لوبیا چشم بلبلی پلو



خیلی وقت بود که میخواستم این پلو رو تهیه کنم , ولی وقت یاری نمیکرد 
تا اینکه بالاخره درست کردم و وقت گذاشتن تو وبلاگ رو نداشتم :))
میدونم که این پلو رو همه بلد هستید , پس بزارید این پست رو واسه دل خودم بزارم 
واسه اینکه از لوبیا چشم بلبلی خوشم میاد , به حدی که دوست دارم تو قرمه سبزی هم ازش استفاده کنم و حتی تازه اون واسه  باقالی قاتوق , بهترین باقالی قاتوق دنیا برای منه  :))
خیلیها این پلو رو با شوید درست میکنند ولی من این مدلش رو ترجیح میدم , چون دوست دارم که لوبیا ها رو ببینم :)))

تهیه این پلو کار خاصی نداره واسه همین هم از گذاشتن عکس مرحله به مرحله اون خوددادری کردم 
اول اینکه جداگانه مرغ رو همراه با ادویه و نمک و پیاز و رب پختم و کنار گذاشتم 
و واسه برنج به ازای هر ٢  پیمانه برنج ١ پیمانه سر خالی لوبیا استفاده کردم 
که لوبیا ها رو اول از همه پختم و کنار گذاشتم و برنج رو هم هنگام آبکش کردن با مقداری زردچوبه رنگی کردم 
و هر دو رو با هم گذاشتم تا دم بکشه 
و این شد نتیجه کار :)
نوش جان , گیلدا 




Kommentare

  1. گیلدای عزیزم خیلی عالی و خوشگل شده دستت درد نکنه و نوش جونتون ...جالبه شمالی هستید و به این پلو علاقمند ... انواع پلو لوبیا چشم بلبلی در جنوب بین مردم خیلی محبوبه...مثلا در تهران تا مهمون میاد سریع قورمه سبزی درست میکنند ما در آبادان برای مهمونها اکثرا لوبیا پلو زرد چوبه ای می پختیم با انواع گوشت یا ماهی بخصوص شوریده ,,فرقی نمیکرد .. برای پیج با قلیه تن فیش درست کردم به اسم مگِ
    شت.........خلاصه دیدن لوبیا پلوی زرد چوبه ای خوشگلت منو به عالم گذشته برد ...
    نوش جونتون باشه...♥ ♥ و جای ما هم خالی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی صفا جون
      چه جالب , من نمیدونستم که این پلو جنوبی هست , ولی یادمه که همسایهامون هم زیاد میپختند البته با شوید
      ولی اینکه همسایهای زمان کودکیم جنوبی بودند یا نه رو اصلا نمیدونم
      ولی به هر صورت اینو هم یاد گرفتیم :)))

      Löschen
  2. گیلدا جونم منم از اون دسته ام که با شوید درستش می کنم و البته کمی هم ادویه پلو می زنم! منم عین تو عاشق این لوبیا هام! خیلی با پلو خوشمزه ست! نوش جونتون ... منم یه بار باید بی شوید درست کنم ببینم چی جوریه؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شبو جونم
      میدونی چیه عزیزم, من اصولا ی عاداتی دارم که تا اونجا ممکنه سعی میکنم که مزه ها رو شبیه به هم نکنم , مثلا من این پلو رو با شوید هم درست میکنم ولی به نظرم طعم لوبیا تو شوید گم میشه و انگار داری همون باقالی پلو رو میخوری
      اینه که مثلا گاهی اوقات بدون شوید درست میکنم که حال لوبیا رو بیشتر ببریم :)))))))))

      Löschen
  3. ووووی چقدر هوس انگیززززه ، دلم ضعف رفت ، منم عاشق لوبیا چشم بلبلی هستم
    قالب جدید هم مبارک دوستم ، چقدر چشم نوازه .......

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی گلم , جات خالی بودنازنین , هم تو هم دوستان دیگه

      Löschen
  4. خیلی عالی یه چقدر خوشگل هم هست . من ورژن جنوبی لوبیا چشم بلبلی پلو رو بلدم یعنی از خانواده همسر یاد گرفتم . اونا شوید هم می ریزن توش. اونم خوب می شه. کلا لوبیا چشم بلبلی رو خیلی دوست دارم. خوشمزه است. به به :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شادی جون , اره اون هم لذیذ ه
      بخصوص که به قول صفا جون با ماهی هم باشه دیگه میشه یومییییییی

      Löschen
  5. اااااا منم عاشق این لوبیام.قورمه سبزی رو هم همیشه با لوبیا چشم بلبلی درست میکنم اینجوری خورشت هم خوشمزه تره و هم سبکتر..ما لوبیا چشم بلبلی پلو رو با گوشت چرخ کرده درست میکنیم که من اینقد میخورم که دیگه نمیتونم تکون بخورم:)).باید این ورزن با مرغ رو هم امتحان کنم .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. نیلوفر جون , از اون قسمت که گفتی اینقدر میخورم که نمیتونم تکون بخورم کلی خندیدم , آخه همین کار رو من زمانی که ماهی داشته باشیم انجام میدم
      به قول همسرم آنقدر میخورم که نمیتونم تکون بخورم
      الان دقیقا تصور میکنم که منظورت چیه :))))))))

      Löschen
  6. منم ارادت دارم به این لوبیای دوست داشتنی. با اجازه تون یه نکته بنویسم: ما جنوبیا به این ترکیب شوید هم اضافه می کنیم؛ تازه یا خشکش توفیری ندراه. گاهی دارچین هم اضافه می کنیم که عطری بهشتی بهش می ده. این پلو با ماهی شیر سرخ کرده عالی می شه. والبته این پلوی نازنین با قیمه ی جنوبی هم تاریخچه ای داره توی جنوب.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی سلما جان , با اینکه تقریبا خیلی وقته این پلو رو تو خانواده داریم ولی اصلا نمیدونستم که جنوبی هست
      تا اینکه الان شما و صفا جون توضیح دادید
      ولی واسم جالب بود که با قیمه بوشهری تهیه میل میکنید !!!
      خیلی وقتهه که میخواهم این قیمه رو تهیه کنم , حالا واسه این هم که شده حتما دست بکار میشم

      Löschen
  7. چه خوشگل و هوس انگيز شده، ما هم هميشه با شويد درست كرديم، ولي مطمئنم اين مدلشم خيلي خوشمزه ست
    :))) بهرحال نووووش جونتون، ضمناً قالب نو مباركه فك كنم از حالا رفتي پيشواز ولنتاينا؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لاله جون , جات خالي عزیزم
      چکنم دیگه ما ندونسته همیشه جلو جلو پیشواز میریم م:)))))))

      Löschen
  8. way che khobe in :)
    dastet dard nakone khanom khanoma :*
    mamane man in berenjo dorost mikard mese adas polo ba keshmesh, kheili khooob bood. inam hatman kheili khoshmazast :*

    AntwortenLöschen
  9. مرسی از شما
    یعنی به غیر از لوبیا عدس و کشمش هم میریختیید ؟؟
    اگه اینجوره که خیلی جالب بود , یک ایده تازه میتونه باشه
    :)

    AntwortenLöschen
  10. گیلدا جان من 13 سال بوشهر زندگی کردم ولی اصلا جهرمی هستم، جنوب شیراز. جهرمی ها هم قیمه رو مثل بوشهری ها درست می کنند البته بدون پودر زیره و اون رو با این پلو ست می کنند!! و مهم تر اینکه این ترکیب به پلو قیمه ی امام حسین هم معروفه. توی بوشهر قیمه رو بیشتر با شکرپلو می خورن.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلما جون , من ٥ سالی شیراز زندگی کردم و جهرم رو هم ٢ بار دیدم :)
      ولی با قیمه بوشهری به تازگی آشنا شدم , که خیلی تمایل ب درست کردنش دارم
      اما میتونم قول بدم که با شکر درست نکنم و نخورم :))))))))
      مرسی از کامنتت عزیزم

      Löschen
  11. نوش جونتون گیلدا جون. خیلی عالیه. منم چشم بلبلی خیللی دوست دارم.

    متاسفانه جزو حبوبای هست که کمتر بهش توجه می شه در حالی که خیلی خواص داره.
    مثل همیشه و همه کارهات عالی بود گلم.
    شاد باشی
    آپم

    AntwortenLöschen
  12. سلام نگین جون , دقیقا همینه , متاسفانه خیلی از خوراکهای محلی به فراموشی سپرده حسوده
    آنقدر که همه دوست دارند ساده و سریع کارها رو انجام بدند

    AntwortenLöschen
  13. درود بر ایران و خوزستان. این غذای خوزستانی که در واقع خواستگاهش هندیجان و دیلم و گناوه و بوشهر است بینهایت خوشمزه است.

    AntwortenLöschen
  14. درود بر کل سرزمین زیبامون از شمال تا جنوب , از شرق تا غرب
    بله قبول دارم که بسیار لذیذ و خوشمزه هست
    :)

    AntwortenLöschen
  15. سلام ما شیرازی ها به این پلو شیوید هم میزنیم مــثل باقلا پلو

    AntwortenLöschen
  16. بله سارا جان , دوستان در کامنتهای بالاتر قید کردند

    AntwortenLöschen
  17. گیلدا جون،

    مرسی‌ واسه تمام دستور غذا‌های خوشمزه. شیرازی‌ها لوبیا چشم بلبلی پلو رو با شوید درست می‌کنن (زرد چوب هم توی آبه برنج میریزن) و با مرغ آب پز سرو می‌کنن. هر کسی‌ طبقه علاقش سر میز، روی قاضی‌ خودش رو هم کمی‌ رب انار میده. یه دفعه امتحان کنین پشیمون نمیشین

    AntwortenLöschen
  18. خواهش میکنم فرانک جون
    بله عزیزم , خیلی از دوستان تو کامنت هم نوشتن که لوبیا پلو شیرازی رو با همین لوبیا و شوید درست میکنن
    همین امر موجب شد که من هم دسر کردم و به زودی عکسش رو میزارم :)

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts