کشک خانگی
همیشه دنبال دستور کشک بودم ، چون اینجا که ما هستیم , امیدی به خریدش بجز داخل فروشگاهای ایرانی نیست
حتی مغازه های ترک هم با وجود اینکه خیلی از محصولات و مواد غذایی شون نزدیک به ما هست ، این یک قلم جنس رو ندارند
مدتی پیش از گروه غذاهای من و تو دوست عزیزی به نام خانوم نیلوفر ملا حسینی این دستور رو گذاشته بود
و به این فکر افتادم که دست به کار شم و مثل خیلی چیزهای دیگه این یک قلم جنس رو هم به مرحله خودکفایی برسونم :)))
مرحله بعدی وجود آفتاب تابان بود که بتونم این کشکهای رو با حرارت و گرماش خشک کنم
تا این چند روز اخیر که بالاخره پروژه خودم رو عملی کردم :)))
وقتی این کشک رو درست میکردم , به خودم میگفتم این فقط ١ ماست هست که جوشیده و خشک شده , پس نمیتونم ازش معجزه ای انتظار داشته باشم ولی بعد از اینکه تو آش ازش استفاده کردم , دیدم کل طعم اون اش واس این کشک تعقیر کرده و حس میکردم که همین الان این کشک رو از دهاتهای با صفای وطنم خریداری کردم , از همون کشکهای که ساعتها تو کیسه به اینور و انوار میکوبند تا بتونند طعم خوراکهای ما رو ٢ چندان کنند
وقتی این کشک رو درست میکردم , به خودم میگفتم این فقط ١ ماست هست که جوشیده و خشک شده , پس نمیتونم ازش معجزه ای انتظار داشته باشم ولی بعد از اینکه تو آش ازش استفاده کردم , دیدم کل طعم اون اش واس این کشک تعقیر کرده و حس میکردم که همین الان این کشک رو از دهاتهای با صفای وطنم خریداری کردم , از همون کشکهای که ساعتها تو کیسه به اینور و انوار میکوبند تا بتونند طعم خوراکهای ما رو ٢ چندان کنند
از این دوست عزیز واسه این دستور ساده و عالی بسیار سپاسگزارم
مراحل کار و موادش بسیار ساده هست
اول از همه باید یک ماست پر چرب و خوب رو انتخاب کنید , من از ٥٠٠ گرم استفاده کردم
و اونو خوب هم زدم و بیرون از یخچال گذاشتم تا ترش شه
این کار که راحتترین مرحله بود ، بخاطر گرمای متعادل اینجا واسه من ٤ تا ٥ روزی طول کشید :))
بعد ماست رو به مدت ١٠ دقیقه بزارید که بجوشه ، و در این زمان مرتب هم بزنید تا ته نگیره
بعد میبینید که ماست دونه دونه میشه ، که در این مرحله باید داخل پارچه طوری بریزید و بزارید تا آبش کشیده شه
حالا داخل ظرفی بریزید و به اندازه دلخواه که معمولا زیاد هست :) روش نمک بریزید و هم بزنید
میدونید که نمک زیاد هم موجب نگهداری طولانی مواد میشه
بعد از موادتون گلوله هایی تهیه کنید و داخل سینی گذاشته ، البته شاید اول کار گلوله کردن اونها براتون مشکل باشه ، چون بافت نرم و غیر منسجمی دارند ، ولی کمی که تو دستتون باهاش بازی کنید به راحتی گرد میشه
روی کشکها رو با پارچه طوری بپوشانید و بزارید زیر آفتاب
متاسفانه نمیتونم بگم چه مدت ، چون گرما و آفتاب هر جا واسه خودش متفاوت هست
برای من ٣ تا ٤ روز طول کشید و بعد از امتحان کشکها ، میبینید که کاملا سفت شدند
من با طعم اونها زیر زبونم به دوران مدرسه برگشتم که دوست داشتم ٢ تا تیکه با خودم داشته باشم و مرتب گاز بزنم :))
حالا به نظر شما چی باهاش درست کنم ؟ :))
اگه مایل بودید میتونید از کمی زیره هم همراه با نمک اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا
وای خدا چه دستور خوبی!
AntwortenLöschenممنون خیلی عالیه
میرم تو کارش!
ها ها ، مرسی الهه جون ، هر چند که شما مثل ما احتیاجی مبرم ندارید :)
Löschen<3
بههبههه من عاشق کشک و کشک بادمجون و اینجور چیزام یادش بخیر بچه که بودیم زیاد از این کشکا میخوردیم :)) گیلدا جون مزش مث کشکای بیرونی میشه؟؟؟
AntwortenLöschenمرسی زهرا جان ، من هم با خوردن این کشک ها یاد دوران بچگی خودم افتادم
AntwortenLöschenمزه اش خیلی محلی و جالب بود ، اصلا تصورش رو نمیکردم آنقدر طعم محلی به خودش بگیره
کشک های شیشه ای به نظرم فقط شوری داره ، ولی این طعم و بوش هم چیز دیگه بود
بابا من که برای اینکه ریا نشه به کسی نگفته بودم لبنیاتی دارم از کجا فهمیدید من احتیاجی ندارم؟!
AntwortenLöschenهه هه
از شوخی گذشته ماست گاوی و گوسفندی فرقی میکنه تو این پروسه تهیه کشک؟
خیلی باحال بود الهه جون :)))))))))
AntwortenLöschenعزیزم من خودم از ماست گاوی استفاده کردم ولی فکر کنم ماست بز یا گوسفند دیگه بهتر تر بشه :))
چون اونها عطر و طعمشون همینجوری هم خیلی خوبه
vayyyyyyyyyyyyy cheghad ali dastet dard nakone baraye in dasture khub va karburdi kheili ali shode mazash ham ke migi khub bude dige chi az in behtar manam dast be kar misham taaftab darim bayad az forsat estefade konam faghat ye soal ba nim kilo cheghad kashk mishe hamin ghadr ke tu ax hast azizam
AntwortenLöschenمرسی اعظم جون ، اره والا خیلی کاربردی بود :))))))))))
Löschenعزیزم با این نیم کیلو من تقریبا کمی ٢ برابر این مقدار کاشک درست کردم
چون از قبل داشتم گفتم امتحانی اول کم درست کنم ، ولی فکر کنم ١ کیلو دیگه واسه ١ سال کافی باشه
میدونید آخه من بیشتر برای دختر یازده ماهم که مشکوک به داشتن حساسیت به پروتئین گاویه میخوام کشک رو تهیه کنم و اگر ماست گوسفندی بهتر تر هم باشه که دیگه چه بهتر تر
AntwortenLöschenراستش اینکه میگم مشکوک واسه اینه که یه سری علائم داره ولی هفته پیش که وقت داشت برای تست نبردمش چون متوجه شدم که دست بچه رو با تست هزار جورماده تیکه پاره میکنن
تا بفهمن به چی آلرژی داره
ممنون از راهنماییتون
اخ چه بد ، نه واسه اینکه حساسیت داره ، چون خلیها حساسیت دارند ، واسه اینکه بچه رو داغون میکنند تا ببینند چش هست :(
Löschenمن هم پسرم با همین تستها تو ایران تیکه پاره شده بود
امیدوارم که چیز خواصی نباشه ، و مثل پسر من اصلا بعد از ١ مدت از بین بره :)
گیلدا جان میشه بجای آفتاب از فر استفاده کرد؟
AntwortenLöschenسیما جان بعید میدونم ، چون تا بوده و نبوده از آفتاب استفاده میشه
Löschenمن مخصوصا این پست رو الان گذاشتم که بتونید از آفتاب استفه کنید
گیلدای نازنین میشه خشکش نکرد وهمونطور تازه توی آش ریخت؟
AntwortenLöschenخشک کردن توی مزهاش تاثیر داره؟درضمن ممنونم بابت دستور خوبتون
مرسی از لطفت عزیزم
Löschenنه باید خشک شه ، وقتی خشک میشه عطر و مزه اون هم تغیر میکنه ، فکر کنم واسه وجود آفتاب هست که اون فعل و انفعالات انجام میگیره
سلام عزيزم. اين يه پست عالي و بسيار مفيده. البته مثل هميشه. من كه لذت بردم.
AntwortenLöschenمرسی از لطفت دوست عزیز :)
AntwortenLöschenسلام گيلداجان. خوشحالم كه پيامم ارسال شد واقعا پستت عالي و مفيده.دوستدار شما خانجون.
Löschenباز هم ازت ممنونم خانجون نازنین
Löschenبله من چون پستها رو جای دیگه کنترل میکنم اینه که شما اول نمیبینید تا آزاد شه
:)
خیلی هم عالی دستت درد نکنه یاد کشکهای خاله جونم افتادم که ماهم توی گرد کردنش همیشه کمکش میکردیم .
AntwortenLöschenمن که همش اینها رو تو جیبم جمع میکردم مثل تنقلات میخوردم
AntwortenLöschenپشت بندش هم کلی آب :)))))))))
خیلی عالیه گیلدا جون ،دیگه دارید در همه ی اقلام خود کفا می شید .خدا رو شکر این یه مورد اینجا گیرمون میاد خیلی جالب بود طرز تهیه ش .دستتون درد نکنه و نوش جان
AntwortenLöschenها ها ، اره ارغوان جون ، مجبوریم خودکفا شیم :))))
AntwortenLöschenچه جالب یعنی عربها هم مثل ما کشک دارند ؟؟ یا منظورت اینه که از ایران میارند ؟
لبنانی ها و مصری ها کشک استفاده می کنن که البته یهش می گن keshk ولی من اینجا تو بازار ندیدم ولی از مغازه های ایرانی ها کشکی که از ایران میاد می خریم
AntwortenLöschenمرسی عزیزم :)
AntwortenLöschen:**
گیلدا جان ممنون
AntwortenLöschenلطفا بگو از چه پارچه ای استفاده کنیم؟ گفتی پارچه توری
دقیقا چه نوع پارچه هست
سلام سارا جان , بله منظورم همون پارچه ای هست که به صورت تنظیف هست
AntwortenLöschenالبته اگه اسمش رو درست گفته باشم :))
که دارای سوراخهای بسیار ریزی هست
سلام، گيلدا جان، خيلى خوشحالم كه اين جارو پيدا كردم و بعد از مدتها مى خوام كشك بخورم :))) الان دارم درستش مى كنم ، ولى چه مدت بايد منتظر باشم وقتى توى پارچه هستش، تا آبش بچكه؟ چند ساعت؟
AntwortenLöschenنوش جونتون نسیم جان , این حس شما رو درک میکنم کاملا :)))
AntwortenLöschenعزیزم تا جایی که دیگه شکل پارچه روی کشکها بیوفته و وقتی دست میزنید و فشار میدید ابی ازش بیرون نمیاد
نمیشه گفت چند ساعت میشه , چون زمانها فرق داره
عالى شد، مرسى، من نتونستم صبر كنم كاملا كشكهام خشك شن، چند تايش رو ديروز با كشك بادمجون خوردم، مرررسى واقعا، بعد از مدتها مزه ى كشك رو چشيدم. بازم دستتون درد نكنه.
AntwortenLöschenنوش جونتون
AntwortenLöschenکاملا حستون رو درک میکنم , چون واسه خود من هم همینجور بود :))
Salam, misheh be jay aftab toy fer ba darajeh kam khoshkeshon kard? kheyly mamnon
AntwortenLöschenسلام دوست عزیز
Löschenامکانش هست ولی باید خیلی دقت کنید که خراب نشه و فقط یک محیط گرم بهش بدید وگرنه میسوزه و باید مرتب جابجاش کنید
salam gilda jon ,mammon az in dastor khob va khoshmazeh.mitonin tashrif biarin belize hame sal garme va kashk dorost koni.farima
AntwortenLöschenمرسی فریما جون از دعوتت
Löschenولی این شهر شما کجا هست ؟؟ :)
salam gilda jon belize keshvari ham marze mexico hast khoshal misham biain :))))
Löschenاوه ه ه ه
Löschenنشنیده بودم :)
سلامت باشی عزیزم , در هر جای دنیا که هستی , امیدوارم که ساعت خوبی رو سپری کنی
gilda jon,,mamnoon,,, vali in khoshkaro chejori dobare narm konim ke beshe to ash ya kashke bademjon berizim,,,yani dobare bayad b ghati konim ya bejoshonim,,,
AntwortenLöschenخواهش میکنم روشنک جون
AntwortenLöschenبله عزیزم باید دوباره مثل کشکهاای دیگه اونو با آب خیس کنید و لهش کنید
البته من چون اینها رو خودم درست کردم دیگه نمیجوشونم , چون اون واسه زمانی هست که از کشکهای هزری خبر ندارید و با جوشاندن مشکلاتش رو برطرف میکنید
ميتونيم مايه رو كه كاملا أبش رفته رو هم مثل كشك مايه ازش استفاده كرد يا بايد حتما خشك كنيم؟
AntwortenLöschenبا سلام و تشكر
AntwortenLöschenميتونيم مايه كه كاملا أبش رفته رو هم بصورت كشك مايه استفاده كرد يا اول خشك كنيم
پریوش جان فکر کنم شما تو فیسبوک هم سوال کردید
AntwortenLöschenباید بگم که خودم این کار رو نکردم , ولی اگه هم امکانش باشه باید کاملا واکم کنید و کاملا استرلیزه باشه
نمیدونم این پستت رو چرا ندیده بودم ، احتمالا پارسال که ایران بودم و دسترسی به نت نداشتم بوده ، عاااالیه بخدا ، الان کشک دارم ، وگرنه دست به کار میشدم، دست گلت درد نکنه دوست با سلیقه و با حوصله ی من :**
AntwortenLöschenبعید نیست عزیزم , من هم خیلی از پستهای شماها رو از دست میدم و بعد از مدتی بهشون بر میخورم ^_^
Löschendastetoon dard nakonad,ali bood.
AntwortenLöschenخواهش میکنم عزیزم :)
Löschen