لوبیا چشم بلبلی پلو
خیلی وقت بود که میخواستم این پلو رو تهیه کنم , ولی وقت یاری نمیکرد
تا اینکه بالاخره درست کردم و وقت گذاشتن تو وبلاگ رو نداشتم :))
میدونم که این پلو رو همه بلد هستید , پس بزارید این پست رو واسه دل خودم بزارم
واسه اینکه از لوبیا چشم بلبلی خوشم میاد , به حدی که دوست دارم تو قرمه سبزی هم ازش استفاده کنم و حتی تازه اون واسه باقالی قاتوق , بهترین باقالی قاتوق دنیا برای منه :))
خیلیها این پلو رو با شوید درست میکنند ولی من این مدلش رو ترجیح میدم , چون دوست دارم که لوبیا ها رو ببینم :)))
تهیه این پلو کار خاصی نداره واسه همین هم از گذاشتن عکس مرحله به مرحله اون خوددادری کردم
اول اینکه جداگانه مرغ رو همراه با ادویه و نمک و پیاز و رب پختم و کنار گذاشتم
و واسه برنج به ازای هر ٢ پیمانه برنج ١ پیمانه سر خالی لوبیا استفاده کردم
که لوبیا ها رو اول از همه پختم و کنار گذاشتم و برنج رو هم هنگام آبکش کردن با مقداری زردچوبه رنگی کردم
و هر دو رو با هم گذاشتم تا دم بکشه
و این شد نتیجه کار :)
نوش جان , گیلدا
گیلدای عزیزم خیلی عالی و خوشگل شده دستت درد نکنه و نوش جونتون ...جالبه شمالی هستید و به این پلو علاقمند ... انواع پلو لوبیا چشم بلبلی در جنوب بین مردم خیلی محبوبه...مثلا در تهران تا مهمون میاد سریع قورمه سبزی درست میکنند ما در آبادان برای مهمونها اکثرا لوبیا پلو زرد چوبه ای می پختیم با انواع گوشت یا ماهی بخصوص شوریده ,,فرقی نمیکرد .. برای پیج با قلیه تن فیش درست کردم به اسم مگِ
AntwortenLöschenشت.........خلاصه دیدن لوبیا پلوی زرد چوبه ای خوشگلت منو به عالم گذشته برد ...
نوش جونتون باشه...♥ ♥ و جای ما هم خالی
مرسی صفا جون
Löschenچه جالب , من نمیدونستم که این پلو جنوبی هست , ولی یادمه که همسایهامون هم زیاد میپختند البته با شوید
ولی اینکه همسایهای زمان کودکیم جنوبی بودند یا نه رو اصلا نمیدونم
ولی به هر صورت اینو هم یاد گرفتیم :)))
گیلدا جونم منم از اون دسته ام که با شوید درستش می کنم و البته کمی هم ادویه پلو می زنم! منم عین تو عاشق این لوبیا هام! خیلی با پلو خوشمزه ست! نوش جونتون ... منم یه بار باید بی شوید درست کنم ببینم چی جوریه؟
AntwortenLöschenمرسی شبو جونم
Löschenمیدونی چیه عزیزم, من اصولا ی عاداتی دارم که تا اونجا ممکنه سعی میکنم که مزه ها رو شبیه به هم نکنم , مثلا من این پلو رو با شوید هم درست میکنم ولی به نظرم طعم لوبیا تو شوید گم میشه و انگار داری همون باقالی پلو رو میخوری
اینه که مثلا گاهی اوقات بدون شوید درست میکنم که حال لوبیا رو بیشتر ببریم :)))))))))
ووووی چقدر هوس انگیززززه ، دلم ضعف رفت ، منم عاشق لوبیا چشم بلبلی هستم
AntwortenLöschenقالب جدید هم مبارک دوستم ، چقدر چشم نوازه .......
مرسی گلم , جات خالی بودنازنین , هم تو هم دوستان دیگه
Löschenخیلی عالی یه چقدر خوشگل هم هست . من ورژن جنوبی لوبیا چشم بلبلی پلو رو بلدم یعنی از خانواده همسر یاد گرفتم . اونا شوید هم می ریزن توش. اونم خوب می شه. کلا لوبیا چشم بلبلی رو خیلی دوست دارم. خوشمزه است. به به :)
AntwortenLöschenمرسی شادی جون , اره اون هم لذیذ ه
Löschenبخصوص که به قول صفا جون با ماهی هم باشه دیگه میشه یومییییییی
اااااا منم عاشق این لوبیام.قورمه سبزی رو هم همیشه با لوبیا چشم بلبلی درست میکنم اینجوری خورشت هم خوشمزه تره و هم سبکتر..ما لوبیا چشم بلبلی پلو رو با گوشت چرخ کرده درست میکنیم که من اینقد میخورم که دیگه نمیتونم تکون بخورم:)).باید این ورزن با مرغ رو هم امتحان کنم .
AntwortenLöschenنیلوفر جون , از اون قسمت که گفتی اینقدر میخورم که نمیتونم تکون بخورم کلی خندیدم , آخه همین کار رو من زمانی که ماهی داشته باشیم انجام میدم
Löschenبه قول همسرم آنقدر میخورم که نمیتونم تکون بخورم
الان دقیقا تصور میکنم که منظورت چیه :))))))))
منم ارادت دارم به این لوبیای دوست داشتنی. با اجازه تون یه نکته بنویسم: ما جنوبیا به این ترکیب شوید هم اضافه می کنیم؛ تازه یا خشکش توفیری ندراه. گاهی دارچین هم اضافه می کنیم که عطری بهشتی بهش می ده. این پلو با ماهی شیر سرخ کرده عالی می شه. والبته این پلوی نازنین با قیمه ی جنوبی هم تاریخچه ای داره توی جنوب.
AntwortenLöschenمرسی سلما جان , با اینکه تقریبا خیلی وقته این پلو رو تو خانواده داریم ولی اصلا نمیدونستم که جنوبی هست
Löschenتا اینکه الان شما و صفا جون توضیح دادید
ولی واسم جالب بود که با قیمه بوشهری تهیه میل میکنید !!!
خیلی وقتهه که میخواهم این قیمه رو تهیه کنم , حالا واسه این هم که شده حتما دست بکار میشم
چه خوشگل و هوس انگيز شده، ما هم هميشه با شويد درست كرديم، ولي مطمئنم اين مدلشم خيلي خوشمزه ست
AntwortenLöschen:))) بهرحال نووووش جونتون، ضمناً قالب نو مباركه فك كنم از حالا رفتي پيشواز ولنتاينا؟
مرسی لاله جون , جات خالي عزیزم
Löschenچکنم دیگه ما ندونسته همیشه جلو جلو پیشواز میریم م:)))))))
way che khobe in :)
AntwortenLöschendastet dard nakone khanom khanoma :*
mamane man in berenjo dorost mikard mese adas polo ba keshmesh, kheili khooob bood. inam hatman kheili khoshmazast :*
مرسی از شما
AntwortenLöschenیعنی به غیر از لوبیا عدس و کشمش هم میریختیید ؟؟
اگه اینجوره که خیلی جالب بود , یک ایده تازه میتونه باشه
:)
گیلدا جان من 13 سال بوشهر زندگی کردم ولی اصلا جهرمی هستم، جنوب شیراز. جهرمی ها هم قیمه رو مثل بوشهری ها درست می کنند البته بدون پودر زیره و اون رو با این پلو ست می کنند!! و مهم تر اینکه این ترکیب به پلو قیمه ی امام حسین هم معروفه. توی بوشهر قیمه رو بیشتر با شکرپلو می خورن.
AntwortenLöschenسلما جون , من ٥ سالی شیراز زندگی کردم و جهرم رو هم ٢ بار دیدم :)
Löschenولی با قیمه بوشهری به تازگی آشنا شدم , که خیلی تمایل ب درست کردنش دارم
اما میتونم قول بدم که با شکر درست نکنم و نخورم :))))))))
مرسی از کامنتت عزیزم
نوش جونتون گیلدا جون. خیلی عالیه. منم چشم بلبلی خیللی دوست دارم.
AntwortenLöschenمتاسفانه جزو حبوبای هست که کمتر بهش توجه می شه در حالی که خیلی خواص داره.
مثل همیشه و همه کارهات عالی بود گلم.
شاد باشی
آپم
سلام نگین جون , دقیقا همینه , متاسفانه خیلی از خوراکهای محلی به فراموشی سپرده حسوده
AntwortenLöschenآنقدر که همه دوست دارند ساده و سریع کارها رو انجام بدند
درود بر ایران و خوزستان. این غذای خوزستانی که در واقع خواستگاهش هندیجان و دیلم و گناوه و بوشهر است بینهایت خوشمزه است.
AntwortenLöschenدرود بر کل سرزمین زیبامون از شمال تا جنوب , از شرق تا غرب
AntwortenLöschenبله قبول دارم که بسیار لذیذ و خوشمزه هست
:)
سلام ما شیرازی ها به این پلو شیوید هم میزنیم مــثل باقلا پلو
AntwortenLöschenبله سارا جان , دوستان در کامنتهای بالاتر قید کردند
AntwortenLöschenگیلدا جون،
AntwortenLöschenمرسی واسه تمام دستور غذاهای خوشمزه. شیرازیها لوبیا چشم بلبلی پلو رو با شوید درست میکنن (زرد چوب هم توی آبه برنج میریزن) و با مرغ آب پز سرو میکنن. هر کسی طبقه علاقش سر میز، روی قاضی خودش رو هم کمی رب انار میده. یه دفعه امتحان کنین پشیمون نمیشین
خواهش میکنم فرانک جون
AntwortenLöschenبله عزیزم , خیلی از دوستان تو کامنت هم نوشتن که لوبیا پلو شیرازی رو با همین لوبیا و شوید درست میکنن
همین امر موجب شد که من هم دسر کردم و به زودی عکسش رو میزارم :)