Mittwoch, 11. Mai 2016

مِگِشِت پلو - جنوبی



امروز هم یک غذا با ترکیب ماهی و از جنوب ایران داریم 
اینکه این غذا دقیقا متعلق به کدوم شهر و استان هست , خبری ندارم 
و حتی خیلی مایل هستم که بدونم نامش با معنی خاصی همراه هست یا نه :)
قبلا هم چند پلو و دستور که همراه با ماهی بود براتون گذاشته بودم 
مثل ماهی پلو یا پلو لخ لاخ ...... که با کلیک کردن روی هر کدوم به دستور میرسید 
 با توجه به ترکیبات این پلو که کمی متفاوتر هست , خواستم که حتما امتحانش کنم 
قبل از هر چیز چند مورد رو درباره این غذا  توضیح بدم 


* دستورها ی متفاوتی در مورد سبزی این غذا دیده میشه , یعنی به غیر از اون چیزی که من استفاده کردم بعضی از دستورات , سبزی شوید هم اضافه شده  
* ماهی مورد استفاده در این غذا * تن هست , حالا میتونید هم از ماهی تازه تن استفاده کنید یا به صورت کنسروی . اما من از ماهی دیگه استفاده کردم 
* مورد بعدی در مورد پخت ماهی هست که اصولا اول اونو با ادویه های متفاوتی میپزن و بعد داخل مواد دیگه خرد میکنن , که من ترجیح دادم از این روش استفاده نکنم 
* داخل یکی از دستورات از لوبیا چشم بلبلی استفاده شده بود که جداگانه پخته و به مواد اضافه شده  بود 
* میتونید از هر ادویه دیگه که دوست داشتید استفاده کنید , و همینجور میزان کشمش یا گردو رو بیشتر کنید 
* و یادتون باشه که غذاهای جنوبی یک قانون اساسی و کلی داره , و اون هم تند بودنش هست :)


و اما مواد لازم برای ۲ نفر :
برنج آبکش برای ۲ نفر 
ماهی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم 
گردو نگینی نصف استکان 
کشمش پلویی نصف استکان 
گرد لیمو امانی ۱ تا ۲ قاشق چایی خوری 
نمک , زردچوبه , فلفل 
سبزی گشنیز ۱ استکان خرد شده 
سبزی شنبلیله ۲ قاشق خشک یا تازه 
پیاز ۱ عدد 
گوجه ۱ تا ۲ عدد خرد شده 
رب گوجه ۱ قاشق سر پر 
سیر ۲ حبه له شده 

طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو خلال کنید و با مخلوطی از روغن و کره تفت بدید 
من ماهی رو جدا نپختم و در همین مرحله اونها رو قطعه قطعه کردم و اضافه کردم 
سبزی ها رو اضافه کردم , همراه با سیر , گردو و  باقی ادویه ها 
و بعد گوجه ها رو اضافه کردم و بعد از کمی هم زدن رب گوجه رو هم مخلوط کنید 
و در آخر کشمش تفت داده شده رو اضافه میکنم 
برنج آب کش شده رو که از قبل آماده کرده بودم به مواد آماده اضافه کرده و میزارم تا برنج دم بکشه 
میتونید از میگو هم استفاه کنید 
عطر خوش این غذا کل خونه رو میگیره و قبل از خوردنش نیمی از لذتش رو خواهید برد ^_^
نوش جان , گیلدا




Sonntag, 8. Mai 2016

برگ مو , شور شده




این پست مال سال گذشته بود , و ی موقع به خودم اومدم که دیدم دیگه اثری از برگ مو نیست :))) 
این بود که از گذاشتنش صرف نظر کردم و گفتم به امسال موکول کنم 
اینها برگ مو تازه هست که به روش شور تو شیشه گذاشتم 
همون مواردی که واسه شور تهیه کردم , فقط با نمک بیشتری , این برگ مو رو هم کنسروی کردم 
تا چند مدت پیش هم که تقریبا ۱ سال ازش گذشته بود , درش رو باز کردم و جاتون خالی , دلمه تهیه کردم ^_^
فقط یادتون باشه که روی برگهای تازه مقداری آب جوش بریزید تا نرم شه 
و اونها رو ۱۰ تا ۱۰ تا روی هم قرار بدید و رول کنید و کاملا  کنار هم تو شیشه بزارید و روش رو مواد آب شور بریزید 
باید حسابی ظرفتون  پر شه یا از ی وسیله استفاده کنید که برگها خوب تو آب شور بمونن 
و دربش رو ببندید تا هوا نکشه
نوش جان , گیلدا 


Sonntag, 1. Mai 2016

باقالی پخته




ی مدت پیش عکس باقالی پخته گذاشتم و از شما چه پنهان که خودم دلم هواش رو کرد :)))
البته من در حد بود و , نبود دوست دارم ...... ولی همسرم خیلی خوشش میاد و کلی باهاش خاطره داره ^_^
این بود که به توصیه یکی از دوستان  رفتم مغازه ترکها و ی مقدار خریدم و نتیجه کار این شده که میبینید 
جاتون خالی با گلپر و نمک و آبلیمو نوش جان کردیم 
شما به چه صورت میل میکنید ؟؟ ^_^
گیلدا