نان خلفه - نان کِشتا



اون موقعها که کوچیک بودم  ، مامانم خیلی از این نونها تو پاییز و زمستون میپخت 
به ی روش کاملا سنتی ... ی چراغ وسط اطاق  میذاشت ، روش ی ظرف سفالی که بهش گمج میگفتند میذاشت و همون جا خمیر نون رو پهن میکرد و رو گمج پهن میکرد تا بپزه 
من و خواهرم هم همونجا میشستیم و یکی یکی ترتیب نونها رو میدادیم ...البته برادر و پدرم هم سهمی داشتند ، ولی اندکی بعد از ما  :)))
چند روز پیش دستور این نون رو تلفنی از مادرم پرسیدم ، هر چند که دیگه درست نمیکنه ولی به خوبی یادش بود و دستورش رو داد 

نان خلفه یا نان کِشتا
البته این نان دقیقا شبیه به نان خلفه که تو گیلان درست میکنند نیست ، ولی میتونم بگم مزهاش مثل همونه 
مواد لازم :
کدو پخته شده ، و پوره  شده ۱ پیاله ماست خوری 
ارد گندم ، و ارد برنج ، از هر کدام ۱ پیاله ماست خوری  
آب ولرم ، به میزان لازم 
نمک ۱ قاشق چای خوری 
شکر ۱ قاشق چایی خوری 
پودر تخم شنبلیله ۱ قاشق چایی خوری ( اگه در دسترس نداشتید , صرف نظر کنید ) 

طرز  تهیه :
اگه کدوها بعد از پختن آب داشت به خمیرتون اصلا  آب اضافه نکنید و اول از همه موادتون  رو مخلوط کنید و اگه حس کردید که هنوز خمیر خشک هست بهش کمی آب اضافه کنید 
 اگه مجبور به اضافه کردن آب شدید ، به حدی اضافه کنید که خمیر یکنواختی به دست بیاید و به دست نچسبد 
و اگه شل بود , بهش به نسبت مساوی هر دو ارد گفته شده رو اضافه کنید 
باقی مواد دیگه رو اضافه کنید و خوب ورز بدید 
به خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید ، و اگر جای مناسبی واسه پخت نداشتید ، میتونید از ی تابه چدنی یا تفلون استفاده کنید که کفش رو با برس کمی چرب کرده باشید 
نانها تا آنجا که امکان داره باید نازک پهن  بشه 
نوش جان ، گیلدا




Kommentare

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts