Mittwoch, 16. März 2016

شیرینی نان چای قزوینی




نان چای یکی از اون شیرینی هایی هست که من خیلی وقته تهیه میکنم 
یادمه زمانی که ایران بودم و هنوز دبیرستان میرفتم , این شیرینی رو تو یکی از برنامه های تلوزیونی نشون میداد 
و من تو همون دفترچه آشپزی خودم که بارها و بارها اینجا ازش یاد کردم , این شیرینی رو یادداشت کردم 
قدیمها این شیرینی رو بیشتر تهیه میکردم , ولی خیلی وقته که ی جورایی فراموشش کردم 
تا اینکه بهتر دیدم واسه ایام عید دوباره تهیه کنم 
یکی از خصوصیات خوب این شیرینی دوامش هست , که به راحتی , اگه ظرف مناسب و خوبی داشته باشید , میتونید نگهداری کنید 
و یکی دیگه از موارد دیگه که باعث  شد این شیرینی رو خیلی دوست داشته باشم , همون نامی هست که روشه 
شیرینی چای ...... چرا که واقعا مناسب با یک چایی عصرانه و دور همی های دوستانه هست ^_^
البته این دستور نکاتی داره که من یک سری از این نکات رو از یوتوب کمک  گرفتم , که براتون توضیح خواهم داد 

مواد لازم :
روغن خالص قنادی ۲۰۰ گرم ( دوباره یادآور میشم که این همون روغنی هست که اینجا میتونید شکلش رو ببینید و اینجا هم میتونید تهیه اش کنید )
ارد ۳۷۵ گرم 
ماست بدون آب و سفت ۴۰ گرم 
هل سابیده ۱ قاشق پر چایی خوری 
پودر شکر یا قند ۸۵ گرم 
زرده تخم مرغ ۳ عدد + ۱ عدد تخم مرغ کامل 
پکینگ پادر ۱ قاشق چایی خوری سر خالی 
زعفران دم کرده , به میزان لازم 
کنجد به میزان لازم 
نمک , نوک چاقو 


طرز تهیه :
قبل از هر چیز باید موادتون به جز ماست , در دمای اتاق باشه 
روغن  , پودر شکر رو خوب بزنید , چیزی حدود ۵ دقیقه , تا کاملا سفید  شه 
نمک و هل رو اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن , زرده ها و ماست رو اضافه کنید , اگه دوست داشتید ۱ قاشق چایی خوری هم زعفران دم کرده  بهش اضافه کنید 
دوباره مخلوط رو خوب بزنید 
ارد رو با پیکینگ پادر رو با هم  مخلوط کنید و به صورت الک کرده به مواد اضافه کنید و هم بزنید 
باید در خاتمه خمیر کاملا لطیف  و نرمی داشته باشید , که به دست کمی میچسبه ولی ایجاد مزاحمت نمیکنه 
سعی کنید تو این مرحله زیاد بهش ارد اضافه نکنید , هر چی خمیرتون نرمتر باشه , شیرینی لطیفتری خواهید داشت
ولی اگه دیدید مشکل دارید کمی دیگه , ارد بهش اضافه کنید 
خمیر رو داخل نایلون پیچیده  ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت بدید ( البته شده که بدون استراحت هم تهیه کنم )
حالا زیر رو روی خمیر رو سلفون بزارید و اونو پهن کنید , دلیل گذاشتن سلفون بخاطر همون نرم بودن خمیرتون هست که راحتتر کارتون رو انجام بدید 
اینجور که من تو یوتوپ دیدم , این شیرینی هم مثل شیرینی پادرازی باید به صورت سنتی شیار دار باشه 
و بخاطر همین از وردنه های مخصوصی واسه این کار استفاده میشه تا بهش شیار بدن 
ولی شما هم اگه مثل من نداشتید , میتونید از پشت چنگال استفاده کنید و از بالا تا پایین , و کنار هم روی خمیر پهن کرده , بکشید 
خمیر نان چای فقط باید قالب زده بشه و چون ماست و پیکینگ پادر داره , هر شکل دیگه ای روش بزنید بعد از حرارت دیدن باز میشه , و  جای خطوط از بین میره 
پس قالبهای دلخواهتون رو پیدا کنید و بعد از شیار دادن به خمیر اونها رو قالب بزنید و توی سینی بچینید 
یادتون باشه که این شیرینی , جز اون دسته شیرینی هایی هست که نباید نازک تهیه شه 
حالا مواد رویی شیرینی رو تهیه کنید
به این صورت که ۱ عدد تخم مرغ دیگه رو , با چنگال بزنید و بهش ۱ قاشق چایی خوری زعفران دم کرده و نصف قاشق ارد سفید مخلوط کنید و خوب هم بزنید 
اینجور که گفته شده ارد رنگ شیرنی ها رو خوشرنگتر میکنه , و واقعا همینجور هم هست ^_^
روی شیرینی ها رو از مواد تخم مرغ بمالید , یکدور که انجام دادید , دوباره این کار رو تکرار کنید 
و روی اونها رو کنجد بپاشید 
شیرینی ها رو تو فری که از قبل گرم کردید با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدید 
حالا دیگه شیرنی های لذیذ  شما آماده میل کردن با یک چای تازه دم هست ^_^
نوش جان , گیلدا






Kommentare:

  1. خانم دستتون درد نکنهکاش ذکر می کردید که این شیرینی شهر قزوین هست

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ممنون از توجهتون , بله حق با شماست

      Löschen