شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی از اون دسته شیرینی هایی بود که من همیشه معتقد بودم باید با کلی خامه که لابلای برگهای شیرینی هست , تهیه بشه . و هر مورد دیگه که با خمیر مایع تهیه میشد برام جالب توجه نبود
تا اینکه به دستور آقای امید کوهی در انستاگرام برخوردم , و تصمیم به تهیه اش گرفتم
باید بگم که دستور ایشون موجب شد که نظرم به شیرینی دانمارکی با خمیر مایه کاملا تغییر پیدا کنه
میدونید که شیرینی دانمارکی , بخاطر فلونگ داخلش و پیچیدنش یکی از اون شیرینی های پر وقت هست , ولی فکر کنم که ارزشش رو داشته باشه جوری که تا به حال خودم ۳ بار تهیه کردم
مواد لازم برای خمیر شیرینی
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۶۰ گرم
روغن مایع ۶۰ گرم
ارد ۴۰۰ گرم
شیر یا آب ۶۰ میل
روغن مارگرین یا کره ۱۷۰ گرم
خمیر مایع ۱ ق غ
نمک کمی , و وانیل ۱ ق غ
مواد لازم برای کرم دانمارکی
شیر ۵۰۰ میل
شکر ۱۲۰ گرم
ارد ۱۲۰ گرم
خکه قند ۱۲۰ گرم
کره ۱۰ گرم
وانیل و هل , به میزان لازم
شیر و شکر رو میزاریم تا جوش بیاد و بعد کره رو اضافه میکنیم
ارد و خاکه قند رو که با هم مخلوط کرده بودیم الک میکنم و همراه باقی مواد به شیر و شکر اضافه میکنیم
بعد از اینکه خوب قوام اومد , روش رو با سلفون میپوشونیید و میزارید تا خنک شه
حالا میریم سراغ خود خمیر
خمیر مایع رو با مقداری شکر و با آب یا شیر ولرم مخلوط , کنید و کمی روش آرد بپاشید , و بزارید تا به عمل بیاد
تخم مرغها , شکر , روغن مایع رو خوب مخلوط میکنیم و بهشون نمک و وانیل رو اضافه کرده
ارد و خمیر مایع به عمل اومده رو به مواد بالایی اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم
و در خاتمه کره تیکه تیکه شده رو مرحله مرحله به مواد اضافه کرده و به ورز دادن ادامه میدیم تا خمیر صاف و یکدستی به وجود بیاد
فقط ۵ دقیقه به خمیر استراحت میدیم و بعد روی سطح کار کمی ارد پاشیده و خمیر رو پهن میکنیم , به صورت درازا و به پهنای ۶ تا ۷ سانت . یعنی به درازا و یا بلندی یک خطکش ۴۰ سانتی
اگه اطراف خمیر صاف و یکدست نبود , میتونید ببرید
حدودا ۴ بار میتونید این کار رو انجام بدید
حالا مواد کرم دانمارکی رو که توی یک قیف خالی کردید وسط خمیر خالی کنید , ضخامت مواد باید چیزی حدود شصت انگشتتون باشه , حالا کمی بیشتر یا کمتر , جوری که راحت بتونید ۲ طرف خمیر رو به سمت بالا بیارید و جمع کنید , یعنی کل خمیر مثل لوله ای میشه که داخلش کرم شیرینی شما قرار داره , دقت کنید که مواد خمیری , کم هم نباشه , که خوشمزگی شیرینی شما به همون خمیر وسطش هست
با انگشت خوب دو طرف خمیر رو سفت کنید , و خمیر رو برگردونید , طوری که درز شیرینی به طرف پایین باشه , و خمیر بعدی رو به همین ترتیب دوباره تهه کنید
خمیر ها رو بعد از مراحل بالا , کنار یکدیگه قرار بدید , و با چاقویی تیز به اندازه دلخواه ببرید
داخل سینی فر کنار هم قرار بدید . نباید از هم فاصله داشته باشن و دوباره ۵ دقیقه استراحت بدید
بعد از اون روشون رو با رومال تخم مرغ و روغن مایع و زعفران و کمی وانیل , آغشته کنید , درون فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردید و به مدتی که روشون خوشرنگ بشه , قرار بدید
میتونید روی دانمارکی ها کنجد بپاشید یا بعد از ,پختشون پودر قند بپاشید
دانمارکی های شما هزار و آماده است تا میل کنید , و لذت ببرید
نوش , جان گیلدا
Kommentare
Kommentar veröffentlichen