آش تاک - آش برگ مو
میدونم که این روزها چون هوا گرمه زمان تهیه آش و سوپ نیست ، ولی این آش یکی از اون مواردی هست که مثل مارچوبه فصل خواص خودش رو داره
تو این زمان دیگه میتونید برگ مو رو واسه کارهاتون که مهمترین اونها دلمه هست جمع آوری کنید
و این آش هم به برگهای تازه درخت تاک احتیاج داره ، و واسه همین هم بهتر دیدم الان که فصلش هست براتون بزارم
این برگها رو از خونه دوستم چیدم ، همونی که مدتی پیش از حیات خونه اش براتون عکس گذاشته بودم
و هر سال فصل غوره هم که میشه مقداری از اونها سهم منه :))
و اما بریم سر اصل مطلب
مواد لازم :
برنج و لپه از هر کدوم نصف استکان ، بهتره که از برنج خرد استفاده کنید
برگ مو به میزان لازم ، بهتره از برگهای تازه و ظریف استفاده شه
سبزی آش ، که از خشکش به میزان ١ مشت استفاده کردم
لوبیا چیتی ، ١ استکان سر خالی
پیاز ٢ عدد بزرگ
غوره به میزان دلخواه
گوشت قلقلی سرخ شده و آماده به میزان لازم
نمک ، فلفل ، زردچوبه
طرز تهیه :
برنج و لپه رو چند ساعت جلوتر خیس کنید
برگ موها رو به صورت نواری ببرید
پیازها رو خرد کرده و سرخ کنید و کنار بزارید ، مثل کوفته قلقلی ها
اول داخل روغن کمی برگ مو رو تفت بدید و بعد برنج و لپه رو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدید
چند لیوان آب اضافه کنید و بزارید برنجها و لپه آنقدر بپزه که لعاب بده
سبزی اش اگه تازه هست تو این مرحله با لوبیای که از قبل پخته شده اضافه کنید
ولی اگه خشک بود نیمه های پخت برنج و لپه اضافه کنید
تو این آش استفاده از غوره اجباری نیست ، ولی من واسه اینکه ترش شه استفاده کردم ، چون برگهای مو در ایران ی ترشی بخصوصی دارند و این برگها یی که من داشتم نیمه ترش بودند
در خاتمه پیاز سرخ شده و گوشتها رو اضافه کنید و بعد از چند جوش دیگه میل کنید
این آش با نعناء داغ تزئین میشه ، ولی ی چیزی بهتون بگم ، اون هم اینکه من یادم رفت :))))
نوش جان ، گیلدا
گیلدا جون این اش مال کجاست؟ جالبه تا حالا فقط اش محلی برگ مو ارومیه رو دیده بودم
AntwortenLöschenاینم تقریبا مثل اونه با کمی تغییرات
سبزی و لوبیااضافه شده بهش
باید خوشمزه باشه
ممنون
لیلا جون خیلی گشتم ولی ننوشته بود که مال کجاست ، البته بعید نیست که مال اورمیه باشه ، ولی دستور شما نیست عزیزم
Löschenتشابهش تو لپه و برنج هست ، و تفاوتش تو گوشت و سبزی اش و لوبیا و نعنا داغش هست
البته ی تشابه دیگه داره که همون برگ مو هست :))
مرسی عزیزم
خیلی خیلی زیاد دوست دارم که امتحانش کنم ، اما اینجا برگ تازه نیست ، شما بخورین جای ما و نوش جونتون :)))
AntwortenLöschenمرسی رزکم ، پس هر وقت به فصلش رفتی اونور حتما امتحان کن ، به نظر من انگار داری دلمه میخوری :)))
Löschenقربون دستت گیلدا جون اون قاشق رو برای من گذاشتی دیگه ؟؟؟؟؟؟؟؟ . عالییییییییی مثل همیشه عزیزم .
AntwortenLöschenمرسی عارفه جون ، باشه گلم ، اون قاشق با همین ظرف آش آماده برای شما :))
Löschenگیلدا جون این دستور کمی دیر رسید حالا من از کجا برگ مو پیدا کنم
AntwortenLöschenشرمنده مهناز جون :)))
Löschenعزیزم اینجا هم الان فصلش هست و چون تابستان خوبی نداشتیم هنوز برگهاش لطیفه
ببین جایی درخت انگور میتونی پیدا کنی :)))
چه جالب...تاحالا نشنیده بودم باید خوشمزه باشه...مرسی گیلدا جون
AntwortenLöschenمرسی نسیم جان ، امتحان کنید ، حتما خوشتون میاد :)
LöschenDasteton khosh (Y)
AntwortenLöschenممنونم از شما :)
AntwortenLöschenخیلی خوشمزه به نظر میاد گیلدا جون ،دستتون درد نکنه و نوش جان .من خیلی دوست دارم امتحانش کنم ولی اینجا برگ مو تازه نیست .خیلی برای من جالبه که اینقدر از برگ مو استفاده می شه ،جند وقت پیش دیدم که لای پلو هو گذاشته بودنش
AntwortenLöschenاتفاقا رزک هم همینو گفت که اونجا پیدا نمیشه
AntwortenLöschenولی یادتون باشه که اونور رفتید حتما درست کنید :) اره فکر کنم الهام جون بود
من هم ی چیزی دیدم ولی یادم نیست دقیقا کی بود
آش خوشمزه ایی باید باشه من که عاشق دلمه هستم اینم یه جورایی مثل دلمه هست نوش جونتون عزیزم راستی چه همسایه خوبی دارید:))))))))
AntwortenLöschenمرسی نازنین ، اره همینجوره مزه اش مثل دلمه زیر زبون میومد :))
AntwortenLöschenاره خدایش خیلی ماهه
در اولین فرصت که فصل برگ مو شد این آش رو درست میکنم. گیلدا جون این آش گیلانی هست یا اینکه از اختراعات شماست؟
AntwortenLöschen:)))))))))
اخ همش یادم میره که شما الان زمستون دارید :))))
AntwortenLöschenنه عزیزم از اختراعات من نیست :) من دستورش رو از نت پیدا کردم ولی متاسفانه ننوشته بود مال کجاست
ولی همینجور که تو کامنت اول میبینی لیلا جون گفته که باید مال ارومیه باشه
مرسی از کامنتت عزیزم