Dienstag, 17. November 2015

حسن پاشا کوفته Hasan Paşa Köfte - ترکیه




ی مدت بود به غذاهای هندی پیله کرده بودم , انگار حالا نوبت به غذاهای ترکی شد :))
اصولا وقتی دنبال ی دستور خاص میگردم , چندین دستور دیگه تو نت میاد جلوی آدم که وقتی کلیک میکنی میبینی یکی از یکی بهتره 
بخصوص خوراکهای ترکی که مثل اغلب غذاهای هندی  به مزاج ما ایرانی ها هم خیلی نزدیکه 
تو غذاهای ترکی , کوفته و کباب نقش اول رو داره 
قبلا هم براتون چندین دستور جالب توجه دیگه از این کشور گذاشته بودم , مثل آدنا کباب یا کادین بودو کوفته یا کازان کباب و چند تای دیگه .....
اما امروز میریم سراغ ی جور کوفته به نام حسن پاشا کوفته Hasan Paşa Köfte :)
این کوفته هم شکلش جالب توجه هست و هم اسمش و باید بگم که طعمش هم واقعا لذیذ بود 
قدرت مانور تو پخت این کوفته هم خیلی زیاده , تو دستور موارد خاصش رو ذکر میکنم 



مواد لازم برای ۲ نفر 
۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده 
پودر سوخاری ۲ قاشق 
سیر ۲ حبه کوچیک 
پیاز ۱ عدد 
تخم مرغ ۱ عدد 
جعفری خرد شده ۲ قاشق 
پودر پاپریکا , فلفل , نمک , زردچوبه .... ادویه دلخواه 
* در صورت تمایل مقداری هویج و نخود فرنگی و پاپریکا رنگی که ریز خرد کرده باشید 
* در صورت تمایل مقداری پنیر پیتزا 
رب گوجه ۲ قاشق 
گوجه حلقه شده به تعداد کوفته ها 


طرز تهیه :
اول از همه به غیر از موارد * ستاره دار و رب گوجه و حلقه های گوجه و پوره سیبزمینی  ...تمامی مواد رو مخلوط کنید و خوب ورز بدید تا چسبندگی ایجاد شه 
حالا از موادتون یک گلوله به اندازه نارنگی بر دارید و گرد کنید و مثل کاسه گودش کنید 
میتونید از ظرف خاصی هم کمک بگیرید تا شکل مورد نظرتون رو در بیارید , مثل پشت استکان 
هر چند عدد  این کاسه ها رو که تهیه کردید , میزارید رو سینی فر و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و با حرارت ۱۷۰ , درون فر قرار میدید 
* دقت کنید که باید کمی خودش رو بگیره و نباید کاملا بپزه , و امکان داره مدت زمانی که گفتم کمی برای فر شما زیاد باشه , پس دقت چشمی داشته باشید 
اگه مایل بودید میتونید  زمان  پخت ۱  تیکه کره هم داخل کاسه ها قرار بدید 
حالا داخل کاسه ها ی گوشتی رو از نخودفرنگی و هویج و پاپریکا پر کنید , میتونید اصلا این کار رو هم انجام ندید و یا میتونید فقط از پنیر پیتزا استفاده کنید یا هم پنیر و هم سبزیجات رو   اضافه  کنید 
و در آخر روی سبزیجات رو با پوره سیبزمینی  بپوشانید , میتونید این کار رو با ماسوره و قیف انجام بدید یا با قاشق کم کم روی مواد بزارید 
حالا جداگانه کمی روغن رو تو تابه بریزید و رب گوجه رو تفت بدید , موادی که دوست دارید بهش اضافه کنید و بد هم کمی آب .
سس رو توی ظرف نسوزی بریزید و به تعداد کوفته ها گوجه های حلقه شده ته ظرف بچینید و کوفته ها رو روی گوجه ها قرار بدید و دوباره به مدتی که روی سیبزمینی ها طلایی بشه توی فر با دمای ۱۷۰ درجه قرار بدید 
میتونید روی سیبزمینی ها هم پنیر بریزید 
حالا دیگه کوفته های لذیذ شما آماده هستن که میل کنید :)
نوش جان , گیلدا




Mittwoch, 4. November 2015

آدانا کباب با کته هویج - ترکیه




خیلی وقته که میخواستم دستور آدانا کباب رو امتحان کنم 
یک کباب ترکی که کاملا به روش کباب کوبیده تهیه و طبخ  میشه ولی ترکیباتی متفاوتر از کباب کوبیده ما داره 
و حتی مثل کباب کوبیده گوجه کباب شده در کنارش سرو میشه و از پپرونی کباب شده هم میشه استفاده کرد 
سرو این کباب هم شبیه به کباب کوبیده بروی نان لواش و در کنار برگهای تازه جعفری هست .... گوی این کباب با کباب کوبیده ریشه فامیلی داره :))))
آدانا کباب اسمس رو از شهری با همین نام از کشور ترکیه گرفته و اصولا تو تمامی رسپتها که دیدم روی آتیش و زغال باید پخته شه 
البته اگه مثل من در دسترس نداشتید میتونید تو فر انجام بدید یا سرخش کنید 
هر چند که من اینبار اونها رو گریل کردم :))
این کباب رو در کنار کته هویج تهیه کردم که دستور ساده اونو هم میگم 


مواد لازم :
نیم کیلو گوشت چرخ کرده ( مخلوطی از گاو و گوسفند که چرب باشه )
سیر ۲ تا ۳ حبه 
نمک و فلفل به میزان لازم 
جعفری خرد شده ۳ تا ۴  قاشق 
پاپریکا قرمز ۱ عدد کوچیک به صورت رنده شده و آب گرفته شده 
کمی سماق 

طرز تهیه :
کل مواد بالا رو با هم مخلوط کنید و خوب با دست ورز بدید , و اگه فکر میکنید که احتیاج هست اونها رو با هم میکس کنید , چون باید بخوبی چسبندگی داشته باشه  , تا بتونید به سیخ بکشید , و اینکار رو با داستان خیس انجام بدید 
و بعد از به سیخ کشیدن حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بهشون استراحت بدید و بعد روی زغال گریل کنید 
البته واسه فر و سرخ کردن دیگه لازم به این استراحت نیست 

و اما کته هویج رو به این صورت تهیه کردم :
اول مقداری پیاز سرخ کردم و بهش گوجه خرد شده رو اضافه کردم 
نمک و زردچوبه هم سر جای خودشون بودن 
گذاشتم خوب گوجه داخل روغن و با پیازها سرخ  شه , و بعد ۲ حبه سیر و هویج رو که رنده درشت کردم و بهشون اضافه کردم 
بعد از کمی تفت دادن مجدد , برنجی رو که از قبل شسته بودم بهشون اضافه کردم , همراه با کمی آب 
و بعد گذاشتم تا دم بکشه 
در آخر هم با کبابهای آماده شده میل کردیم ^_^
نوش جان , گیلدا



Montag, 2. November 2015

کیک هالووینی




و این کیک تولد امسالم ^_^
بچه هالووینی که باشی , فکرت میره سر اینکه ی کیک هالووینی هم تهیه کنی 
این کیک اون چیزی که من میخواستم نشد , ولی با این حال خیلی دوسش داشتم 
ی کیک کوچولو بود که با پخت کیک پرتقالی و پنیر شروع شد و با باتر کریم آمریکایی روی هم سوار شد 
و روی کیک و فیگورهاش رو هم با خمیر فوندات کار کردم 
خیلی وقت بود که با خمیر فوندات کار نکرده بودم و دستهام دوباره تنبل واسه کار کردن شده :)
 متاسفانه بخاطر درد مچم زیاد نمیتونم خمیر ورز بدم و واسه همین هم دیر به دیر سراغ خمیر فوندات میرم 
جاتون خالی خیلی خوشمزه بود ^_^