دمی باقلا - دم پختک
دمی باقلا یا دم پختک یکی از اصلی ترین خوراکهای ایران و تهران هست
کمتر کسی هست که اسمش رو نشنیده باشه
هر چند که اصلیت شمالی دارم ولی از اونجایی که تهران به دنیا اومدم و همونجا هم بزرگ شدم ، به خیلی از رسم و رسومات تهرانی هم آشنایی دارم
یادمه مادرم این خوراک رو از همسایه مهربونمون که خانوم پیری بود یاد گرفته بود
و هر از گاهی برامون تهیه میکرد و به صورت ویژه هم پیاز داغ اضافه داشتیم که روی برنج میکشیدیم و میل میکردیم
یکی از هم بازی های من که خیلی به این خوراک علاقه داشت وقتی میدونست اونروز نهارمون چیه ، مهمان ما میشد
و جالب این بود که از تخم مرغش خوشش نمیومد ، و همیشه اون قسمت داستان مال من بود :)))
مدتی هست که دنبال دستورات خیلی خیلی قدیمی میگردم ، که بعد از تهیه کل جوش به این یکی رسیدم
کاش این دستورات سالم و مقوی و لذیذ فراموش نشه
مواد لازم :
برنج به اندازه ٢ نفر
پیاز ٢ عدد بزرگ
باقالی زرد ١ لیوان سر خالی
نمک ، زردچوبه
مقداری کره یا روغن حیوانی
من از عصاره مرغ هم استفاده کردم
طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو خرد کنید و همراه با کره یا روغن محلی سرخ کنید ، اگه مایل بودید میتونید تو همین مرحله مقداری پیاز رو برای روی برنج کنار بزارید
باقالی ها رو به پیاز اضافه کرده و همراه با زردچوبه کمی تفت بدید
در خاتمه برنجی رو که از قبل شسته بودید اضافه کنید
البته میتونید از آب معمولی هم استفاده کنید
دقت کنید که باقالی های شما همزمان با برنجتون بپزه ، در غیر این صورت باید اونها رو جلوتر در آب گرم خیس کنید
حرارت رو کم کنید و بعد از کمی هم زدن ملایم ، درب قابلمه رو بزارید تا دم بکشه
اونوقت با یک ترشی مشتی یا ماست و خیار میل کنید و لذتش رو ببرید :))
به به ، به به ، عااااشقشم ، هفته ی پیش با کره حیوانی زدیم تو رگ :))))
AntwortenLöschenعاشق تزئیناتت هستم ، میدونی به این فکر میکنم اگر یه روز مهمونت باشم باید بگم تزئین نکنی ، چون دلم نمیاد قاشق بزنم و خرابشون کنم :))))))))))
اخ اخ گفتی ، با روغن حیوانی خیلی خوشمزهتر میشه
AntwortenLöschenجات خالی بود عزیزم
اگه اینجا اومدی ، قول میدم که هر چی دوست داشتی درست کنم ، ولی قول نمیدم که وقت تزینش رو داشته باشم :)))
اینو میگم که با خیال راحت بتونی خرابشون کنی ;)
مرسییییییی دوستم :**********
Löschen:****
Löschenچرا اینقده با سلیقه ای اخه تووو....نههههههچرا؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
AntwortenLöschenهانی ی ی از دست تووووو :))))))))
Löschenعالی گیلدا جون راستش تا به حال درست نکردم ولی به نظرم باید خوشمزه باشه نوش جان سر فرصت می درستمش :)
AntwortenLöschenمرسی پگاه جون ، حتما امتحان کن
AntwortenLöschenبخاطر وجود تخم مرغش یکی از فاواریتهای پسرم هست :))))
یه چی بگم گیلدا جون !!! من دوست ندارم اینو چون بوی زردچوبه رو دوست ندارم :-( ولی میدونم خیلی خوشمزست چون باقالی دوست دارم.
AntwortenLöschenشاید با زعفرون امتحانش کنم خوب باشه :-)
خیلی دلم خواست
آخی ، با این حساب نمیدونم بگم که جات خالی یا نه :)))
AntwortenLöschenعزیزم یادمه مادرم گاهی اوقات هم بدون زردچوبه تهیه میکرد
اونجوری هم خوبه ، به نظر من زرد چوبه ی هماهنگی بین رنگ باقالی ها و برنج به وجود میاره ، وگرنه وجودش زیاد لازم نیست
گیلدا جان دستت درد نکنه برات قبلا یه کامنت نوشتم ولی اشتباها آنملده رو کلیک کردم بلافاصله فراوفنتلیش رو حالا نمیدونم کامنت اومده برات یا نه ؟ درهر صورت دمپختک خیلی عالی و خوشمزه ای درست کردید نوش جونتون باشه ......♥
AntwortenLöschenمرسی عزیزم
Löschenولی متاسفانه من به جز این کامنتت ، دیگری رو نگرفتم
ممنونم که اینقدر توجه داری
<3
به بهههههههه دمپختک خیلی وقته نخوردمش من تا بحال با تخم مرغ نخوردم فکر کنم خوشمزه بشه من همیشه با ترشی میخورم وای دلم خواستت
AntwortenLöschenجدی میگی اعظم جون ؟؟ اصولا دم پختک با تخم مرغ هست
AntwortenLöschenالبته در کنارش که ترشی یا ماست هم عالی ی ی ی ی میشه
وای که من عاشقشم گیلدا جون ،من خیلی عطر و طعم زردچوبه رو دوست دارم و این غذا یادآور دوران خوش کودکیه و من خیلی زیاد درستش می کنم ،بسیار زیبا تزئینش کردید دستتون درد نکنه و نوش جان
AntwortenLöschenمرسی عزیزم
AntwortenLöschenراستش خودم سالها بود که نخورده بودم ، آدم وقتی از دوران کودکی و خانواده خودش جدا میشه خیلی چیزها رو واسه سلیقه های جدیدی که تو خانواده هست نمیتونه تهیه کنه