عرایس , Arayes - عربی
این یک غذای عربی هست با نام عرایس Arayes که من برای اولین بار خوردم باهاش آشنا شدم
بسیار لذیذ بود ، و طعمی شبیه به دونر ترکی داشت
وقتی تو نت جستجو کنید خیلی دستور از این غذا رو میتونید پیدا کنید
ولی از اونجای که اولین بار اینو پیش یک دوست عرب خوردم تصمیم گرفتم از دستور همون دوستم هم استفاده کنم
خیلیها این غذا رو با نان پیتا تهیه میکنند ، ولی به نظر من بهتره که با نان ضخیمتری تهیه شه ، چرا که نان پیتا خیلی نازک هست و وقتی تو فر قرار میگیره زود خشک میشه و مواد وسط اون هنوز خام میمونه ، و اگر مدت بیشتری بزارید ، حتما میسوزه
خوب حالا میریم سر اصل مطلب
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ٢٠٠ تا ٣٠٠ گرم
گوجه فرنگی ٢ عدد
پیاز ١ عدد
سیر ١ حبه
سبزی جعفری یا گشنیز خرد شده ٤ تا ٥ قاشق
نمک ، فلفل ( من از ادویه تندوری هم استفاده کردم )
نان پیتا یا بربری به میزان لازم ، در این دستور من از نان بربری استفاده کردم
چند قاشق روغن زیتون مخلوط با آب
طرز تهیه :
ابتدا همه مواد رو ریز خرد کنید یا داخل دستگاه میکس چرخ کنید ، باید حالت چسبندگی پیدا کنه
نانها رو از وسط برش بدید و کمی از اضافات اونو بگیرید و مقداری از روغن زیتون و آب رو که با هم مخلوط کردید داخل نان بمالید
از مواد گوشتی مقداری برداشته و روی نان پهن کنید ، دقت کنید که مواد ضخیم نباشه و به خوبی همه جای نان از مواد گوشتی پوشیده باشه ، و تکه دیگه نان رو با کمی فشار به مواد گوشتی بچسبانید .
روی نان رو دوباره مخلوط روغن زیتون رو بمالید ، و اینکار رو با سخاوت انجام بدید :)
معمولا عرایس رو به صورت کبابی تهیه میکنند ، یعنی بعد از پایان کار، داخل فویل پیچیده و به صورت گریل میزارند تا بپزه ، و شاید هم یکی از دلایلی که از نان پیتا استفاده میشه ، اینه که رو حرارت زغال پخته میشه
اما اگه مثل من به ذغال و آتیش دسترسی نداشتید تو فر این کار رو انجام بدید
عرایس رو معمولا داخل وسیله ای مثل کباب پز طوری قرار میدند تا هنگام پخت کاملا به هم بچسبه
که متاسفانه من نداشتم و به همون صورت داخل فر گذاشتم :)
چیزی حدود ٢٠ تا ٣٠ دقیقه وقت میخواهد که آماده شه ، و با حرارتی ١٧٠ درجه
پیشنهاد میکنم که این غذای لذیذ رو امتحان کنید ، در کنارش میتونید ماست خیار یا همون ساساکی Zaziki یونانی رو هم میل کنید
نوش جان ، گیلدا
دستتون درد نکنه گیلدا جون ،من خیلی این غذا رو دوست دارم.مصری ها هم یه غذایی مثل همین دارم که بهش حواشی می گن که توی نون عربی دو لایه ی کلفت هستش.اونم خیلی خوشمزس .وقتی تو فر هم میذاریم اگه ذاخل فویل بذاریم باعث می شه که خشک نشه.
AntwortenLöschenمرسی ارغون جون ، اره اسم هوشی رو هم شنیدم ، ولی اصلا نمیدونم چه جوری هست
Löschenراستش من ١ بار همینو با نان پیتا درست کردم ، خیلی بد شد ، یعنی خشک شد
این بود که اینبار با نان بربری درست کردم ، ولی دفعه بعد به قول گفته خودت دورش رو فیل میکشم ببینم چی میشه
هر چند که اینبار روش کاملا ترد شده بود ، و من خوشم اومد
چقدر خوشمزست ، من تا حالا نشنیده بودم ، اینجا یه چیزی شبیه به این هست که بهش میگن مناکیش ، با مواد دیگه مثل زعتر و پنیرپیتزا هم پر میکنن..........
AntwortenLöschenخیلی خیلی لذیذ شده و مثل همیشه عالی درآوردی ، دسسست گل دوست جون درد نکنه
رزی جون ،تمام رستوران های لبنانی اینجا می فروشنش حتی رستوران های با کلاسش.ولی در رده ی فود کورت هم کرم اکسپرس داره.
Löschenمناکیش با این فرق می کنه ،مناکیش رو خمیرش رو باید درست کنی ،مثل پیراشکی می مونه ولی عرایس رو لای نون آماده درست می کنن.
مرسی رزکم ، جات خالی بو د، مثل کباب شده بود گوشت وسطش
Löschenای بابا این یکی دیگه چیه :))) من اصلا اسم اینها رو نشنیدم ، باید برم سرچ کنم ببینم چیه
رزکم ، زعتر چیه ؟؟
ارغوان جون ، میش بپرسم مگه شما کجا هستید ؟؟
Löschenمتاسفانه اینجاها رستورانهای عربی کم هست و من بیشتر غذاهای عربی رو از دوستان عربم یاد گرفتم
ولی باید سراغ این یکی هم برم که شما و رزک گفتید
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
Löschenمی دونید زعتر هم به کاکوتی می گن و هم به مخلوطی از ادویه ها،زعتری که روی مناکیش استفاده می کنم آویشن ،سماق و کنجد هستش.
Löschenگیلدا جون ،منم مثل رزی جون امارات زندگی می کنم
Löschenمرسی عزیزم ، از توضیحات
Löschenپس با این حساب زعتر یک نوع ادویه هست
ولی مناکیش رو هم نشنیده بودم ، باید ببینم چیه
پس شما هم اونجا هستید، چرا من فکر میکردم امریکا هستید :)) واسه همین هم داستان اون ترخینه ها رو گفته بودم :)))
الان ٣ تا دوست خوب از امارات دارم
نه من آمریکا زندگی نمی کنم ! خیلی لطف دارین گیلدا جون .منم خوشحال که دوست خوبی مثل شما دارم
Löschen:)))
Löschen:**
به به! گيلدا جون كلي دلم خواست! جون ميده براي پيك نيك ! مخصوصا كه يه دو روزه هوا خوب شده و آدم همش دلش مي خواد در دامان طبيعت باشه!
AntwortenLöschenمرسی شبو جون
Löschenکجا هستی عزیزم ؟ کم پیدایی ؟
این چند روز از آفتاب استفاده کن که آخر هفته باز جبهه هوای سرد میاد به خدمتمون :)))
گیلدا جون شرمندتم عزیزم! یکمی سرم شلوغ بود نرسیدم بیشتر بیام پیشت!.... وای خدا نکنه دوباره هوا سرد شه! نمی دونی مردم اینجا دارن چه می کن! یکشنبه که رفتیم بیرون که مثلا کمی گردش کنیم, دیگه جای سوزن انداختن نبود
AntwortenLöschenنازنینم ، ما فقط میخواهم ببینیم ترو ،حالا نه اینکه حتما تو وبلاگ من باشه ، مدتی بود که دیدم که فیسبوک هم کم هستی
AntwortenLöschenبه هر حال خوشحالم که حالت خوبه اینجا هم این چند روزه حسابی کیف کردند و شلوغ بود ، ولی از اخبار شنیدم که آخر هفته دوباره ی جبهه هوای سرد از شمال آلمان میاد
چقدر اینو دوست دارم....باید درستش کنم..جدی با بربری خوب میشه؟
AntwortenLöschenهانی جون ، خیلی خوشمزه بود
Löschenباید بگم که من هم دفعه دومم بود که درست کردم و اولین بار با پیتا بود که اصلا به نظرم جالب نشد و خیلی خشک بود
اره عزیزم ، این با نان بربری هست
عجب چیز جالبی هست باید خیلی هم خوشمزه باشه حتما باید امتحانش کنم!حتما
AntwortenLöschenمرسی مریم جون ، بله واسه من و خانوادم که خیلی لذیذ بود
AntwortenLöschenموفق باشی خانومی
سلام گیلدا جون عزیز من سوالی داشتم در مورد عرایس که وقتی گوشت رو وسط نان بربری می گذاریم چون خام هست اینطوری نمیشه که گوشت نپزه ؟
AntwortenLöschenبعد دو طرف نون رو می بندیم؟
سلام دوست عزیز
AntwortenLöschenمن علت اینکه گفتم دقت کنید مواد همه جا به صورت یکسان و کم قطر پهن شه واسه همین مطلب بود
چون اگه بخواهد زیاد ضخیم باشه نان میسوزه و گوشت هنوز خامه
و در مورده سوال دوم هم باید بگم که میتونید مثل گوشتی که داخل طوری کباب میزارید ، اونو هم داخل طوری بزارید تا خوب به هم بچسبه
گیلدا جون ببخشید این عدا رو با مرع هم میشه درست کرد منطورم چرح کرده مرع نیست ممنونم از تون
AntwortenLöschenسلام سیما جون ،
AntwortenLöschenعزیزم ، این خودش ١ ایده میتونه باشه ، چرا که نه
البته همونجور که میدونید گوشت مرغ بوی زخم داره بهتره که بپزید یا کمی سرخ کنید و مثل کباب ترکی دونر لابلای نان بزارید
همین امر موجب میشه که به زمان پخت کمتری احتیاج داشته باشید
گیلدا جون من این غذا رو درست کردم ولی گوشتش نپخته بود .حالا میشه گوشتش روپخت و بعد یه روش شما درست کرد>بعد همون کیفیت رو داره ممنون میشم اکه راهنمایی کتید
AntwortenLöschenسیما جان ، متاسفانه یا حرارت شما مناسب نبود یا مقدر گوشتی که داخل نان گذاشته بودید ضخیم بود
Löschenمن تاکید به حرارت کردم و واسه همین هم خودم مرتب تو طبقه ها بالا و پایین میزاشتم تا نسوزه و گوشتش بپزه
ایده دیگه که به شما میتونم بدم اینه که داخل کاغذ آلمینومی بزارید
البته در تا دورش رو نپوشونید ، چون آب میندازه ، جوری کار کنید که فقط رو و زیر نان پوشیده باشه که با حرارت نسوزه
گیلدا جون طرز تهیه ساندویچ ها را هم بیشتر بگذارید با سپاس
AntwortenLöschenچشم ، بیشتر در فکرش خواهم بود
Löschenگیلدا جون من منظورم اینه که مبشه از گوشت چرخ کرده ی سرخ کرده وسطش استفاده کرد؟
AntwortenLöschenممنونم عزیز
هیچیزی نشد نداره :)))
AntwortenLöschenولی طعمی کاملا متفاوت خواهید داشت
سلام خانم گیلدا
AntwortenLöschenاز دستورات غذایی خوبتون تشکر می کنم. می خواستم بپرسم چه نان دیگری را می توانم استفاده کنم؟ چون من به نان بربری دسترسی ندارم و همچنین چون گفتید که نان پیتا خشک می شود، راستش ترجیح می دهم نرم باشد. لطفا مرا راهنمایی کنید که چه نانی را جایگزین کنم تا همان نتیجه را بگیرم
با تشکر فراوان
سلام دوست عزیز
Löschenشما میتونید از همون نان پیتا استفاده کنید و روش رو چرب کنید و تو کاغذ فیل بپیچید که بهتر بشه :)
ممنونم که پاسخم را دادید
AntwortenLöschenپاینده باشید
^_^
Löschen:)