من هم ترکیب ٣ ارد خیلی جالب بود
Löschenو بطور کلی من عشق هر چی هستم که توش ارد نخودچی باشه , این بود که تا دیدم ارد نخودچی داره بلافاصله دست بکار شدم :))
به به ، عطر هلش منو بکشته مادرجان :)))
AntwortenLöschenمن یه بار درست کردم اما با زنجبیل ، به قول تو خیلی شکننده میشه ، ترکیب سه تا آرد بود با هم ، اما خدائیش با چائی خیلی مزه میده ،
بعد هم ، خوش به حال دوستات :))))))))))))))))
من آخر با این زنجبیل تو شیرینی کار نکردم , از کی تا به حال تصمیم دارم ولی همش میگم نه ولش کن هل میریزم یا دارچین میریزم :))))
Löschenبه هر حال جات خالی بود که با طعم هل نوش جان کنی عزیزم
!مشهدی پادرازی... تا بحال نشنیده بودم
AntwortenLöschenنمی دونی برا چی به این اسم معروفه؟
:)))))))))))) .... اصفهانی پادرازی! فک کن؟
اره واسه من هم که بار اول شنیدم جالب بود لاله جون
AntwortenLöschenهر چی دوست دری بگو فدات شم , پا درازی تبریزی , پا درازی گیلانی , پادرازی آبادانی یا شیرازی یا .......
:))))))))
نه نه من خودم و با شهرای دیگه در نمی ندازم
Löschen:))) از اصفهان خودمون مایه می ذارم
چقدر گوگولینننننن به به با ارد نخودچی خیلی خوشمزهسسسسس میتونم تصورش کنم تا بحال نخوردم ولی حتما عالیه دستت درد نکنه گیلدا جاننننننن
AntwortenLöschenمرسی عزیزم جون , اره خیلی لذیذ بود , و جای همه دوستان خالی که با چای میل کنیم
Löschenسلام گیلدا جون .. میشه لطفا بگی من که اینور دنیا روغن شیرینی گیرم نمیاد چه جوری باید درست کنم؟؟ با روغن جامد عادی یا مارگارین میشه ؟
AntwortenLöschenممنونم
سلام پریسا جون , عزیزم شما دقیقا کدوم نقطه دنیا هستی :)))) ؟؟؟ بگو تا شاید بتونم کمکی کنم
AntwortenLöschenمتاسفانه تو شیرینی هایی که از روغن بدون آب یا همین روغن شیرینی نام برده میشه , نمیشه از کره یا مارگارین استفاده کنی , چون تو اونها آب داره و شیرینی رو خراب میکنه
گیلدا جون من مونترال کانادا هستم :)
Löschenمیشه از Vegetable shortening
استفاده کرد ؟؟
من البته تا حالا نخریدم فقط اسمشو شنیدم
ممنونم
پریسا جون یکی از دوستانی که اونجا هستند گفتند که میتونید از high ratio shortening استفاده کنید
Löschenامیدوارم که کمکتون کرده باشم
سلام گیلدا جون اول از همه باید بگم وبلاگت بسیار عالیییییییی هست ..
AntwortenLöschenو اما مشکل من : من نمیدونم از کجا باید آرد نخودچی و روغن شیرینی پیدا کنم من آلمان زندگی میکنم ممنون میشم راهنماییم کنی ..
سلام گیلدا جون اول از همه باید بگم وبلاگت بسیار عالیییییییی هست ..
AntwortenLöschenو اما مشکل من : من نمیدونم از کجا باید آرد نخودچی و روغن شیرینی پیدا کنم من آلمان زندگی میکنم ممنون میشم راهنماییم کنی ..
سلام ساحل جان , عزیزم از لطف و نظرت
AntwortenLöschenعزیزم شما میتونید از Butterschmlz استفاده کنید که به تازگی فروشگاه لیدل آورده و قبلا هم الدی داشت و فروشگاهای بزرگ مثل real همیشه دارند
عکس این روغن رو تو برشتوک نخودچی گذاشتم
در مورد ارد نخودچی هم متاسفانه فقط فروشگاه ایرانی ها دارند و جای دیگه ندیدم
سلام گیلدا خانم. میشه لطف کنید بگید منظورتون از آرد گندم چیه. آرد سفید شیرینی پزی یا ارد معمولی گندم یا آرد سبوس دار؟ ممنون
AntwortenLöschenسلام شیرین جان , منظورم همون ارد سفید معمولی واسه شیرینی پزی هست عزیزم
AntwortenLöschenMs. Gilda, Is the temperature used for this baking in F or C? WOuld you please clear this for me. And another question why put in in room temperature for a day? Thank you.
AntwortenLöschenMs. Gilda,
AntwortenLöschenIs the temperature used in F. or C. ?
Why do you put the batter in room temperature for a day?
سلام دوست عزیز
AntwortenLöschenمتاسفانه من انگلیسیم خوب نیست , ولی امیدوارم که شما جوابتون رو بتونید به فارسی بگیرید و درست متوجه شده باشم
اصولا فارنهایت از بالای ٢٤٠ درجه شروع میشه و من کلا با سانتی گراد کار میکنم , چون به عنوان مثال در این شیرینی ١٥٠ درجه فارنهایت یعنی هیچ :)
و فکر کنم سوال کردید که تا چه مدتی میشه شیرینی ها رو بیرون از یخچال نگهداری کرد ؟؟
Löschenکه اگه درست متوجه شده باشم , باید بگم که مدت طولانی این کار امکان پذیر هست
Thank you, Ms Gilda. It was delicious, but my "shirinies" were cracked on top. Why? Do you know how it can be prevented?
LöschenAnd can I use regular sugar instead of powdered sugar?
Thank you, Janus
راستش شیرینی های من هم کمی ترک خرد
Löschenخود من احتمال میدم که باید کمی حرارت بیشتر باشه تا زمان کمتری داخل فر بمونه
اما یکی از دوستان میگفت که اگه ٢ بار روش تخم مرغ رو بمالیم , مشکلی پیش نمیاد
باید ١ بار دیگه تهیه کنم تا ببینم مشکل کجاست
و در مورد سوال دوم باید بگم که مهم اینه که شما از پودر قند یا شکر استفاده کنید , یعنی نباید به صورت دانه دانه باشه
البته این تو بعضی از شیرینی ها ذکر شده
چون زمانی که شیرینی پخت میشه اون دانه های شکر حجم پیدا میکنند و همین مشکل ترک خوردن پیش میاد
هر چند که خود من در این شیرینی از پودر شکر استفاده کردم , ولی باز ترک خرد
مرسی از توجهتون
Sepasgozaram. I'll try again and let you know how it goes.
AntwortenLöschenI think 20 minutes in 300 centigrade is enough. But I have to double check.
Janus
خواهش میکنم , اگر به نتیجه مطلوب رسیدید , خوشحال میشم که منو هم در جریان بزارید
AntwortenLöschenگیلدا جان سلام عزیزم
AntwortenLöschenمن همیشه از مطالب خیلی خوب و مفیدی که اینجا میگذاری استفاده میکنم . البته تا حالا برات چیزی ننوشتم و این بار اول هست .
وااااااای که این پادرازیه خیلی هوس انگیزه . مخصوصا برای الان که سرما و تاریکی تو نروژ غوغا میکنه .
جون میده که بشه همدم شبهای طولانی کنار فنجان چای .
من البته قبلا پادرازی قزوین شنیده و خورده بودم که اون هم بی نظیره .
حدس میزنم باید این دوتا شبیه هم باشن.
حالا یه سوال : من اینجا تونستم روغن حیوانی یا همون به اصطلاح روغن حیوونی خودمون رو گیر بیارم که خیلی عطر و بو داره . با اون هم میشه این شیرینی رو به نظرت درست کرد ؟
بهنوش
گیلدا جان سلام عزیزم
AntwortenLöschenمن همیشه از مطالب خیلی خوب و مفیدی که اینجا میگذاری استفاده میکنم . البته تا حالا برات چیزی ننوشتم و این بار اول هست .
وااااااای که این پادرازیه خیلی هوس انگیزه . مخصوصا برای الان که سرما و تاریکی تو نروژ غوغا میکنه .
جون میده که بشه همدم شبهای طولانی کنار فنجان چای .
من البته قبلا پادرازی قزوین شنیده و خورده بودم که اون هم بی نظیره .
حدس میزنم باید این دوتا شبیه هم باشن.
حالا یه سوال : من اینجا تونستم روغن حیوانی یا همون به اصطلاح روغن حیوونی خودمون رو گیر بیارم که خیلی عطر و بو داره . با اون هم میشه این شیرینی رو به نظرت درست کرد ؟
بهنوش
سلام بهنوش جان , خوشحالم که خواننده های خاموش من هم گاهی واسم پیغام میزارن :)
Löschenعزیزم من خودم هم موندم که این پا درازی ها مال مشهد هست یا قزوین
چون بعضی از دوستان با نان چای اشتباه گرفتن , که کلا رسپت اون با این فرق داره
به هر حال هر چی بود لذیذ بود :))
بله عزیزم , در مورد روغنهای خالص باید فقط دقت کنید که آب نداشته باشه
وگرنه عطر و طعم مشکل خاصی نیست :)
وای خیلی خوشمزه است .مرسی
AntwortenLöschenقربونت برم مصی جون , جات خالی عزیزم :****
Löschenسلام گیلدا جون ,من هم المان زندگی میکنم, و تازه با سابت شما اشنا شدم .با اجازتون میخوام از این به بعد از تجربیات شما استفاده کنم,سایت شما عالی هست . خسته نباشین لیلا
AntwortenLöschenسلام لیلا جان , به خانه من خوش اومدید :)
Löschenامیدوارم که دستورات به کارتون بیاد
سلام گیلداجون
AntwortenLöschenممنون از دستورهای عاالیتون
برای برطرف کردن مشکل ترک خوردن و پوسته پوسته شدن باید داخل زرده برای رومال شیرینی مقدار کمی نمک اندازه مقداری که بین دو انگشت نمک قرار میگیره بریزیم تا این مشکل حل بشه
سلام دوست عزیز , کاش نامتون رو یادداشت کرده بودید :)
Löschenممنونم از کمکتون , حتما این کار رو میکنم , چون از این شیرینی هم خیلی خوشم اومد و باز درست میکنم :)
سلام گیلدا جون من میخوام اینو برای عید درست کنم به نظر عالی میاد فقط به آرد برنج دسترسی ندارم میتونم از آرد نخودچی یا گندم به جاش استفاده کنم؟ روغن شیرینی هم نمیدونم چیه؟
AntwortenLöschenسلام مریم جان , ی دنیا ازت معذرت میخواهم که نتونستم به موقع جوابگو باشم
Löschenکلی برنامه این مابین پیش اومد که وقت جوابگوی نبو دو کلی کامنت انباشته شد :/
عزیزم روغن مخصوص شیرینی یا روغن خالص همون کره بدون آب هست یا به عبارتی روغن خانوم که همه به این نام میشناسند
این شیرینی لذتش به همون آردهای متفاوتش هست , ولی اگه دیدید در دسترس ندارید از آردهای دیگه به همون میزان اضافه کنید