Mittwoch, 17. Juni 2015

Ali Nazik Kebab علی نازک کباب - ترکیه



ما ایرانی ها وقتی واژه کباب رو میشنویم , این فکر رو داریم که گوشت یا سبزیجات با آتیش روی منقل یا تو فر , با حرارت زیاد برشته شده  
اما کباب پسوند خیلی از غذاهای ترکی هست که اصلا شاید ربطی هم به این موضوع نداشته باشه ولی تنها وجه مشترکش همون گوشت هست که حالا به صورتهای مختلف پخت میشه 
قبلا هم براتون از ترکیه خوراک  , کازان کباب رو گذاشته بودم که اصلا و ابدا  با آتش مستقیم در رابطه نبود  
البته اینو هم بگم که تو این غذا بادمجان نقش اصلی رو داره و به صورت کبابی باید پخته شه , و میتونه ما رو ی مقدار به سمت کبابهای خودمون ببره :)
این غذاها حالا چه رو منقل چه بدون منقل , از لذت بسیار زیادی همراه بود 
و اصولا غذاهای کشور همسایه ( ترکیه ) با ذائقه ما ایرانی ها هم جور در میاد 
این خوراک  نامش Ali Nazik Kebab هست 
و اما روند کار 



مواد لازم برای ۲ نفر :
بامجان ۲ عدد کبابی شده 
ماست چرب و سفت ۱ پیاله کوچک 
جعفری خرد شده ۲ قاشق 
نمک , زردچوبه , فلفل , رب گوجه , آب لیمو تازه  به میزان لازم 
فلفل دلمه به رنگ دلخواه ۴ قاشق 
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم 
پیاز ۱ عدد 
سیر ۲ تا ۳ حبه 
مقداری کره یا روغن زیتون عطر دار 

طرز تهیه :
بادمجانهای کبابی رو پوست بگیرید , و داخل ظرفی مقداری آب بریزید و بهش نمک و آب لیمو اضافه کنید و بادمجانهای پوست گرفته رو داخل این محلول قرار بدید تا مزه دار شه 
به ماست , جعفری و سیر له شده و همراه با مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید 
پیاز ها رو خرد کنید و تفت بدید و بعد بهشون گوشت رو اضافه کنید و بزارید تا سرخ شه 
رب گوجه و فلفل دلمه ها رو هم اضافه کنید و موادتون رو کنار بزارید 
حالا بادمجانها رو از آب در بیارید و بزارید تو آبکش تا آب اضافه گرفته شه 
و بعد له کنید و داخل تابه مقداری کره یا روغن زیتون بریزید و بادمجانها رو تفت بدید 
بزارید کمی خنک شه و به مخلوط ماست اضافه کنید و خوب هم بزنید 
داخل ظرف دلخواه خودتون سرو کنید و مواد گوشتی رو  هم روی بادمجانها قرار بدید 
این غذا رو هم با نان و هم با برنج میتونید میل کنید 
و باید بگم که عطر و طعم خوب بادمجان کبابی در کنار مواد گوشتی بسیار لذیذ و خوشمزه بود :)
نوش جان , گیلدا





Sonntag, 14. Juni 2015

تارت ریواس - Rhabarber tarte



دیروز مقداری ریواس خریدم , رنگ زیبایی این گیاه زیر آفتاب همچین منو به خودش جلب کرد که بدون اینکه فکری برای پختش کنم چند تا شاخه رو از میان شاخه های دیگه جدا کردم 
در آلمان اصولا کار با این گیاه جور دیگه هست و بخاطر ساقه های ترشش ترجیح  میدن اونو با شکر مخلوط کنن , یعنی یا کیک یا تارت یا مربا .....
البته شاید کارهای دیگه هم میکنن ولی من دقت نکردم یا ندیدم :)
خود من برای بار اوله که از ریواس استفاده میکنم , و باید بگم که هیچ اطلاعی از پختش نداشتم 
این بود که اولین گزینه من برای این ساقه ها خوشرنگ , تارت ریواس بود 
این تارت به حدی لذیذ و خوشمزه بود که حتی بدون وجود خامه کلی چسبید ^_^
اینکه میگم خامه , واسه اینکه اصولا کیکها ( بدون خامه ) یا تارتها با ۱ پورسیون بزرگ خامه میل میشه :))
مقادیر پایین واسه ۱ قالب مستطیل ۱۰ در ۳۰ + ۴ تا قالب کوچیک گرد کافی بود 


مواد لازم : 
از اونجایی که از خمیر تارتی که قبلا استفاده کردم و اونو بهترین میدونم , باز هم از همون خمیر استفاده کردم که میتونید با کلیک کردن به اینجا به اون برسید ,و از همون مقادیر گفته شده استفاده کردم 

مواد داخل تارت :
ریواس خرد شده به میزان لازم 
تخم مرغ ۳ عدد 
ماست سفت ۱۰۰ گرم 
خامه ۱۰۰ گرم 
شکر ۸۰ گرم 
وانیل ۱ پاکت 
دارچین ۱ قاشق چایی خوری سر خالی 

طرز تهیه :
اول از همه خمیر تارت رو آماده میکنیم , باز متذکر میشم که این خمیر خیلی نرم و لطیف هست و واسه اینکه به مشکل در باز کردن بر نخورید , میتونید از نایلون یا کاغذ استفاده کنید و خمیر رو روش پهن کنید 
و یا از کمی ارد برای جمع و  جور کردنش استفاده کنید 
* هر چی لطیفتر باشه , خمیر بهتری بعد از پخت خواهید داشت 

خمیر رو بعد از قالب زدن , داخل فر  با همون شرایط قبلی یعنی حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۱۰ دقیقه قرار بدید 
اگر دوست داشتید میتونید روش هم کاغذ روغنی بزارید و لوبیا یا نخود بریزید 
خودم شخصا اکثر اوقات اینکار رو نمیکنم :)

بزارید تارتها کمی خنک شه 
به جز ریواس  باقی مواد بالا رو با  هم خوب مخلوط کنید 
و داخل تارتها بریزید , دقت کنید که کاملا پر نکنید 
حالا ریواس خرد شده رو به دلخواه اضافه کنید , میتونید هر جور که دوست دارید برش بدید 
کوچیک یا بزرگ یا خرد شده یا حلقه حلقه .....

من ظرف مستطیلی رو با خردهای کوچیک ریواس پر کردم و روش رو هم بافت ساقه ریواس هست 
و ظرفهای کوچیک پائین رو با بی حوصلگی پر کردم :))))


حالا دوباره قالب ها رو داخل فر به مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ قرار بدید 
دقت کنید که روی تارتها نباید تیره شه 
میتونید تارتها رو بعد از خنک شدن میل کنید و لذت ببرید 
اگه از من میشنوید با همین ۱ پورسیون  خامه میل کنید :)))) 
نوش جان , گیلدا




Sonntag, 7. Juni 2015

سوپ بهاری والک و کرفس



خیلی وقت پیشها سوپ والک رو تهیه کرده بودم ,  این سوپ خیلی لذیذ و خوشمزه بود 
دوباره تصمیم گرفتم با کمک از همین سبزی ... ولی با اضافه کردن چند مواد بهاری دیگه , یک سوپ بهاری تهیه کنم 
اینکه میگم بهاری , چون همه چیز تازه و بهاری بود ^_^
هم کرفس تازه و بهاری , هم پیازچه بهاری و هم والک 
پس نتیجه میگیریم سوپ بهاری بهترین گزینه ...... نامی میتونه باشه :)))

این  سوپ رو چون چشمی تهیه کردم  و براتون به صورت ساده  توضیحش رو میدم
اول از همه مقداری پیازچه ( یا پیاز ) رو خرد کردم و با کره تفت دادم , بعد بهش قطعات خرد شده کرفس رو اضافه کردم
و بعد مقداری آب مرغ اضافه کردم , میتونید از قرص مرغ هم استفاده کنید
مقدار آب رو زیاد نریزید چون باید از خامه هم استفاده کنید , میتونید نصف نصف کار کنید
و اگه مایل هستین که شیر جای خامه استفاده کنید , میتونید اول کار واسه قوام اومدنش مقداری آرد رو تفت بدید
مقداری والک رو هم خرد کردم و به سوپ اضافه کردم
میتونید اگه دوست داشتید از هویج یا فلفل دلمه یا سیبزمینی هم اضافه کنید
البته الان دیگه فصل والک نیست , اگه تو فریزر داشته باشید که مشکل حله.... در غیر این صورت میتونید از مقداری برگ اسفناج استفاده کنید و ۱ یا ۲ حبه سیر له شده هم اول کار اضافه کنید
نوش جان , گیلدا




دستپخت دوستان , آلبوم ۲


اولین آلبوم که کار شما عزیزان بود به پایان رسید و این هم دومین آلبومی هست که با نام خودتون و کارهای زیباتون اینجا به سر انجام رسیده 
اگر کاری رو جا انداختم , دلیل بر بی هواسی و مشغله کریم بدونید , و لطفا بگید که بتونم اونها رو هم اینجا قرار بدم 
هر کدوم از این کارها با همون نامی که میبینید تو لیست و فهرست سمت راست وبلاگ من قرار داره و میتونید دستورش رو پیدا کنید 
باز هم از همگی شما بابت این همراهی سپاسگزارم 
گیلدا 


 ماکارونهای زیبا و خوشرنگ , کار دوست عزیزم  نگین کاروسلی 



 و این هم نانهای همبرگر و هاتداگ  که خانوم  فریبا صرافی عزیز تهیه کردن 



و بالاخره باقلوای لذیذ با خمیر ۱۰۰۰ لا که شهرزاد نازنین ( مادام شری ) تهیه و آماده کردن 



بیسکویتهای  نارگیلی با طعم لیمو که خانوم مژگان امیری , داغ داغ برامون آوردن 



 نان تافتون کاری از هانی جون



 علی نازک کباب , همراه با نانهای تافتون تازه ^_^ از هانی جون



 و این هم فلافل عدس قرمز که ندای نازنین تهیه کردن :)



 نان تافتون از مریم موحدی عزیز



 نان تافتون از مهدیه فتحی نازنین



و باز هم نان تافتون از مریم , مریم عزیز



شکلاتهای نارگیلی مغزدار کار الهام عزیز



کته نخود , کاری از راحله نازنین




این مکارونهاای زیبا رو گلناز عزیز تهیه کردن




شکلاتهای نارگیلی مغزدار , که توسط رز عزیز تهیه شده



 سوپ سیبزمینی بنفش , کار ترنم بانوی عزیز




 تارت ماهی و مارچوبه , کار خوب مریم جون




 نانهای مدالی کاری زیبا از نسرین عزیز




و شامی پوک که باز هم کار زیبای نسرین جون هست




Mittwoch, 3. Juni 2015

مرغ سبز با کاری - هندی Chicken green curry




باز هم رفتم سراغ کتاب آشپزی هندیم
همون کتابی که گفته بودم میخواستم از خریدنش جلوگیری کنم , ولی بعد نتونستم تحمل کنم :))))
الان به خودم میگم چقدر دستور تو این کتاب بود که من اونها رو تهیه کردم و یکی از یکی لذیذتر در اومد 
و حتی بعضی هاشون مثل این پای ثابت خانه ما شد :)
در ترکیبات این خورشت یا به عبارتی خوراک هندی , ۲ تا تیکه وجود داره که من از استفاده اونها , بیشترین لذت رو میبرم 
یکی وجود پودر کاری هست و یکی گشنیز , در واقع ۲ چیزی که بعد از کمی حرارت دیدن کلی عطر و بوی خوشی ازشون منتشر میشه 
در این خورشت میتونید از ماهی یا میگو هم استفاده کنید که در این صورت با نام   Fish green curry خوانده میشه 


مواد لازم :
گشنیز تازه ۴۰۰ گرم 
زردچوبه ۱ قاشق چایی خوری 
پودر کاری ۱/۵ قاشق چایی خوری 
فلفل چیلی و نمک  به میزارن لازم  
خامه ۱۵۰ میل 
سیر ۳ حبه 
پیاز ۱ عدد 
تخم گشنیز آسیاب شده ۱ قاشق چایی خوری 
گوشت مرغ ( ۱ نیمه مرغ )

طرز تهیه :
ابتدا سبزی رو خرد کنید و همراه با پیاز خرد شده , با کره یا روغن حیوانی تفت بدید 
* دلیل وجود کره یا روغن حیوانی به خاطر عطر و طعم خورشت هست , وگرنه میتونید حذف کنید 
مقداری سبزیها رو در قابلمه کنار بزنید و تیکه های مرغ رو اضافه کنید , جوری که مرغ هم همزمان با سبزیجات سرخ شه و در همین زمان هم ادویه ها و همینجور سیر له شده رو اضافه کنید 
مقدار کمی آب بریزید تا بپزه , و حدود ۱۵ دقیقه آخر خامه رو اضافه کنید و بزارید تا حسابی جا بیوفته 
این خورشت رو میتونید با  برنج میل کنید 
پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید و یقین داشته باشید که بارها و بارها میپزن :)
نوش جان, گیلدا