پلا سر تره - گیلان





امروز ی غذای جدید دیگه رو تجربه کردم , البته نمیدونم شاید از دید خیلیها این غذا جدید نیست , و یقینا هم همینجوره 
ولی واسه من اولین بار بود که هم نامش رو میشنیدم  و هم از خوردنش لذت بردم 
این غذا هم از خطه شمال هست و مثل خیلی از غذاهای دیگه بدون پروتئین گوشتی تهیه میشه 
فکر نکنم که هیچ استان یا شهری مثل استان و شهرهای شمالی , انقدر تنوع غذاهای گیاهی و غیر گیاهی داشته باشه 
این خوراک تقریبا شبیه به ترش تره هست , ولی خوب وجود چند قلم مواد دیگه و سبزیهای متفاوتر , به اون طعم جالب توجه و بسیار لذیذ ی داده 
نام این خورشت * پلا سر تره , هست 
البته اینکه چرا به این نام خوانده میشه خود من هم نمیدونم و حتی همسر من هم نه با خود غذا آشنا بود و طبیعتا نه با علت نام گذارییش
اما به در مجموع * پلا , به منی همون پلو هست 
و * تره رو میتونیم ۲ نسبت بهش بدم که یا منظور تره داخل خوراکمون هست یا منظور از * تر بودن یا همون خیس بودن هست !!!!!
خوب از این مطالب که بگذریم میرسیم به خود غذا 



مواد لازم :
سبزی های نام برده مجموعا نیم کیلو 
*گشنیز , جعفری , اسفناج , تره , شوید , ترشک , برگ گزنه 
** در مورد ۲ مورد آخر باید بگم که سبزیهایی هست که نمیتونید همیشه و در هر جا پیدا کنید , خود من هم استفاده نکردم و بجای این ۲ گزینه از برگ سیر استفاده کردم 
تخم مرغ ۲ عدد 
گوجه ۲ عدد 
رب گوجه ۱ قاشق چای خوری 
سیر نصف بوته 
نمک , فلفل , زردچوبه 
آب نارنج یا آب غوره , یا خود غوره .... و گزینه آخر آب تازه لیمو 

طرز تهیه :
این مرحله رو شما میتونید به ۲ صورت انجام بدید 
* یا مثل من اول سیرها رو  له کنید و بعد از تفت دادن و زردچوبه زدن , تخم مرغ بزنید و کنار بزارید 
* یا سیر ها رو له کنید و مراتب امر رو که الان میگم بعدش انجام  بدید و در آخر  تخم مرغها رو به خروشت اضافه کنید 
من روش اول رو انجام دادم که و بعد از کنار گذاشتن اونها سبزی ها رو اضافه کردم و تفت دادم , برای تفت دادن از کره هم استفاده کردم تا طعم بهتری داشت باشه 
بعد از تفت  سبزیها  , بهشون گوجه های خرد شده رو اضافه کردم و باز هم به تفت دادن ادامه دادم و رب رو اضافه میکنم 
بعد از اینکه سرخ شدن , کمی آب اضافه میکنم , همراه با ترشی و میزارم با حرارت آروم جا بیفته 
حدود ۱۰ دقیقه آخر به پایان کار مخلوط سیر و تخم مرغ رو اضافه میکنم و در خاتمه یک کته حسابی یا بقولی .... ی پلا ^_^ دم میزارم و از خوردنشون با هم لذت میبرم 
نوش جون , گیلدا




Kommentare

  1. گیلدا جونم واقعا باید ازت بابت معرفی غذاهای سنتی تشکر کرد
    خیلی غذای هوس انگیزی است خصوصا تو اون ظرفای مسی
    من علاوه بر دو مورد اخر برای شویدم مشگل دارم تره هم باید تره فرنگی استفاده کنم فک کنم دیگه خیلی از طعم اصلی دور بشم ولی عکسات به هوسم انداخت درست کنم به نظرت امتحان کنم یا بزارم برای وقتی رفتم ایران؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی لاله نازنین , راستش اینجا هم سبز به راحتی گیر نمیاد , ولی به هر بدبختی پیداش میکنم :)))
      اما لاله جون فکر کنم اونجا ی زمانهایی هوا واسه کاشتن سبزیها مساعد باشه عزیزم , همینجوره ؟؟

      Löschen
  2. سلام گیلدا جونم امیدوارم که روزهای بسیار خوبی رو پیش رو داشته باشید ، این غذا یه غذای کاملا گیلانی و از منطقه اشکور گیلان هست و بخاطر روش درست کردنش در قدیم اسمش رو پلا سر تره میگن که اینطور بوده( البته روشی که مامانم اینا میپختن)برنج رو به روش کته میزاشتن بپزه وقتی آب برنج خشک میشد برنج رو یه طرف قابلمه جمع میکردن و سبزی +سیر خرد شده + 2 گوجه ریز خرد شده رو در گوشه ی دیگه قابلمه میریختن تا بپزه و آبش خشک بشه البته در قابلمه رو میبستن و تا دم کشیدت برنج چند بار سبزی رو هم میزدن و با پشت قاشق لهش میکردن در آخر نمک و فلفل و کمی روغن (کره محلی) و ترشی نارنج بهش اضافه میکردن و در آخر هم چند تا تخم مرغ خوشکل روش میشکستن و دوباره درش رو میبستن تا تخم مرغ ها بپزن و همونجوری میفرستادن شالیزار برای کارگرهایی که در حال نشا و وجین بودن همراه با چند کوزه ماست محلی که خودشون درست کرده بودن ، اون روش قدیمی بود اما امروزه همه مواد یعنی سبزی + سیر خرد شده + گوجه خرد شده رو در قابلمه ای بریزید با یک قاشق برنج شسته و در قابلمه رو ببندید سبزی خودش آب میندازه و همه مواد میپزن بعد درش رو بردارید و با پشت فاشق مواد رو له کنید زمانیکه دیگه آبی ته قابلمه نبود کره یا روغن رو بهش اضافه کرده و کمی تفت بدین در نهایت وسط تره رو باز کنید کمی روغن ریخته و چند تا تخم مرغ بشکونید باز در قابلمه رو ببندید و بعد از پختن تخم مرغ ها با قاشق به تکه های ریزتر تقسیم و با سبزی تره مخلوط کنید و نوش جونتون باشه وقتی سیر رو جدا تفت میدین دیگه میشه ترش تره و طعم اصلی پلا سر تره یا همون خشک تره رو نداره

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام سولماز جان , و ممنون بابت توضیح کاملتون
      البته ی خانومی در مورد ی صحبت دیگه کردن که از دید من گفته های شما منطقی تر میاد
      و خوشحالم که اینجا نظرتون ثبت شده تا دیگران هم ازش استفاده کنن ^_^

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts