Montag, 28. Dezember 2015

شیرینی ۲ رنگ با گردو





امسال خیلی وقتم محدود بود , آخر سالی کلی سفارش و کلی کارهای بیرون از خونه و داخل خونه منو حصار کرده بود 
همین موجب شد که , واسه خیلی از کارهام وقت کم بیارم
همیشه این موقع سال کلی شیرینی واسه خودم و دوستان آلمانییم میپختم و هدیه میدادم , ولی امسال اصلا وقت نکردم :/
تا چند روز پیش که این شیرینی ۲ رنگ رو تهیه کردم
البته  قبلا هم ۲ تا شرینی دو رنگ دیگه تهیه کرده بودم که یکی حلقه ای هست و اینجا میتونید ببینید
و دیگری چهارخانه  هست و اینجا میتونید تماشا کنید
اما در مورد خمیر این شیرینی بگم که به روش Mürbteig تهیه میشه , به این صورت  که اولا خمیر باید خنک باشه
و باید با انگشتان دست تیکه های کره رو که اضافه کردیم هم بزنیم
و اصولا ارد رو گود میکنن و مواد رو وسط  ارد اضافه کرده و مراحل هم زدن رو انجام میدن
دقیقا مثل خمیر ۱۰۰۰ لا که طرز تهیه اش رو میتونید اینجا مشاهده کنید
متاسفانه معادل فارسی این روش رو نمیدونم :)
مطلب دیگه اینکه این شیرینی بسیار کم شیرین هست و خود من شخصا شیرینی و دسرهای کم شیرین رو دوست دارم ولی اگه مایل بودید شیرینتر باشه میتونید حدود ۱۰ گرم دیگه شکر اضافه کنید


و اما مواد لازم :
ارد ۲۵۰ گرم
نمک , کمی
کره ۱۲۵ گرم
شکر ۸۰ گرم
وانیل ۱ قاشق ( ۱ پاکت )
زرده تخم مرغ ۲ عدد
پودر کاکائو ۱۵ گرم
گردو خرد شده و تفت داده به میزان لازم
۲ قاشق شیر

طرز تهیه :
ارد و نمک را داخل ظرفی ریخته و مخلوط کنید
شکر , زردها و  وانیل را مخلوط کرده و خوب بزنید و ارد را گود کرده و وسط ارد بریزید
کره را قطعه قطعه کرده و به مواد اضافه کنید و با نوک انگشت , خمیر رو مخلوط کنید تا خمیر یکدست و نرمی به دستتون بیاد
خمیر رو به ۲ قسمت مساوی  تقسیم کنید و پودر کاکائو رو با شیر مخلوط کنید و به یکی از خمیرها اضافه کنید
 و اونها رو داخل نایلون به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار بدید
تو این شیرینی هر چه لایه ها بیشتر باشه , شکل زیباتری داره , من از ۶ لایه استفاده کردم
میتونید از همون ابتدا خمیرتون رو باز تقسیم کنید و هر خمیر رو به صورت کشیده و باریک پهن کنید
من اینکار رو با وردنه مخصوص فوندات کردم , چون ۲ طرفش واشری برای یک اندازه صاف کردن داره
سعی کنید خمیرهاتون  رو , روی نایلون باز کنید تا بدین وسیله بهتر بتونید اونها رو جابجا کنید و روی همدیگه قرار بدید
گوشهای اضافه خمیر رو هم با چاقو بزنید تا بتونید از اضافات اون هم استفاده کنید
حالا روی لایه اولی که باز کردید کمی گردو بپاشید و خمیر دوم رو , که رنگ متفاوت داره , با کمک نایلون زیرش , روی خمیر اول قرار بدید


کمی با دست فشار بدید تا خمیر به هم بچسبه , بعد میتونید جاهای خالی که گردو نداره رو هم مشاهده کنید , که بهتره سعی  کنید همونجا ها رو با گردو دوباره پر کنید و این کار رو تا آخرین خمیر انجام بدید
و در آخر باز کمی به خمیر فشار بیارید تا خوب بهم بچسبن
حالا با همون نایلون اولی کل شیرین رو بپچیید و به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار بدید , اینکار واسه اینه که بتونید براحتی بهش برش بدید و سرمای  لازم رو هم به خمیر  بدید
فر خودتون رو با حرارت ۱۸۰ درجه گرم کنید و شیرینی رو لایه لایه برش بدید و توی سینی فر قرار بدید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه , بزارید تا بپزه
شیرینی شما حاضره که بعد از خنک شدن از سینی  جدا کنید و  با یک چای یا قهوه تازه دم , میل کنید  ^_^
نوش جان , گیلدا














Freitag, 25. Dezember 2015

شامی رودباری




امروز تصمیم گرفتم که یکی دیگه از خوراکهای رسمی کشورمون رو که دستورش رو خانوم * رویا خوش قلب در اختیارم قرار داد تهیه کنم 
همونجور که میدونید من همیشه دنبال دستورهای مختلف کشورمون هستم , و دوست دارم اونهایی که کاملا یا تقریبا , ناشناخته هستن رو ... هم امتحان کنم و هم به دیگر عزیزان معرفی کنم :)
بعد از تهیه شامی های سنتی , مثل شامی رشتی یا شامی بابلی , شامی بروجردی , ترش شامی   ( روی هر کدوم کلیک کنید به دستورشون میرسید ) حالا نوبت به شامی رودباری میرسه 
یقینا وقتی نام رودبار به گوشمون میرسه , یاد زیتونهاای خوشمزه و رنگارنگ و باریک و درشتش ... میفتیم ^_^
بله ..... همونجور که حدس زدید این شامی هم با روغن زیتون تهیه میشه , ولی در کنار این روغن زیتون چند تا سبزی که هر چند وجودشون کم هست ولی همگی معطر و خوشبو هستن , دیده میشه 
که  وجود این مواد ذکر شده و چند تای دیگه , کاملا این شامی رو متفاوت و لذیذ میکنه 
اونقدر متفاوت که دلت میخواهد تو لیست غذایی ماهانه انجامش بدی :)
من در مورد مواد این شامی باید ذکر کنم که دقیقا از همون موادی که رویا جون در اختیارم گذاشت استفاده کردم , ولی مقادیر رو کم و زیاد کردم



مواد لازم برای شامی :
گوشت چرخ کرده , ۴۰۰ گرم 
پیاز , ۱ عدد 
سبزیهای معطر شامل , شنبلیله ( که من از خشکش استفاده کردم ) , مرزه , ریحان سیاه ( که در دسترس نداشتم ) , جعفری , پونه یا نعناء .... از هر کدوم ۱ قاشق 
تخم مرغ ۱ عدد 
روغن زیتون 
گلپر , نمک , فلفل , زردچوبه 
* اضافه میکنم که سبزی محلی در این شامی با نام * پلنگ مشک هست که در رودبار تهیه میشه و به جای اون پونه رو جایگزین کردیم
* مطلب دیگه اینه که رویا جون اضافه کرده سبزیها نباید غالب باشن و فقط باید عطر و طعم خودشون رو بروز بدن
و این که من مقادیر بالا رو استفاده کردم , باز نظر شخصی خودم بود :)

 مواد برای سس :
گوجه فرنگی خرد شده یا رنده شده ۲ عدد بزرگ 
رب گوجه ۱ قاشق 
نمک و فلفل 
* من به این مواد کمی پودر سیر و کمی آب لیموی تازه  اضافه کردم 


طرز تهیه :
مواد بالا رو ( بجز روغن زیتون ) با هم مخلوط میکنید و مثل تمام شامی ها خوب هم میزنید تا حالت چسبندگی لازم رو بدست بیاره 
یکی از مشخصات این شامی بزرگ بودنش هست , یعنی مواد باید به اندازه کف دست بزرگ باشه 
پس گلوله  هایی بزرگ تهیه کرده و اونها رو پهن کنید و داخل روغن سرخ کنید
* البته من کوچکتر تهیه کردم 
بعد اونها رو کنار بزارید و داخل همون تابه گوجه های برش خورده  رو تفت بدید و رب گوجه رو هم اضافه کنید 
مواد دیگه رو هم به خواست خودتون اگر مایل بودید در این مرحله اضافه کنید ( پودر سیر , ترشی ) 
و با اضافه کردن مقداری آب بزارید تا مواد جا بیفته و شامی ها رو تو سس قراره بدید و بزارید سس به خرد شامی ها بره 
من فقط تو این مرحله از گلپر استفاده  کردم , و روی مواد ریختم , ولی اگر شما مایل بودید طبق دستور رویا جون در هر دو مرحله این کار رو انجام بدید :)
در دستور اصلی باید این شامی ها با روغن زیتون سرخ شه , اگر روغن زیتون مخصوص آشپزی رو در دسترس ندارید بهتره که طبق گفته دوستمون  فقط روی مواد چند قاشق روغن زیتون اضافه کنید 
حالا شامی شما آماده هست که با یک برنج لطیف سرو شه ^_^
نوش جان , گیلدا



Freitag, 11. Dezember 2015

خورشت ارومیه



خیلی وقت بود که میخواستم این خورشت رو تهیه کنم 
ولی هر بار بعللی عقب میفتاد و چیز دیگه جاش رو میگرفت و آنقدر طول کشید که به زمستون رسیدیم و ساعت طولانی شبش , طبق معمول ما رو به مشکل عکاسی مواجه کرد :/
ولی خوب کاریش نمیشه کرد , تو کشوری که آفتاب یکی از معجزاتش هست , باید دست به عصا راه رفت :))
این خورشت که متعلق به شهر ارومیه هست , و وجود لوبیا چیتی گزینه خوبی واسه من و خانواده بود 
چون توی حبوبات , بیشتر به این لوبیا تمایل داریم و یقینا واسه لعاب خوبی هم که میده , طعم و چهره این غذا رو ۲ چندان میکنه 
و اما برای آماده کردن این خورشت سنتی باید بدین گونه پیش رفت ^_^

مواد لازم :
گوشت ۲۵۰ گرم 
بادمجان ۲ عدد سرخ کرده 
سیبزمینی سرخ شده به میزان دلخواه 
لوبیا چیتی ۱ پیمانه 
گوجه فرنگی سرخ شده ۱ تا ۲ عدد 
رب گوجه ۱ قاشق پر 
پیاز ۱ عدد 
غوره  یا آبغوره , به میزان دلخواه 
نمک , فلفل , زردچوبه 

طرز تهیه :
پیازها رو خلال کنید و تفت بدید 
لوبیایی که از شب قبل خیس کردید , بهش اضافه کنید ..... همراه با گوشت و رب و مقداری آب 
و بهش وقت بدید که با حرارت کم مواد پخته شه 
یقینا غوره و آبغوره رو فراموش نکنید 
در خاتمه بهش گوجه ها و بادمجان رو اضافه کنید و زمان سرو کردن سیبزمینی سرخ کرده رو هم روی مواد دیگه قرار بدید 
نوش جان , گیلدا 







Sonntag, 6. Dezember 2015

اسکندر کباب , ترکیه - Iskender Kebap




بعد از ادنا کباب و علی نازک کباب ترکی , نوبت به اسکندر کباب میرسه 
یادمه که این کباب رو تو ترکیه خورده بودم ولی اصلا نمیدونستم که اسمش چیه 
چون اون زمان به صورت یک اکیپ بیرون از هتل میرفتم که همه به جز من آلمانی بودن و همینجور ی آقای ترک که کنم آلمانی داشت و به قول معروف راهنمای ما بود 
و تو یکی از شبها که بیرون از هتل قصد غذا خوردن داشتیم , این غذایی بود که اون آقای ترک برای من سفارش داد 
واسم خیلی خوشمزه و لذیذ بود , البته اسمش رو هم پرسیدم ولی از اونجایی که از اون موضوع چیزی حدود ۱۲ - ۱۵ سال میگذره , یادم نموند ^_^
تا اینکه بر حسب تصادف تو نت به دستورش بر خوردم و بعد از تهیه دیدم دقیقا همونی هست که دلم بارش تنگ شده بود :)))
این کباب با نام مخترع اون ( اسکندر افندی ) که در شهر بورسای ترکیه  , و در اواخر قرن ۱۹ زندگی میکرده , هست 
اول از همه بگم که شما میتونید این کباب رو هم با کباب دونری تهیه کنید که اصولا اینجا هم مغازه های دونر فروشی داران و هم تو فروشگاهها به صورت یخی وجود داره 
و هم میتونید مثل من خودتون تهیه کنید 


شروع کار به این صورت هست که حدود ۴۰۰ گرم  گوشت چرخ کرده رو همراه با چند قاشق جعفری خرد شده + پیاز و نمک و فلفل و پودر پاپریکا  خوب مخلوط کنید و ازشون کباب انگشتی تهیه کنید و سرخ کنید 
* تو همین مرحله میتونید بجای کبابهای انگشتی از کباب دونر استفاده کنید و یا اگه امکانش براتون هست  , گوشتها رو کباب کنید 
* تو بعضی از رسپتها دیدم که حتی از گوشت پخته که اونها رو تقریبا ریش ریش کرده , هم استفاده شده 
حالا داخل همون تابه , ۱ تا ۲ عدد گوجه رو خرد کنید و همراه با کمی کره تفت بدید و بهش ۱ تا ۲ قاشق رب کوجه اضافه کنید , در این مرحله هم کمی نمک اضافه کنید 
حالا دوباره کبابهای انگشتی رو به سس اضافه کنید و بزارید با حرارت کم سس به خوردش بره 
جداگانه گوجه های حلقه شده رو تفت بدید , و همینجور چند حلقه از پاپریکا
اگه امکانش باشه که این دو رو به صورت کبابی تهیه کنید خیلی خوشمزه تر میشه 
* تو ترکیه از فلفلهاای مخصوص دیگه ای استفاده میشه 


حالا ظرف مورد نظرتون رو انتخاب کنید و ته ظرف رو مقداری از نان بربری که خرد کردید بزارید و روی اونها رو از سسی که کبابها رو توش تهیه کردین بریزید و بعد کبابها رو قرار بدید و طبقه بعدی چند تیکه از گوجه و پاپریکای سرخ شده ( که من همینجور که تو عکس مشاهده میکنید نذاشتم ) 
و در آخر سس ماست , که چیزی نیست جز ترکیب ماست با مقداری سیر له شده 

امیدوارم که از تهیه این کباب لذیذ لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا 



Donnerstag, 3. Dezember 2015

Miesmuscheln - پخت صدف سیاه




امروز واسه اولین بار خواستم صدف بپزم 
اینجا صدف و خوراکهای دریایی دیگه خیلی زیاده , ولی خوب من تا به حال نه خورده بودم و نه پخته بودم 
خیلی دوست داشتم که یکبار هر دو مورد اونو امتحان کنم , تا ندونسته از دنیا نرم :)))
این بود که از فروشگاه یک بسته خریدم تا با گفته های سر آشپز آلمانی Johann Lafers اونها رو بپزم 
پخت صدف و همینجور خرید اونها خیلی مهمه , و شاید خیلی ها بخاطر همین موارد از تهیه و پخت و خوردنش , صرفنظر کنن


- در مورد صدفهای دریایی باید بگم که , مورد مهمش اینه که حتما تازه باشن , یعنی مثل ماهی یخی نباشه و همینجور به تاریخشون باید توجه کنید 
- مورد مهم دیگه اینه که اونهایی که دهان باز هستن قابل استفاده نیست و باید دور انداخته شه , اما تو همین مرحله به ۲ مورد میشه بر خورد , یکی صدفهایی که دهانه اونها کاملا باز هست و طبیعتا اصلا قابل استفاده  نیستن و اونهایی که خیلی کم باز هستن , و میتونید با ضربه زدن یک  قاشق به صدفشون ببینید که مردن یا هنوز قابل استفاده هستن .
اگر صدفها بعد از ضربه زدن بسته شدن , میشه ازشون استفاده کنید , در غیر این صورت قابل استفاده نیست 
- مورد بعدی  پخت صدفها هست که در واقع اگه بتونید تا آخرین حد به اونها برسید و طعم و مزه بدید , در این کار موفق خواهید بود , در غیر این صورت از پخت صدف چشم پوشی کنید :)
- یادتون باشه صدفها تا زمان پختشون باید در جای خنک و آب قرار بگیرن , و چندین بار شسته بشن 


خوب حالا میریم سر پخت اونها :
قبل از هر چی صدفها رو چند بار تو آب سرد بشورید و آبش رو تعویض کنید 
* من برای ۱ کاسه تقریبا بزرگ صدف سالم این مقادیر رو استفاده کردم 
۱ عدد پیاز بزرگ رو خرد کردم و با کره و روغن تفت دادم 
بهشون ۲ عدد گوجه خرد شده اضافه کردم و بعد از کمی تفت دادن مجدد , حدود ۱ بند انگشت زنجبیل و ۲ حبه سیر  رنده شده , همراه با نمک و فلفل ... اضافه کردم 
صدفها رو از آب در آوردم و به مواد اضافه کردم و بهشون حدود ۱ استکان شراب قرمز اضافه کردم , میتونید از شراب سفید هم استفاده کنید 
و اگه نداشتید از آب استفاده کنید , ولی خوب اینو هم بگم که شراب تو طعم خیلی تاثیر داره و خیالتون راحت باشه که الکلش زمان حرارت , میپره 
حدود ۱۰ دقیقه بزارید که صدفها با درب بسته ظرفتون بپزه , تو این  زمان مرتب هم بزنید و میبینید که صدفها دهانشون باز میشه , و اونهایی که بسته میمونه رو استفاده نکنید :)
از آب یا سس باقی مانده هم نمیشه استفاده کرد , در واقع من بخاطر شنی که تهش بود استفاده نکردم
ولی دوستان متذکر شدن که از آبش میشه روی نانهای باگت ریخت و استفاده کرد یا با اضافه کردن کرم فرش و خانه ازش سوپ تهیه کرد :)

شاید خیلی ها از خوردن این صدفها لذت نبرن , ولی خیلیها از جمله اروپا و امریکا از صدفهای دریایی استفاده زیادی دارن

نوش جان , گیلدا