Dienstag, 28. Juli 2015

خورشت ریواس با لوبیا چشم بلبلی



بعد از پیدا کردن و خریدن و تهیه تارت ریواس ...... اقدام بعدی خورشت ریواس بود
از اونجایی که هیچ آشنایی باهاش نداشتم سعی کردم از دنیای مجازی کمک بگیرم , که دیدم خیلی شباهت به خروشت کرفس داره
این بود که واسه شباهت زیادش به کرفس تصمیم گرفتم که با ی ترکیب دیگه تهیه کنم
این خورشتی که میبینید در واقع ی چیزی شبیه به خورشت ترشی قیمه میمونه که متعلق به شهر اردبیل هست
البته با این تفاوت که سیر و ریواس بهش اضافه شده
اول نمیخواستم از لوبیا چشم بلبلی استفاده کنم ولی از اونجایی که  همسرم همیشه دوست داره که ی چیزی اضافه بر گوشت و آب تو غذا باشه , حس کردم وجود ریواس به تنهایی کافی نیست
به هر حال هر چی بود ما که کمال لذت رو ازش بردیم و در اولین فرصت مدل سبزی دارش رو هم خواهم پخت :)


مواد لازم :
گوشت ۳۰۰ گرم
رب گوجه ۱  قاشق سر پر
نمک و فلفل و زردچوبه
پیاز ۱ عدد
ریواس ۲ شاخه خرد شده
سیر ۳ تا ۴ حبه
لوبیا چشم بلبلی نصف استکان

طرز تهیه :
بهتره که لوبیا ها رو چند ساعت جلوتر خیس کنید
پیاز رو تفت بدید و گوشت رو اضافه کنید و بعد از چند تفت دادن رب گوجه و سیر رو اضافه کنید
کمی آب بریزید و لوبیاهای خیس خورده  رو نیز داخل مواد بریزید
بزارید به آرامی خورشت جا بیوفته و مواد بپزه وقتی که پخت ۱۰ دقیقه آخر ریواس های خرد شده رو اضافه کنید
ریواس زود میپزه پس دقت کنید که زودتر نریزید تا له شه
و انقدر ترش هست که غذاتون احتیاج به ترشی نداشته باشه
نوش جان , گیلدا





Dienstag, 14. Juli 2015

دلمه کلم قمری


اینها دلمه کلم قمری هستن
واسه تهیه این دلمه از همون روش قدیمی استفاده کردم و فقط متذکر میشم که پوست کلم قمری
رو بکنید و دلمه رو تهیه کنید
مقدار ابی که زمان پختش در نظر گرفته میشه باید تا جای باشه که فقط دیواره  هاش رو بگیره
نوش جان , گیلدا









Donnerstag, 9. Juli 2015

سمبوسه هندی - Samosas


دنیایی آشپزی هندی خیلی دیدنی هست , به اندازه کشورش :)
و باید گفت اگه به با ادویه های تند و تیز و پر عطرش مشکلی نداشته باشی , بخوبی میتونی از غذاهای هندی لذت ببری 
البته میشه از ادویه های دوست داشتنی خودتون استفاده کنید , ولی به نظر من همین چیزهای کوچیک هست که تفاوتهای بزرگ رو به جود میاره و خوراکی مثل سمبوسه رو میتونه با این همه تفاوت داشته باشه 
قبلا هم سمبوسه ایرانی و همینجور پیراشکی روسی رو براتون گذاشته بودم 
البته اینکه میگم پیراشکی چون در واقع مثل سمبوسه میمونه فقط نامش پیچیدتر هست :))))))
این سمبوسه هم خالی از لذت نبود , بخصوص خمیر و مواد داخلش 
سمبوسه هندی یکی از شناخته شده ترین و لذیذ ترین غذاهای هندی هست و به خاطر فرم پیچش عجیبش و همینجور مواد درونش خیلی دوست داشتم که امتحانش کنم 



مواد لازم برای خمیر :
آرد ۳۰۰ گرم 
پودر زیره ۱ قاشق چایی خوری 
پیکینگ پادر ۱ قاشق چایی خوری 
روغن زیتون یا روغن محلی آب کرده ۴ قاشق 
ماست ۱ قاشق 
نمک ۱ قاشق چاری خوری 
حدود ۲۰۰ میل آب دمای اتاق 

مواد داخل سمبوسه :
پوره سیبزمینی یا سیبزمینی پخته مکعبی خرد شده ۲۰۰ گرم 
نخود فرنگی پخته ۱۰۰ گرم 
سینه مرغ پخته و مکعبی شده ۲۰۰ گرم ( اگه دوست نداشتید حذف کنید )
فلفل چیلی به میزان لازم 
ادویه گرام ماسالا یا تندوری ( که من از تندوری استفاده کردم ) ۲ قاشق چایی خوری 
نمک 
گشنیز خرد شده به میزان دلخواه 

تهیه خمیر :
مواد خشک را با هم مخلوط کرده و ابتدا ماست رو اضافه کرده و بعد کم کم آب را اضافه میکنیم و ورز میدیم , امکان داره که به کل آب احتیاجی نباشه 
خمیر نسبتا نرمی خواهید داشت که روش رو به نایلون میپوشند و ۳۰ دقیقه استراحت میدین 

تهیه مواد داخل خمیر :
کل مواد رو داخل تابه ریخته با کمی روغن معطر تفت میدیم و میزاریم تا خنک شه 

برای پیچیده خمیر چون نتونستم با یک دست فیلم بگیرم بهتر دونستم که لینک براتون بزارم تا ببینید که به چه صورت باید پیچیده شه , و اگه اینجا رو کلیک کنید میتونید به نحوه پیچیدن سمبوسه ها برسید 
یکی دیگه از مواردی که سمبوسه هندی رو از دیگر سمبوسه ها جدا کرده طرز پیچش هست , که در واقع روی پاهاش می ایسته
البته هر مدل دیگه هم میشه پیچید , ولی اصلیتش اینه که میبینید 
حالا سمبوسه ها رو تو روغن سرخ کنید و بعد از اینکه روغن اضافه اونو گرفتن  با یک سس تند میل کنید :)
نان این سمبویسه بسیار لطیف و لذیذ بود و تا فردای اون روز هم بخوبی ماندگاری داشت
نوش جان , گیلدا




Mittwoch, 1. Juli 2015

پلو مارچوبه



مارچوبه پلو دیده بودید ؟؟ خخخخخ خو من هم ندیده بودم :))))
من تا فصل این سبزی تمام نشه , دست از سرش بر نمیدارم :))
البته اینو هم بگم که تو اروپا متداوله که مارچوبه رو با ریزیتو استفاده میکنن 
ولی ما دیگه تو مایه های ریزوتو کار نکردیم و گفتیم همون پلوی خودمون خیلی هم بهتره ه ه ه 
این بود که مقداری برنج رو شستم و کمی آب بهش اضافه کردم , همراه با مقداری شوید خشک , نخود فرنگی , و ۲ حبه سیر تازه گذاشتم واسه پختن 
به جای روغن هم مقداری کره اضافه کردم و وقتی داشت آبش کشیده میشد , بهش مارچوبه ها رو اضافه کردم و بد گذاشتم که حسابی دم بکشه 
در کنار این پلو هم از فیله گوسفند استفاده کردم که تو روغن زیتون و نمک و فلفل و سیر له شده مارینت کردم و بعد از مدت کوتاهی که ۲ طرفش رو سرخ کردم واسه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تو فر گذاشتم 
نوش جان , گیلدا