Donnerstag, 29. Oktober 2015

آش ماسووا - خوزستان



چند مدت پیش به دستور یک اش سنتی بر خوردم که نوشته بود این آش مختص به خوزستان هست
اصولا ترکیب آشها شبیه به هم هست و خیلی کم پیش میاد که بتونی ی تفاوت اصلی و کلی تو دستورشون پیدا کنی
و یکی از اون موارد تفاوت سبزی این اش بود که با شنبلیله تهیه میشد
گویا در بروجرد هم اشی با همین نام ولی محتویات متفاوتی تهیه میشه
به هر حال ما این اش رو با نام بسیار جالبش , بدون اینکه بدونیم به چه معنا هست تهیه کردیم و جای شما خالی بسیار لذت بردیم
از دوستان خوزستانی و بروجردی هم خواهش میکنم که اگه اطلاعاتی در مورد این اش دارن در اختیار من و دیگر خوانندگان وبلاگم قرار بدن , مرسی ^_^


مواد لازم :
گوشت گردن ۲۰۰ گرم
ماست ۳۰۰ گرم
نخود ۱ پیمانه
شنبلیله ۵۰ گرم
شوید ۱۵۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
سیر داغ و نعنا داغ به میزان لازم
نمک , فلفل , زردچوبه

طرز تهیه :
نخود و گوشت را همزمان بپزید و در نیمه های کار برنج رو اضافه کنید
گوشت رو ریش ریش کنید و بعد از کمی پخت اونها رو با گوشت کوب کمی له کنید
و بعد سبزی رو اضافه کنید
پیازها را خلال کرده و تفت بدید , مقداری رو به اش اضافه کنید و مقداری رو برای روی اش کنار بزارید
بزارید حسابی اش جا بیوفته
حالا به اندازه ۱ پیاله اش رو داخل پیاله بریزید و بزارید که خنک شه و بعد ماست رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شه
و دوباره به کل اش برگردونید
کمی دیگه اجازه بدید با حرارت کم اش بپزه و بعد میتونید درون ظرفهای مورد نظرتون سرو کنید و با پیاز و سیر و نعنا داغ تزیین کنید
نوش جان , گیلدا 








Montag, 19. Oktober 2015

خوراک مرغ با نخود و اسفناج - هندی



تو این مدتی که کتاب آشپزی هندی رو خریدم , کلی غذای هندی بهتون معرفی و تهیه کردم 
و باید بگم که یکی از یکی لذیذتر بود 
کم اتفاق افتاده که یک کتاب آشپزی بخرم و بخواهم اکثر غذاهاشو تهیه کنم 
چون وقتی موادش رو میخونم , میبینم با مزاج خودمون یا کلا ایرانی ها همچین سازگاری نداره , و اینه که از تهیه اش صرفنظر میکنم 
ولی تو این کتاب آشپزی هندی ( که مثلا قرار هم بود نخرم ) هر دستور رو بهتر از دستور دیگه میبینم و شاید فقط چند تا از شیرینی هاش باشه که هنوز تهیه نکردم 
خوراکی که امروز میبینید مخلوطی از ۲ جور سبزی و نخود و گوشت هست ولی طبق معمول با توجه به استفاده ای که همیشه از ادویه ها  تو غذاهای هندی میشه , کلی طعم و مزه لذیذ , ازشون میتونید انتظار داشته باشید 


مواد لازم :
ران مرغ ۴ قطعه
پیاز ۱ عدد بزرگ 
سیر ۴ حبه
زنجبیل تازه , ۱ بند انگشت به صورت رنده شده 
پودر گشنیز , ۱ قاشق چایی خوری 
پودر زیره , ۱ قاشق چای خوری  
نمک , فلفل چیلی , زردچوبه 
نخود ۲۵۰ گرم 
اسفناج ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم 
آب لیمو , به میزان لازم 
ماست ۷۵ گرم ( میتونید از خامه هم استفاده کنید )
گشنیز خرد شده ۴ تا ۵ قاشق 

طرز تهیه :
نخودها رو میتونید خیس کنید و جداگانه بپزید 
گوشت مرغ رو داخل کره یا هر روغن دیگه سرخ کنید و کنار بزارید 
پیاز رو خلال کنید و سرخ کنید و تمامی ادویه ها رو اضافه کنید 
کمی آب و آبلیمو رو به همراه مرغها اضافه کرده و بزارید به آرامی بپزه 
۱۵ دقیقه آخر , میتونید نخود و سبزیها رو اضافه کنید و در خاتمه ماست رو خوب بزنید تا از لختگی در بیاد و به خورشت اضافه کنید , کمی هم بزنید که بریده نشه و بعد دیگه میتونید در کنار یک برنج دم کرده از خوردنش لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا







Sonntag, 11. Oktober 2015

سبزی پلو سمنانی



اون روز که خورشت سمنانی رو تو پیج گذاشتم , یکی از دوستان زیرش از سبزی پلو سمنانی  صحبت کرد 
منو حسابی به فکر فرو برد که این پلو چی میتونه باشه 
ازشون خواهش کردم که در موردش توضیح بدن و اینجور که دوست عزیزمون گفتن چیزی شبیه به ته چین هست 
ایشون میگفتن که موادی رو که ذکر میکنم مرحله مرحله مابین برنج قرار میدیم و دم میکنیم 
این بود که من از گفته های ایشون و تمایل شخصی خودم , این پلوی لذیذ رو تهیه کردم 
در وحله  اول آدم با شنیدن نام این پلو  فکر میکنه که مثل سبزی پلوهای متداول هست , ولی بعد که طرز تهیه رو داشته باشید میبینید که چیزی بر خلاف فکرتون هست 


مواد لازم برای ۲ نفر :
گوشت گوسفند قیمه ای ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم ( که من از گوشت بوقلمون استفاده کردم )
لوبیا چشم بلبلی ۱ استکان 
عدس ۱ استکان 
سبزی پلو , به میزان لازم ( اصولا از سبزیجات معطر حتما استفاده میشه )
سیر ۳ تا ۴ حبه 
پودر زیره ۱ قاشق چایی خوری ( که این ادویه خواست شخصی خودم بود )
سیبزمینی , بادمجان - در صورت تمایل به میزان لازم 
پیاز ۱ عدد 
نمک , فلفل , زردچوبه 
برنج آبکش  به میزان ۲ نفر


طرز تهیه :
اول از همه عدس و پیاز رو جداگانه پختم که رنگشون برنج رو خراب نکنه 
پیاز رو خلال کردم و گوشت قرمه شده رو بهش اضافه کردم و تفت دادم بزارید که گوشت در این مرحله نیم پز شه 
و در آخر بهش ادویه های لازم و سیر له شده رو اضافه کردم , البته میتونید سیر رو لابلای برنج هم اضافه کنید ولی من تو این مرحله اضافه کردم 
برنج آبکش رو با لوبیا و عدس و همینجور مواد گوشتی و سبزی تازه پلویی ( سبزی خشک هم میشه ) مخلوط کردم و واسه ته دیگ هم سیبزمینی گذاشتم 
* تا اینجا مرحله ای بود که من انجام دادم 
ولی تو دستوری که دوست عزیزمون گفتن , این مراحل رو مرحله به مرحله انجام میدیم , یعنی یک لایه از سیبزمینی , یک لایه از گوشت , یک لایه از حبوبات , یک لایه از بادمجان سرخ شده و تا ........ آخر
و از قرار معلوم در مناطقی گوشت رو تو ماست و زعفران ۱ شب تا روز میخوابانن و بعد لابلای برنج میزارن 
بعد از چیدمان اونها  , باید بزارید که برنج حسابی با حرارت کم دم بکشه و گوشتهای نیم پز مغز پخت بشن 
اونوقت دیگه غذای لذیذ شما آماده میل کردن با ترشی یا ماست هست 
نوش جان , گیلدا 






Donnerstag, 1. Oktober 2015

شامی کباب , شومی کوو - لرستان



از اونجایی که تو نت همیشه دنبال دستورات مختلف هستم بر حسب تصادف به یک منبع انترنتی با نام * ویکی کتاب , رسیدم 
ویکی کتاب در رابطه با آشپزی , از استانهای مختلف کشورمون هست 
و وقتی یکی یکی اسامی رو میخونید و روش کلیک میکنید , کلی هیجان بهتون دست میده از این همه رسپت و تنوع غذایی که تو گوشه و کنار کشورمون پیدا میشه 
خیلیهاشون رو یادداشت کردم که در اولین فرصت تهیه کنم 
از جمله همین خوراک خوشمزه لرستانی ( خرم آبادی ) رو که باید بگم در نوع خودش واقعا لذیذ بود
این شامی بخاطر سبزی معطری که درش استفاده میشه طعم خاصی داره , یعنی چیزی شبیه به آش  سبزی شیرازی که بخاطر وجود تلخون یا مرزه با کل آشها متفاوت هست 
برای تهیه این غذا مقداری هم تو نت جستجو کردم , این بود که دستورها طبق معمول متفاوت بود 
پس ما هم طبق معمول کمی از حس خودمون هم کمک گرفتیم 
تفاوتها در مورد وجود سیبزمینی یا سبزی ها موجود در این شامی بود 
که فکر میکنم کلی تو طعم و مزه میتونه تفاوت به وجود بیاره 
من موارد رو میگم , ولی انتخاب با خودتون :)

مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم ( در دستوری از سیبزمینی خام هم استفاده شده بود که یقینا مقدار کمتری گوشت باید استفاده شه )
- سبزی معطر , که من از جعفری , گشنیز و مقداری تلخون و مرزه استفاده کردم ..... به مقدار ۲ قاشق از هر کدوم 
( البته در جای از سبزی کوکو ذکر شده و یا بغیر از موارد بالا شوید و تره هم باشه )
* موردی که متذکر میشم اینه که حتما از تلخون و مرزه یا یکی از اینها استفاده کنید 
- ۳ قاشق گردو نگینی خرد شده و ۳ قاشق کردو کاملا میکس شده 
- تخم مرغ ۱ عدد 
- نمک و فلفل و زردچوبه 
- پیاز ۲ عدد 
- رب گوجه کمی ( که تو بعضی از دستورات نبود )
- رب انار , به میزان دلخواه ( که در جای از آبغوره استفاده شده )
- ارد نخودچی ۲ قاشق سر خالی ( یا ارد سوخاری )

طرز تهیه :
اول از همه ۱ عدد پیاز رنده شده رو با گردوی سابیده  و رب انار و رب گوجه میزارید که با مقدار کمی آب سرد  بپزه , یعنی دقیقا مثل فسنجون عمل میکنید ولی رقیقتر 
بزارید خوب بپزه و روغن پس بده 
حالا باقی مواد دیگه رو با گوشت مخلوط کنید و خوب ورز بدید و ازشون گلوله های تهیه کنید و مثل شامی بزارید سرخ شه , اینکه چه شکل و شمایلی به شامی ها میدید , میل شخصی خودتونه :)
بعد از اینکه روغن فسنجونتون در اومد این شامی ها رو داخلش بریزید و بزارید به آرامی چند جوش دیگه بخوره و حسابی جا بیوفته 
در بعضی از دستورات مقداری از همون سبزی شامی تو آبش هم ریخته شده , ولی من این مدلش رو ترجیح دادم :)
این شامی رو میتونید با نان یا با برنج میل کنید 
بهتون پیشنهاد میکنم حتما تهیه کنید , چون واقعا عطر و طعم این شامی ها به خاطر سبزیجات معطرش فوق العاده میشه 
نوش جون , گیلدا