هلیم - حلیم



من اصولا از خورکهای شیرین خوشم نمیاد ، و اگه گفته باشم که تا به حال آلبالو پلو نخوردم دروغ نگفتم :)))
یا خورشت الو مسما من بیشتر رو به ترشی میزنه تا شیرینی 
یا کشمش تو عدس پلو نمیرزم
خوب این بر میگرده ه به همون بحث فرهنگی و خانوادگی که قبلا هم گفته بودم 
حالا فکرش رو بکنید که تو این همه شرایط میام هلیم  و با حرص و ولع همراه با شکر میخورم که ی دفه یکی از راه میاد میگه : با شکر میخوری ؟؟
من با نمک میخورم :))))))))))
به قول فرشید منافی : یعنی فکرش رو بکن ن ن ن ن ن :)))
بگذریم ...هلیم  یکی از خوراکهای قدیمی ایران هست که با گندم و گاهی اوقات با بلغور پخته میشه 
و در کشورهای همجوار ایران مثل پاکستان و افغانستان ، ترکیه و غیره .... به طرق مختلفی پخت میشه 
طرز پخت این خوراک خیلی راحته فقط احتیاج به دقت و هم زدنهای مدام داره 


قبل از هر چیز گوشت گوسفند یا گوشت بوقلمون رو بپزید و فقط مقدار کمی نمک واسه پختش استفاده کنید
چون باید از آب گوشت واسه ادامه پخت استفاده کنید
من از ٣٠٠ گرم گوشت استفاده کردم و اصولا سینه بقلمون  بهترین گزینه میتونه باشه 
همیشه از ١لیوان گندم نیم کوب و ١ لیوان جو پرك استفاده میکنم که در واقع  لعاب بیشتر و بهتری به هلیم میده
حتی میتونید فقط از جو پرك استفاده کنید


جو پرك
Haferflocken

بهتره که جلوتر گندم رو خیس کنید و برای پخت هم از قابلمه تفلون  استفاده کنید 
در ابتدای کار فقط احتیاج به جوشیدن داره و لازم نیست مدام بالا سرش باشید ولی وقتی که کمی به لعاب افتاد باید شعله رو کم کنید و مرتب بهم بزنید 
آنقدر باید بزارید بپزه تا کاملا گندم له شه ، اواخر کار گوشت رشته شده و مقداری کره به هلیم اضافه کنید 
و دقت کنید که مرتب هم بزنید تا ته نگیره ، و آنقدر به اینکار ادامه بدید تا هلیم  کشدار شه 
اون موقع دیگه هلیم  شما آماده سرو هست 
میتونید روش کمی پودر پسته یا کنجد بپاشید و همراه با پودر دارچین و شکر یا نمک )) میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 








Kommentare

  1. گیلدا جان پختش چقدر طول می کشه؟

    عکس خیلی خوشگله. ظرف شکرت هم دلمو برد.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. دوست خوبم ، چون من با گندم نیمکوب کار کردم ، چیزی حدود ٤٥ دقیقه طول کشید
      مرسی از کامنتت عزیزم :)

      Löschen
    2. خیلی ممنون گیلدا جان :*

      Löschen
  2. salam va mamnoon az Weblogetoon,

    Kodoom ghesmate goosht ro migirid ke rish rish beshe?

    Mamnoon

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنونم از توجهتون
      شما اگه مایل باشید که ریش ریش باشه بهترین قسمت سینه هست
      ولی خودم شخصا به این مسله توجه خواصی ندارم ، چون زیاد تو دید نمیاد

      Löschen
  3. دستتون درد نکنه گیلدا جون ،خیلی عالی شده ،من خیلی هوس کردم.اینقدر از آخرین باری که حلیم خوردم می گذره که دیگه یادم نمیاد کی بوده !!! و حلیم من رو یاد خونه ی مادر بزرگ و جمع شدن همه ی فامیل دور هم می ندازه،حلیم با خاطرات خوش

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون
      متوجه هستم چی میگی ، چون من رو هم به یادایام گذشته میندازه
      ولی عزیزم میتونی خیلی راحت با همین گندم های پرک شده با مدت زمان کمتری ولی با همون کیفیت تهیه کنی

      Löschen
    2. حق باشماست ،باید این کار رو انجام بدم.
      من حلیم رو هم با نمک دوست دارم و هم با شکر ،ولی برای صبحانه بیشتر دوست دارم که با شکر بخورمش.

      Löschen
    3. موفق باشی عزیزم :*****

      Löschen
  4. بسی دلمان خواست! اونم از اون مدل ها که دورهمی بشینیم حلیم بخوریم! دستت طلا گیلدا جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. آی گفتی شبو جون ، چه لذتی داره بخدا

      Löschen
  5. توي پائيز و زمستوناي اصفهان تموم كبابي ها و بريونيا صبح هاي زود يا بهتر بگم كله سحر حليم و عدسي مي فروشن، خيلي ام خوشمزه است

    ولي اينبار بخاطر من با نمك بخور مطمئنم خوشت مياد
    :) شوهر منم با شكر دوست داشت اما الان همچين بفهمي نفهمي مي مونه با شكر بخوره يا نمك

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. لاله جون ، اینو که گفتی یاد همون سرمای ایران افتادم که افراد بزرگتر صبح زود با ی ظرف حلیم و نان گرم به خونه میومدند
      وتنها زمانی بود که میتونست ما رو بر خلاف روزهای دیگه از خواب زود بیدار کنه :)))

      وای ی ی لاله جون تو هم با نمک میخوری ؟؟ :)))))))))
      نه تورو خدا اسرار نکن حالا دلم خوش بود بالاخره ی چیزی رو شیرین میخورم :))))))

      Löschen
  6. در مورد حلیم نقطه ضعف دارم حالا چه با نمک چه با شکر همیشه آش شله قلم کار را ترجیح میدادم دستت درد نکنه

    AntwortenLöschen
  7. از دست تو مهناز ز ز ز ز :)))))
    تو و نقطه ضعف ؟؟ اصلا باورم نمیشه :))

    AntwortenLöschen
  8. واییییییی که چقدر تو این برف و سرما می‌چسبه . نوش جونتون عزیزم .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. اره عارفه جون واسه سرما بسی ی ی ی میچسبد :)))))

      Löschen
  9. گیلدا جان ؛ منم مثل خودتم ، اصصصلا غذای شیرین دوست ندارم و آلبالو پلو رو فقط به احترام مامانم دو سه قاشق میخورم که برای آقای همسر همیشه میپزه ، خلاصه تمام اینها رو گفتم که بگم منم حلیم رو با شکر نوش میکنم :)))))))))))
    دستور پخت رو که گذاشتی ، به زودی زود باید بدرستم ، دلم آب شد ، عالیییییییی

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. رزکم ، پس بیا بشینیم با هم بخوریم ، البته با شکر :)))

      Löschen
  10. vaaaaaaaaay asheghesham. dastet dard nakoneh

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی هما گلی ، جات خالی عزیزم م م

      Löschen
  11. ممنون گیلدا جون واسه دستورهای خوبی که میذارید راستش من نمیدونم اگه این دستورها نبود من میخواستم چی کار کنم الان ساعت دو نصفه شبه و من دارم حلیم درست میکنم امیدوارم که خوب بشه...... البته من خودم عاشق حلیم با نمک هستم

    بازم ممنون

    AntwortenLöschen
  12. ها ها ، هما جون مثل اینکه مثل من خیلی به هلیم علاقه دارید که این موقع شب به پختنش اقدام کردید :))))
    نوش جونتون عزیزم ، حالا چه با نمک چه شکر :)))

    AntwortenLöschen
  13. وای گیلدا جون بازم ممنون جناب آقای همسر از 10 نمره کامل لطف کردند و به ما نمره 9 مرحمت فرمودند. راستش اینکه شب درست کردم به این خاطر بود که به سبک ایران واسه صبح ساعت 5 آماده اش کنم ولی خوب این تنبلا تا ساعت 10 از خواب بیدار نشدند

    AntwortenLöschen
  14. به به دستتون درد نکنه ، پس خلی خوب در آوردید ، چون همسر بنده از این نمره ها به راحتی به من نمیده :))))
    نوش جونتون عزیزم ، آفرین به شما که خوب انجام دادید ، بنده فقط نویسنده بودم :)
    هما جون مرسی که خبرش رو دادید

    AntwortenLöschen
  15. اوه پس اون لغت المانی
    Haferflocken
    که تو فیسبوک گذاشته بودی بر میگرده به این پست؟؟
    من همون روز که تو فیسبوک دیدم اون کلمه رو زدم تو گوگل ترجمه انگلیسی
    oatmeal
    بود که میشه جودوسرپرک و با جوی پرک متفاوته
    بگذریم بچسبیم به هلیم که عکسش خبر میدهد از سر درون
    منم تا حالا البالو پلو نخوردم و مثل شما اصلا غذای شیرین نمیخورم توی عدس پلو هم کشمش اصلا حرفشو نزن
    نوش جونتون گیلدا جون البته میدونم پست مال قبل هست
    ارغوان جون تازه درستش کرده بود از روی دستور شما
    اومدم ببینم گیلدا جونی چه کرده...همه رو دیوونه کرده

    AntwortenLöschen
  16. اره شادی جون , والا ما که گیج شدیم ی جا میده جوی ٢ سر , ی جا میده بلغور جوی ٢ سر , ی جا میده جوی پرک !!!!!!
    من هم گفتم عکسش رو بزارم بهتره :))
    اصولا شمالی ها به خوراکهای شیرین میانه ندارن واسه همینه که عادت نداریم :))

    AntwortenLöschen
  17. ﺳﻼﻡ. ﮔﻴﻠﺪا ﺟﻮﻥ, ﻫﻠﻴﻢ ﺑﺎ ﺟﻮ ﭘﺮﻙ ﺧﻮﺏ ﻣﻴﺸﻪ?/ ﻳﻌﻨﻲ ﻃﻌﻤﺶ ﻣﺜﻞ ﻫﻴﻢ ﮔﻨﺪﻣﻪ?? ﺷﻤﺎ ﮔﻨﺪﻡ ﻧﻴﻤﻜﻮﺏ ﻳﺎ ﭘﻮﺳﺖ ﻛﻨﺪﻩ اﺯ ﻛﺠﺎ ﺗﻬﻴﻪ ﻣﻴﻜﻨﻴﺪ?? ﻛﺪﻭﻡ ﻓﺮﻭﺷﮕﺎﻩ ﺩاﺭﻩ??

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مریم جون , با ون هم به تنهایی خوب میشه , من اویل که گندم نیم کوب رو پیدا نکرده بودم , فقط با جوی پرک استفاده میکردم , چون لعاب خوبی میده
      و گندم نیم کوب رو هم تو پیج عکسش رو گذاشته بودم نازنین
      اگه تو عکسها پیدا نکردی , بهم پیغام بده که برات نشون بدم ^_^

      Löschen
  18. سلام گیلدا جان. من چند وقت دیگه مهمان دارم که مسافر هستند و چند روزی پیشم خواهند ماند به همین جهت تصمیم دارم یک سری از غذاها مثل هلیم و آش را قبل از آمدنشان آماده کنم و فریزری کنم که زمانیکه پیشم هستند آماده داشته باشم. می خواستم لطفا مرا راهنمایی کنید که آیا اصلا این کار خوبی است و فریزری کردن باعث تغییر مزه ی هلیم و آش نمی شود؟ می ترسم مزه شان بیات شود و باعث خحالتم شود. توصیه ی شما چیست؟ و بهتر است حداکثر چند روز قبل آماده شان کنم و در فریزر بگذارم؟ ببخشید که مزاحمتان شدم اما چون اصلا در این کار سررشته ای ندارم بهتر دیدم از شما که خیلی خوب همه چیز درباره ی آشپزی را می دانید و تجربه دارید کمک بخواهم. بسیار زیاد از شما ممنونم و سپاسگزارم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      راستش رو بخواهید , از بابت اینکه ارزش غذایی تا چه حد کممیشه یا اصلا کم میشه یا نه , اجازه بدید که صحبتی نکنم :)
      ولی اصولا خود من هم به عنوان مثال واسه تهیه اش رشته همیشه حبوبات رو پخت در فریزر دارم و فقط عدس هست اون هم با یک جوش خوردن میپزه
      ولی هیچوقت به طور کامل با رشته بسته بندی نکردم و همیشه حبوبات رو در میارم و فقط به آب مواد پودر مرغ یا گوشت میزنم و باقی کار رو انجام میدم که چیزی حدود ۱۵ دقیقه کار میبره
      در مورد هلیم هم تا به حال امتحان نکردم , ولی شده جلوتر مثلا حتی ۲ روز جلوتر تهیه کنم و بزارم تو یخچال باشه
      فقط موادش رو کمی شلتر بر میدارم , چون زمان سرد شدن سفت میشه و حجم پیدا میکنه و دوباره واسه گرم کردن به آب گرم احتیاج داره که اگه کمی شلتر باشه , شاید فقط ۲ تا ۳ قاشق مجبور بشید آب اضافه کنید :)

      Löschen
  19. سلام گیلدا جان. نمی دونم چطوری ازتون تشکر کنم. دقیقا نکات لازم را بهم گفتید. خودم اصلا به فکرم نرسیده بود که حبوبات را پخته بگذارم و اصل آش را همان روز بپزم. به مورد خیلی خوبی اشاره کردید چون اصل زمان صرف پخت حبوبات می شود که اگر آنها را پخته داشته باشم کلی جلو می افتم. نکته ای هم که برای هلیم گفتید همان فوت کوزه گری بود که فقط افراد باتجربه ای مثل شما بلدند. خلاصه که همه جوره کارم را راه انداختید، واقعا ازتون ممنونم که راهنمایی ام کردید. براتون آرزوی سلامتی و شادی دارم و امیدوارم همیشه سربلند و پاینده باشید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. خواهش میکنم دوست عزیز , کاری نکردم ^_^
      ممنونم از لطفتون

      Löschen
  20. سلام گيلدا جون هنرمند
    يه سوال از يه آماتور 😀 گندم رو خودتون نيم كوب كردين؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام آلاله عزیز
      نه عزیزم , خریدم
      اگه تو فیسبوک تشریف دارید تو صفه عکسش رو گذاشتم ^_^

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts