نان بیگل - Bagel
این یکی از معروفترین نانهای اروپا ست که اصلیت آمریکایی و فکر کنم کانادایی داره :)
نان بیگل Bagel یا نان حلقه ای با سوراخ دوناتی و مزه منحصرش یکی از پر طرفدار ترین نانهای آلمان هست و میشه در طعم های مختلف خریداری کنید
ویژگی و شکل این نان به صدها سال پیش بر میگرده که یکی از مزایای اون میتونه ، رد کردن ریسمانی از وسط حلقه های نانهای بیگل برای حمل و نقل راحتتر بوده باشه
این نان پخت خواصی هم داره به این صورت که اول باید در آب پخته شه و معمولا با کنجد و دانه های خوراکی دیگه هنگام پخت پوشیده میشه
این نان ، در کشورهای امریکا ، کانادا ، بریتانیا و به ویژه در شهرهایی با جمیت یهودی ، از مصرف بالای برخوردار هست
بر خلاف تصور من بافت بسیار لطیفی داشت و همینجور بسیار لذیذ بود و حتی مدت ماندگاری خوبی هم داره
مواد لازم :
آرد سفید گندم ٣٠٠ گرم
آرد شماره ١١٥٠ یا ارد سبوس دار ٣٠٠ گرم
خمیر مایه ١ بسته معادل ٧ گرم
آب ٣٥٠ میل
عسل ٢ قاشق غذا خوری
روغن مایع ٣ قاشق غذا خوری
نمک ١٣ گرم
سفیده تخم مرغ و مقداری کنجد و یا دانه های دلخواه برای روی نان
طرز تهیه :
آبی که در دمای محیط هست رو با عسل و خمیر ترش مخلوط میکنیم ، ١٠ دقیقه استراحت بدید
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و مایه خمیر ترش آماده رو همراه با روغن به مخلوط ارد اضافه کنید ، مواد رو خوب با دست یا دستگاه مخلوط کنید و ورز بدید
به خمیر به مدت ١ ساعت در جای گرم استراحت بدید تا حجمی ٢ برابر پیدا کنه
خمیرها رو به صورت چانه کوچک در آورده و با کمک انتهای یک قاشق چوبی وسط خمیر رو سوراخ کنید و به همانصورت خمیر رو کمی دور چوب بچرخونید تا کمی سوراخ نان بزرگتر شه ، و دوباره به همان صورت ١٥ دقیقه استراحت بدید
درون ظرفی آب رو جوش بیارید و نانها رو به مدت ٣٠ ثانیه درون آب جوش قرار بدید ، بهتره که آب تا روی نانها رو بپوشانه
بعد از ٣٠ ثانیه نانها رو روی صفحه مشبکی قرار بدید تا آب اضافه اون گرفته شه
سفیده تخم مرغ را زده و با برس روی نانها بمالید ، و سپس روی آنها را با کنجد یا هر دانه دلخواه دیگه بپوشانید
نانها رو به مدت ١٥ تا ٢٥ دقیقه با حرارت ٢٠٠ درجه درون فری که از قبل گرم کردید قرار بدید
معمولا این نانها با انواع پنیر و گوجه سرو میشه که بسیار لذیذ هم هست
نوش جان ، گیلدا
وووووووووی عجب نونی شده..یاد بیگلی بیگیل افتادم تویگوریل انگوری :)))))))))
AntwortenLöschenهانی تو هم با این تشبیهاتت :))))
Löschenحکایت چشم بادامی شده
دستتون درد نکنه گیلدا جون ،خیلی عالی شدن .خیلی توضیحات اول پست هاتون رو دوست دارم .من قبلا این نون رو توی یه قنادی و کافی شاپ کانادایی به نام تیم هورتنز خوردم که خیلی خوب بود .خیلی برام جالب بود که اول توی آب انداختیدش .خیلی جالبه که خمیر در آب جوش خراب نمیشه.
AntwortenLöschenمرسی ارغوان جون
Löschenراستش من هم که به اولین دستور رسیدم واسم جالب بود ، و فکر کردم شاید اون دستور به این روش تهیه کرده
بعد که چند دستور دیگه رو پیدا کردم ، دیدم همه به همین صورت هست
نه عزیزم اصلا وا نمیره ، و بر خلاف تصور که تو آب کوتاه میپزه آدم فکر میکنه خیلی خشک بشه ، ولی اصلا اینجور نیست
اینجا هم همه زندگی ملت با این نون میگذره :))
AntwortenLöschenمرسی عالی شده
نوش جون
بله بله ، خبر داریم :))
AntwortenLöschenمرسی
به به! اون جلويي كه با تخم كدو هست رو بي زحمت براي من بذارين كنار! دست گلت هم درد نكنه گيلدا جون با سليقه
AntwortenLöschenای ی ی ی وای ی ی ی شبو جون ، تو هم همونو میخواهی ، طرفدار اون تخم کادو زیاد بوده :)))))
Löschenمرسی عزیزم
Gilda juuuun che kardi .aliiiiiiiiiiiiii mese hamishe .hatman dorost mikonam merci khanumi
AntwortenLöschenمرسی هما جونم ، خوشحالم که خوشت اومد عزیزم
Löschenحتما خبرش رو بده
سلام گیلدا خانم امیدوارم خوب باشید.خیلی ممنون از دستورای خوبتون و این نونای خوشگل و خوشمزه.من تازهاومدم آلمان اگه اشکالی نداره چند تا سوال دارم.اول این که به .جوش شیرین اینجا چی میگن بعدش این که آرد سبوس دار هم اینجا دارن؟از کدوم فروشگاها میتونیم تهیه کنیم و به چه نامی.خیلی ممنون از راهنماییتون.
AntwortenLöschenسلام فاطمه جان ،
Löschenدر مورد سوالتون باید بگم ، دقیقا اون چیزی که تو ایران استفاده میکردیم ، اینجا به چشم من نیومده و معمولا واسه پخت و پز و شیرینی از همون Backpulver یا Natron استفاده میشه که اولی تو همه فروشگاهها هست و دومی رو میتونید تو فرودهگاهای بزرگتر پیدا کنید
در مورد ارد سبوس در هم باید بگم که بله به وفور و در تنوع فراوان تو فروشگاهای بزرگ پیدا میشه که معمولا با شماره هستند و به احتمال زیاد لیدل هم داره
همین اردی که من اینجا نام بردم یک نوع ا ز آردهای سبوس دار هست که شماره اون رو هم ذکر کردم
به غیر از اون خود سبوس رو هم با نام weizenkleie میتونید تهیه کنید
خیلی خیلی ممنون گیلدای عزیز.ایام به کامتون.
Löschenمن هم از توجه شما ممنونم ، به همچنین :)
Löschenبه به گیلدا جان، این نونها بینهایت خوشمزه هستن تا اونجایی که من یادمه در اروپا قنادیها او شیرینی پزیهای زیادی هست نسبت به
AntwortenLöschenجاهای دیگه دنیا. دفعه آخری که اومدم آلمان فکر میکنی اولین مغازه که رفتم چی بود؟
:)
ولی شما دوست عزیزم دست همه رو از پشت بسته دارید. بسیار عالی و نوش جونت عزیزم
مرسی سوزان نازنینم ، لطف داری عزیزم
Löschenامیدوارم که باز هم این فرصت برات پیش بیاد که با هم این نون رو اینجا بخوریم :)
بابا گیلدا جون باز بگو من نون پختنم خوب نیست . دیگه کم مونده ننوایی رو باز کنی خواهر . عالییییییییییییییییییی
AntwortenLöschenباور کن هنوز هم میگم :))) این هم شانسی خوب در اومد :***
Löschenچقدر خوشگل و خوشمزه شده ... عین نمونه بازاریش شده
AntwortenLöschenنوووش جونتون عزیزم
مرسی لاله گلی ، جات خالی عزیزم :***
Löschenبه به نون تازه بوش آدمو مست میکنه!
AntwortenLöschenمرسی مریم جون ، من هم عاشق بوی نان تازه هستم
Löschenوااای عجب نونی شده دست گلت بی بلا گیلدا جان چقدر حال میده موقعی که بوی نون تازه تو خونه می پیچه.
AntwortenLöschenمرسی نسرین جون ، من هم این عطر و بو رو خیلی دوست دارم ، ی جورایی منو یاد ایران میندازه
AntwortenLöschenهمین الان میرم درستش بکنم
AntwortenLöschenها ها فرناز جون ، امیدوارم که همه چیز به خوبی پیش بره
AntwortenLöschenصفحه بسیار جالب توجهی داری عزیزم
salam dasteton dard nakone man in nano khordam khili khoshmaze hastesh vali chera shoma nazashtinman az in tarze tahiye ve aksash copy konim
AntwortenLöschenسلام هلنای عزیز ، مرسی از لطفت
Löschenعزیزم ، چون عکسهاو نوشتهای من توسط افرد سودجو تو صفحات دیگه با نام خودشون چاپ میشه
ولی شما هر وقت احتیاج داشتید میتونید اینجا پیداش کنید :)
مرسی گیلدا جان ، عالیه دستت درد نکنه
AntwortenLöschenدقیقا مثل نونهایی شده که اینجا از بیرون میخریم
من اینجا از فرصت استفاده کنم یه سوال بپرسم ، گیلدا جان پودر نشاسته اینجا توی مارکتهای آلمانی به چه اسمی هستش و اگر پودر نشاسته نیست چیز دیگهای میشه جایگزین کرد آیا ؟؟؟؟
مرسی ، فریبا
سلام فریبا جان ، مرسی از لطفت عزیزم
AntwortenLöschenاینجا مثل ایران نشاسته گل وجود نداره ، ولی به نشاسته stärke میگند که خودم همیشه از speisestärke استفاده میکنم که همه فروشگاهها دارند
و در واقع نشاسته ذرت هست
مرسی گیلدا جون ، من توی خونه Maisstärke دارم
AntwortenLöschenمیشه از اون استفاده کنم ؟؟
فرقش با Speisestärke چیه، ?????
مرسی عزیزم
فریبا جان ، فرقی ندارند
Löschenفقط تو حالت نرمی و نشاسته بودنشون تفاوت هست ک اون هم با دیدن مشخص میشه
Salam gilda joon merc az dastoore noone khoshmazze
AntwortenLöschenMikhastam bedunam manzoor az khamirmaye khamirmaye forie
Va inke ardesh ruye ham 600 gerame , merc az rahnamai
دوست عزیز , منظور من خمیر مایه پودری یا خشک هست
Löschenحالا نمیدونم با چه اسمی شناخته میشه :)
و ارد رو هم در واقع ۲ بار ۳۰۰ گرم هست
که چون آردهای متفاوتی بود جدا نوشتم :)
Azizam man dishab ba hamin dastoor dorost kardam vali khamiram amal nayumad va baad nakard va noonam seft shod yaani pook nashod mishe rahnamaim konid
AntwortenLöschenKheili mamnoon azizam
دوست عزیز , تا به حال شده که خمیر من هم عمل نیومده ولی باز نان با کیفیت و خوبی داشتم
Löschenولی این نان چون در ۲ مرحله پخت میشه , احتمال میدم که حتما باید خمیر خوبی داشته باشید و نتیجتا اگه خمیر مایه عمل نکنه , پاسخ خوبی هم نخواهید گرفت
در مورد عمل نکردن خمیر مایه هم احتمال میدم که همون زمان با آب مخلوت شده , شاید دما آنقدر بوده که دیگه نتونسته تو خمیر عمل کنه , یا خمیر مایه کهنه استفاده کردید
چون پیش شما نیستم , نمیدونم مراحل امر چی بوده تا بتونم دقیقا ایراد کار رو ببینم :)
Merc az rahnamai kheili mamnoon azizam
AntwortenLöschenخواهش میکنم , امیدوارم که بار دیگه موفق باشید :)
Löschen