مرغ سبز با کاری - هندی Chicken green curry




باز هم رفتم سراغ کتاب آشپزی هندیم
همون کتابی که گفته بودم میخواستم از خریدنش جلوگیری کنم , ولی بعد نتونستم تحمل کنم :))))
الان به خودم میگم چقدر دستور تو این کتاب بود که من اونها رو تهیه کردم و یکی از یکی لذیذتر در اومد 
و حتی بعضی هاشون مثل این پای ثابت خانه ما شد :)
در ترکیبات این خورشت یا به عبارتی خوراک هندی , ۲ تا تیکه وجود داره که من از استفاده اونها , بیشترین لذت رو میبرم 
یکی وجود پودر کاری هست و یکی گشنیز , در واقع ۲ چیزی که بعد از کمی حرارت دیدن کلی عطر و بوی خوشی ازشون منتشر میشه 
در این خورشت میتونید از ماهی یا میگو هم استفاده کنید که در این صورت با نام   Fish green curry خوانده میشه 


مواد لازم :
گشنیز تازه ۴۰۰ گرم 
زردچوبه ۱ قاشق چایی خوری 
پودر کاری ۱/۵ قاشق چایی خوری 
فلفل چیلی و نمک  به میزارن لازم  
خامه ۱۵۰ میل 
سیر ۳ حبه 
پیاز ۱ عدد 
تخم گشنیز آسیاب شده ۱ قاشق چایی خوری 
گوشت مرغ ( ۱ نیمه مرغ )

طرز تهیه :
ابتدا سبزی رو خرد کنید و همراه با پیاز خرد شده , با کره یا روغن حیوانی تفت بدید 
* دلیل وجود کره یا روغن حیوانی به خاطر عطر و طعم خورشت هست , وگرنه میتونید حذف کنید 
مقداری سبزیها رو در قابلمه کنار بزنید و تیکه های مرغ رو اضافه کنید , جوری که مرغ هم همزمان با سبزیجات سرخ شه و در همین زمان هم ادویه ها و همینجور سیر له شده رو اضافه کنید 
مقدار کمی آب بریزید تا بپزه , و حدود ۱۵ دقیقه آخر خامه رو اضافه کنید و بزارید تا حسابی جا بیوفته 
این خورشت رو میتونید با  برنج میل کنید 
پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید و یقین داشته باشید که بارها و بارها میپزن :)
نوش جان, گیلدا











Kommentare

  1. کاری و تخم گشنیز رو خیلی دوست دارم عالی میشه با هم
    خامه هم توش هست باید خیلیییی لذیذ باشه به به نوش جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی شادی جون , باید حقیقتا بگم که خودم هم فکر نمیکردم انقدر لذیذ شه :))

      Löschen
  2. مزشو میشه تصور کرد....مممم به نظر عالی میاد

    AntwortenLöschen
  3. سلام. با تشکر از دستورات خوبتون
    آیا می شود برای اینکه کم کالری تر و رژیمی شود خامه را حذف کنم و به جای آن شیر بریزم؟ ممنونم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون از توجهتون
      بنظر من اگه از ماست زده شده استفاده کنید , بهتره تا شیر
      چون این خورشت غلظتش رو از خامه میگره , و شیر نمیتونه گزینه خوبی واسه اینکار باشه :)

      Löschen
  4. خیلی ممنون از راهنمایی تان، حتما آن را بکار می گیرم. از اینکه به سئوالم توجه کردید و پاسخ دادید تشکر می کنم. مدتی پیش در یک صفحهٔ آشپزی برای پخت یکی از دستورات مشکل داشتم و سئوالم را مطرح کردم، جالب اینجاست که فرد دیگری هم همان مشکل من را تقریبا یک ماه قبل از من بیان کرده بود و هر دویمان بی پاسخ ماندیم. گاهی به آن صفحه سر می زنم بلکه پاسخ داده باشند ولی بااینکه مرتب مطالب جدید می گذارند ظاهرا سئوالات برایشان اهمیتی ندارد و فقط جواب تعریف و تمجید ها را می دهند. می بخشید که اینجا این موضوع را مطرح کردم اما جایز دیدم این را بگویم تا کسانیکه مثل من به صفحات آشپزی علاقه دارند و دنبال دستورات خوب هستند بدانند که شما علاوه بر دستورات خوبی که می گذارید، بسیار هم مسئولیت پذیر هستید و با حوصله پاسخ می دهید و راهنمایی می کنید. دستتان درد نکند. امیدوارم همیشه موفق و پاینده باشید

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      متاسفانه چون شما نامتون رو یادداشت نمیکنید , باید فقط دوست خطابتون کنم :)
      ممنونم از لطف و حسن نظرتون
      من تا به اونجا که مراتب امر به همین وبلاگ مربوط میشه پاسخگو هستم , البته چون خارج از اینجا هم مشغول هستم و سرم خیلی شلوغه , شاید کمی دیر جواب بدم , ولی بدون پاسخ نمیزرام :)
      و اگه میبینید که کامنتهاتون هم دیر رو صفه میاد , فقط واسه اینه که افرادی بی ربط و با جملات ناسزا .... قصد دارن مردم آزاری کنن , اینه که مجبورم اول خودم مطالعه کنم و بعد آزاد کنم
      به هر حال امیدوارم که یک خوراک لذیذ برای خود و خانواده تهیه کنید , موفق باشید ^_^

      Löschen
  5. یعنی همین فردا ظهر درستش میکنم گیلدا جونی ، مگه میشه گشنیز داشته باشه و عطرش رو حس نکنم ، ممنون از اینکه این دستورات عالی رو با ما هم شریک میشی دوستم ، بهت میخبرم درستش کردم :))))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت برم عزیزم , یقینا خوشتون میاد ^_^
      پیشاپیش نوش جونتون باشه

      Löschen
  6. به به ، خیلی عالی و خوشمزست . دستتون درد نکنه و نوش جان . غذاهای هندی همشون معطر و خوشمزه هستند و خوبی تهیه ی اون تو خونه اینه که می تونی میزان تندی و ادویه هاش رو به دلخواه خودت تغییر بدی . گیشنیز واقعا خیلی خوشمزست ، حتما امتحان می کنم . ممنون گیلدا جون

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی ارغوان جون , بله عزیزم دقیقا همینجوره
      چون من هم واسه معده خودم غذاهای تند نمیتونم بخورم و اصولا غذاهای هندی و پاکستانی و آسیایی ۱ پای اصلیشون فلفل هست , اما خوب خودم تغییر میدم ؛)

      Löschen
  7. salam misheh mohabat konid begid az che no khameie? aya az in khamehay maye ham misheh estefadeh kard?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام ستاره جان , بله دقیقا از خامه مایع استفاده کردم
      چیزی که تو آلمان متداول هست :)

      Löschen
  8. دریا امین هستم عزیزم
    من اینو به جای خامه به این کاری کنسرو شیر نارگیل هست از اون میریزم محشر میشه گیلدا جون.....

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دریا جون , وای ی ی ی عزیزم چقدر خوششال شدم اینجا دیدمت
      من اوایل با شیره نارگیل زیاد پخت و پز میکردم , ولی انگار بهش حساسیت آوردم , جالبتر اینکه فقط به شیرش , به پودرش نه
      مرسی از کامنتت عزیزم , در ضمن چون ۲ بار بود , من اون یکی رو پاک کردم :)

      Löschen
  9. Salam Gilda khanoom. betore ettefaaghi in page ro didam, kheili ettefaaghi. hamishe dust daram ghazahaye jadid dorost konam, va in page kheili ettefaghi ru facebook umad. bad umadamo dastoore pokht ro khundam. mamulan aadat nadaram ke comment ha va review haa ro bekhunam amma indafe betore kamelan ettefaghi khundamo didam ke cheghadr khoob va manteghi va osuli javab midino lezzat bordam. mamulan adat nadaram dar morede saahebe page bekhunam amma cursor ro bordam bala ta bebinam in khanum Gilda kie, va hamintor ke cursor miraft bala ba khodam migoftam harja ke ghazahaye khoshmaze hast bayad yek Gilak poshtesh bashe ;). bad yeho didam aow Lakoo to ami hamshahri isi :) besiar jaleb bud. roozam saakhteh shod. bebakhshid ke commente man az mozu e ashpazi khaareje. mikhaam ye sher inja baratun bezaram faghat jahate tashakkor babate in energy mosbat. In sher az Aghaye Bijan Najdi, ke agar shoma nashnasinesh hatman pedaro madaretun mishnasan ishuno, agar dust dashtid esmesh ro tu Wikipedia search konid:

    با خانه‌ها و خیابان‌‌ها
    کوچه‌ها و میدان‌هاش
    در آغوش من است لاهیجان
    ایستاده‌ام بر مزار شیخ زاهد گیلانی
    بوی باغ‌های چای را می‌مالم به تنم
    شاخه‌های درخت انار
    بر شانه‌های من است
    انگار برگ‌پوش شده‌ام
    در خرقه‌ای گیاهانه
    زنبیلی پر از پیله‌های ابریشم
    دور می‌شود بر استخوان کتف یک گیله مرد
    و پروانه‌ای در پیله من
    این شهر پیر می‌شود
    با رؤیای ابریشم
    استخر لاهیجان
    استخر و افسانه
    استخر و میعادگاه مرغابی عاشق
    ملحفه‌ای‌ست آبی و خیس
    روی تن برهنه مهتاب
    نبض کارخانه‌های برنج
    آهسته می‌زند روی مچ دست‌های من
    با همین دست‌هاست که می‌گویم
    - سلام همشهری
    و بوی کلوچه می‌دهد
    هر دهاني كه مي‌گويد: "علیک سلام"
    ...

    Viel Glück
    Hani

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام هانی نازنین
      باور کن من خیلی خوشحال شدم که ی همشهری رو اینجا دیدم
      عزیزم , مرسی از محبتت و کامنتت و همینجور شعر بسیار زیباست
      جدی جدی منو پرت کرد به خاطرات چند سال پیشم
      از قرار معلوم شما هم آلمان تشریف دارید , کاش بتونم تو فیسبوک پیداتون کنم
      پاینده باشید دوست عزیز :)

      Löschen
    2. Gilda khanum aziz,

      ba inke nadidametun amma energy mosbat va lotfetun ro ba in peyghaam gereftam. Esme Hani tu FB ziade va peida kardanesh sakht. agar dust dashtid ID FBituno baram inja bezarid ke peydatun konam va addetun konam chon mano shayad rahat peyda nakonin. az inkeh bahatun ashna besham kheili khoshhal misham. man Amrica zendegi mikonam. Rasti recipe "Kale kabaab" va "khorsht Abaki" ro ham lotf konid bezarid keh doostan hesaabi lezzat bebarand :) nemidunam esme digei ham dare khoreshte Abaki ya na (Shayad behesh migan "khaali Awoey"). vali midoonam in khorsht mokhtasse shahre Lahijane. sabziye moaatttaresh hoosh az sare adam mibare va man asheghe in khorshtam.

      Ba arezooye behtarin ha baraye shoma khanoom aziz.
      Hani

      Löschen
    3. ها ها , هانی جان , پس گول اون ی تیکه آلمانی آخر رو خوردم :))))
      هانی جون , پس من هم ی پیشنهاد میدم
      از اونجایی که من به لطف خدا مخالف زیاد دارم , اینه که به هر بهانه ای میخواهن مزاحمت ایجاد کنن
      حالا یا بزرگواری میکنن و اینجا برام کلی بد و بیراه یادداشت میکنن یا به نحوی اگه عدم رو گیر بیارم پیله میکنن :)
      نمیدونم پیج منو تو فیسبوک میشناسید یا نه ؟؟ اگر که نه همینجا سمت راست , بالای لیست غذاها , آدرس فیسبوک من رو خواهید دید
      اگر مایل بودی , عزیزم .... میتونید اونجا پیغام خصوصی برام چیزی بنویسید , و من به راحتی میتونم بعد از اون شما رو پیدا کنم :)
      خورشت آبکی فکر کنم همون ترش واش باید باشه , البته خودم دقیقا نمیدونم
      ولی باید اینبار از مامان حسابی بپرسم :))))
      ولی کاله کباب رو دارم ^_^

      Löschen
  10. این پلو و رنگ قشنگش با خورشت خوشمزه ای که درست کردی منو حسابی گرسنه کرد ..... دستای گلت درد نکنه که گل کاشتی ....نوش جونتون باشه ..♥ ♥ ♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. جای شما و دیگر دوستان خالی خوشبختانه این خورشت با استقبال خوبی هم تو پیج و هم تو خانواده روبرو شد
      اگه وقت کردید حتما امتحان کنید , یقینا دوست خواهید داشت :)

      Löschen
  11. بانوی مهربان و کدبانو سلام از منهایم
    با تشکر از شما
    امشب غذای پیشنهادی شما رو آماده کردم البته هنوز نچشیدم
    متاسفانه آن رنگ سبز عالی برام در نیومده و زرد رنگ شده
    علتش چیه مهربان؟

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. با سلام , احتمال میدم که کاری و زردچوبه زیاد استفاده کردید
      سبزی شما تازه بود ؟؟

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts