Mittwoch, 29. April 2015

شامی عدس قرمز با والک




دیروز یک عالمه از خونه دوستم والک چیدم ^_^
مقداریش رو خرد کردم و گذاشتم تو فریزر و مقدار دیگه ای رو گذاشتم تا ببینم چی میتونم باهاش درست کنم 
اصولا تو خونه ما اگه دست من باشه ۱ وعده غذای گرم درست میشه 
ولی اگه دست همسری باشه , ۲ وعده گزینه خیلی بهتری هست :)))
اینه که مجبور میشم شبها , اگر بخواهم پخت و پزی کنم در حد  کتلت و کوکو و سوپ و آش و غیره هست 
مدتی قبل براتون شامی عدس رو گذاشته بودم , که در واقع همونجور هم که ذکر کردم با اضافات ترکبیبات عدس پلو بود , برای ما این شامی خیلی لذیذ بود و همین منو به فکر فرو برد که چرا با عدس قرمز اینکار رو نکنم 
این بود که این ترکیب رو تهیه کردم 



حدود ۱ پیاله عدس قرمز رو پختم و گذاشتم تو آبکش تا آبش بره 
به این عدس قرمز پخته , حدود ۵۰ گرم گوشت چرخ کرده , ۱ عدد پیاز کوچیک , ۱ عدد تخم مرغ کوچیک , ۲ قاشق ارد سوخاری , نمک و فلفل و زردچوبه , و ۱ پیاله والک خرد شده اضافه کردم 

مواد رو خوب هم زدم و ازش گلوله های تهیه کردم و سرخ کردم 
این ترکیب بخاطر والک خیلی لذیذ شده بود 
بهتون پیشنهاد میکنم اگه در دسترس دارید حتما امتحان کنید 
البته اگه دوست داشتید میتونید از قسمت گوشتش صرفنظر کنید 
نوش جان , گیلدا



Montag, 27. April 2015

طبخ ماهی به روش هندی



باز هم یک طبخ دیگه از ماهی 
ی مدت گیر داده بودم به طبخ مختلف مرغ , حالا شد ماهی :)))
خوب مگه بده ؟  تنوع تو پخت مواد غذایی بسیار هم عالیه 
اگه یادتون باشه گفته بودم که یک کتاب دستور آشپزی هندی خردیده بودم که اولین دستورش هم اون کباب های سیخی کوبیده بود که بینهایت هم لذیذ بود 
این دستور هم از همون کتاب هست و ی نوع ماهی سرخ کرده به روش هندی هست 

در روشهای ایرانی ما همیشه  از ارد سفید استفاده میکنیم و ادویه های که باب میل خودمون هست مخلوطش میکنیم 
روش هندی هم به همین صورت هست اما ارد و ادویه کاملا متفاوته 
Indischer Fritierter Fisch



اول از همه پودر مخلوط ماهی رو تهیه میکنیم که شامل :
آرد نخودچی ۸۰ گرم 
پودر شیلی ۱/۴ قاشق چای خوری 
نمک به میزان لازم 
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری 
گشنیز خرد شده ۲ قاشق 
ادویه گرم ماسالا۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۱ عدد 
* قابل به تذکر هست که در دستورات هندی وقتی از ارد نخود صحبت میشه , منظور همون نخود خام هست که به صورت ارد تهیه میشه 
ولی من در این دستور از ارد نخودچی استفاده کردم , چون از طعم خامی ارد نخود خام خوشم نمیاد 
پس این قسمت قضیه مشخص شد که اگه هر کدوم رو دوست داشتید و در دسترس داشتید استفاده کنید :)
*ازاونجائی که گشنیز تازه نداشتم از پدرش استفاده کردم , که یقینا با گشنیز تازه هم زیباتر میشه و هم لذیذ تر 

ادویه ها و ارد نخودچی رو با هم مخلوط کنید
گشنیز خرد شده رو تخم مرغ زده شده اضافه کنید 
ماهیهای مورد نظرتون رو که بهتره گوشت سفتی داشته باشن و بدون خار باشن اول به مخلوط  تخم مرغی که داخل ظرفی شکسته شده آغشته کنید و بعد درون ارد تهیه شده بغلتونید و داخل روغن داغ سرخ کنید 
ما این ماهی های لذیذ رو با سس هلندی میل کردیم , شما میتونید با سبزی پلو یا هر چیز دیگه که دوست دارید میل کنید :)
نوش جان , گیلدا




Freitag, 24. April 2015

کوکی های برنجی




من باید این شیرینی لذیذ رو قبل از عید برای شما دوستان میزاشتم تا از خوردنش در کنار دیگر شیرینی های عید لذت ببرید 
ولی از اونجایی که مدتی هست حسابی مشغول هستم و وقت واسه خیلی از کارها کم میارم تا به همین الان نشد که براتون این پست رو آپلود کنم 
اما مهم نیست میتونید تو ذهنتون نگهدارید واسه یک مناسبت خوب :)


تو لیست شیرینی ها میتونید شیرینی برنج رو هم ببینید 
از دید من شیرنی برنجی که چند سال پیش تهیه کردم خوب بود , ولی همیشه به دنبال اون شیرینی برنجی بودم که وقتی سعی دارید  از جعبه اش یا ظرفش بردارید , به راحتی نتونید .... و کمی خرد شه :))
شاید از این نکته خندتون بگیره , ولی در حقیقت این همون شیرینی برنجی یا نان برنجی های هست که تو ایران همیشه  میخوردم و یا به عبارتی تو مغازه های ایران با نام شیرنی برنجی کرمانشاهی فروخته میشد 

از اونجایی که شیرینی برنجی تو لیست شیرینی های من تخم مرغ داشت و از اونجایی که اکثر کوکی ها و شیرینی های بدون تخم مرغ لطیف و پوک در میان , این بود که به دنبال دستوری بودم که از تخم مرغ استفاده نشه 
خالص رو دارن , این دستور بهترین کمک میتونه باشه 
این شیرینی ها یا به عبارتی این کوکی های برنجی بسیار لطیف و طرد بودن , و ماندگاری خوبی هم داشتن
و باید بگم که از این به بعد همین کوکی ها رو به دور از تعصب دستورهای اصلی هر سال برای عید تهیه میکنم :)
چون دوستان و اقوام با خوردن این کوکی ها اصلا متوجه این نشدن که یک شیرینی برنجی بدون تخم مرغ میل میکنن ؛)
و از همه مهمتر خیلی از دوستان که مشکل تهیه روغن


مواد لازم :
کره نرم ۲۵۰ گرم
نشاسته ذرت ۲۵  گرم
ارد برنج ۲۰۰ گرم
ارد سفید ۱۵۰ گرم
شکر ۱۲۵ گرم
گلاب یا زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه :
شکر و کره رو با هم خوب میکس کنید تا سفید و پوک شه
گلاب یا زعفران دم کرده رو اضافه کنید
آردها رو با هم مخلوط کنید و از الک رد کرده و به مواد قبلی اضافه کرده و مخلوط کنید
خمیر رو داخل نایلون سلیفون بپیچید و حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت داخل یخچال قرار بدید

برای قالب زدن به ۳ صورت میتونید کار کنید یا به همون صورت داخل نایلون سلیفون گرد کنید و با یک چاقوی تیز حلقه حلقه ببرید یا روی نایلون پهن کنید و قالب بزنید یا به صورت سنتی گرد کنید روش طرح بندازید
در هر صورت دقت کنید که قطرش کم نباشه
روی کوکی ها رو با سیاه دانه تزیین کنید
و بعد داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ۱۶۰ درجه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید
دقت کنید که رنگشون نبید تغییر کنه
نوش جان , گیلدا




Samstag, 18. April 2015

آش بادمجان ملایری


قبلا هم براتون یک آش که ترکیبش با بادمجان بود گذاشته بودم 
ولی این یکی آش بادمجان که تو دنیایی نت به نام آش بادمجان ملایری شناخته شده , با اولی فرق داشت 
ولی از دید من مهمترین فرقش تو استفاده از بلغور به جای برنج و همینجور وجود کشک در کل آش و از همه مهمتر نداشتن سبزی هست 
بادمجان یکی از اون دسته صیفیجاتی هست که من خیلی بهش علاقه دارم و  اگه گزینه ای براش پیدا کنم حتما عملی میکنم  
همینجور که گفتم این دستور رو تو نت پیدا کردم و از اونجایی که همیشه دزدیها و کپی مطالب و عکسها زیاد هست , جدا نمیدونم که این دستور متعلق به کی هست , چون هر جا که میزنید آش ملایری همه با ۱ عکس و ۱ دستور .... کار کردن :/



مواد لازم :
کشک ۲۰۰ گرم 
بادمجان ۱ کیلو 
لوبیا سفید ۱۰۰ گرم 
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم 
لوبیا قرمز ۱۰۰ گرم 
نخود ۸۰ گرم 
بلغور ( از هر نوع که در دسترس داشتید ) ۲۵۰ گرم 
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم 
نعنا داغ و پیاز داغ و سیر داغ به میزان لازم 

* این مقادیر در حجم زیاد هست , و من اینها رو از نصف هم کمتر کار کردم 

طرز تهیه :
 حبوبات رو اگه پخته آماده ندارید , از شب قبل خیس کنید و بعد بزارید بپزه  
گوشت رو بزارید بپزه و ریش ریش کنید و کنار بزارید 
بادمجانها رو مکعبی خرد کنید و نمک بزنید و داخل روغن سرخ کنید و کنار بزارید 
تو آب گوشت بلغور رو که جلوتر خیس کردید بزارید تا بپزه به بلغور پخته شده کشک و حبوبات و بادمجانها و گوشت  رو اضافه کنید 
* مقداری از کشک رو برای تزئین کنار بزارید 
* من مقداری از پیاز سرخ کرده رو هم به اش اضافه کردم 
* دقت کنید که بادمجانها از شکلشون خارج نشن 
بد از اینکه اش شما جا افتاده شد , میتونید تو ظرف بکشید و تزئین کنید 
نوش جان , گیلدا 








Mittwoch, 15. April 2015

مرغ برشته با طعم تمر هندی - اندونزی



یک کتاب خیلی جالب در مورد غذاهای آسیایی تونستم تهیه کنم 
که تو این کتاب از همه جای آسیا صحبت شده الا غذاهای ایرانی :/ انگار ایران از آسیا پریده بیرون 
بیشتر غذاهای این کتاب از گوشت مرغ و ماهی تهیه شده و واسه ما که آپارتمان نشین هستیم فکر کنم بهترین ایده میتونه باشه , چرا که از برکت گریل کردن محرومیم :))
یک روش دیگه از طبخ مرغ به روش اندونزی رو اینجا براتون گذاشته بودم 
از طرفی خود من شخصا تنوع تو پخت مرغ  رو خیلی دوست دارم 
طبخ این مرغ همراه با تمر هندی و ادویه های بسیار عطر دار هست , که طعم خیلی خوبی به مرغ داده



مواد لازم برای ۴ نفر :
ران مرغ کامل ۴ عدد 
تمر هندی رقیق شده ۸۰ میل 
زردچوبه ۱ قاشق 
تخم گشنیز سابیده شده ۱ قاشق 
سیر له شده ۳ حبه
روغن بادام زمینی ۲ قاشق ( اگه نداشتید روغن زیتون استفاده کنید )
فلفل قرمز , به میزان دلخواه 
پیاز خلال شده  ۱ عدد 
* میزان قاشق غذا خوری میباشد 

طرز تهیه :
ابتدا پوست مرغ رو از گوشت جدا کنید و اونها رو همراه با نمک به مدت ۱۵ دقیقه بپزید و از آبش خارج کنید و بزارید خنک شه 
تمام مواد نامبرده بالا رو با هم مخلوط کنید و نمک اونو اندازه بگید , چون تمر هندی اصولا نمک زیاد داره 
ولی این تمر هندی که من از اینجا تهیه میکنم , بی نمک هست و باید خودم کمی نمک اضافه کنم 
گوشت مرغ رو به سس اضافه کنید و همه جای مرغ رو به سس آغشته کنید و بزارید واسه ۲ تا ۳ ساعت تو یخچال بمونه 

بعد از اون اطراف مرغ رو داخل روغن به آرامی سرخ کنید و موقع سرخ کردن پیازها رو کنار بزارید و بعد از آماده شدن با برنج میل کنید :)

نوش جان , گیلدا 

















Sonntag, 12. April 2015

کباب ترش مرغ - گیلان



به دور از غرور و تعصب ملی :))))    باید قبول کرد که تنوع غذایی در خطه شمالی کشورمون بسیار زیاد و متنوع هست 
زمان بچگی هر بار سفری که به شمال داشتیم به برکت دعوتهای  مختلف خانوادگی و بازدیدهامون ... میتونم بگم که تمام  خوراکهای شمالی رو ۱ بار هم که شده دیدم و چشیدم 
و بعدها متاسفانه تو خونه ما به خاطر فاصله مکانی از شمال خیلی از اونها یا پخته نمیشد یا کم پخته میشد و فراموش شد  
و بعد هم که من ازدواج کردم , بدتر و بدتر شد :)))
از اونجایی که عاشق غذاهای سنتی کشورم هستم , هر بار سعی میکنم هر کدوم از اونها رو از هر سمت و گوشه ای که باشه پیدا کنم و تهیه کنم 
و اینبار هم نوبت میرسه به کباب ترش شمالی که اصولا به خطه گیلان تعلق داره 


همینجور که از اسمش هم مشخص هست باید ترش باشه , و اصولا یکی از خصوصیات غذاهای شمالی بخصوص استان گیلان همین ترش بودنش هست که نام خیلی از خوراکها رو هم به دنبال خودش میکشه 
ترش واش , ترش تره , مرغ ترش , ترش آش ..... 
اصولا ترش کباب یا همون کباب ترش با گوشت فیله گوسفندی هست ولی با گوشت مرغ هم میتونید تهیه کنید 
که اینجا هم من با سینه مرغ تهیه کردم 
برای اینکار درون ظرفی گود , گردو سابیده شده ( که من اونرو بصورت نگینی ریز استفاده کردم )
رب انار ترش , آب لیمو یا آب نارنج  , پیاز رنده شده , سیر له شده , روغن زیتون , فلفل و نمک رو خوب مخلوط کردم 
* میتونید از گشنیز یا جعفری خرد شده هم استفاده کنید 
* برای خوشرنگتر شدنش میتونید از مقداری رب گوجه هم استفاده کنید 
این ۲ مطلب که جداگانه قید کردم اصولا تو دستورات سنتی نیست ولی مادر من همیشه اینها ور همراه با مقداری پودر انجیل خشک شده هم اضافه میکرد 
که پودر انجیل اینجا نقش نرم کردن گوشت رو داشت :)
مواد گوشتی خودتو به مخلوطی که تهیه کردید اضافه کنید و خوب ورز بدید و سرش رو بپوشانید و بزارید چند ساعتی بمونه ( البته من ۱ شب تا صبح  گذاشتم )
بعد از اون میتونید به سیخ بکشید و کباب کنید و با یک کته جانانه ( به صورت سنتی ) میل کنید 
البته من سرخ کردم که به این صورت هم خوشمزه شد ^_^
نوش جان , گیلدا 











Freitag, 10. April 2015

قارچ پر شده از سبزیجات


چند مدت پیش که رفته بودم خرید , دیدم ی قارچ آورده اندازه کف دست :))
آدم میخواست همونجوری خام خام برداره و مثل سیب گاز بزنه :))
من با اینکه تو خرید خیلی کنترل دارم , اما بعضی اوقات اینجور چیزها رو بدون اینکه از قبل هم برنامه خاصی براش داشته باشم .... میخرم 
از اونجایی که این قارچها حسابی بزرگ بود , حیف بود که بخواهم اونها رو خرد کنم و چیزی تهیه کنم 
این بود که گزینه پر کردن داخل قارچ جلو اومد 
اول از همه قارچها رو با آب لیمو خیس کردم که موقع پخت سیاه نشه 
ساقه قارچ رو جدا کردم و خرد کردم و اونها رو با چند قاشق پنیر پیتزا و مقداری پنیر فتای خرد شده و همینجور پیازچه , چند برگ والک  و ۱ عدد تخم مرغ مخلوط کردم 
و داخل قارچ پر کردم و روی اونها رو دوباره با پنیر پیتزا پوشاندم 
قارچها رو داخل فر با حرارت ۱۷۰ درجه و تا زمانی که روی قارچها برشته و طلایی شه قرار دادم 
حالا دیگه آماده هست و میتونید میل کنید :)
* اینو هم بگم که این نوع قارچ موقع پخت آب میندازه که بعد از کمی خنک شدن مشکلی تو برشش پیش نمیاد 
نوش جان , گیلدا 





Montag, 6. April 2015

توپک بادمجون - کوفته بادمجون




مدتی پیش , مقداری بادمجون کبابی کرده بودم تا بزارم تو فریزر 
 مقداری رو جدا کردم تا این توپکهای خوشمزه بادمجونی یا کوفته بادمجون رو تهیه کنم 
واسه تهیه شون بادمجانهای کبابی رو خوب له کردم و گذاشتم که آبشون بره و همراه با مقداری جعفری یا گشنیز خرد شده , پیاز رنده شده بدون آب , سیر رنده شده , چند قاشق پنیر پیتزا رنده شده ( هر چی بیشتر بهتر ) , نمک , فلفل , ادویه تندوری , زردچوبه و چند قاشق ارد سوخاری مخلوط کردم 
دقت کنید که اول ارد سوخاری رو کم بریزید و خوب همه رو مخلوط کنید و چند ساعت بزارید بمونه تا رطوبت جذب ارد شه , و بعد اگه دیدن از موادتون میتونید گلوله تهیه کنید که هیچ ولی اگه نتونستید باز هم کمی اضافه کنید 
میتونید از نان تست خیس شده در شیر یا آب هم استفاده کنید 
جداگانه هم مواد لازم واسه سوخاری کردن رو آماده کنید 
از مواد گلوله های تهیه کنید و داخل ارد معمولی و بعد تخم مرغ  و بعد ارد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید 
این توپکها با سس تند خیلی لذیذ میشه 
به همین راحتی و لذیذی ^_^
نوش جان , گیلدا 








Mittwoch, 1. April 2015

ماهی پلو



ها ها , از اسم این پلو نخندید, چون چیز دیگه ای به ذهنم نرسید :)))
وقتی آدم تا مرز خطر , از ماهی خوشش  بیاد و لذت ببره , این میشه که همه چیزش رو دوست داره با ماهی شروع کنه و با ماهی به پایان برسونه 
یعنی از صبحانه گرفته تا شام شب :))
مدتی پیش حس کردم که ماهی خونم پایین اومده :)) این بود که اول از همه ی بسته رو آماده کار کردم 
ولی نمیدونستم که چکارش کنم چون اکثر اون گزینه های توش ماهی باشه رو , امتحان کرده بودم 
این بود که اینبار به دلمون رجوع کردیم و این پلورو تهیه کردیم و ازش کلی لذت بردیم 
البه شاید هم بنده , طبق معمول بیخبر هستم و همچین غذایی وجود داره , پس اگه خبر دارید لطفا اسم اونو به ما هم بگید که از این بی اطلاعی در بیایم :)
خوب میریم سر اصل مطلب 


برای شروع کار اول ماهی مورد نظرتون رو به قطعات کوچیک تقسیم کنیم ( من از ماهی لاکس استفاده کردم )  و به موادی که دوست دارید آغشته کنید 
بعد داخل ارد بغلتونید و سرخشون کنید 
من ارد رو همراه با کمی زردچوبه و پودر سیر و کمی پودر پاپریکا مخلوط میکنم 

حالا مقداری کشمش رو با کره تفت بدید و بهشون گردوی نگینی و سیر له شده اضافه کنید
* ببینید چه خوب شدم , دارم یاد میگیرم که کشمش با غذام بخورم :))
بعد از مقداری تفت دادن ماهی رو بش اضافه کنید و کنار بزارید 

حالا برنج رو آبکش کنید و موقع دم کردن از مواد لابلای برنج بزارید و اجازه بدید برنج دم بکشه و از خوردنش با یک ترشی لذیذ لذت ببرید :)
نوش جان , گیلدا