Donnerstag, 28. Januar 2016

کیک اسفنجی آقای مسعود عمرانی



چند روز پیش کیک تولد یک کوچولو رو براتون گذاشته بودم , و گفتم که به زودی براتون طرز تهیه کیک رو هم با باتر کریم همراهش میزارم 
و الان نوبت به کیک رسیده که دستورش از آقای مسعود عمرانی هست 
این کیک اسفنجی بسیار ساده و کاملا پوک و درای سطحی کاملا صاف و یکدست هست  , جوری که تصمیم گرفتم از این به بد همین دستور رو استفاده کنم 
چون از بابت حجم هم بسیار قابل توجه در میاد و اصلا هم پکینگ پادر لازم نداره
قبلا هم دستور یک مدل کیک اسفنجی دیگه رو  اینجا  براتون گذاشته بودم 

و اما مواد لازم :
تخم مرغ خنک , ۷ عدد 
شکر ۲۵۰ گرم , یا ۱ لیوان 
آرد  ۲۷۵ گرم , یا ۱ لیوان و نصف 
وانیل ۱ پاکت , یا هر اسانس دیگه که مایل هستید ۱ قاشق 
عسل ۱ قاشق 
آب ۱ لیوان , من از آب شیر استفاده کردم نه گرم نه سرد 

طرز تهیه :
سفیده ها رو جداگانه کمی زده و بعد شکر رو اضافه کنید و خوب بزنید  , چیزی حدود ۱۰ دقیقه  به وقت احتیاج داره تا کاملا حجم دار و پفکی و سفت  شه 
حالا سرعت هم زن رو کم کنید و عسل رو اضافه کنید و بعد یکی یکی زرده ها رو اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید 
و تو همین مرحله اسانستون رو هم اضافه کنید


حالا آب رو بدون هم زدن اضافه کنید 
تو این مرحله گفته شده که مواد رو به ظرف دیگه منتقل کنید , ولی من ادامه کار رو تو همون ظرف انجام دادم 
و ارد رو به صورت الک کرده و مرحله به مرحله اضافه کرده و به صورت دورانی مثل کیهای اسفنجی دیگه هم بزنید 
تو دستور اصلی گفته شده که از یک شخص دیگه کمال بگیرید و زمانی که کمکی شما ارد رو اضافه میکنه , شما هم بزنید 
اما اگه با دقت و کم کم انجام بدید , میتونید به تنهایی هم کار رو به پایان برسونید 
واسه خالی کردن تو قالب مورد نظرتون , حتما باید زیرش کاغذ بزارید یا قالبتون رو چرب کنید 
حجم این مواد زیاد هست و به راحتی  میتونید تو ۲ تا قالب اونو خالی کنید 
من واسه کیکم اونو تو سینی پختم و یقینا در مدت زمان کمتری تو فر گذاشتم
تو قالبهای پایه بلند مدت زمانی ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کردید , با دمای ۱۸۰ درجه بزارید تا بپزه
* این سری از عکسها رو هم با  موبایل گرفتم و دارای کیفیت خوبی نیست





Montag, 25. Januar 2016

باتر کریم با شیر عسلی



مدتی پیش دنبال تهیه یک باتر کریمی بودم که خیلی زودتر از اونهائی دیگه آماده شه 
البته بیشتر فکر میکردم که شاید تو بازار ۱ پودری باشه که بشه خیلی راحت با آب یا شیر قاطی کنی و باتر کریم تهیه کنی  :))) خوب وقتی میگم راحت ... به همین راحتی هم میخواستم باشه ......
قبلا هم براتون طرز تهیه چند باتر  کریم رو ؛ از جمله باتر کریم آلمانی ( به ۲ روش ) و باتر کریم سوئیسی رو گذاشته بودم 
ولی چون اونها هر کدومش پخت و پز اولیه داشت  , دنبال ی دستور آسونترش میگشتم 
و همین شد که سوالم رو بابت جستجو پاکتهای بسته بندی باتر کریم , تو گروهی مطرح کردم 
و یکی از خانمهای عزیز برام پستی رو گذاشت که خانومی با نام میترا , این روش باتر کریم رو تهیه کرده بودن 
البته اگر تو نت دنبال طرز تهیه باتر کریم با شیر عسلی بگردید , یقینا میتونید پیدا کنید 
ولی به هر حال با کمک و گفته های این خانوم به یک باتر کریم خوب رسیدم , که ازشون ممنونم 

روش کار بسیار آسون و راحته
اول از همه ۲۵۰ گرم کره ای رو که در دمای اتاق بوده به مدت ۵ تا ۷ دقیقا بزنید تا کاملا نرم و کمی هجمدار و سفید شه 
حالا شیر عسلی یا Milchmädchen رو آرام آرام و قاشق قاشق اضافه کنید


برای هر ۲۵۰ گرم کره ۱ بسته شیر عسلی ( ۴۰۰ Mil  ) احتیاج هست 
دقت کنید که این کار مثل باتر کرمهای دیگه باید کاملا با حوصله و کم کم انجام شه 
بهتره که یک بسته وانیل خشک هم به مواد اضافه کنید یا هر انسانس دیگه که مایل هستید  و یا اگر میل بودید باتر کریمتون رو رنگ دلخواه کنید  , میتونید در آخر کار به موادتون اضافه کنید
این باتر کریم کیفیت و حالت بسیار خوبی داشت و خیلی زودتر از اونهای دیگه آماده میشه
* در ضمن اضافه کنم که این عکسها رو با موبایلم گرفتم , واسه همین نه کیفیت خوبی داره و نه وقت تزئین رو داشتم :D
امیدوارم که مورد استفاده تون قرار بگیره 
گیلدا



و این هم  باتر کریم شیر عسلی  که با چند قاشق نوتلا مخلوط شده 



کیک تولد مروه




 این کیک مال مروه کوچولو بود که یک سالش میشد 
البته از دید من هنوز کلی جای کار داره :/ ولی خوب سعی کردم تمام تلاشم رو واسه خوب شدنش انجام بدم 
امیدوارم که خودش هم دوست داشته باشه ^_^




این کیک رو با یک دستور جدید از آقای مسعود عمرانی تهیه کردم , که باید بگم دستورشون فوقالعاده خوب و لطیف بود 
و از همه مهمتر با توجه به اینکه اصلا پکینگ پادر هم نداشت , بحدی یکنواخت و کامل در اومد که از این به بعد به عنوان کیک اسفنجی از همین دستور استفاده خواهم کرد :)
متاسفانه چون کیک شب تمام شد و تاریک بود , نتونستم عکسهای خوبی ازش بگیرم 
گیلدا 


سالاد شنیتزل





من زیاد اهل سالاد نیستم , ولی چند تا سالاد هست که بعد از خوردن و دیدنشون , خیلی دوست داشتم بخورم یا تهیه کنم 
از جمله سالاد  مارچوبه با عدس قرمز یا سالاد سیبزمینی و میگو که در  واقع خودش ی غذای کامل هست 
اما این سالاد رو وقتی تو منوی غذاها میبینی , و نوشته میشه .... سالاد شنیتزل سبزیجات !!!! ی دفه تو ذهنت این سوال پیش میاد که چی و چجوری میتونه باشه 
این میشه که ازشون میخواهی تا برات سرو کنن و بتونی از این پدیده مهم سر در بیاری و تو خونه واسه خودت انجام بدی :))) 
البته این سالاد نکته خاصی نداره , فقط چیدمان جالبی باید داشته باشه , که من اصلا به این نکته نتونستم برسم و دوم اینه که از  قارچ بخصوصی که اینجا استفاده کردم , تهیه  میشه
نه اینکه نتونید با قارچهای دیگه انجام ندید , بلکه این مدل قارچها بخاطر گوشتی بودنشون  و همینجور چون سیاه نمیشن , بهترین گزینه هستن


مراحل شنیتزل رو که میدونید , مثل هر مرغ یا گوشت دیگه که اینجا نمونه اش هست , انجام میدید .....
انتخاب باقی سبزیجات هم پای خودتون , من از بادمجان استفاده کردم
و در مورد سسش هم باید بگم که اینجا آبلیمو و شوید تازه و کمی آب و نمک و فلفل هست
اما بهترین سس , بالزامیک میتونه باشه , که خودم آماده میخرم ( پس لطفا از من نپرسید ) :)))
البته سس ماست هم خوشمزه میشه
خوب حالا دیگه به ۱ چنگال احتیاج دارید که سالاد خودتون رو میل کنید ^_^
نوش جان , گیلدا


Donnerstag, 21. Januar 2016

خورشت مرغ مازندرانی





ی مدت پیش بر حسب  تصادف به این دستور تو یوتوپ رسیدم 
برام خیلی جالبه که خیلی از عزیزانی که میشناسم از استان مازندران هستن , ولی تا به حال هیچکس از این خورشت محلی صحبتی به میون نیاورده 
البته تجربه بهم ثابت کرده که خیلی از غذاها رو بعد از اینکه تهیه میکنم , کلی آشنا از آب در میاد , ولی تا قبل از اون هیچکس ازش خبری نداره :))
به هر حال مصمم شدم که این غذا رو هم با توجه به گفته خانوم مجری , که به فراموشی سپرده شده , تهیه کنم 
واسه من ترکیبات جدید که با هم مخلوط میشن و مزه های لذیذ رو به وجود میارن خیلی جالب توجه هست 
از جمله همین غذا , که چیزی مابین خورشت الو مسما و خورشت خلال بود 
 باید خودتون تهیه کنید تا بهش برسید :)



مواد لازم :
ران مرغ ۲ عدد 
الو بخارا یا الو سیاه , به میزان دلخواه 
زرشک تمیز شده و شسته ۳ تا ۴ قاشق 
سیر ۲ حبه ریز شده و سرخ شده 
پیاز ۲ عدد خرد شده سرخ کرده 
نمک و فلفل و زردچوبه 
خلال پسته , برای تزیین 
۱ لیوان آب 
زعفران دم کرده 
مقداری کره 

طرز تهیه :
داخل ظرف مورد نظرتون گوشتهای  مرغ رو به همان  صورت خام سرخ میکنید , این کار رو با مخلوطی از کره و روغن انجام بدید و با حرارت کم 
حالا مرحله به مرحله مواد بالا رو روی گوشتها بزارید 
به این صورت که اول الوها رو بچینید , بعد پیازها رو پخش کنید , بعد سیر تفت داده شده رو , زرشک , و نمک و فلفل و زردچوبه رو بپاشید و آب رو اضافه کنید و چند تکه کره روی مواد بچینید و دربش رو بزارید 
یادتون باشه که باید  حرارت  رو کم کنید تا خورشت جا افتاده شه و در واقع چیزی شبیه به خوراک میشه 
در آخر کار زعفران دم کرده رو هم بهش اضافه کنید 
چیزی که باید بدونید در مورد الوها و زرشک این غذا هست 
این غذا ترشی خودش رو از زرشک بدست میاره و میزان الو و زرشک بستگی به سلیقه  غذایی خودتون داره , اینکه بدونید میخواهید چقدر شیرین یا ترش باشه 
و مطلب دیگه اینه که هر چی پیاز این غذا بیشتر باشه , خوشمزه تر هست 
بعد از آماده شدنش میتونید با یک برنج دم کرده نوش جان کنید :)
گیلدا 






Dienstag, 19. Januar 2016

Frischkäseterrine mit Lachs - ترینه با پنیر و ماهی



نام ترینه , در واقع به معنی سوپ خوری  هست و به ظروف سوپخوری فرانسوی گفته میشه  , که فکر میکنم بخاطر فرم خاصی که این مواد زمان تهیه شدنشون میگیرن , به این نام خوانده میشن 
امروزه این نام همراه با  پسوند خیلی از خوراکی ها دیگه , میتونه یک پیش غذا یا کنار غذای خوبی پای سفرها باشه 
اصولا با مواد زیادی ترینه ها تهیه میشه , از جمله گوشتهای پخت شده و له شده و  سبزیجات , یا ماهی ....
تو آلمان ترینه ماهی بیشتر از ترینه های دیگه تهیه میشه , و کنار سالادها یا صبحانه ایده بسیار خوبی میتونه باشه 
البته اینو هم بگم که اصولا مواد ترینه ها از قبل پخته شده هست یا موادی هست که به پخت احتیاج نداره و باید با  سرما اونها رو سر هم کرد 
از اینرو ترینه ماهی هم با توجه به دودی شدن گوشت دودی ماهی که تو آلمان به وفور یافت میشه انجام میشه 
این ترینه هم که عکسش رو میبینید ترینه ماهی و پنیر هست 


مواد لازم :
خامه ۱۵۰ میل 
پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم 
ماست ۵۰ گرم 
نمک فلفل , آبلیمو به میزان لازم 
ماهی دودی لاکس حدود ۲۰۰ گرم یا بیشتر ( بستگی به ظرفتون داره )
برگ ژلاتین ۵ عدد 
شیر ۱۰۰ میل 
شوید تازه ۲ قاشق خرد شده ( که متاسفانه من نداشتم )
پاپریکای رنگی و خرد شده از هر رنگ ۲ قاشق 



طرز تهیه :
ابتدا قالب مورد نظرتون رو تهیه میکنید که اصولا برای اینکار قالبهای مستطیلی یا به عبارتی لوف استفاده میشه 
البته اونهایی که تو کار مدام تهیه ترینه هستن , قالبهاشون باریکتر از قالبهای کیک پزی هست 
من خودم از یک ظرف گرد کوچیک استفاده کردم 
حالا داخل قالب رو از سلفون بپوشونید و صاف کنید و با دست همه جاش رو روغن بزنید 
حالا ماهی لاکس رو به صورت ی نوار باریک ببرید داخل قالب پهن کنید , جوری که از وسط قالب شروع کنید و در ادامه بدون برش تا کناره ها رو بپوشانید و کمی هم آویزون باشه تا روی مواد ریخته شده گذاشته شه 
طرف مقابل رو هم به همین صورت  پر کنید , اگر از ماهی اضافه اومد دور نریزید تا بگم چکار کنید 
* همینجا بگم که اگه ماهی در دسترس نبود میتونید از برشهای باریک خیار استفاده کنید , یا از برشهای باریک گوشت و کدو خورشتی , که البته گوشت و کدو باید پخته باشن 
 اگه واسه این مرحله گذاشتن برگهای ماهی مشکل دارید میتونید به این پست که برانی اسفناج قالبی  هست مراجعه کنید 


حالا مواد داخل ترینه رو تهیه میکنیم به این صورت که ابتدا برگهای ژلاتین رو داخل آب سرد بزارید 
و داخل یک کاسه پنیر , ماست , خامه مخلوط کرده 
شوید , پاپریکا , و ماهی لاکس اضافه رو که خوب خرد کردید رو ( حدود ۲ قاشق ) همراه با نمک و فلفل و آبلیمو به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید 
شیر رو ولرم کرده و ژلاتین ها رو داخل  شیر ریخته و هم میزنیم تا حل شه 
همینکه شیر کمی خنک شه به مواد قبلی اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم , و کل مواد رو داخل قالبی  که با ماهی تهیه کرده بودیم خالی میکنیم 
ظرف رو چند ضربه به میز میزنیم تا هواش خارج شه و به آرومی گوشتهای ماهی رو به روی مواد پنیری میکشیم 
و بعد از اینکه یقین پیدا کردیم که سطح مواد خوب صاف شده توی یخچال قرار میدیم 
چیزی حدود ۳ تا ۴ ساعت باید بمونه تا مواد پنیری خودشون رو بگیرن 
بعد از بیرون آوردن با کمک سلیفون مواد رو بیرون میاریم و برای برش زدن اول بهتره که چاقو رو داخل آب گرم بزنید , پاک کنید  و بعد برش بزنید 
و کنار سالاد ها یا روی میز صبحانه گذاشته و از خوردنش لذت ببرید ^_^
نوش جان , گیلدا 











Mittwoch, 13. Januar 2016

آش پرپۆڵه - کردستان





امروز ی اش پختم که هم اسمش برام زیبا بود و هم حدس زدم با ترکیباتی که داره , خودشم باید خوشمزه باشه 
این یک اش محلی از استان کردستان , و با نام  پرپؤڵه یا به عبارتی ی جور آش عدس هست  , گویا سنندجی های عزیز این اش رو بیشتر تهیه میکنن 
قبلا هم اش عدس رو براتون اینجا  گذاشته بودم , ولی این اش با اینکه ترکیب اصلیش عدسه , کلی از بابت طعم و مزه متفاوته .
شاید بخاطر وجود سبزی مرزه باشه , یا شاید بخاطر اینکه من چند مطلب رو اضافه کردم باشه 
که به جا براتون توضیح میدم 
البته اینو هم اضافه کنم که وجود سبزی مرزه یا تلخون تو این اش خیلی مهمه و اگه میخواهید بپرسید که با سبزی اش هم میشه تهیه کرد ؟؟!! باید بگم که امکانش هست ولی انتظار چنین طعمی رو نداشته باشید 
تنها حبوبات این اش , فقط عدس هست  , و من به میل شخصی خودم ۳ قاشق بلغور هم به مقادیر اضافه کردم 
و همینجور به هیچ عنوان از گوشت استفاده نمیشه و نه تنها مورد پسند گیاهخواران عزیز هست , بلکه مورد توجه افراد وگان هم میتونه باشه 
ولی باز بنا به میل شخصی خودم از سیرابی استفاده کردم , که شما میتونید حذف کنید 



و اما روش  کار و مواد لازم برای این آش
مواد لازم :
عدس ۳۰۰ گرم 
پیاز ۲ عدد 
رشته آشی , به میزان لازم 
سبزی مرزه یا تلخون , ۱ پیاله خرد شده 
نمک , فلفل , زردچوبه 
*  بلغور ۳ قاشق 
*  قرص مرغ یا گوشت در صورت تمایل 
-  ۲ مورد ستاره دار مواردی بود که به میل شخصی اضافه کردم 

طرز تهیه :
اول از همه عدس ها رو بزارید که خیس بخوره , اگه بلغور هم میریزید با عدس ها  مخلوط کنید 
* من از آبی که برای پخت سیرابی داشتم  استفاده کردم  , ولی اگر شما خواستید میتونید از قرص مرغ استفاده کنید و دقت کنید که دوباره نمک اضافه نکنید  
پیازها رو خلال  کنید و سرخ کنید و جدا بزارید  
عدس و بلغور رو گذاشتم , با آب گفته شده بپزه , اواسط پخت بهشون رشته آش , نیمی از پیاز سرخ شده  و سبزی رو اضافه کردم 
کمی زمان بدید و حرارت رو کم کنید تا آشتون جا بیوفته 
بعد از سرو کردن اونها رو با پیاز داغ تزئین کنید و در این هوای سرد نوش جان کنید ^_^
نوش جان , گیلدا 



Montag, 4. Januar 2016

خورشت تره - کردستان




اصولا بین من و همسرم ی تفاوت اساسی هست و اون هم اینکه , من ریسک تهیه و خوردن  خیلی از غذاها رو به خودم میدم ولی همسرم اصلا و ابدا :)) 
چون تجربه بهم ثابت کرده که خیلی از غذاها رو به هیچ عنوان نمیتونید از شکل ظاهرش تشخیس بدید , چه طعمی داره 
البته همسر من ی مقدار قضیه رو هم از روعادت تصمیم میگیره , چون از مدتها به ی سری از پخت و پزها عادت کرده و واسه همین هم وقتی دست پخت کس دیگه ای رو بدون معرفی جلوش بزارید , بلافاصله تشخیس میده که کار من هست یا نه :)))  چیزی که اصلا پدرم بهش توجه نداشت همین قسمت ماجرا ست :))
بهر حال اینها رو گفتم که بدونید این خورشت رو واسه اولین بار و با وجود همسر گرامی تهیه کردم 
و وقتی درب دیگ رو برداشت , اولین چیزی که گفت این بود : ایی ی ی وای ی ی باز از پروژهات امروز واسه ما تهیه دیدی !!!! :)))))
و من هم با اطمینان کامل گفتم که میل کن , بعد بهم بگو چجوری بود :)
و چه زیبا بود که وقتی سرش رو به علامت مثبت بالا و پایین آورد :)))
این خورشت هم یکی دیگه از غذاهای سنتی کردستان هست که با تره تهیه میشه و با همین نام یعنی خورشت تره نامگذاری شده 
قبلا هم اینجا براتون خورشت تره فرنگی رو گذاشته بودم , که باید بگم که این دستور کلی متفاوتر از اون یکی هست
و مورد دیگه اینه که چون به تره دسترسی ندارم , از تره فرنگی استفاده میکنم 
اگه تره در دسترس داشته باشید , خروشت شما سبزتر از اینی هست , که تو عکس میبینید  




مواد لازم :
گوشت ۳۰۰ گرم 
تره ۴۰۰ گرم 
لوبیا سفید یا قرمز , نصف پیمانه 
پیاز ۱ عدد 
لیمو امانی به میزان لازم ( از آبلیمو تازه هم میتونید استفاده کنید )
نمک , زردچوبه , فلفل 
سیبزمینی سرخ شده بمیزان دلخواه 
گوجه سرخ شده ۲ عدد
* فکر کنم ۱ حبه سیر هم خوشمزه ترش میکنه ^_^

طرز تهیه :
تره ها رو خرد کنید و سرخ کنید و کنار بزارید 
پیاز رو تفت بدید و گوشت رو همراه با لوبیای خیس خورده اضافه کنید و بزارید که نیم پز شه 
چاشنی و تره سرخ کرده رو هم اضافه کنید و از این به بعد بزارید مثل قرمه سبزی جا بیوفته 
* همونجور که میدونید غذاهایی که توش از حبوبات استفاده میشه با ۱ روز موندن طعم خیلی بهتری  میگیرن 
گوجه ها رو دقایق آخر اضافه کنید و هنگام سرو کردن با سیبزمینی تزئین کنید 
حالا دیگه غذای شما آماده هست تا با یک برنج دم کرده میل بشه ^_^
نوش جان , گیلدا