مندی پلو - یمنی
امروز میخواهم دستور یک پلوی یمنی رو بزارم که دستورش رو از مهوش ( قادری ) عزیز گرفتم
یک خوراکی که کاملا بر خلاف تصور من یا هر کس دیگه مزه فوقالعاده ای داره ، من اکثر خوراکها و شیرینی هایی که درست میکنم با نت هایی که پسرم به هم میده میتونم حدس بزنم که چی شده :)))
و با توجه به اینکه هیچوقت از غذاهای برنجی خوشش نمیومد ، با خوردن ١ قاشق از این پلو گفت : مامان پس کبابش کو ؟؟
چون عاشق کباب کباب کوبیده و برنج هست
چون عاشق کباب کباب کوبیده و برنج هست
حالا درطی دستور بهتون میگم چرا اینو گفت
ولی قبل از هر چی از مهوش نازنین به خاطر این دستور خوبش تشکر میکنم و ممنونم که به این طریق ما رو به دنیای آشپزی کشورهای دیگه آشنا کرد
در مورد ادویه این برنج هم باید بگم که اولین بار بود که از بعضی از اونها رو تو غذا استفاده میکردم ، از جمله میخک و ادویه گرام ماسالا و هل
ولی خوشحالم که با اولین تجربه چیزی به این لذیذی تحویل گرفتم :)
مواد لازم :
گوش مرغ یا گوسفندی به میزان دلخواه
برنج ٢ تا ٣ پیمانه
پیاز ٢ عدد
ادویه کامل : هل ، میخک ، فلفل از هر کدام ٥ تا ١٠ عدد
برگ بو ٢ عدد
ادویه گرام ماسالا ١ تا ٢ قاشق چای خوری
زردچوبه ، نمک
گلاب و زعفران ١/٤ پیمانه . که من از گلاب به دلیک شخصی صرفنظر کردم
طرز تهیه :
پیاز رو به صورت درشت خرد کرده و کمی در روغن تفت داده کلیه ادویه ها رو بهش اضافه کنید و هم بزنید
سپس گوشت رو اضافه کرده و کمی تفت بدید و آب بهش اضافه کنید و بزارید گوشت یا مرغ شما بپزه ، ولی باید کمی قبل از پخت کامل اونو بردارید ، چون این گوشتها و یا مرغ رو آغشته به مخلوط گلاب و زعفران میکنید و درون فر برای مدتی که طلایی بشه میزارید ( من فقط از زعفران استفاده کردم )
* اینجاست که موجب میشه این پلو طعمی فوقالعاده پیدا کنه
١ تیکه زغال رو بزارید تا آتیش بگیره و کاملا قرمز شه
من که اینکار رو با ١٠٠٠ بدبختی کردم :)) و با کمک کاغذ آلمینیومی ، چیزی شبیه به ١ لیوان کوچیک درست کنید و داخل اونو چند قاشق روغن بریزید و بزارید وسط برنج
کنار دستتون ١ پارچه واسه دم کردن و همینجور درب دیک رو آماده بزارید
زغال آتیش گرفته رو داخل روغن بندازید و سریع دب دیگ رو با دم کنی بپوشانید ، متاسفانه از این مرحله من نتونستم عکسی تهیه کنم !!
دودی که از این کار حاصل میشه ، طعم بسیار لذیذ ی مثل کباب به برنج شما میده
بزارید همینجور برنجتون دم بکشه و بعد در کنار گوشت یا مرغ سروش کنید
به نظر من این طرز طبخ واسه انواع پلو ها میتونه لذیذ باشه
نوش جان ، گیلدا
عاليه گيلدا جون. عالي. من كه لذت بردم.دستت درد نكنه.
AntwortenLöschenمرسی خانجونم ، لطف داری عزیزم :)
Löschen:*
گیلدا جون با تشکر از زحمتی که میکشید
AntwortenLöschenاین غذا با اینکه خوشمزه بنظر میاد ولی متاسفانه محتویاتش
پر از سم ذغال شده الان دیگه در خیلی جاها هم از دودی کردن برنج جلوگیری میکنند متاسفانه کباب هم یکی از اون خوشمزه هاست در این غذا هم که ذغال در داخل قابلمه گذاشته میشه و غذا پر از سم ذغال میشه که برای بچه ها و خانمهای حامله خیلی خیلی مضر هست و برای افراد عادی هم همینطور میبخشید فقط خواستم گوشزد کرده باشم . مائده
مائده جان ممنونم از کامنتت
Löschenالبته من هنوز تو این زمینه منبع موثقی ندارم ، و تا اونجا که میدونم اینجا یعنی در آلمان هم هنوز از روش دودی کردن استفاده میکنند
البته این نوشته من دلیل بر این نیست که گفته های شما رو رد کنم
اما جای سوالی هم برام باقی میمونه که با توجه به گفته شما انواع کباب که روی زغال پخته میشه خطرناک باید باشه !! ؟؟
به هر حال ممنونم از توجه شما :)
gilda jan ba salam va tashakor az ghazahaye khoshmaze. man ham ba khanoume ma.edeh movafegam. ba dalayele movasagh. albate mitunam tassavor konam ke in ghaza fogolade khoshmaze bashe vali kheyli kheyli sami ast, khoussoussan be khatere tarkibe in gaz ba roghan ke saratani ast, kabab rouye zoghal ham tayid nemishe vali zyad ham khatarnak nist, amma in raveshe zekr shode fogolade khatarnak ast.
Löschenمژگان عزیز ممنون از کامنتتون
Löschenراستش من متوجه نشدم که منظورتون از تماس روغن با مواد غذایی چی هست , چون اون روغن اصلا با مواد غذایی در تماس نیست !!!!!!!!!
در مورد موارد دیگه هم به جز گفته های بالا باید بگم که : من اصولا آدم حساسی نیستم , چون تو ایران اصولا واسه همه چیز ی گفته وجود داره , من با نایلون کار کنم میگن سرطانی هست , با فویل کار میکنم میگن سرطانی هست , با چوب کار میکنم میگن سرطانی هست ...........
الان هم این روش موجب استرس شده :)))))))))
البته من نه این خوراک و نه خوراک دیگه ای رو به هیچکس اجبار نمیکنم که درست کنن , این تصمیم خودتونه که انتخاب کنید آیا تهیه کنید یا نه
خود من به عنوان شخصی که ١ بار اونو تهیه کردم , بسیار خوشم اومد و لذت بردم
و اینو هم بگم که کباب و گریل تو آلمان حرف اول رو میزنه و ماشالله آلمانی ها عمر متوسطی بالای ٨٠ سال رو دارن :)))
خانومی هم که این روش رو ازشون آموختم میگفتن این یک روش قدیمی هست که تو یمن و کشورهای همجوارش انجام میشه و هیچگونه مشکلی نداره
به هر حال من هم هر روز تهیه نمیکنم , ولی اجازه بدید , خود من تصمیم بگیرم که آیا اونو تهیه کنم یا نه
دقیقا مثل چای سیاه و سبز , خیلی ها شاید حتی خود شما چای سیاه مینوشید در صورتی که نه تنها خطرناک هست و بخاطر نکوتین داخلش مثل سیگار عمل میکنه بلکه به سلوهای سرطانی کمک میکنه که محیط مناسبتری داشته باشند
در صورت ی که چای سبز کاملا واکنشی بر عکس اون داره ولی شاید به هر کی بگید چای سیاه رو ترجیح میده به سبز
:)
چقدررررر جالب...یاد پلوی هیزمی افتادم...باید خیلی عالی باشه
AntwortenLöschenنوش جونتون
اخ اخ گفتی هانی ، یادش بخیر ر ر ر
Löschenمرسی گلک
خیلی عالیهههههههههههه از موادش معلومه باید خیلی خوشمزه باشه فقط اون قسمت زغالش یه کمی سخت به نظر میاد ولی فکر کنم نقش مهمی تو طعم غذا داره درسته ممنون از این دستور خوشمزه نوش جانتون عزیزم
AntwortenLöschenمرسی اعظم جون ، اره طعمش با این ادویه ها خیلی جالب بود
Löschenو همون زغال خیلی تو طعمش تاثیر داشت
ما که خیلی خوشمون اومد
دوست عزیز با این هوای کثیف تهران وقتی که میخوام برم بیرون دهان خودم و بچه هام را میبند م تا هوای کثیف وارد ریه هامون نشه حالا بیام به خاطر شکم اونم با دستهای خودم دود وارد شکممون کنیم همون دود تهران کافیه خیلی ممنون
AntwortenLöschenدوست عزیز ممنون از توجهتون
AntwortenLöschenولی من که شما رو مجبور نکردم به این کار ، این یک ایده بود که خودم خوشم اومد و اینجا مطرح کردم
عمل کرد بعدی اون دست خودتونه
عالیه ...♥ ♥ از اینجا بوی عطر برنج باسماتی همراه با ادویه های مختلف رو میشه استشمام کرد به به ........باید خوشمزه باشه و حتما هست....وقتی از این خوراکهای ادویه دار درست میکنم یکی روز بعدش همسایه هامون که میدونی از ادویه استفاده نمیکنند ,, همش سئوال میکنند چی درست کرده بودید وای چه بوی خوبی توی راهرو پیچیده بود .......مطمئنم برای شما هم بعد از درست کردن این پلو همین سئوال ها پیش اومده...خسته نباشی گیلدای عزیزم ..نوش جونتون باشه ♥
AntwortenLöschenمرسی صفا جان ، اره عزیزم ، من هم همین برنامه ها رو دارم :)))
Löschenهمیشه سوال براشون هست که از چه ادویه هایی استفاده میکنم ، حالا هر چند اون خوراک با ادویه هم کاری نداشته باشه :))
آخیش دلم وا شد ، انگار اومدم خونت گیلدا جووووونم ، سر فرصت دستورش رو بخونم که خیلی آقای همسر، مندی دوست داره ، باید براش بدرستم ، دست هنرمندت درد نکنه :****
AntwortenLöschenسلام رزکم م م م م
AntwortenLöschenرسیدن بخیر عزیزم ، جات خالی بود ، من هم خوشحالم که باز تو خونم میبینمت :))
خوشحال میشم که بهم بگی اونجا هم اینجوری درست میکنند یا نه !!
به به دستت بی بلا گیلدا جان عالیه.میدونم چه عطرو طعمی داره.در مورد کامنتی که گذاشته بودند توی هند و پاکستان هم به همین روش برنج یا انواع و اقسام خوراکیها رو دودی میکنند و تا به حال هیچ منبعی از لحاظ سلامت بهش گیر نداده.و شبکه هاشون هم همه اینترنشنال هستند. و فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه ممنون گیلدای نازنین
AntwortenLöschenمرسی نسرین جون
Löschenراستش چند تا دیگه از دوستان هم حرف شما رو زدند
خود من هم موندم که چی به چیه !!!!!!!!
salam:hamantor ke dostemon eshareh kardaned,ghazahayeh doodi saratan za hastaned va hatta bokhareh neshat gerefteh az gazeh zoughal,ke be khurdeh mavadeh ghazaiey miereh,samiest va besyar khatar nak...hatta kabab ke az laziez tareen ghazahaset...khakestareh barkhasteh az zoughal bar royeh goshet va ya har mavadeh ghazaieyeh deegar,mojebeh masmomiyateh ann shudeh va saratanza mibashe....
AntwortenLöschendar zemen az dastoreh ghazayeh lazizeton besyar mamnonam
سلام دوست عزیز ، و ممنونم بابت توجهتون
Löschenراستش در مورد این مسئله نا میتونم جواب مثبت بدم نه منفی ، چون هنوز خودم تو شک هستم
خیلی از دوستان از همین طرز طبخ تو کشورهای عربی و همینجور که بالاتر دیدید هندی و پاکستانی طبخ میکنند و حتی در رستورانها
و این طرز طبخ باید بدون مشکل باشه هنوز مورد استقبال قرار میگیره
ولی با این مسله که گوشتهای کبابی سرتان زا هستند میتونم بگم که اگه ١٠٠% نباشه ٩٠% با گفته شما مخالف هستم
چون عمر طولانی و بدون مشکلات سرطانی آلمانی های کباب خور رو دلیل بر رد این ادعا میدونم
هر چند که موارد دیگه ای رو هم آلمانی ها با روش دودی کردن ، روزانه مورد مصرف قرار میداند
البته همونجور که گفتم این حرفا نه دلیل بر رد حرف شما عزیزان هست نه دلیل بر وجود مشکلات در این روش
AntwortenLöschenالمندي السريع
http://www.youtube.com/watch?v=wdV2EuLicEM&list=PL746CDDC4C4F4B15A&index=7
ممنون بابت توضیحات تصویری :)
Löschenدوستان عزیز دود سیگار و قلیون که هر روز کشیده میشه خیلی بدتره ولی از همه این حرفها که بگذریم این روش غذا پختن صحیح و علمی نیست همانطور که در بالا اشاره شد برای بچه ها و زنان حامله و عامه مسمومیت داره و من که در بیمارستان کار میکنم میتونم اشاره به گفته دوستمون بگم هندوستان و پاکستان از کشورهائی هستند که بدترین و ناشناخته ترین نوع بیماریها را دارند و من که هر روز شاهد بیماریهای مختلفی هستم بنظرم بهتره که ازاستفاده دستور اینجور غذاها خودداری کنید تا زمانی که روشهای سالمتری وجود داره همه که علم و سواد کافی برای درک این مسائل را ندارند و امکان داره نه یکبار بلکه بیشتر از این روش برای پخت استفاده کنند گناه بچه های کوچک چیه بخش سرطان پر شده از بچه های معصوم نه این که شما مقصر باشید فقط بیائید دست به دست هم بدیم برای دنیائی با غذائی سالمتر نه اینکه هند و پاکستان را الگوی غذائی قرار بدیم که در فقر و بیماری و بدبختی غوطه وره اززحمتی که میکشید متشکرم
AntwortenLöschenممنونم از توجهتون :)
Löschenای جان گیلدا جونم دستت طلا خیلی زرنگتر از من بودی توی درست کردنش آآآآآفففففرررررررین راستی با این کامنتهای گهر بار در مورد مسمومیت من می خواستم از برنج دودی شمالی استفاده کنم حالا موندم چکار کنم ..... والا همه شمالی ها سالهای سال است دارن برنج دودی استفاده می کنن .....اگه هم از برنج معمولی استفاده کنم مطمئنا به خوشمزگی برنج دودی نمیشه
AntwortenLöschenمرسی پگاه جونی ی ی
AntwortenLöschenمن همون روز اول که دستور رو دیدم دوست داشتم امتحان کنم ، فقط مشکل آتیش زدن زغال رو داشتم :)))
والا پگاه جون ، من هم موندم همونجور که هم که بالا گفتم خیلی از خوراکهای گوشتی آلمانی هم دودی هستند و اگه تو قسمت عکسها فستیوال ماهی ببینی ١ عکس هم در رابطه با جایی که ماهی ها رو دودی میکنند گذاشتم ، و مشا الله امر نوح رو هم دارند :)))))
دوستان عزیز اینجا هم که من زندگی میکنم همه از مواد غذائی دودی استفاده میکنند ما هم که خانوادگی عاشق کباب هستیم و
AntwortenLöschenگوشمون بدهکار این حرفها نیست هر چقدر هم که مضر باشه .دوستانی هم که در بالا به مسمومیت اشاره کردند متظورشون روش پخت این غذا بوده که در واقع برنج با دود ذغال خفه میشه و راه فراری هم نداره درست مثل عده ای که سال پیش برای گرم
کردن اتاقشون از ذغال استفاده کردند در و پنجره ها هم بسته بوده تا فردا صبحش مسموم شده و مرده بودند هر سال از این اتفاقها در ایران تکرار میشه متاسفانه
ممنونم از نظرتون :)
Löschenدودی کردن که مشکلی نداره در اروپا
AntwortenLöschenاز چوب و یک نوع مخصوص براده چوب استفاده میشه
که مخصوص همین کار هست و کاملا زیر نظر اداره
غذا و بهداشت انجام میشه و محاله که برای دودی کردن
ماهی و بوقلمون از ذغال استفاده کنند چیزی که میگن مضره دود ذغاله وگرنه دود دادن با این چوب مخصوص که ضرری نداره و کسی را نمیکشه پس اشتباه نکنید دود و ذغال دو تا بحث جدا از هم به حساب میاددود با چوب مناسب با دود ذغال زمین تا آسمون فرق داره
والا من که متوجه نیستم با کی دارم صحبت میکنم
Löschenبعضی از دوستان کم لطفی میکنن و نام خودشون رو نمینویسند
موندم که کی به کیه !!!!!!!!!!!!!!
سلام گیلدا جون..ممنون از دستورهایی که میزارید و زحمتی که میکشید میدونم خیلی وقتتون رو میگیره
AntwortenLöschenگیلدا جون من عشق آشپزی و شیرینی پزی هستم..وقتی 15 سالم بود تو تلویزیون یه دستوری نشون داد به اسم کوفته یونانی اون موقع یادمه گوشت چرخکرده رو به این صورت دودی کرد و بعد باهاش کوفته درست کرد.من هم سریع اون غذا رو درست کردم و عالی شد طعمش..فکر کنم برای درست کردن کباب تو فری هم این روش عالی میشه..باز هم ممنون
سلام گیلدا جون..ممنون از دستورهایی که میزارید و زحمتی که میکشید میدونم خیلی وقتتون رو میگیره
AntwortenLöschenگیلدا جون من عشق آشپزی و شیرینی پزی هستم..وقتی 15 سالم بود تو تلویزیون یه دستوری نشون داد به اسم کوفته یونانی اون موقع یادمه گوشت چرخکرده رو به این صورت دودی کرد و بعد باهاش کوفته درست کرد.من هم سریع اون غذا رو درست کردم و عالی شد طعمش..فکر کنم برای درست کردن کباب تو فری هم این روش عالی میشه..باز هم ممنون
:))
Löschenسلام مینو جان ، ممنونم از کامنتت
AntwortenLöschenهمونجور هم که بالا اشاره کردم ، من هم تو چه کنم و نکنم پا در هوام :))
متاسفانه تو ایران به خیلی از چیزها مشکوک هستند و همه رو عوامل سرطان میدونند ، از جمله کاغذ آلمینیوم و ستفاده از اونو یا نایلونهای سلفون و استفاده از اونو . یا خیلی چیزهای دیگه که واقعا جای سوال برای من گذاشته
البته حق هم داران ، چون محیط و گفتگوها و جامعه همه رو به همه چیز بدبین کرده
baba kam irad begirid khob.....shoma dorost nakonid vasalam.
AntwortenLöschenمن هم همینو میگم , از من گفتن , از دیگران تصمیم گیری , اینجا که کسی رو مجبور به کاری نمیکیم
Löschenهر کی مثل من دوست داره تهیه کنه , وسلام :)))
ey baba kam begid samiye khob drost nakonid
AntwortenLöschenkhobe
AntwortenLöschenگیلدا جون ممنونم بابت دستور خوبتون
AntwortenLöschenدر مورد سوالی که بچه ها تو وبلاگ کرده بودن در مورد سمی بودن دود ذغال میتونم بگم که امروزه اسانسهایی با عنوان اسانس دود در صنایع غذایی استفاده میشه که مضرات دود طبیعی ذغال رو نداره
از این اسانس برای دودی کردن سوسیس و کالباس و مرغ و سالامی و .... استفاده میشه
ولی تو ایران متاسفانه برنجها هنوز با همون روش قدیمی دودی میشن
اتفاقا موقع خوندن رسیپی داشتم فکر میکردم از اون اسانس هم میشه برای به دست آوردن این عطر استفاده کرد که دیگه نکران مضرات ترکیبات سمی دود نباشیم
اضافه میکنم که ما حالا هر روز در حال خوردن این پلو نیستیم که خیلی بخوایم نگران مضرات دود باشیم :)
حالا سالی یه بار قسمت بشه این غذای خوشمزه رو بخوریم میشه خیلی هم نگران ترکیبات دود نبود :)
خوب حساسیتها و همینجور مشکلات زندگی انگار خیلیها رو حساس کرده تا اونجا که حتی در زمینه خورد و خوراک هم گاهی به آدم هجوم میارن و هر چی از دهنشون در میاد میگن , هر چند که این دوستان خیلی محترمانه عنوان کردن و منظور من در پستهای دیگه بود
Löschenمن تا به حال اسانسی در این باره ندیدم و با جستجوی که کردم فقط تونستم باز چوبهای مخصوصی پیدا کنم که اونها هم باز باید با سوختن از خودشون دود خاصی رو بروز بدن
البته این موردی که شما میگید واسه چیزهای مثل همین کباب یا پلو خوبه ولی باز آدم میمونه که اون کبابهای که با زغال گریل میشن چه تکلیفی دارن ؟؟
سلام عزيزم دستت درد نكنه
AntwortenLöschenميدونم اين دستور رو خيلى وقته كذاشتى ولى من الان ديدم
همين فردا ميرم تو كارش