جعفری قرمه - گیلان
باز هم یک خروشت لذیذ و فراموش شده از استان گیلان
باید اعتراف کنم که خود من هم تا به حال این غذا رو نخوردم و حتی نامش رو هم نشنیده بودم
اینو هم باید بگم که تنوع غذایی در استان گیلان کیلومتر به کیلومتر اونقدر زیاد و متنوع هست که بعید نیست این خروشت مال شهری به غیر از لاهیجان باشه که من اطلاعی ازش ندارم :)
به هر حال از خوردنش لذت بردیم و از اینکه تونستم ١ غذای سنتی فراموش شده دیگه رو معرفی کنم و به وبلاگم اضافه کنم بینهایت خوشحالم :)
و اما مواد لازم :
جعفری و تره ٥٠٠ گرم
گوشت مرغ به میزان لازم ( البته از گوشت گوسفندی هم میتونید استفاده کنید )
لوبیا چشم بلبلی ١٠٠ گرم
سیر ٤ تا ٥ حبه
پیاز ١ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه
رب گوجه ٢ قاشق سر خالی
غوره یا آب غوره به میزان دلخواه
طرز تهیه :
* باید اضافه کنم که چون اینجا تره نیست من از تره فرنگی استفاده کردم
سبزیها رو خرد میکنیم و سرخ کردم , پیاز رو هم سرخ کرده و اضافه میکنیم
میتونید همه رو با هم سرخ کنید یا به صورت جداگانه
ادویه و سیر له شده و رب گوجه رو هم اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید
باید اعتراف کنم که خود من هم تا به حال این غذا رو نخوردم و حتی نامش رو هم نشنیده بودم
اینو هم باید بگم که تنوع غذایی در استان گیلان کیلومتر به کیلومتر اونقدر زیاد و متنوع هست که بعید نیست این خروشت مال شهری به غیر از لاهیجان باشه که من اطلاعی ازش ندارم :)
به هر حال از خوردنش لذت بردیم و از اینکه تونستم ١ غذای سنتی فراموش شده دیگه رو معرفی کنم و به وبلاگم اضافه کنم بینهایت خوشحالم :)
و اما مواد لازم :
جعفری و تره ٥٠٠ گرم
گوشت مرغ به میزان لازم ( البته از گوشت گوسفندی هم میتونید استفاده کنید )
لوبیا چشم بلبلی ١٠٠ گرم
سیر ٤ تا ٥ حبه
پیاز ١ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه
رب گوجه ٢ قاشق سر خالی
غوره یا آب غوره به میزان دلخواه
طرز تهیه :
* باید اضافه کنم که چون اینجا تره نیست من از تره فرنگی استفاده کردم
سبزیها رو خرد میکنیم و سرخ کردم , پیاز رو هم سرخ کرده و اضافه میکنیم
میتونید همه رو با هم سرخ کنید یا به صورت جداگانه
ادویه و سیر له شده و رب گوجه رو هم اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید
تیکه های مرغ رو همراه با غوره و لوبیا اضافه کنید و با مقدار کمی آب بزارید تا موادتون بپزه و جا بیوفته
بهتره که لوبیا ها رو جلوتر خیس کنید تا راحتتر پخته شه
این خروشت لذیذ رو میتونید با برنج میل کنید :)
نوش جان , گیلدا
به به منم نخوردم تا حالا این غذا رو باید خوشمزه باشه
AntwortenLöschenیه چیزی شبیه به این با گشنیز درست کردم ولی توی دستور سرکه داشت این رو بیشتر می پسندم به دلیل غوره های تازه نوش جون عزیزم
مرسی شادی جون , چجالب سرکه ؟؟؟؟
Löschenتا به حال نشنیده بودم که سرکه استفاده شه تو خروشت , پس اون هم باید جالب باشه
خیلی خوشمزه به نظر میاد ،باید امتحانش کنم .واقعا خیلی از غذاهای سنتی و خوشمزه هست که ما ازشون بی اطلاع هستیم .ممنون برای معرفی این خورش خوشمزه .دستتون درد نکنه و نوش جونتون
AntwortenLöschenمرسی ارغوان جون
AntwortenLöschenجدا همینجوره , الان که فقط به این وبلاگ کوچیک خودم نگاه میکنم , میبینم چقدر خوراک سنتی توش هست که خیلیها مثل خودم ازش بیخبر بودن
فکر کنم هیچ کشوری مثل ایران اینقدر از بابت دستورات پخت و پز و خوراک متنوع نباشه
خورش" جعفری قورمه رو در رشت- بندرانزلی-صومعه سرا و لاهیجان درست می کنند"
AntwortenLöschenورژن اصلی این خورش، نه رب گوجه داره و نه پیاز
خورش" جعفری قورمه در شهرهای رشت-صومعه سرا-بندرانزلی-لاهیجان درست می شه"
AntwortenLöschenورژن اصلی این خورش نه پیاز داغ داره و نه رب گوجه
مرسی از لطفتون , راستش من فقط هر چی دستور گفته بود انجام دادم :)
Löschenاز دید خودم شاید نبود پیاز مشکلی ایجاد نکنه ولی رب رو واسه ترکیب رنگش و واسه اینکه فرقی با بقیه خروشتهای سبزی دار داشته باشه میپسندم
جالب اینکه با اینکه والدینم اهل لاهیجان هستن ولی تا به حال این خروشت رو نشناختم
گیلدا جون در مورد اون خورش قیمه سبزی چون خودمم نمی دونستم که مال کجاست توی فیسبوک که گذاشتم از دوستان خواستم برام بنویسن مال کجاست اگه می دونن یه اقایی کامنت گذاشتن نوشتن مال استان فارس هست و تو شهر فسا خیلی مردم این خورشت رو درست می کنن ...چون پرسیده بودی گفتم برات بنویسم خودمم توی وبلاگ ویرایش کردم نوشتم
AntwortenLöschenمرسی شادی جون , من متاسفانه خوره اینجور چیزها رو دارم که بدونم مال کجا هستن :))))))))
AntwortenLöschenبه به .نوش جان گیلدا جون...ما یه خورشت داریم به اسم قرمه سبزی تبریزی...با تره و جعفری و لوبیا چیتی و لیمو خشک هست و رب...خیلی خوشمزه است.عکسش رو دارم ولی باید بشینم دستورشم تایپ کنم .باید امتحانش کنی خواهر.حتما خوشتون میاد.
AntwortenLöschenچه جالب مصی جون , پس اجزاش همین شد
Löschenاونوقت با گوشت مرغ یا گوسفندی , چون تو این گوشتها انگار تفاوت زیاده
منتظر کارت میمونم عزیزم , مرسی از کامنتت :)
چه خوشمزه خیلی دوستش دارم مرسی از این دستور خوبت عزیزم
AntwortenLöschenقربونت عزیزم , جات خالی :***
Löschenدستت درد نکنه گیلدا جون ، میدونی که منم طرفدار این خورشهای خوشمزه ی سنتی هستم ، حتما درستش میکنم ، میدونم طعمش باب میل ماست :)
AntwortenLöschenاره عزیزم , از اونجایی که ما ٢ تا سلیقه های غذایمون مثل هم هست باور دارم که خوشت بیاد ؛)
Löschengilda jon zendeh bashi ke ba in ghaza man ro be khaterate dor bordi ,in ghaza fogholadeh hast .ba on ke nadidameton ama ehsas mikonam salhast ke mishenasameton.
AntwortenLöschenمرسی از لطفتون , کاش نامتون رو یادداشت میکردید
AntwortenLöschenدقیقا احساستون رو درک میکنم , من هم گاهی با دیدن و خوردن این خوراکی ها یاد کودکیم میوفتم
ببخشيد اسمم رو ننوشتم اخرين مسج مال من بود
AntwortenLöschenفريما از بليز
ممنون بابت
:)
AntwortenLöschen<3
سلام گیلدا جان
AntwortenLöschenشما و دستورهای غذایتون خیلی حس خوبی به آدم میدید
دوستتون دارم
عاليه خانم هنرمند و دوست داشتني
AntwortenLöschenممنون از توجه و لطفتون ^_^
Löschenسلام با سپاس از دستورات متنوع شما گیلدا جون من هم آلمان زندگی میکنم و غوره و آب غوره در دسترس ندارم لطفاً راهنمایی کنید از چه چاشنی دیگه ای میشه استفاده کرد ؟
AntwortenLöschenسلام عزیزم
Löschenاز پودر غوره هم میشه استفاده کرد و اگه باز نداشتید از آب لیموی تازه استفاده کنید :)