Croissants selon “Lenôtre” - کروسانت
یادمه خیلی وقت پیش یک خانومی ازم سوال کرد که میتونم کروسانت درست کنم و دستورش رو بزارم
من هم تو گوگل خیلی گشتم و چندین رسپت خوب دیدم ، و به این نتیجه رسیدم که بهتره فراموشش کنم :)) چون کار راحتی برام نبود
ولی امروز به این نتیجه رسیدم که خواستن توانستن هست و با کمی تمرین میشه بهش رسید
البته ی دستوراتی مثل خمیر ١٠٠٠ لا یا همین دستور جز دستورهای هست که اگه اولین بار خرابش کنم ، دیگه خدا بدونه بار دومم کی باشه ...... اینه که خدا هم دل این حقیر رو دیده و واسه بار اول جوابم داده :))
من هم تو گوگل خیلی گشتم و چندین رسپت خوب دیدم ، و به این نتیجه رسیدم که بهتره فراموشش کنم :)) چون کار راحتی برام نبود
ولی امروز به این نتیجه رسیدم که خواستن توانستن هست و با کمی تمرین میشه بهش رسید
البته ی دستوراتی مثل خمیر ١٠٠٠ لا یا همین دستور جز دستورهای هست که اگه اولین بار خرابش کنم ، دیگه خدا بدونه بار دومم کی باشه ...... اینه که خدا هم دل این حقیر رو دیده و واسه بار اول جوابم داده :))
این دستور مهناز جون ، واسه خمیر کروسانت هست که میتونید بهش مراجعه کنید
selon در ترکیب اسم سر تیتر این پست یعنی * مطابق
در واقع مطابق با دستور آقای Lenôtre
که عکسش رو پایین میبینید
در واقع مطابق با دستور آقای Lenôtre
که عکسش رو پایین میبینید
من بر خلاف دستور گفته شده این خمیر رو ٢ بار داخل یخچال گذاشتم و نتیجه این شد که میبینید
فکر کنم واسه همین پف لازمه رو نداشت ، ولی مزه اون بسیار عالی و لذیذ بود
فکر کنم واسه همین پف لازمه رو نداشت ، ولی مزه اون بسیار عالی و لذیذ بود
و اما مواد لازم :
خمیر مایه تازه ٢٠ گرم
شکر ٥٠ گرم
نمک ١٥ گرم ( یادتون باشه که وجود نمک موجب میشه که بتونید خمیرتون رو بهتر و راحتتر پهن کنید )
کره ٢٦٠ گرم + ٤٠ گرم ( تاکید میشه که حتما از کره استفاده شه نه از مارگارین )
آب و شیر ، از هر کدام ١٢٠ میلی لیتر
آرد ٥٠٠ گرم
برای روی نانها ١ عدد تخم مرغ
در صورت تمایل کروسانت شکلاتی ، مقداری شکلات تخته ای
با این مقادیر میتوان حدود ٣٠ عدد کروسانت کوچک تهیه کرد
طرز تهیه :
١- خمیر ترش رو همراه با ٢ قاشق آب ولرم مخلوط کنید
٢- نمک و شکر را همراه با ٢ قاشق شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید
٣- شیر و آب را مخلوط کنید همراه با ٤٠ گرم کره بزارید تا گرم شه ، در حدی که کره آب شه
٢٦٠ گرم کره رو لای سلفون گذاشته و با وردنه کمی صافش کنید
ارد رو درون ظرفی ریخته و کمی وسط آنرا گود کرده
به ارد اول مخلوط شماره ٢ را اضافه کنید ، کمی هم بزنید
سپس مخلوط شماره ٣ را اضافه کرده و خوب هم بزنید
روی خمیر را با پارچه ای که کمی خیس شده بپوشانید و خمیر را در جای گرم به مدت ١ ساعت قرار بدید تا حجمش ٢ برابر شه
سپس با انگشت به خمیر به آرامی فشار بدید تا پفش بخوابه و روی اونرو با سلفون پوشانده و دوباره به مدت ٢ ساعت ولی اینبار داخل یخچال قرار بدید
حالا خمیر رو مثل خمیر ١٠٠٠ لا پهن کنید و کره رو داخلش بزارید و دوباره اطراف خمیر رو روی کره بپوشانید ، مثل پاکت نامه
با وردنه کمی روی خمیر فشار بیارید و بعد از وسط خمیر به بالا و دوباره از وسط به پایین وردنه کنید تا پهن شه ، این کار رو به آرامی انجام بدید
سعی کنید برای باز کردن خمیر اگه روی سطح کارتون ارد میپاشید ، ارد اضافه رو بگیرید
خمیر را از پایین یا از بالا به وسط آورده ، و قسمت مقابل را روی قسمت تا کرده بیارید ، که در واقع ٣ قسمت تا میکنید
و داخل سلفون پیچیده و به مدت ٣٠ دقیقه تا ١ ساعت داخل یخچال بزارید
بعد بیرون آورده و دوباره به آرامی وردنه میکشیم ، دقت کنید که قسمت تا خورده زیر باشه
١ بار دیگه اینکار رو انجام بدید
و واسه بار دوم میتونید خمیر رو پهن کنید و به شکل مثلثی برش داده و از قسمت پهن اون به قسمت باریک لول کنید
خمیرها رو بعد شکل دلخواه در آوردن داخل سینی فر و روی کاغذ روغنی چیده و به همون صورت ١ ساعت در جای گرم استراحت میدیم
سپس تخم مرغ را خوب زده و روی خمیرها میمالیم ، و اونها رو داخل فری که از قبل گرم شده با حرارت ١٨٠ درجه و به مدت ٢٠ تا ٢٥ دقیقه قرار بدید
نوش جان ، گیلدا
چه جالب ،منم یکشنبه این کروسان رو درست کردم و موفقیت آمیز بود ،البته مثل مال مهناز جون نشد چون من اولین بار بود با این متد کار می کردم و هیچ وقت حتی خمیر هزارلا رو هم درست نکرده بودم .مال شما خیلی عالی شده؛دستتون درد نکنه و نوش جان .مال من هم قسمت دوم خمیر بهتر از اولیش شد چون برای دومی تجربه داشتم ،ولی کلا راضی بودم و به نظرم واقعا خوشمزه تر از مال بیرون شد .ولی همون طور که شما گفتید معلوم نیست که دفعه ی بعدش کی باشه .
AntwortenLöschenجدی میگی ارغوان جون ، بی صبرانه منتظرم که مال تو رو هم ببینم
AntwortenLöschenخوب این جور چیزها مثل کتلت میمونه ، همه از گوشت و سیبزمینی استفاده میکنند ، وی اگه پیش ٢٠ نفر بخوری کلا مدل و طعمش فرق داره
حالا هم کار ما شده همه از ١ رسپت استفاده کردیم ولی با شکلی متفاوت :))
ولی باز هم آفرین که واسه اولین بار تونستی خوب در بیاری
مال من به خوبی مال شما نیست ،ولی نا امید نشدم و چون مزش خوب بود و بهم چسبید دوباره امتحانش خواهم کرد ولی چون وقت گیره معلوم نیست که کی باشه !!!
Löschenاره ارغوان جون ، به نظر من هم واسه طعم کره مزه اش خیلی خوب میشه
Löschenمن از این کروسانت ٥٠ / ٥٠ راضی هستم ، بنظرم مال مهناز جون بیشتر پف کرده بود
چقدددددر عالی درآوردی گیلدا جان ، چه بافتی داره ، آفرین به تو که همه ی دستورات سخت رو امتحان میکنی ، نوششش جونتون
AntwortenLöschenمرسی رزکم ، اره دیگه یا میزنیم خراب میکنیم ، یا اباد میشه :))))))
Löschenبرای بار اول خیلی هم خوب شده ،و خوبه که دو بار بهش استراحت دادی چون در کتاب یکبار باید استراحت کنه که بنظر من اینجای کار کمی اشکال داره ولی گیلدا جون ایندفعه سه بار استراحت بده و کره را 60 گرم کن دیگه میشه خود خودش همون کروسانت واقعی پاریس.
AntwortenLöschenجدی میگی ؟؟ مرسی
AntwortenLöschenحالا من فکر کردم چون ٢ بار استراحت دادم ، پف نکرده :))
باشه حتما دفعه بعد ٣ بار امتحان میکنم ؛)
در ضمن بعد از این که تو سینی فر چیدید دو ساعت بهش استراحت بدید و نه یکساعت
Löschenارغوان جون ، حتما دفعه بعد اینکار رو خواهم کرد ؛)
Löschenدستتون درد نکنه گیلدای عزیز خیلی عالی و قشنگ شده دیگه میخواستید از این بیشتر پف کنه ؟ .....کاملا اندازه ست ..من عاشق خمیر هزارلای خونگی هستم چون همیشه هم مزه ش خوب و تازه ست و هم شکل و ریختش خیلی بهتر میشه .... حداقل آدم میدونه چی برای خانواده یا مهموناش درست کرده ...نوش جونتون باشه♥
AntwortenLöschenمرسی صفای نازنین
Löschenاره عزیزم ، فکر میکنم کم پف کرده :)))
حق با شماست جدی جدی خمیرهای خونگی چیز دیگه میشند ، امیدوارم که همه واسه ١ بار هم که شده امتحان کنند
سلام یک خواهش داشتم اگه میشه اندازه ها رو به دی سی لیتر بذارید من نمیدونم گرم چقدر میشه چون ترازو هم ندارم ممنون از تسور غذا های عالی که میدارید موفق باشید با احترام
AntwortenLöschenسلام نیلی عزیزم ، دوست خوبم من متاسفانه هر جا گشتم نتونستم براتون پیدا کنم
Löschenحتی ترازوی خود من هم که همه وزنها رو داره ، اینو نداشت
و مطلب دیگه اینکه این شیرینی و کلا ٩٠% شیرینی ها حساس هستند و باید حتما با ترازو انجام بشه
و حتی ١ قاشق کم یا زیاد کردن مواد میتونه تو فرم کارتون تاثیر داشته باشه
سلام اگه میشه اندازه ها رو به دی سی لیتر بذارید چون به گرم برام سخته و ترازو هم ندارم ممنون از دستور های عالی تان موفق باشید با احترام
AntwortenLöschenچقدر عااالی شده عاشقشم یعنی یکی از بهترینهاست برام وووییییییی
AntwortenLöschen:)))
جدی میگی لیلا جون ، مرسی عزیزم م م
Löschenکلی ذوق کردم ، با اینکه به نظر من اون چیزی که میخواستم نشد :))
vaaaaaaaaay kheyli khub shodan gildai, che hemati dari azizam, nushe janet. bad az in hame zahmat vaghean michasbeh, kheyli delam mikhad manam dorost konam vali man tanblam mese to zerang nistam ke. bussssssssss
AntwortenLöschenها ها ، هما جونم ، مرسی از این اعتماد به نفسی که بهم میدی عزیزم
AntwortenLöschenمزه اش که خیلی خوب بود و طعم کره داخلش ، کلی تفاوت با خمیرهای آماده رو به وجود میاره
عزیزم شما هم میتونی ، تنبل هم نیستی ، فقط وقتت کمه ، میدونم در اولین فرصت اگه درست کنی بهتر از من هم خواهی درست کرد
<3 <3 <3
سلام گيلدا جون بعد از مدتها تونستم بهت سر بزنم اونم براي چه پست خوشمزه و پر زحمتي
AntwortenLöschenواقعا و بدون تعارف عالي شده دستت درد نكنه
:)) اگه هر روزم به من كروسان بدن با وجود كالري بالاش نه نمي گم
نوش جونتون و خسته نباشيد
لاله جونم م م م م ، چه خوشحال شدم که اینجا دیدمت
AntwortenLöschenدلم برات خیلی تنگ شده ، واسه کامنتهات ، واسه پستهات ، واسه شوخی هات
کاش زودتر برگردی
مرسی نازنینم ، بابت لطفت و کامنتت
آفرین گیلدای هنرمند محشر شدهههههههههههه دستور پر زحمتی هست و کلی باید حوصله داشته باشی ولی نتیجه کارت به زحمتش میارزه دستت درد نکنه عزیزم
AntwortenLöschenمرسی اعظم جون ، لطف داری عزیزم
AntwortenLöschenفقط احتیاج به وقت داره ، و من چون قبلا با خمیر ١٠٠٠ لا دست و پنجه نرم کرده بودم :)) این دیگه زیاد برام دردسر ساز نبود