Montag, 28. September 2015

قلیه بادمجان - سمنان



راستش تنها چیزی که تو وبلاگم برام جالب توجه هست وجود غذاهای مختلف از گوشه کنار کشورم هست 
البته خیلی از وبلاگها این خصوصیات رو دارن , ولی من همیشه تلاشم بر این بوده که از مواردی نام ببرم و تهیه کنم که شاید خیلیها فراموششون کرده باشن یا خیلی کم تهیه میشه 
این خورشت هم که اینجا معرفی میکنم متعلق به استان سمنان و گرمساری های عزیز هست 
که خود من دستورش رو مثل چند دستور دیگه از ویکی کتاب بدست آوردم 
به عبارتی این مجموعه غذایی که تو نت هست , خیلی بهم کمک کرده و ایده های زیبایی رو پیاده کرده 
اصل این خوراک بدون گوشت تهیه میشه , ولی من در کنارش مقداری گوشت مرغ رو تهیه کردم و گذاشتم 
و در ویکی کتاب از این خورشت با نام * قلیله بادمجان یاد شده که نمیدونم اشتباه تایپی بوده یا اسمش قلیه بادمجان هست !!!
به هر حال ما از هر دو یاد میکنیم تا سمنانی های عزیز بگن که کدومش درسته ^_^


مواد لازم :
گوشت مرغ به میزان لازم ( که در دستور اصلی نداشت )
لوبیا چشم بلبلی ۱ استکان ( من به دلیل استفاده از گوشت , این مقدار رو نصف کردم )
گوجه ۲ عدد کوچک 
بادمجان ۲ عدد کوچک و به دلخواه سرخ کرده 
رب گوجه , ۱ قاشق 
نمک , فلفل , زردچوبه 
آبغوره یا غوره به میزان لازم ( میتونید از آبلیمو یا گرد غوره هم استفاده کنید )
پیاز ۱ عدد بزرگ 
سیر ۳ حبه

طرز تهیه :
اول از همه لوبیاها رو بزارید چند ساعتی خیس بخوره 
بادمجانها و گوجه های حلقه شده رو سرخ کنید و کنار بزارید 
پیاز رو خرد  کنید و تو روغن تفت بدید , در اواخر کار سیر له شده رو اضافه کنید و همراه با رب گوجه کمی تفت بدید 
بعد مقدار کمی آب با آبغوره , لوبیا و  گوشتها رو اضافه کنید 
* اضافه کردن گوجه ها به ۲ صورت میتونه باشه , یا مثل من سرخ کنید و بعد اضافه کنید و یا اول کار خرد کنید به مواد اضافه کنید بزارید باهاش بپزه 
در آخر کار که مواد پخت , بادمجان و گوجه ها رو هم اضافه کنید و بزارید چند جوش دیگه  بزنه و یکدست شه 
حالا خوراک لذیذ شما آماده هست تا با برنج میل کنید :)
نوش جان , گیلدا





Dienstag, 22. September 2015

آش عباسعلی - کرمانشاه



مدتی پیش یکی از کاربران صفحه سراغ آش عباسعلی رو از من گرفتن 
خود من هم این اش رو در حد نامش و اینکه متعلق به کرمانشاهی های عزیز هست , شنیده بودم 
ولی نه از موادش خبر داشتم و نه از  طعمش 
این بود که در صددش بر اومدم که تهیه کنم 
قدم اول جستجوی طرز تهیه این اش بود که به وبلاگ آشپزی رنگین مراجعه کردم 
چون این وبلاگ متعلق به خانومی هست که از اهالی کرمانشاه هستن و بهترین کمک مجازی میتونست به خواسته های من باشه 
در مورد این آش باید بگم که طعم و پختی شبیه به آش شله قلمکار داره , و فقط مواد روی آش  کمی متفاوت هست , این اش اصولا در ماه رمضان پخته میشه و طرفداران خاص خودش رو داره 
از خصوصیات این اش کشدار بودن و پخت طولانی اون هست 
و یقینا مثل هر خوراک لذیذ کرمانشاهی  دیگه وقتی با روغن معطر حیوانی و محلی کرمانشاه سرو بشه , لذتش چند برابر خواهد بود :)
امیدوارم که تهیه کنید و لذتش رو ببرید


مواد لازم :
نخود , لوبیا سفید , لوبیا چیتی , برنج ریز  , عدس , از هر کدام نصف پیمانه
گندم ۱/۵ پیمانه 
گوشت گوسفندی  ۴۰۰ گرم ( هر چی بیشتر باشه بهتره )
پیاز ۴ عدد 
سیر داغ و نعناء داغ به میزان لازم 
نمک , فلفل , زردچوبه 



طرز تهیه :
این آش پخت مرحله ای داره , به این صورت که باید حبوبات رو به غیر از عدس جدا بپزید 
گوشت و گندم رو با هم بپزید و در اواسط پخت عدس و برنج رو اضافه کنید 
گوشتها رو ریش ریش یا له کنید و کنار بزارید و کل مواد رو مخلوط کرده و بزارید به آرامی بجوشه 
دقت کنید که مرتب هم بزنید , اونقدر باید پخته شه که تمام مواد له شه 
ی روش راحتتر هم اینه که با میکسر کمی میکسش کنید و گوشتها رو بهش اضافه کنید 
از این به بعد باید دقت داشته باشید که اش ته نگیره 
و مرتب باید جوش بزنه تا کشدار  شه 
که در واقع کشدار شدن از خصوصیات این اش هست 
بعد پیازها رو سرخ کنید و مقداری رو بهش اضافه کنید و مقداری دیگه رو همراه با نعنا داغ  و سیر داغ واسه تزئین استفاده کنید 
وقتی پیاز داغها رو اضافه میکنید بزارید چند جوش دیگه بزنه که خوب طعم مبگیره 
میتونید روغن کرمانشاهی رو به خود اش مستقیم اضافه کنید یا به پیاز داغها 
نوش جان , گیلدا



Samstag, 19. September 2015

کباب هندی با سس ماست - هندی




تا به حال چند تا غذای هندی براتون گذاشتم , که از دید خودم واقعا همگی لذیذ بودن 
اونجور که من دقت کردم اصولا دستورات هندی از مواردی استفاده میشه که با ذائقه ما ایرانی ها کاملا جور هست 
مثل وجود گشنیز یا سیر و ماست و غیره .....
دستور دیگه ای که منو تو اون کتاب آشپزی هندیم به خودش جالب کرد , کباب هندی با سس ماست بوده 
قبلا هم براتون ی کباب هندی دیگه گذاشته بودم , و با توجه به خوشمزه بودن اون ستور در صدد بر اومدم که حتما اینو هم تهیه کنم 
این کباب رو طبق دستورش با ماست تهیه کردم ولی اگه دوست داشتید میتونید به جای ماست از خامه هم استفاده کنید  

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم 
زنجبیل تازه ۱ بند انگشت 
زردچوبه , فلفل چیلی , نمک - به میزان لازم 
تخم مرغ ۱ عدد 
پیاز متوسط ۱ عدد 
سیر ۲ تا ۳ حبه 
گوجه فرنگی ۲ عدد 
ماست نصف فنجان 
در صورت تمایل مقداری گشنیز خرد شده 
چوب دارچین , ۱ عدد کوچک 
برگ بو , ۱ تا ۲ عدد 
هل ۲ تا ۳ دانه 


سیر و پیاز و زنجبیل  رو رنده ریز میکنیم و به گوشت و زردچوبه و نمک و فلفل , تخم مرغ اضافه میکنیم 
مخلوط رو خوب هم میزنیم تا حالت چسبندگی به وجود بیاد , و ازشون به صورت کباب انگشتی تهیه میکنیم و کنار میاریم 
داخل تابه مقداری روغن گی , یا کره ریخته و برگ بو رو همراه با چوب دارچین و هل اضافه کرده تا حرارت ببینن و عطرشون بلند شه , و دوباره ادویه های درشت رو خارج میکنیم و بهشون گوجه پوره شده  یا خرد شده رو اضافه میکنیم 
کمی که تفت دادیم ماست رو خوب با چنگال میزنیم و به مواد همراه با مقداری آب اضافه میکنیم , دوباره خوب هم میزنیم 
حرارت رو کم میکنیم و مرتب تا جوش اومدن هم میزنیم تا ماست نبره 
اگه دوست داشتید میتونید از خامه هم استفاده کنید 
حالا گوشتهای فرم داده شده رو یکی یکی به سس اضافه کنید و بزارید به آرامی حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزه 
در زمان سرو کردن هم میتونید مقداری گشنیز خرد شده روش بریزید 
این غذا رو میتونید با نان یا برنج میل کنید , ما که با برنج میل کردیم و جای شما خالی بسیار لذت بریم ^_^
نوش جان , گیلدا 








Sonntag, 13. September 2015

ترش مرغ , ترش کباب - گیلان




گیلان و غذاهای متنوع و ترشش ^_^
ترش تره , مرغ ترش , آش ترش , ترش شامی , کباب ترش  .... خلاصه همه ترش شششش 
وقتی میگن ترش , فقط به صورت نمایشی و گفتاری نیست , بلکه واقعا باید ترش باشه :))
چند روز پیش یاد ترش مرغ افتادم

الان میگین اینکه بالا ی بار گفت مرغ ترش ... پس چرا الان شد ترش مرغ ؟!! :))))
بله ........ کل این پست همینو میخواهد بگه که اون ی چیزی هست و این ی چیز دیگه 
البته این خوراک با نام ترش کباب هم یاد میشه , ولی تا اونجا که من یادمه تو خونه ما همیشه ترش مرغ میگفتیم 
خود من هم همیشه این ۲ تا خوراک رو با هم قاطی میکردم , و زمانی که انتظار رنگ سبز داشتم میدیدم قرمز و بدون سبزی هست و وقتی انتظار رنگ  قرمز و سیبزمینی داشتم , میدیدم سبزه :D
حالا شما واسه اینکه مشکل نداشته باشید میتونید ی اسم دیگه براش بزارید
خود من هم قاطی کردم :)))


این ترش مرغ یا ترش کباب ما هیچی نیست جز چند تیکه مرغ با سس رب گوجه و خود گوجه و سیبزمینی , که شاید خیلی هاتون ناخواسته , تهیه اش کردید 
این روشی هست که مادرم همیشه تو خونه تهیه میکرد 
اول از همه زردچوبه و نمک  و کمی سیری که له کرده بود ,  تو روغن فقط چند ثانیه حرارت میداد و مرغ ها رو هم اضافه میکرد و با ۱ عدد پیاز که اصولا درش بریده شده  بود   ..... میزاشت که بپزه 
مقدار آب کم باید باشه و بهش آب غوره اضافه میکرد 
شما میتونید از هر چیز دیگه که دوست دارید برای ترشیش استفاده کنید ولی اصولا از آب غوره استفاده میشه 
مرغ ها نباید کاملا پخته شه و بعد از نیم پز شدنش اونها رو خوب سرخ میکرد و کنار میزاشت 
داخل همون تابه مقداری گوجه حلقه شده رو هم سرخ میکرد و کنار میزاشت 
و بعد ۲ قاشق رب گوجه رو تو تابه تفت میداد  و آب مرغ و خود مرغ  رو بدون پیازش اضافه میکرد  که مرحله نهایی پختش با سس انجام شه و در آخر هم گوجه ها رو اضافه میکرد 
موقع سرو کردن هم مقداری سیبزمینی سرخ کرده کنارشون میزاشت 
این کل خوراک بود که اصولا هم کم آب هست
 تو غذاهای شمالی گوجه و سیبزمینی و تخم مرغ و بخصوص سیر نقش مهمی دارن 
و این خوراک هم شباهت زیادی به ترش شامی داره 
البته من خودم از پیاز خرد شده و تفت داده شده استفاده میکنم وهمون پیازها رو هم به سس اضافه میکنم و اگه غوره هم دم دستم باشه بهش حتما اضافه میکنم تا ترشتر شه ^_^
نوش جان , گیلدا



Mittwoch, 9. September 2015

رول دارچینی با خمیر مایه



این شیرینی رو که میبینید قرار نبود که اینجا باشه :)
ولی بعد از پخت و میل کردن , دیدم واقعا حیفه که دستورش رو نذارم 
اصولا خیلیاتون شیرنی دارچینی اون هم به صورت رول تهیه میکنید , اما شاید بدون خمیر مایه 
این بود که این خمیر رو من با خمیر مایه تهیه کردم 
وجود خمیر مایه  در نانها و شیرینی  , یک مشکل اساسی داره , و اون هم اینه که زود بیات میشه و تازه تازه و گرمش خیلی خوشمزه هست 
ولی در عوض حسن خوبش اینه که اگه داخل فریزر بره و یخ زده شه , میتونید بیرون بیارید و با دوباره گرم کردنش این حس رو داشته باشید که انگار این شیرینی یا نان رو همین الان تهیه کردید 
واسه  همین تصمیم گرفتم خمیر این شیرینی رو با خمیر مایه  تهیه کنم و ببینم که بعد از قرار دادن تو فریزر و گرم کردن , نتیجه خوبی داره یا نه .....
و همین بود که تصمیم منو در گذاشتن عکس و دستور مصمم کرد 
در هر صورت اگه مثل من  دنبال یک دستور هستید که با اومدن یک مهمان فوری , بخواهید یک شیرینی لذیذ با چایی  تقدیمشون کنید , این شیرینی بهترین ایده میتونه باشه 

مواد لازم :
آرد ۳۵۰ گرم 
شیر ۱۶۰ میل 
خمیر مایه ۲۰ گرم 
کره ۵۰ گرم 
نمک , کمی 
تخم مرغ , ۱ عدد 
شکر ۳۰ گرم 

برای داخل نان :
کره ۱۰۰ گرم ( نرم )
شکر ۱۰۰ گرم 
دارچین ۲ قاشق 

طرز تهیه :
شیر را ولرم کرده و کره و خمیر مایه و شکر  را به شیر اضافه کنید ( دقت کنید که داغ نباشه )
چند دقیقه اجازه بدید که مواد خوب مخلوط و خنک شه 
مواد رو به ارد و نمک اضافه کنید و تخم مرغ رو هم اضافه کرده  و خوب هم بزنید و ورز بدید 
حالا به خمیرتون ۱ ساعت استراحت بدید 


* تو این مرحله من مثل خمیر ۱۰۰۰ لا کار کردم و در واقع بعد از ۱ ساعت خمیر رو پهن کردم و دقیقا مثل خمیر ۱۰۰۰ لا ی تیکه کره ۵۰ گرمی میانش گذاشتم و بستم و دوباره به خمیر ۱۵ دقیقا استراحت دادم 
و این کار رو ۲ بار دیگه انجام دادم 
اما اگه شما نخواستید و براتون مشکل بود انجام ندید و بعد از ۱ ساعت استراحت و ور اومدن خمیر اونو پهن کنید و مواد داخلی رو روی خمیر بمالید 
تهیه مواد داخلی به این صورت هست که کل مواد یعنی شکر و کره و دارچین رو مخلوط کنید
حالا خمیر رو رول کنید و با چاقوی تیز برش بدید 


بعد از چیدنشون روی سینی فر دوباره ۱۵ دقیقه استراحت بدید و اگه دلتون خواست میتونید روی  شیرینی ها رو کمی سفیده بمالید و شکر بپاشید که من اینکار رو نکردم 
و شیرنی ها رو داخل فری که از قبل گرم کردم  به مدت ۱۲ دقیقه و با حرارت ۲۰۰ درجه قرار بدید 
امیدوارم که از خوردن این شیرینی ها لذت ببرید , خود من شخصا کلی از تهیه  و خوردنشون لذت بردم :)
نوش جان , گیلدا 






Freitag, 4. September 2015

کوردون بولو بادمجان



باز هم بادمجون و داستانهاش :)))
یقینا باید مثل من عاشق این صیفی باشید تا بتونید از خوردنش لذت ببرید 
بخصوص اگه کبابی بشه , چون همزمان با خوردنش از عطرش هم لذت بسیار میبرید 
این بادمجان اول به صورت کبابی در اومده و بعد شکمش از مواد دلخواه پر شده و بعد هم به صورت معمول سوخاری شه 
یعنی دقیقا همون کوردون بولو اما با بادمجان


بهتره بادمجانی که انتخاب میکنید کمی گوشتی و شکم دار باشه تا بتونید به راحتی داخل شکمش رو از مواد پر کنید 
بعد از کباب کردن و پوست کندنش بهش نمک لازم رو بزنید 
و باقی کارها رو انجام بدید و سرخش کنید , فقط  یاد آور میشم که بهتره که ۲ بار بادمجان رو داخل تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتانید
متاسفانه من تو خونه ژامبون نداشتم , و تنها با پنیر کار کردم 
نوش جان , گیلدا