نان بربری نرم و لطیف





نان بربری از اون دسته نانهایی هست که نه تنها ایرانی ها , بلکه  خیلی از کشورهای دیگه هم بخوبی باهاش آشنایی پیدا کردن 

این نان با کیفیتهای مختلفی تهیه میشه 

یکی دوست داره ترد و خشک باشه , یکی دوست داره پوک و شکننده باشه , یکی هم دوست داره نرم و لطیف باشه 

قبلا هم در پی ۲ پست جداگانه براتون طرز تهیه این نان رو عنوان کردم که میتونید اینجا و اینجا پیداش کنید 

اما قصه نان بربری این بار ما , نان بربری نرم و لطیف هست 

این نان قطرش از نانهای دیگه کمتر هست و همینجور رومالش با نانهای دیگه فرق داره 



مواد لازم :

ارد ۵۰۰ گرم 

خمیر مایه ۱/۵ قاشق غ 

آب ولرم حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ میل 

شکر ۲ قاشق غ 

روغن مایع ۴ قاشق سوپ خوری 

نمک ۱ قاشق غ 

مقداری سبوس 

مقداری کنجد 

* برای رومال این مدل نان ۱ عدد تخم مرغ رو با کمی زعفران دم کرده یا شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید 



طرز تهیه :

ابتدا نیمی از آب گفته شده رو با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید و هم بزنید و بزارید حدود ۱۵ دقیقه بمونه تا کف کنه و حجم دار شه 

ارد الک شده و نمک را مخلوط کنید 

روغن رو به خمیر مایه عمل کرده مخلوط کنید و کل مواد رو به ارد اضافه کنید 

بعد از کمی ورز دادن , میبینید که موادتون به رطوبت بیشتری احتیاج داره 

کم کم بهش آب اضافه کنید 

* نکته مهم در این نانها این هست که باید خمیرتون کاملا شل و چسبنده باشه 

پس اینکه باز به آب بیشتر احتیاج دارید یا کمتر , به دقت چشمی خودتون احتیاج داره 

وقتی که میبینید خمیر به دستتون میچسبه , مرتب دستتون رو به  روغن مایع آغشته کنید و به ورز دادن ادامه بدید , البته فکر کنم یک تا دوبار روغن مالی کردن دستهاتون کافی باشه 

خمیر رو روی سطحی که چرب کردید بزارید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید 

اونقدر تا لطیف و یکدست شه 

حالا توی ظرف برگردونید و سرش رو بپوشونید و حدود ۱ تا ۲ ساعت استراحت بدید 

* من اصولا میزارم تو فر , و فقط چراغ فر رو روشن میکم تا گرمای لازم بهش برش 

خمیر رو به تکه های دلخواهتون تقسیم کنید و دوباره ورز بدید و نیم ساعت دیگه استراحت بدید   

من با این مقدار ۲ تا نان به حجم سینی فرم تهیه میکنم 

حالا روی کاغذ روغنی رو کمی چرب کنید و سبوس بپاشید 

نانها رو کمی رو صفحه کار پهن کنید و به سینی منتقل کنید 

ظرف ابی رو کنار دستتون بزارید و مرتب دستتون رو خیس کنید و خمیر رو پهن کنید 

همینجور که گفتم خمیر نسبت به خمیر نان بربری های دیگه باید نازکتر پهن  شه , مثل عکسها 

و با نوک انگشت حفره هایی در سطحش ایجاد کنید 

از رومال گفته شده روش بمالید و کمی کنجد و کمی هم سبوس بریزید 

و درون فری که از قبل گرم کردید با حرارت ۲۰۰ درجه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید تا طلایی شه 

حالا یک نان نرم و لطیف دارید که کنار غذاهاتون  میتونید میل کنید 

این نان رو میتونید به راحتی تو فریزر نگهداری کنید , هر بار با کمی گرم کردن مثل روز اولش استفاده کنید 

نوش جان , سلامت باشید 

گیلدا



 

Kommentare

Beliebte Posts