نان بربری نرم و لطیف
نان بربری از اون دسته نانهایی هست که نه تنها ایرانی ها , بلکه خیلی از کشورهای دیگه هم بخوبی باهاش آشنایی پیدا کردن
این نان با کیفیتهای مختلفی تهیه میشه
یکی دوست داره ترد و خشک باشه , یکی دوست داره پوک و شکننده باشه , یکی هم دوست داره نرم و لطیف باشه
قبلا هم در پی ۲ پست جداگانه براتون طرز تهیه این نان رو عنوان کردم که میتونید اینجا و اینجا پیداش کنید
اما قصه نان بربری این بار ما , نان بربری نرم و لطیف هست
این نان قطرش از نانهای دیگه کمتر هست و همینجور رومالش با نانهای دیگه فرق داره
مواد لازم :
ارد ۵۰۰ گرم
خمیر مایه ۱/۵ قاشق غ
آب ولرم حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ میل
شکر ۲ قاشق غ
روغن مایع ۴ قاشق سوپ خوری
نمک ۱ قاشق غ
مقداری سبوس
مقداری کنجد
* برای رومال این مدل نان ۱ عدد تخم مرغ رو با کمی زعفران دم کرده یا شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید
طرز تهیه :
ابتدا نیمی از آب گفته شده رو با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید و هم بزنید و بزارید حدود ۱۵ دقیقه بمونه تا کف کنه و حجم دار شه
ارد الک شده و نمک را مخلوط کنید
روغن رو به خمیر مایه عمل کرده مخلوط کنید و کل مواد رو به ارد اضافه کنید
بعد از کمی ورز دادن , میبینید که موادتون به رطوبت بیشتری احتیاج داره
کم کم بهش آب اضافه کنید
* نکته مهم در این نانها این هست که باید خمیرتون کاملا شل و چسبنده باشه
پس اینکه باز به آب بیشتر احتیاج دارید یا کمتر , به دقت چشمی خودتون احتیاج داره
وقتی که میبینید خمیر به دستتون میچسبه , مرتب دستتون رو به روغن مایع آغشته کنید و به ورز دادن ادامه بدید , البته فکر کنم یک تا دوبار روغن مالی کردن دستهاتون کافی باشه
خمیر رو روی سطحی که چرب کردید بزارید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید
اونقدر تا لطیف و یکدست شه
حالا توی ظرف برگردونید و سرش رو بپوشونید و حدود ۱ تا ۲ ساعت استراحت بدید
* من اصولا میزارم تو فر , و فقط چراغ فر رو روشن میکم تا گرمای لازم بهش برش
خمیر رو به تکه های دلخواهتون تقسیم کنید و دوباره ورز بدید و نیم ساعت دیگه استراحت بدید
من با این مقدار ۲ تا نان به حجم سینی فرم تهیه میکنم
حالا روی کاغذ روغنی رو کمی چرب کنید و سبوس بپاشید
نانها رو کمی رو صفحه کار پهن کنید و به سینی منتقل کنید
ظرف ابی رو کنار دستتون بزارید و مرتب دستتون رو خیس کنید و خمیر رو پهن کنید
همینجور که گفتم خمیر نسبت به خمیر نان بربری های دیگه باید نازکتر پهن شه , مثل عکسها
و با نوک انگشت حفره هایی در سطحش ایجاد کنید
از رومال گفته شده روش بمالید و کمی کنجد و کمی هم سبوس بریزید
و درون فری که از قبل گرم کردید با حرارت ۲۰۰ درجه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید تا طلایی شه
حالا یک نان نرم و لطیف دارید که کنار غذاهاتون میتونید میل کنید
این نان رو میتونید به راحتی تو فریزر نگهداری کنید , هر بار با کمی گرم کردن مثل روز اولش استفاده کنید
نوش جان , سلامت باشید
گیلدا
Kommentare
Kommentar veröffentlichen