دمی کلم - شیرازی
از سری خوراکهای سنتی و محلی که با موبایلم دنبال کردم به ٢ تا خوراک محلی و شیرازی رسیدم که تا به حال اسم هیچکدوم رو نشنیده بودم
البته شاید بگید که وقتی بچه شیراز نباشم , یقینا از این خوراکها هم بی خبر هستم
ولی از اونجایی که ٥ سال شیراز زندگی کردم خیلی از خوراکهای سنتی این شهر رو چشیدم و همینجور تهیه کردم
هر دوی این غذاها با برنج تهیه شده که دمی کلم رو امروز میزارم و قنبر پلو رو هم در فرصتهای آینده
دمی کلم از اونجایی که هم به صورت کته تهیه میشد و هم داخل موادش کلم داشت منو خیلی به خودش جلب کرد
مواد برای ٢ نفر :
برنج ٢ پیمانه
گوشت چرخی ٢٥٠ گرم
عدس ١ پیمانه
کلم برگ ١٠٠ تا ١٥٠ گرم خلال شده
پیاز ١ عدد
سبزی شامل : تره , جعفری , گشنیز , شنبلیله به صورت سرخ کرده ١٠٠ گرم
نمک , فلفل , زردچوبه
طرز تهیه :
برنج و عدس رو با هم بشورید و کنار بزارید
پیاز ها رو خرد کرده و با کمی کره و روغن تفت بدید
کلمها رو اضافه میکنیم و بعد گوشت را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهم
کمی آب اضافه کرده و با مقدار دیگه ای کره میزاریم کم کم آبش کشیده شه و اونو دم میکنیم
این دمی با ترشی واقعا لذیذ بود , میتونید امتحان کنید
چون یقینا تو لیست غذایتون قرار میگیره
به به ، از اون پلوهاست که میدونم خیلی دوست دارم ، چقدر هم رنگ خوشگلی داره ، دستت درد نکنه برای زنده کردن دستورات قدیمی و نوش جونتون :)
AntwortenLöschenمرسی رزکم , اره من هم از رنگش خیلی خوشم اومد
Löschenاصولا از پولوهای که رنگ قرمز نداشته باشن بیشتر خوشم میاد :)))
جات خالی عزیزم
خیلی دوست داشتمش به خاطر سبزی سرخ شده اش
AntwortenLöschenبچه بودیم یادمه خالم یه پلویی درست میکرد توش سبزی سرخ شده داشت
به اسم قرمه سبزی پلو موادش تقریبا شبیه قرمه سبزی بود
طعمش هم شبیه ...بعدها دستورش رو توی مجله ام دیدم و نوشته بود که مال تبریزه
راستی قنبر پلو هم دستورش رو توی مجله ام دارم اما نمی دونستم مال شیرازه ...نمی دونم چرا همش فکر میکردم باید یکی از غذاهای ترکی استامبولی باشه
ها ها , اخه ترکها هم انواع پلو زیاد دارن البته همراه با بلغور
Löschenبه هر حال هر چی بود خیلی لذیذ بود و جای شما دوستان خالی
به به ، عجب پلویی شده ، خیلی خوشمزه به نظر میاد
AntwortenLöschenترکیب این سبزی ها با کلم باید عالی باشه ، حیلی ممنون گیلدا جون که دستور این غذاهای سنتی و خوشمزه رو برامون می ذارید .
دستتون درد نکنه و نوش جان
قربونت برم ارغوان جون , مرسی از لطفت
Löschenوای چه دستور خوبی حتما امتحانش میکنم البته بدون شنبلیله گیلدا جون قنبر پلو رو هم برامون بذار لطفاااا اسمش خیلی بامزه هست باز هم ممنون از این دستورات خوببببببب
AntwortenLöschenها ها , اره اسمش واسه من هم خیلی جالب اومد
Löschenآدم فکر میکنه که ی مرد سیبیل کلفت داره برنج میاره سر سفره :)))))))
حتما اونو هم درست میکنم عزیزم
Vaghean behtarin ghazaha va shironi va cake ra az dasturate shoma doros kardam va lezzate khordanesh ra faramush nemishe kard. Mamnun Gilda khanume honarmand.
AntwortenLöschenMaryam - Bremen
مریم بانوی هنرمند , من هم ممنونم از این همه محبت و اظهار لطفتون عزیزم
Löschenنوش جون شما و اطرافیان باشه :)
عالی بود ممنون. چقدر خوب و راحت مینویسین.
AntwortenLöschen