خروشت باقالی و گشنیز


گفته میشه خروشت باقالی و گشنیز میتونه غذای کویری باشه , ولی خیلیها معتقد هستن بخاطر موادی از قبیل باقالی و رب انار و سیر و برگ سیر ...میتونه خوراکی از خطه شمال باشه 

خلاصه مال هر کجا که باشه , ما باهاش و بخصوص تهیه و میل کردنش مشکلی نداریم 

چه بسا دورتر از این مکانها هم رفتیم و دستور غذا تهیه کردیم 

برای تهیه این خورشت احتیاج داریم به 

گوشت مرغ ۲ عدد کل ران 

پیاز ۱ عدد 

گشنیز ۲۰۰ گرم 

برگ سیر ۲۰۰ گرم 

سیر ۳ عدد ..اگر برگ سیر در دسترس نداشتید مقدار سیر بیشتر شه 

رب انار به اندازه ای که میل هستید ترش باشه , اگر در دسترس نبود از آبغوره استفاده کنید 

باقالی سبز ۲۰۰ گرم 

نمک و فلفل و زردچوبه 


طرز تهیه 

اول از همه مرغها رو در کره تفت بدید و کنار بزارید , پیازها رو نگینی کنید و تفت بدید سبزیهای خرد شده و سیر له شده  رو به پیاز اضافه کنیدو سرخ کنید , گوشت رو اضافه کرده و با مقداری آب بزارید تا بپزه 

بهتره که باقالی ها  رو جداگانه  بپزید , ولی اگر از زمان پختشون خبر دارید میتونید در مرحله آخر همراه با رب انار اضافه کنید و بعد از کمی زمان دادن , از غذای تهیه شده خودتون همراه با برنج لذت ببرید 

نوش جان , گیلدا  



Kommentare

  1. بهترین انار ایران مال ساوه هست که در مرکزیت ایران قرار داره. انار منطقه اسالم-خلخال گیلان خیلی کوچیک و ترش مزه هست. اصلا بعید نیست که غذاهایی که رب امار دارن مال مرکز ایران باشن. من حتی درباره فسنجان با رب انار هم کمی شک دارم که مال گیلان باشه. من فسنجونی‌ که تو گیلان خوردم معمولا با رب مخلوط آلو وحشی و با گوشت اردک بود که به نظر من با جغرافیای منطقه بیشتر همخونی داره تا مرغ و رب انار ملس

    AntwortenLöschen
  2. با سلام ,
    شما فرهنگ غذای هر قومی رو میتونید از غذاهایی که در ایام عزاداری یا عروسی سرو میشده , جستجو کنید
    فسنجان , یا باقالی قاتوق , یا اردک شکم پر و قیمه های شمالی که با گوشت چرخ کرده تهیه میشده .... یکی از غذاهای ثابت بوده
    شما با توجه به انواع فسنجانهای شمالی , از قبل سبزی فسنجان , فسنجان فندوق , فسنجان نارگیل شک نکنید که فسنجان غذای از خطه شمال هست
    حالا اینکه کی با گوشت مرغ تهیه میکرده و یا کی با گوشت اردک , یقینا برمیگشته به وسع مالی افراد
    یا اینکه بعدها شهرهای دیگه مثل تهران یا شهرهای مرکزی و پائینتر که از گوشت چرخ کرده و حتی تیکه ای گاو و گوسفند استفاه میکردند , و طبعا شیرین یا ملس .... که اصلا زمین تا آسمون با دستورات شمالی متفاوت هست
    اینکه ساوه بهترین انار رو داره از قدیم و ایام بوده , و هیچ تردیدی نیست , ولی ما از انارهای وحشی و خود روی شمال صحبت میکنیم که بسیار ترش هستن و از اونها فقط برای تهیه انواع رب استفاه میشه و یا از دانه هاش برای انواع غذاها و پیش غذاها استفاه میشه

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts