Montag, 29. Februar 2016

نان اچما , اسما - Türkische Acma




بالاخره نوبت اون رسید که دستور این نان خوشمزه رو هم تایپ کنم 
این نان  ترکی با نام Acma  یا به قولی آچما یا اسما خوانده میشه 
بافت این نان بسیار نرم و لطیف هست و بر عکس روی نان بسیار ترد و شکننده 
موندگاری بسیار خوبی داشت و حتی میشه تو فریزر بزارید و دوباره کمی گرم کنید و میل کنید 
اصولا این نان رو با فولونگ  یا بدون اون تهیه میکنن , که به دلیل طرز پیچیدن یا به عبارتی طرز تهیه نان , این کار خیلی راحت انجام میگیره 
اینکه چه چیزی دوست دارید داخل نان قرار بدید , از علایق  شخصی خودتون هست 
تا اونجا که من تو دستورات مختلف دیدم از اسفناج و گوشت و حتی نوتلا استفاده میکنن 



طرز تهیه :
ارد ۵۰۰ گرم 
تخم مرغ ۱ عدد 
خمیر مایه تازه ۱۰ گرم یا ۱ قاشق چایی خوری خمیر مایه خشک  
شکر ۵ گرم 
نمک ۱۰ گرم 
آب دمای اتاق ۱۲۵ میل 
شیر ۱۲۵ میل 
کره به دمای اتاق ۵۰ گرم 
* با مقادیر بالا شما میتونید ۷ تا ۸ عدد نان تهیه کنید 

طرز تهیه :
شیر رو گرم میکنید آب رو مخلوط کرده و خمیر مایه و شکر رو بهش اضافه میکنید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید ( دقت کنید که داغ و گرم نباشه , ولرم مایل به خنک باشه )
مواد خشک دیگه رو با هم مخلوط کنید و بعد بهشون مخلوط شیر و خمیر مایه رو اضافه کنید 
* فقط سفیده رو همراه کره تو مرحله بعدی اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید تا خمیر بسیار نرمی به دست بیاد 
خمیری که کمی کشدار و بسیار لطیف هست ولی به دست نمیچسبه , اگر به دستتون چسبید با دست آغشته به ارد کار کنید 
و خمیر رو گرد کنید روش کمی روغن بمالید و ی نایلون روش بکشید و بزارید ۱ ساعت در جای گرم استراحت کنه تا حجمش تغییر کنه


کمی دوباره خمیر رو ورز بدید و .....
حالا روی سطحی صاف خمیر رو پهن کنید , میتونید این کار رو روی سلیفون انجام بدید تا راحتتر لول کنید 
بهتره که پهن کردن خمیر به صورت درازا باشه ب و وردنه خوب بازش کنید , به اندازه نان لواش نازک کنید 
میتونید هر چیزی که مایل هستید در این مرحله  روشقرار بدید و از سمت پایین خمیر رو رول کنید 

* البته من ساده تهیه کردم و چیزی داخلش نذاشتم
* یادتون باشه اگه مایل هستید از مواد شیرین داخلش رو پر کنی د, میزان نمک رو نصف کنید 
خمیر رو بعد از رول کردن دایره کنید و ۲ سرش رو بهم وصل کنید


حالا به همون صورت که داخل سینی گذاشته و روش رو بپوشانید و دوباره نیم ساعت استراحت بدید 
سفیده تخم مرغ رو خوب با چنگال بزنید و روی نانها بمالید و کنجد , روش بپاشید 
نانها رو با حرارت ۱۸۰° سانتی گراد و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کردید قرار بدید 
نوش جان , گیلدا









Donnerstag, 18. Februar 2016

پلا سر تره - گیلان





امروز ی غذای جدید دیگه رو تجربه کردم , البته نمیدونم شاید از دید خیلیها این غذا جدید نیست , و یقینا هم همینجوره 
ولی واسه من اولین بار بود که هم نامش رو میشنیدم  و هم از خوردنش لذت بردم 
این غذا هم از خطه شمال هست و مثل خیلی از غذاهای دیگه بدون پروتئین گوشتی تهیه میشه 
فکر نکنم که هیچ استان یا شهری مثل استان و شهرهای شمالی , انقدر تنوع غذاهای گیاهی و غیر گیاهی داشته باشه 
این خوراک تقریبا شبیه به ترش تره هست , ولی خوب وجود چند قلم مواد دیگه و سبزیهای متفاوتر , به اون طعم جالب توجه و بسیار لذیذ ی داده 
نام این خورشت * پلا سر تره , هست 
البته اینکه چرا به این نام خوانده میشه خود من هم نمیدونم و حتی همسر من هم نه با خود غذا آشنا بود و طبیعتا نه با علت نام گذارییش
اما به در مجموع * پلا , به منی همون پلو هست 
و * تره رو میتونیم ۲ نسبت بهش بدم که یا منظور تره داخل خوراکمون هست یا منظور از * تر بودن یا همون خیس بودن هست !!!!!
خوب از این مطالب که بگذریم میرسیم به خود غذا 



مواد لازم :
سبزی های نام برده مجموعا نیم کیلو 
*گشنیز , جعفری , اسفناج , تره , شوید , ترشک , برگ گزنه 
** در مورد ۲ مورد آخر باید بگم که سبزیهایی هست که نمیتونید همیشه و در هر جا پیدا کنید , خود من هم استفاده نکردم و بجای این ۲ گزینه از برگ سیر استفاده کردم 
تخم مرغ ۲ عدد 
گوجه ۲ عدد 
رب گوجه ۱ قاشق چای خوری 
سیر نصف بوته 
نمک , فلفل , زردچوبه 
آب نارنج یا آب غوره , یا خود غوره .... و گزینه آخر آب تازه لیمو 

طرز تهیه :
این مرحله رو شما میتونید به ۲ صورت انجام بدید 
* یا مثل من اول سیرها رو  له کنید و بعد از تفت دادن و زردچوبه زدن , تخم مرغ بزنید و کنار بزارید 
* یا سیر ها رو له کنید و مراتب امر رو که الان میگم بعدش انجام  بدید و در آخر  تخم مرغها رو به خروشت اضافه کنید 
من روش اول رو انجام دادم که و بعد از کنار گذاشتن اونها سبزی ها رو اضافه کردم و تفت دادم , برای تفت دادن از کره هم استفاده کردم تا طعم بهتری داشت باشه 
بعد از تفت  سبزیها  , بهشون گوجه های خرد شده رو اضافه کردم و باز هم به تفت دادن ادامه دادم و رب رو اضافه میکنم 
بعد از اینکه سرخ شدن , کمی آب اضافه میکنم , همراه با ترشی و میزارم با حرارت آروم جا بیفته 
حدود ۱۰ دقیقه آخر به پایان کار مخلوط سیر و تخم مرغ رو اضافه میکنم و در خاتمه یک کته حسابی یا بقولی .... ی پلا ^_^ دم میزارم و از خوردنشون با هم لذت میبرم 
نوش جون , گیلدا




Dienstag, 16. Februar 2016

کانلونی - Cannelloni



دنیای پاستا و نودل در ایتالیا خیلی متنوع هست 
هر کدوم از اونها پخت مخصوصی دارن و با توجه به شکلشون و ضخامتشون زمانهای پختشون هم متفاوت هست 
کانلونی  Cannelloni یکی دیگه از نمونه پاستاهای ایتالیایی هست
این پاستا اصولا به ضخامت ۱۰ سانتیمتر و به قطر  ۳ سانتیمتر هست 
داخل این پاستا رو میتونید از گوشت , مرغ , ماهی و حتی سبزیجات پر کنید 
شاید از بابت طعم با مواد دیگه بتونید بگید مثل لازانیا هست , ولی از بابت شکل و چیدمان جالبتر از لازانیا به عمل میاد 
البته میدونم که اکثر دوستان کار با این پاستا رو میدونن , ولی فکر کردم شاید یکی مثل من  , ازش بی اطلاع باشه :)
طرز پر کردن کانلونی هم میتونه متفاوت باشه , ی عده اعتقاد دارن که بعد از پختش این کار رو انجام بدن , که در واقع این روش نادرست هست 
و باید به صورت خام و نپخته اونها رو پر کرد و کنار هم روی سس دلخواه چید و پخت


من واسه مواد داخلش از تن فیش و مواد جانبی دیگه استفاده کردم 
۱ قوطی تن فیش رو با ۱۰۰ گرم پنیر خامه ای و ۵۰ گرم پنیر پیتزا , مقداری جعفری خرد شده , ۱ عدد پیاز کوچیک خرد شده , ۲ حبه سیر له شده و  خیلی کم نمک و  فلفل  مخلوط کردم 
مواد رو داخل یک نایلون کردم و دهانه نایلون رو به قطر زیاد بردیدم , جوری که مواد به راحتی ازش خارج شه 
حالا کانلونی رو به صورت استوانه و ایستاده روی سطحی قرار بدید , میتونید تو همون ظرفی که قراره اونها رو بپزید این کار رو انجام بدید و از طرف دیگه سر نایلون رو که بردید داخل کانلونی کنید و مواد رو توش خالی کنید تا پر شه


هر کدوم رو کنار بزارید و یکی دیگه رو پر کنید تا موادتون تمام شه 
حالا تو ظرفی که بشه تو فر گذاشت , کفش رو با  سس مورد نظرتون , کمی آغشته کنید و کانلونی رو کنار هم بچینید 
و دوباره مقداری از سس روی ردیف اول بریزید و یک ردیف دیگه کانلونی بچینید ( سس شما میتونه سس سفید باشه یا سس گوجه یا ریحان یا هر چیز دیگه )
اینجا یاد آور میشم که بعضی افراد از پنیر پیتزا لابلای مواد همراه سس میریزن  , ولی اگه میخواهید که به راحتی از ظرف جدا کنید و شکلش زمان سرو کردن حفظ بشه , بهتره از این کار صرفنظر کنید 
در آخر  دوباره سس میریزید و پنیر میپاشد و درون فر قرار میدید 
با حرارت ۱۸۰ درجه و مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بزارید بمونه , تا زمانی که روش طلایی شه 
شما میتونید این کار رو با برگهای لازانیا هم انجام بدید و اونها رو بعد از پر کردن مواد لوله کنید 
ولی خوب اورجینالش اینه که بالا خدمدتون عرض کردم ^_^
نوش جان , گیلدا






Dienstag, 9. Februar 2016

بریانی ماهی - هندی , پاکستانی



قبلا هم براتون ۲ تا بریانی و یکی پلو که با ترکیب ماهی همراه بود , گذاشته بودم
ولی اینبار تصمیم گرفتم که باز هم سری به سبک هندی بزنم و یکی از محبوبترین بریانی های هندی رو یعنی ... بریانی ماهی رو تهیه کنم
شما عزیزان میتونید دستور بریانی مرغ رو در این لینک , و همینجور بریانی میگو رو در این لینک ببینید
و اگر هم مایل بودید که بدونید پلو ماهی رو به چه روشی تهیه کردم , میتونید اینجا کلیک کنید و بهش برسید




مواد لازم :
برنج ۲ پیمانه 
گوجه ۱ عدد بزرگ و بدون پوست خرد شده 
سیر ۲ حبه 
ماهی ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم ( دقت کنید ماهی باید گوشت سفتی داشته باشه , من از لاکس استفاده کردم )
زنجبیل تازه ۱ بند انگشت 
ادویه گرام ماسالا ۱ قاشق چایی خوری 
زردچوبه , نمک , فلفل قرمز 
دارچین چوبی , ۱ عدد 
هل ۴ عدد 
برگ بو ۲ عدد 
تخم گشنیز و زیره از هر کدام ۱ قاشق چایی خوری به صورت سابیده شده 
خامه ۱۰۰ میل یا ماست زده شده به همین میزان 
کره یا روغن گی , مقداری 
گشنیز تازه به میزان دلخواه 
بادام یا دانه کاج ۲ تا ۳ قاشق 
کشمش ۲ تا ۳ قاشق 
آب به میزان لازم 

طرز تهیه :
 ماهی ها رو که به صورت تیکه تیکه کردید  , در کمی روغن و یا کره سرخ کنید و همراه اونها میتونید بادام و کشمش رو هم اضافه کنید , در این مرحله هم کمی نمک اضافه کنید 

مقداری از کره یا روغن رو همراه با ۱ قاشق روغن مایع داخل ظرف مورد نظر دیگه ریخته  , برگ بو , هل و چوب دارچین رو همزمان اضافه کرده و بزارید که سرخ بشن و عطر شون بلند شه , چیزی حدود ۲ دقیقه 
باقی ادویه ها رو اضافه کنید و در آخر هم سیر و زنجبیل رنده شده رو اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن میتونید گوجه خرد شده رو اضافه کنید 
وقتی گوجه ها نرم شد , بهشون خامه رو اضافه کنید 
و بعد برنج شسته شده رو اضافه کنید و اگه آبش کم هست , کمی آب اضافه کنید و بزارید با حرارت متوسط برنج کمی آب غذا رو به خودش بکشه 
تو این مرحله مواد ماهی رو که از قبل تهیه کرده بودید رو ,  بهش اضافه کنید و کمی هم بزنید و بزارید که برنجتون همراه مواد دم بکشه 
باید بگم که این بریانی مثل هر بریانی دیگه به ادویه احتیاج داره و باز هم میل شخصی خودتون هست که اونها رو کم و زیاد کنید 
و همینجور احتیاج به ماست یا خامه داره , که من گزینه خامه رو انتخاب کردم , ولی باز میتونید از آب خالی استفاده کنید 
نوش جان , گیلدا