شله زرد
از بچگی زمانی که مادرم شله زرد میپخت کنارش می استادم و به کارهاش نگاه میکردم و همینجور کمکش میکردم
یعنی شاید هر کس دیگه جای من بود ، تو این کار دیگه خبره میشد و چشم بسته کارش رو انجام میداد
اما اون هر کس بنده نیستم :))) به قول مادرم من هر چی غذاهای دنگ و فنگ دار رو در اولین بار موفق میشم ولی امان از اون چیزهایی که خیلیها آسون میدونند :))))
در واقع هر وقت که دستور پخت خوراکی رو میخواهم و طرف میگه خیلی آسونه ، یا از این آسونتر نمیشه ..... میگم وای ی ی خدا رحم کنه که چه جوری باید درستش کنم :))))
کل مطلب اینه که شله زرد هم جزو همون چیزهایی هست که بنده به راحتی نمیتونم از عهد اش بر بیام :)))
ولی خوب از اونجایی که دیگه خیلی خراب کردم ، بالاخره به آبادی رسیدم :)
خوب بریم سر اصل مطلب
مواد لازم :
این مقادیری که ذکر میکنم واسه ١٠ تا ١٢ نفر مناسبه
برنج خرده ٢ پیمانه یا حدود ٢٥٠ گرم
شکر به میزان لازم
کره ١٠٠ گرم
زعفران دم کرده ١ استکان یا کمی بیشتر در صورت تمایل
مقداری خلال پسته ، بادام پرک شده و دارچین برای تزیین
بادام خلال شده به مقدار لازم
گلاب ، ١ استکان
ابتدا برنج رو بشورید و بدون نمک بزارید چند ساعتی خیس بخوره
سپس داخل قابلمه نسوزبزرگی ریخته و آب داخلش بریزید تا حدی که ٢ تا ٣ بند انگشت روی برنج باشه
بزارید که بجوشه کم کم دانه های برنج حجم باز میکنه و بیشتر به آب احتیاج داره
تا جوش آمدن و چند مرحله اول که آب اضافه میکنید ، لازم نیست که همش هم بزنید ، ولی بعد از اون که برنج از حالت خودش خارج شد مرتب هم بزنید ، چون سریع ته میگیره تو این مرحله میتونید کره رو اضافه کنید
سعی کنید که واسه اضافه کردن آب کم کم اینکار رو کنید که شله زردتون آبکی نشه
آنقدر باید بپزه که دیگه دانه های برنج از شکل خارج شه و در واقع له شه ، و سپس شکر رو اضافه کنید ، و مرتب هم بزنید ، میزان شکر به ذائقه خودتون بستگی داره
وقتی شله زرد به صورت دانه های ریز جوش جوش زد بهش خلال بادامها رو اضافه کنید این دانه های ریز نشانه پخت شله زرد شماست
در مورد خلال بادام باید بگم که اگه تفت داده باشه ، خیلی خوشمزه تر هست ، ولی معمولا چون رنگش بر میگرده و تو شله زرد جالب دیده نمیشه اینکار رو نمیکنم . فقط زمانهایی که واسه خودمون میپزم ، اینکار رو میکنم
شله زرد رو تا گرم هست تو ظرف مناسبتون بکشید و بعد از کمی خنک شدن تزئین کنید
دربش رو هم نزارید تا آب نیفته
دربش رو هم نزارید تا آب نیفته
نوش جان ، گیلدا
یک اندازه تقریبی واسه شکر بگید لطفا
AntwortenLöschenدوست عزیز من نگفتم چون میتونید با ذائغه خودتون کم و زیاد کنید
AntwortenLöschenمیتونید از ٥٠٠ گرم شروع کنید و اگه کم شیرین بود ، بیشتر اضافه کنید
من خودم مرحله به مرحله میچشم تا ببینم کجا میتونه کافی باشه
چقدر هم خوش رنگ شده گیلدا جان ، منم فهمیدم که دستورات خیلی سخته رو به آسونی از پسشون بر میای دوستم :*
AntwortenLöschenها ها ، اره دیدی تو هم ؟ :)))))))
AntwortenLöschenمرسی عزیزم م م م
<3 <3
وای گیلدا جون ،کلی خندیدم ،فکر می کنم منم مثل شما باشم .ولی اگه راستش رو بخواید بعد از سال ها در کنار مادر وایستادن و تماشا کردن ،هنوز خودم یه بار هم درست نکردم ! فکر می کنم باید ببینم می تونم از پسش بر بیام یا نه.
AntwortenLöschenشعله زرد شما که خیلی خوشرنگه و عالیه و بسیار زیبا تزئینش کردید ،دستتون درد نکنه و نوش جان
ارغوان جون ، پس بیا بشین پیش خودم :))))))))))
Löschenخوب این ی حقیقتی بود که عنوان کردم :))))
حالا تو هم شروع کن به آبادی میرسی عزیزم
گیلدا جون بسیار خوشرنگ شده عزیزم . دستت درد نکنه عزیزم .
AntwortenLöschenمرسی عارفه جون ، جات خالی عزیزم
Löschenگیلدا جونم عالی شده و خیلی خوشرنگ شله زرد بی رنگ دوست ندارم منم اصلا شله زرد بلد نیستم و تا بحال درست نکردم در ضمن عاشق اون ملاقه ات شدم خیلی خوشگلهههههههه
AntwortenLöschenمرسی اعظم جون
AntwortenLöschenقابلت رو نداره عزیزم ، اون هم یکی دیگه از اون عتیقه های هست که جمع کردم :)))
گیلدا جون این شله زرد خیلی خوشمزه بنظر میاد مخصوصا با اون زعفران فراوان که شما استفاده کردی. نوش جون
AntwortenLöschenگیلدا جون بااجازه
AntwortenLöschenمن اینجوری شله زرد درست میکنم. برای هر پیمانه برنج ۲ پیمانه شکر و ۸-۹ پیمانه آب لازمه بقیه چیزا به میزان لازم. حتی با روغن مایه هم میشه شله رزد درست کرد
مقدار آب بستگی به نوع برنج داره معمولا ۸ تا ۹ پیمانه بسته. برنج را شب قبل خیس کن تا زودتر برنج بپزه یا همون باز بشه و شکل خودشو ازدست بده
این را در جواب آن دوست اولی که سئوال کردن گفتم و لطفاً کامنت من رو پابلیش نکنین چون این وبلاگ شماست
مرسی سوزان نازنین
AntwortenLöschenعزیزم ، شما حسابی و اصولی گفتید ، و من همینجوری دیمی :))))))
درسته عزیزم با روغن هم میشه او گاهی که کره نداشته باشم همین کار رو میکنم ، بیشتر از کره استفاده میکنم واسه عطر و طعم خوبش
مرسی از نکات مثبتی که ذکر کردی ;)
ما شیفتگان شله زرد وقتی عکسشو هم می بینیم از حالت طبیعی خارج میشیم ...توی زندگی زناشوئی 37 ساله با همسرم شله زرد از خوردنی هائی هست که هر دو با هم در آن به توافق صد در صد رسیدیم
AntwortenLöschenدستای گلتون درد نکنه که خیلی خیلی قشنگ و با سلیقه ارائه ش کردید همانطور که فرهنگ غذائی ناب ایران واقعا سزاواره .....همیشه شاد و سربلند باشی ......کامتون شیرین ♥ ♥ ♥
مرسی صفا جون خیلی زیبا احساس و جملتون رو بیان کردید
AntwortenLöschenمرسی دوست عزیزم ، ،لطف دارید
مثل همیشه منو شرمنده کردید
نمی دونم چرا هیچوقت نتونستم با شله زرد کنار بیام
AntwortenLöschenیعنی از بچگی از طعمش خوشم نمی یومد
ولی امسال چون وبلاگ دارم خیلی دوست داشتم یه بار امتحانش کنم و خودم درستش کنم
چون میدونستم تو وبلاگ شما یکی از بهترین دستورات پیدا میشه اومدم اینجا
ممنون گیلدا جون اگه همت کنم و درستش کنم حتما از دستور شما امتحان میکنم چون مطمینم خوب در میاد
مرسی شادی جونم لطف داری عزیزم
AntwortenLöschenجدی دوست نداری ؟؟ من دوست دارم البته نه زیاد که هلاکش باشم ولی اگه خوب پخته شه و شکر و زعفرونش مزون باشه , دوست دارم ؛)
من به ازای هر پیمانه برنج 3 پیمانه شکر میریزم خیلی خوب میشه
AntwortenLöschenنوش جونتون
AntwortenLöschenمن ی بار پیمانه ای کار کردم دیدم خیلی شیرین شده :)))
اصولا من شیرینی , خامه یا کیک رو کم شیرین دوست دارم
این بود که گفتم بهتره خودم بچشم