کدو پلو یا کئی پلا - مازندران
من ٢ تا کدو کوچیک از قبل داشتم که نمیدونستم باهاش چی تهیه کنم , واسه من فصل کدو یعنی شیرینی سنتی کاکا , و سوپ لذیذ کدو
این بود که تصمیم گرفتم باهاشون این پلو رو تهیه کنم
کدو پلو یا کهی پلا یا کئی پلا یکی از پلوهای استان مازندران هست که با کدو حلوایی تهیه میشه
و من تا به حال به خاطر شیرین بودنش امتحانش نکرده بودم
ولی الان مدتی هست که به خودم این جسارت رو دادم که از خوراکهای شیرین هم استقبال کنم
حالا یکی بیاد بگه این جسارت رو بکن که وزنت رو کم کنی :)))))))) ولی کو همت ؟؟؟
در مورد این پلو باید بگم که دستور اصلی همین ترکیب هست البته بدون گوشت و با تخم مرغ نیمرو سرو میشه
ولی از اونجائی که خواستم افراد خانواده هم بخورند , این بود که من با گوشت قلقلی درست کردم
مواد لازم :
برنج آبکش برای ٢ نفر
کدو پوست کنده و نگینی درشت ١٠٠ تا ٢٠٠ گرم
گوشت چرخی ٢٠٠ گرم
نمک , فلفل , زردچوبه , زیره
پیاز ٢ عدد
زعفران دم کرده
شکر ٢ قاشق چای خوری ( اگر مایل بودید بیشتر بریزید )
طرز تهیه :
پیازها رو خلالی کرده و همراه با کدو های خرد شده ١ زمان سرخ میکنم تو همین مرحله بعد از سرخ شدن ٢ قاشق چای خوری شکر اضافه کردم همراه با ادویه ها
لابلای برنج آبکش شده از مواد میریزم و میزارم برای دم کردن
و در آخر هم زعفران دم کرده رو روش دادم , البته اگه روغن محلی یا کره هم روش بدید که دیگه خیلی عالی میشه
نوش جان , گیلدا
دلم مى خواد قاشق رو يرمى داشتم و يه قاشق از پلوى خوشمزه مى خوردم... پشت سرشم از اون ترشى! مخصوصا فلفلش خيلي چشمك مى زنه
AntwortenLöschenجات خالی شبو جونم , اونی که میگی , فلفل نبین چه ریزه هستش ها ا ا ا
Löschenاز اون تند و تیزهاش
چقدر خوش رنگ و رو شده گیلدا جون خیـــلی عالی و هوس انگیزه
AntwortenLöschenاتفاقا منم چند شب پیش یه دستور کدوپلو شمالی از یکی از دوستام گرفتم که البته توش گردو و رب انار داره و تو باید احتمالا بشناسیش
ایشالله فرصت به دست بیارم درستش می کنم خصوصا چوون گوشت نداره و برای کسایی که گیاه خوارن خوبه
البته به خاطر رب انار قطعا تیره می شه و به خوش رنگی مال تو در نمی یاد
مرسی گلی
Löschenاره این یکی از اون خوراکهای هست که واسه دوستان گیاه خوار خیلی مناسبه
راستش من اونی رو که میگی نمیشناسم , باید خوشمزه و ترش باشه و کلی با این فرق کنه
منتظر میشم تا اون رو هم ببینم و امتحان کنم ؛)
باشه عزیزم حتما البته تا جایی که یادمه انگار دوستم میگفت یه قاشق شکر توش داره حالا
Löschenنمی دونم شیرین است یا ملس دستورش و نوشته ام حتما در اولین فرصت درستش می کنم
منتظر میمونم گلی ی ی
Löschenمنم مثل توئم گیلداجان ، غذاهای شیرین دوست ندارم ، اما گویا منم باید جسارت بخرج بدم :))))
AntwortenLöschenخیلی هوس انگیزه پلوت عزیزم ، نوش جون خودت و افراد خانوادت :**
ها ها , بیا هر دومون جسور شیم :)))))))
AntwortenLöschenولی جالب بود , خوشحالم که امتحان کردم ;)
Gilda junam manam be joz adas polo ghazaye shirin nemipazam vali in ba in aborangesh bad juri delamo vasvase kardeh. akhe mitarsam bad az in hame zahmat ahle khune nakhoran. hich chiz badtar va tu zogh zanandehtar az ghiyafehaye narazi dore miz nist. :)
AntwortenLöschenمیدونم چی میگی هما جون
AntwortenLöschenبهترین کار اینه که اول تو حجم کم درست کنی که همه مقداری ازش بچشند
من هم قبلا همین مشکل رو داشتم , ولی الان تو حجم کم درست میکنم اگه خوششون اومد که میره تو لیست :))))
سلام گیلدا خانم عزیز. از دستورات غذایی خوبی که می گذارید تشکر می کنم. من این غذا را چندین بار درست کردم و خیلی دوست دارم. ازتون ممنونم، دست شما درد نکند. اما مشکلی که دارم اینه که هر کاری می کنم کدوها توی دم برنج کاملا له می شوند و شکل خود را از دست می دهند یعنی می تونم بگم پوره می شوند. درست است که مزه اش خیلی خوب است اما متاسفانه نمی تونم شکل ظاهری اش را خوب دربیاورم. چکار کنم؟ بنظرشمااگر کدوها را خام لای برنج بزنم خوب می شود؟ فکر می کنم مزه اش به خوبی وقتی که سرخ می کنم نباشد. لطفا مرا راهنمایی کنید. خیلی خیلی ممنونم
AntwortenLöschenسلام دوست عزیز
Löschenبله میتونید این کار رو انجام بدید , کدو طعم کاملا خنثی داره و میتونید مثلا بهش کمی ادویه بزنید همراه با روغن زتون و لابلای پلو بدید
ولی شاید زیاد تفت میدید که له میشه , چون آنقدر هم نباید بافتشون نرم باشه :/
سلام گیلدا خانم جان. سال نو مبارک. از راهنمایی تان ممنونم. هر دو مورد را امتحان می کنم . هم با کدوی خام و هم یکبار سعی می کنم خیلی کم سرخ بگیرم ببینم نتیجه چه می شود.در هر صورت ممنونم که برایم توضیح دادید.سال خوبی را در پیش رو داشته باشید و امیدوارم که با سلامتی به همه ی آرزوهاتون برسید
Löschenخواهش میکنم , موفق باشید^_^
Löschenبرای شما هم سالی نکو و پر از آرامش آرزومندم