سبزی پلو سمنانی
اون روز که خورشت سمنانی رو تو پیج گذاشتم , یکی از دوستان زیرش از سبزی پلو سمنانی صحبت کرد
منو حسابی به فکر فرو برد که این پلو چی میتونه باشه
ازشون خواهش کردم که در موردش توضیح بدن و اینجور که دوست عزیزمون گفتن چیزی شبیه به ته چین هست
ایشون میگفتن که موادی رو که ذکر میکنم مرحله مرحله مابین برنج قرار میدیم و دم میکنیم
این بود که من از گفته های ایشون و تمایل شخصی خودم , این پلوی لذیذ رو تهیه کردم
در وحله اول آدم با شنیدن نام این پلو فکر میکنه که مثل سبزی پلوهای متداول هست , ولی بعد که طرز تهیه رو داشته باشید میبینید که چیزی بر خلاف فکرتون هست
مواد لازم برای ۲ نفر :
گوشت گوسفند قیمه ای ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم ( که من از گوشت بوقلمون استفاده کردم )
لوبیا چشم بلبلی ۱ استکان
عدس ۱ استکان
سبزی پلو , به میزان لازم ( اصولا از سبزیجات معطر حتما استفاده میشه )
سیر ۳ تا ۴ حبه
پودر زیره ۱ قاشق چایی خوری ( که این ادویه خواست شخصی خودم بود )
سیبزمینی , بادمجان - در صورت تمایل به میزان لازم
پیاز ۱ عدد
نمک , فلفل , زردچوبه
برنج آبکش به میزان ۲ نفر
طرز تهیه :
اول از همه عدس و پیاز رو جداگانه پختم که رنگشون برنج رو خراب نکنه
پیاز رو خلال کردم و گوشت قرمه شده رو بهش اضافه کردم و تفت دادم بزارید که گوشت در این مرحله نیم پز شه
و در آخر بهش ادویه های لازم و سیر له شده رو اضافه کردم , البته میتونید سیر رو لابلای برنج هم اضافه کنید ولی من تو این مرحله اضافه کردم
برنج آبکش رو با لوبیا و عدس و همینجور مواد گوشتی و سبزی تازه پلویی ( سبزی خشک هم میشه ) مخلوط کردم و واسه ته دیگ هم سیبزمینی گذاشتم
* تا اینجا مرحله ای بود که من انجام دادم
ولی تو دستوری که دوست عزیزمون گفتن , این مراحل رو مرحله به مرحله انجام میدیم , یعنی یک لایه از سیبزمینی , یک لایه از گوشت , یک لایه از حبوبات , یک لایه از بادمجان سرخ شده و تا ........ آخر
و از قرار معلوم در مناطقی گوشت رو تو ماست و زعفران ۱ شب تا روز میخوابانن و بعد لابلای برنج میزارن
و از قرار معلوم در مناطقی گوشت رو تو ماست و زعفران ۱ شب تا روز میخوابانن و بعد لابلای برنج میزارن
بعد از چیدمان اونها , باید بزارید که برنج حسابی با حرارت کم دم بکشه و گوشتهای نیم پز مغز پخت بشن
اونوقت دیگه غذای لذیذ شما آماده میل کردن با ترشی یا ماست هست
نوش جان , گیلدا
وای این خیلی جالب و متفاوت بود گیلدا جون ، حتما باید امتحانش کنم .
AntwortenLöschenدستتون درد نکنه و نوش جان
ممنون که مارو با خوراکی های متنوع کشور آشنا می کنید
مرسی ارغوان جون , بله کاملا متفاوت بود و همینجور لذیذ
Löschenجاتون خالی عزیزم