Freitag, 24. Oktober 2014

No Knead Bread -نان بدون ورز



خیلی وقت بود که تصمیم داشتم که ١ نان درست کنم 
البته شاید بخودتون میگید که تو لیست نانهای من پر از دستور نان هست !!
ولی منظور من یک نان کامل هست که تو نان فروشی های اینجا زیاد فروخته میشه و کاملا متفاوت از نانهای ما یا نیمچه نانها هست :)) 
این نانها کاملا گرد و بزرگ و مستطیل یا بیضی هستن 
این بود که تو گشت و گذارهام به یک وبلاگ آلمانی برخوردم که خودش هم این دستور رو از یک آشپز انگلیسی برداشته بود 
این وبلاگ آلمانی کار منو واسه ترجمه راحت کرد چرا که من نه تنها آلمانیم خرابه , بلکه انگلیسیم بدتر تره :)))

و اما مواردی که باید در مورد پخت این نان بگم 
* اول اینکه مژده بدم به اونهایی که از ورز دادن خمیر نان فراری هستن .... چون همینجور که از اسمش پیداست خمیر فقط در حد مخلوط شدن هست و اصلا مشکل ورز دادن رو ندارید
* با ترکیب مواد یک خمیر بسیار نرم و در واقع شل خواهید داشت که فقط در مرحله آخر کمی باید صبوری به خرج بدید 
* مطلب دیگه اینه که ظرف پخت این نانها اصولا چدن هست ولی میتونید از ظرفهای لعابی یا سفال هم استفاده کنید 
باید ظروفی باشه که وقتی خالی یا با موادش داخل فر میزارید مشکل شکستن پیش نیاد و همینجور دارای سرپوش باشه , چون به مدت ٣٠ دقیقه احتیاج به پخت با درب بسته داره 

مواد  لازم :
آرد ٦٠٠ گرم ( من از ارد معمولی و سبوس دار استفاده کردم که کمی نانم تیره تر شده )
نمک ١٣ گرم 
خمیر مایه خشک ١/٤ قاشق
آب سرد ٤٧٠ میل 
مقداری سبوس گندم یا ارد اضافه 

طرز تهیه :
تمام مواد خشک رو مخلوط کنید و خوب هم بزنید , و قسمت وسط آرد رو گود کنید و کم کم آب اضافه کنید و هم بزنید 
میتونید اینکار رو با ١ قاشق چوبی انجام بدید تا مشکل چسبیده خمیر به دستتون رو نداشته باشید
بعد از تمام شدن آب , فقط کافیه که ارد و آب با هم مخلوط شه , و بیشتر هم زدن لازم نیست


حالا مواد رو به یک ظرف تمیز منتقل کنید و روش رو با پارچه بپوشونید و به مدت یک شب تا صبح یا بیشتر از ١٨ ساعت دردمای اتاق استراحت بدید 
من این کار رو غروب امروز انجام دادم تا برای فردا داخل فر بزارم 
روز بعد میبینید که خمیرتون حسابی هجمدار شده


فر رو روشن کنید و ظرف مورد نظرتون رو خالی داخل فر بزارید با دمای ٢٦٠ درجه و به مدت ٣٠ دقیقه 
تو این مدت برید سراغ خمیرتون 
روی سطح صافی مقداری ارد بپاشید و کل مواد رو روش خالی کنید حالا به کمک دست یا ی وسیله مثل کاردک اونو مثل پاکت نامه تا کنید از چپ به مرکز خمیر , از راست به مرکز خمیر و از بالا و پایین هم همینجور


حالا روی یک پارچه تمیز مقداری سبوس بپاشید اگه نداشتید ارد بپاشید 
و خمیر رو روی پارچه بزارید جوری که سمتی که روی شما بوده حالا زیر قرار بگیره  و روش رو کمی سبوس یا ارد بپاشید و پارچه رو بپیچید دورش و ١٥ دقیقه دیگه استراحت بدید 
این مرحله کمی مشکله ولی با کمی دقت میتونید انجام بدید


بعد از نیم ساعت ظرف رو از فر خارج کنید و با کمک دستمال خمیر رو داخل ظرف قرار بدید 
نترسید خیلی راحت از پارچه جدا میشه و داخل ظرف قرار میگیره فقط مواظب باشید که ظرف داغه و نسوزید
درب ظرف رو هم بزاید و دوباره به مدت نیم ساعت با همون درجه داخل فر بزارید 
بعد از ٣٠ دقیقه دربش رو بر دارید و ١٠ تا ١٥ دقیقه دیگه اجازه پختن بدید 
اگه ظرفتون رو قبل از قرار دادن خمیر خوب گرم کرده باشید نان اصلا نمیچسبه و به راحتی جدا میشه
نانتون باید مثل اون پنیرهای که تو کارتونها نشون میده سوراخ سوراخ باشه :))


یادتون باشه که اینجور نانها رو باید حتما بعد از سر شدن برش بدید وگرنه همه خراب و خرد میشه
و از مشخصات این نان باید بگم که بافت داخلی بسیار نرم هست ولی بافقت خارجی رون مثل نانهای اصل باگت سفت و محکمه 
نوش جان , گیلدا








Donnerstag, 16. Oktober 2014

آدرس من در فیسبوک


خبری برای دوستان  عزیزی دارم که منو اینجا یا در فیسبوک همراهی میکنن 
به تازگی در فیسبوک  پیج جدیدی رو باز کردم که دوستان راحتتر بتونن به خواستهاشون دسترسی داشته باشن 
مدتی بود که خیلی عزیزان همیشه مشکل اینو داشتن که نمیتونن به راحتی رسپتهای داده شده در پیج رو پیدا کنن و به دستور برسن , این بود که تصمیم گرفتم پیجی با نام گل سفره در فیسبوک باز کنم و تمامی آلبومها رو به این پیج جدید نیز منتقل کنم 

امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیره و گوشه ای از مشکلاتتون رو حل کرده باشم 
با تشکر , گیلدا