Freitag, 28. November 2014

خرگوش با خمیر فوندات


این هم خرگوش بلا  ...... که روی کیک هویژ ژ ژ ژ بود :))
خیلی وقت بود که دلم میخواست مثل گذاشته ها کمی با خمیر چیز میز درست کنم 
این بود که بعد از مدتها باز شروع کردم و واسه همین هم کمی کج و کوله شده , اما خودم خیلی دوسش دارم 
این خرگوش با فوندات کار شده و از رنگی خوراکی ویلتون استفاده شده 
این روزها خیلی از جاها میبینم که از دستورات من استفاده میشه ولی اصلا به روی خودشون هم نمیارن که این کارو از کجا آوردن و فقط تو جواب دیگران که به به چه زیبا شده و چجوری درست کردی ؟؟ چقدر شما هنرمندی ........
بادی به غبغب میندازن و میگن : بله ه ه ه ه مهمونام هم خیلی دوست داشتن ..... اونها هم گفتن خیلی خوشمزه و زیبا شده ....  ممنون  از لطفتون ..... مرسی ی ی ی  :)
اینه که گاهی اوقات فکر میکنم اصلا مراحل کار رو مثل خیلیها ننویسم و فقط ی عکس از کار پایانی بزارم 
مثل همین خرگوش که مرحله به  مرحله کار کردم و عکس گرفتم ولی بعد گفتم ولش کن , فقط خودش رو میزارم :)
البته خود من هم دلم نمیخواهد اینکار رو  انجام بدم  ولی خوب متاسفانه این غرور بیجای بعضیها آدم رو مجبور به ی سری از کارهای ناخواسته میکنه 
ایام به کامتون : گیلدا 




Donnerstag, 27. November 2014

کیک هویج - Möhrenkuchen



من نمیدونم چرا تو پختن ٢ تا کیک تنبلی میکنم , یا بهتر بگم میکردم 
یکی کیک هویج بود که فکر کنم دیگه همه ١ بار اونو تهیه کرده باشن الا من تنبل و دیگری کیک کدو حلوایی هست 
بالاخره موفق شدم که کیک هویج رو درست کنم و باید بگم که کیک بسیار لذیذی بود 
البته دستور این کیک رو خیلی از دوستان انجام دادن ولی من طبق معمول سراغ دستورات آلمانی رفتم تا ببینم چه پیشنهادی میدن 
که این دستو ر رو مناسبتر از همه دونستم .... به چند دلیل 
یکی وجود پودر بادام که قبلا تجربه ای خوبی تو کیک شکلاتی بادامی داشتم  
دوم بخاطر وجود پرتقال در ترکیباتش که میدونم عطر و طعم لذیذ ی به کیک و شیرینی ها میده  
و سوم بخاطر استفاده از نشاسته ذرت که تو بافت کیکها خیلی خیلی ماثره


این کیک بافت خیلی نرمی داشت و رنگ اون هم با رشته های نارنجی هویج واسه من خیلی خیلی زیبا بود 
اینو هم بگم که من این کیک رو واسه مقدار پخت نصف کردم ولی بهتون پیشنهاد میکنم که شما با مقادیر کامل که مینویسم انجام بدید , که در واقع واسه یک قالب معمولی کیک اندازه هست 

مواد لازم :
کره ١٢٥ گرم 
آرد ٢٠٠ گرم 
شکر ١٢٥ گرم 
 نشاسته ذرت ٥٠ گرم 
تخم مرغ ٢ عدد 
نمک , کمی 
پیکینگ پادر ٢ قاشق چای خوری 
هویج رنده شده ٢٠٠ گرم 
آب هویج یا پرتقال ٥٠ میلی گرم ( که من از آب پرتقال استفاده کردم )
پودر بادام ٥٠ گرم 
رنده پوست پرتقال ١ قاشق - میتونید از وانیل هم استفاده کنید 



طرز تهیه :
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و ١ دور الک کنید 
کره و شکر و پوست پرتقال رو بزنید تا سبک شه و تخم مرغها رو اضافه کنید و خوب هم بزنید 
حالا ارد رو مرحله مرحله اضافه کنید و میتونید همراه ارد یا بعد از تمام شدن ارد هویجها رو هم اضافه کنید


و در آخر آب پرتقل یا هویج رو اضافه کنید 
حالا داخل قالب دلخواهتون بریزید  و چند بار  به زمین بزنید تا هوای اضافی اون گرفته بشه 
( که بنده یادم رفت ) :)))


و داخل فری که از قبل گرم کردید با دمای ١٥٠ درجه و به مدت ٤٥ تا ٥٠ دقیقه قرار بدید 
برای امتحان میتونید مثل هر کیک دیگه از چوب کبریت واسه پختنش اطمینان حاصل کنید 

* لطفا در تمام مراحل هویج رو هم هویژژ ژ ژ ژ ژ  تلفظ کنید , دقیقا مثل خود خرگوشه ه ه ه ه :)))) 
نوش جان  , گیلدا  



Dienstag, 25. November 2014

دمی کلم - شیرازی




از سری خوراکهای سنتی و محلی که با موبایلم دنبال کردم به ٢ تا خوراک محلی و شیرازی رسیدم که تا به حال اسم هیچکدوم رو نشنیده بودم 
البته شاید بگید که وقتی بچه شیراز نباشم , یقینا از این خوراکها هم بی خبر هستم 
ولی از اونجایی که ٥ سال شیراز زندگی کردم خیلی از خوراکهای سنتی این شهر رو چشیدم و همینجور تهیه کردم 
هر دوی این غذاها با برنج تهیه شده که دمی کلم رو امروز میزارم و قنبر پلو رو هم در فرصتهای آینده 
دمی کلم از اونجایی که هم به صورت کته تهیه میشد و هم داخل موادش کلم داشت منو خیلی به خودش جلب کرد 

مواد برای ٢ نفر :
برنج ٢ پیمانه 
گوشت چرخی ٢٥٠ گرم 
عدس ١ پیمانه 
کلم برگ ١٠٠ تا ١٥٠ گرم خلال شده 
پیاز ١ عدد 
سبزی شامل : تره , جعفری , گشنیز , شنبلیله به صورت سرخ کرده ١٠٠ گرم 
نمک , فلفل , زردچوبه 

طرز تهیه :
برنج  و عدس رو با هم بشورید و کنار بزارید 
پیاز ها رو خرد کرده و با کمی کره و روغن تفت بدید 
کلمها رو اضافه میکنیم و بعد گوشت را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهم 
سبزی سرخ شده در آخرین مرحله اضافه میشه و بعد از اون برنج و عدس خیس خورده


کمی آب اضافه کرده و با مقدار دیگه ای کره میزاریم کم کم آبش کشیده شه و اونو دم میکنیم 
این دمی با ترشی واقعا لذیذ بود , میتونید امتحان کنید 
چون یقینا تو لیست غذایتون قرار میگیره 
نوش جان , گیلدا


Donnerstag, 20. November 2014

آش کلم برگ و گوجه سبز



بعد از دستور لذیذ آش ریحان که تو یک دستور قدیمی موبایلم  پیدا کردم , دستور بعدی آش کلم سفید و گوجه هست 
وقتی که تو نت جستجو کنید دستور ها متفاوت ولی تقریبا با پایه شبیه به هم هست و اینجور که نوشته شده بود این اش متعلق به تبریز و مثل باقی خوراکهای فراموش شدنی  , یک خوراک سنتی هست 
از اونجایی که من هم مخلص اش و سوپ در هر نوعش هستم , در صدد تهیه اون بر اومدم 
این آش بسیار لذیذ و خوشمزه هست ولی اینو از همین الان بگم : در این اش به خاطر وجود کلم برگ زمان پختش کمی بوی کلم تو خونه میپیچه 
که از دید خودم به دلیل سرشار بودن ویتامین و خاصیت معجزه آسای این سبزی ... هیچ مشکلی با این مسئله ندارم 

مواد لازم :
برنج نصف پیمانه 
نخود ١ پیمانه 
عدس ١ پیمانه 
لوبیا قرمز ١ پیمانه 
١/٤ برگ کلم خرد شده 
٣٠٠ تا ٤٠٠ گرم گوشت چرخی 
پیاز ٢ عدد بزرگ 
گوجه سبز ترش به میزان لازم 
سبزی ( تو دستور فقط از شوید و اسفناج نام برده ) اما من بجز اون از جعفری و گشنیز هم استفاده کردم مقدار تقریبی ٣٠٠ گرم 
نمک , فلفل , زردچوبه 
کشک , نعناء داغ , سیر داغ به میزان لازم 

طرز تهیه :
ی تیکه از پیاز رو با گوشت چرخی مخلوط کنید و ورز بدید و به صورت قلقلی های کوچیک در بیارید و سرخ کنید 
باقی پیازها رو هم سرخ کنید و کنار بزارید , این آش با پیاز فراوان لذیذتر خواهد شد 
برگ کلمها رو هم به صورت رشته در بیارید , بهتره که زیاد نازک نباشه ..... میتونید به هر صورت دیگه هم خرد کنید 
اونها رو هم تفت بدید و کنار بزارید


من همه اینه رو به ترتیب تو ١ ظرف انجام دادم :)
اینو هم بگم که اصولا همه حبوبات رو پخته در فریزر دارم جز اونهایی که مثل عدس زود پخته میشه 
پس خودتون مراتب امر رو در اینجا رعایت کنید لطفا :))
بعد داخل همون ظرف برنج و عدس رو  ریختم تا برنج به لعاب بیوفته و بعد از اون کلمها رو اضافه کردم همراه با گوجه سبز ترش و سبزیجات 
حدود ١٥ دقیقه بعد حبوبات باقی مانده رو همراه با گوشت و پیازها اضافه میکنیم و میزاریم تا کمی دیگه جوش بزنه 
زیبایی این آش به اینه که موادش به خصوص کلم و گوجه ها و حبوباتش له نشن 
آش شما آماده تزئین با کشک و مواد جانبی دیگه هست :)
نوش جان , گیلدا 





Sonntag, 16. November 2014

ماکارون - Macaron



بالاخره به آرزوی دیرینه خودم در صنعت شیرینی پزی رسیدم :))))
شاید هر کس دیگه جای من بود بعد از این همه شکستهایی که تو این شیرینی نصیبش میشد , دیگه اسمش رو هم نمیاورد 
ولی چه کنم که گاهی این دستورات دردسر ساز بدجور قلقلکم میده :)
اول از همه بگم : اگه مثل من اونقدر توانایی شکست در پخت یک دستور رو دارید , پس میتونید این رو هم عملی کنید , و باز هم میگم که بر عکس دستورات دیگه که میگفتم خیلی راحته و تا درستش نکنید متوجه نمیشد که چقدر راحته ..... بر عکس میگم که این شیرینی وروجک فرانسوی در کمال سادگی خودش پخت و پز مشکلی داره و کلا باید توجهتون رو نه ١٠٠% بلکه ١٢٠% بهش بسپارید تا شاید مثل من واسه بار چهارم موفق باشید :)))
این بار چهارم  رو هم گفتم تا بدونید که اولا من هم کلی خراب کردم تا به اینجا رسیدم و دوما این شیرینی به دقت و لطافت و وقت و عشق به این کار احتیاج داره

در مورد شیرینی ماکارون باید بگم که در ٢ صورت کاملا متفاوت پخته میشه که دارای رویه شکننده و کاملا ترد و پوک هست و لایه زیرش کاملا نرم .
شیرنی ماکارون یک شیرنی فرانسوی هست که از ترکیب ساده پودر بادام و قند و رنگهای خوراکی تشکیل شده و داخل اون با طعمهای مختلف گاناش پر میشه



از دید من ی چیزی در حد شیرینی مرنگ خودمون هست ولی با طعمی بهتر 
در پخت شیرنی ماکارون به روش فرانسوی که الان براتون مینویسم از آب استفاده نمیشه ولی در پخت نوع دیگه اون که آب بکار میره  , در واقع یک روش ایتالیایی هست با استفاده از شکر و آب جوشیده شده هست 
به همین دلیل هم این شک وجود داره که شاید ماکارون اسم خودش رو از ماکارونی که متعلق به کشور ایتالیا هست گرفته باشه
ریشه این شیرینی ها  به ایران و شاه ساسانی نیز برمیگرده  که در جشنهای زرتشتی باستانی سال نو از کوکی های بادامی استفاده میکرده .
اما با وجود این گفتها یکی از قدیمیترین ماکارونها  متعلق به شهر نانسی فرانسه در سال ١٩٠٤ هست  
این شیرنی های بسیار کوچک امروزه در تمام دنیا شناخته شدن و با قیمت بالایی فروخته میشن
در فرانسه شاید ارزونترین اونها  با قیمت دانه ای  ٢ یرو ٥٠ سنت نصیب ما شد  :))
این دستور متعلق به یک خانوم فرانسوی با نام  Aurélie هست که لذیذترین شیرینی های فرانسوی رو به زبان آلمانی آموزش  میده 



عکس بالا و پایین مربوط به شیرینی های ماکارون مغازه های فرانسوی با رنگها و طعمهای 
متفاوت است 


و اما مواردی که باید متذکر بشم تا بتونید این شیرینی رو تهیه کنید :
١- حتما از ترازوی دیجیتالی که یقین دارید درست هست استفاده کنید 
٢- دقیق بودن فر شما هم یکی از موارد واجب هست 
٣- دقت کنید دقیقا از همون مقادیری که گفته میشه استفاده کنید نه ١ گرم کمتر و نه ١ گرم بیشتر 
٤- این  شیرینی کاملا شیرین هست و امکان اینکه بخواهید میزان شکر اونو کم کنید وجود نداره 
٥- دقت کنید که مو به مو موارد گفته شده رو رعایت کنید , از جمله استراحت دادن به خمیر یا طریقه زدن اون .....
٦- اگه ماکارونها  شما بعد از پخت زیرش نرم بود و به راحتی جدا نشد , بدونید که باید ١ تا ٢ دقیقه دیگه تو فر بمونه 
٧- اگر ماکارونها بعد از خالی کردن به صورت هرمی شد و نوک تیزش نخوابید . میتونید از کاغذهای روغنی محکم که شبیه به عکسهای رادیولوژی هست ببرید و روی مکارونها بکشید تا صاف شه , دقت کنید که زیاد فشار نیارید
٨- تخم مرغهایی که استفاده میکنید باید خارج از یخچال بوده باشه یعنی در دمای اطاق در غیر این صورت روی ماکارونها بعد از پخت خشک  و شکننده میشه
۹- ماکارونها رو میتونید تا ۳ روز در یخچال یا جای خنک  نگهداری کنید , به دلیل داشتن سفیده تخم مرغ بیشتر از این زمان ممکن نیست
بعضی  از شیرینی پزهای ماکارون معتقد هستن که بهتره از تخم مرغ تازه استفاده نشه ولی خانوم  Aurélie زیاد به این امر معتقد نبود 
* باقی موارد مهم رو تو متن میگم 



مواد لازم :
پودر بادام ٤٥ گرم 
پودر شکر ٧٥ گرم 
سفیده تخم مرغ ٣٦ گرم 
رنگ خوراکی دلخواه 
١ قاشق غذاخوری شکر سرخالی 
* با این مقادیر حدود ٢٠ تا ٢٤ ماکارون تهیه میشه که در واقع ٢ تا به هم میچسبه و ١٠ تا میشه 
البته تعداد اون بستگی به کوچکی و بزرگی ماکارونها هم داره 

طرز تهیه :
پودر بادام و شکر رو با هم مخلوط کنید و اونها رو ١ دور آسیاب کنید تا کاملا پودر بشن 
* دقت  کنید که پودر بادام رو به تنهایی آسیاب نکنید چون به روغن میوفته 
همینکه یقین حاصل کردید پودر شده کافیه و بیشتر ادامه ندین


حالا مخلوط ٢ پودر رو الک کنید 
* دقت کنید که وقتی الک میکنید فقط به خود الک ضربه بزنید و و پشت قاشق یا وسلیه دیگه به مخلوط فشار نیارین و به زود الک نکنید :))


حالا سفیده تخم مرغ رو بزنید و اواخر کارتون ١ قاشق شکر رو مخلوط کرده و خوب بزنید تا حدی که سفت شه و از ظرف جدا نشه 
و رنگ مورد نظرتون رو در همین مرحله اضافه کنید
البته اگه در حجم زیادتر درست کردید و خواستید رنگهای مختلف  درست کنید بهتره که در پایان کار وقتی همه مواد مخلوط شد اونها رو تقسیم کنید و رنگهای مورد نظرتون رو اضافه کنید


حالا مواد پودری رو در ٢ یا ٣ مرحله به سفیده اضافه کنید و هر بار به صورت دورانی هم بزنید متاسفانه طریقه هم زدن اونو نمیتونم تو عکس نشون بدم ولی میتونید اینجا ببنید که به چه صورت هست
البته این ویدئو کمکی هست هست واسه مخلوط کردن سفیده و مواد و همینجور خالی کردن ماکارون روی سینی  
* رو این  مسئله تاکید میکنم چون طریقه مخلوط کردن مهم هست , و از هم زدن خیلی زیاد خودداری کنید 
مواد مخلوط شده حالت کشدار داره و کاملا یک دست هست 


حالا موادتون رو داخل کیسه های مخصوص خالی کنید , این مواد از دید من کاملا اندازه مناسب واسه تعداد مکارونها داره و هم مقدار مناسب واسه خالی کردن تو کیسه ها که در واقع احتیاج به کیسه بزرگ ندارید و از همه مهمتر واسه اونهایی مثل من که یقین ندارن کارشون درست انجام شه 
ولی شما میتونید همین مقادیر رو دوپل کنید و ماکارون با رنگهای متفاوتی داشته باشید 
سر کیسه رو کمی ببرید . احتیاج به ماسوره ندارید یا اگه مایل بودید استفاده کنید ماسوره کرد و سده رو انتخاب کنید 
مکارونها رو با دقت روی کاغذ روغنی به اندازه سکه خالی کنید , حالا این سکه میتونه بزرگ باشه یا کوچیک 
دقت کنید که دستتون موقع خالی کردن نباید بچرخه و فقط تو یک جهت از بالا باید مکارونها خالی بشن
اونها رو با فاصله خالی کنید , چون هنگام پخت به فضا احتیاج دارن 
بعد از خالی کردن سینی رو بلند کنید و چند تا ضربه به زیر سینی آروم بزنید و یا آروم به روی زمین بزنید 
حالا به خمیرتون ٢٠ دقیقه استراحت بدین 
و همین زمان هم فر خودتون رو روشن کنید و با حرارت ١٦٠ درجه اونو گرم کنید 
بعد از ٢٠ دقیقه ماکارونها رو داخل فر با حرارت ١٥٠ درجه و به مدت زمان ١٥ تا ١٧ دقیقه بزارید 
* دقت کنید که روی مکارونها نباید تیره بشه 
تو دستور ١٥ دقیقه گفته بود , ولی من نزدیک به ١٧ دقیقه گذاشتم , چون زیرش نپخته بود


این یکی از اون مواردی هست که باید در مورد فرتون بدونید 
و بعد از پخت هم باید کاملا خنک بشن تا بتونید از صفحه جدا کنید و باز هم بزارید طرف دیگه هم خوب خشک بشه و بعد گانش مورد نظرتون رو توش خالی کنید




مواد لازم گانش سفید :
شکلات سفید ١٠٠ گرم 
خامه ٥٠ گرم 
پودر نارگیل ١ قاشق غذا خوری 

طرز تهیه :
شکلات رو به صورت بن ماری آب میکنیم و بعد از روی حرارت برداشته و خامه رو اضافه میکنیم


پودر نارگیل رو توش میریزیم و خوب هم میزنیم , جوری که دیگه بعد از خنک شدن به سختی هم میخوره , و داخل نایلون ریخته و روی یک طرف مکارونها و تنها وسط  اونها ریخته و یک تیکه دیگه ماکارون رو روش قرار میدیم
اینو هم اضافه کنم که به این گانش خیلی از طعمها رو میتونید تهیه کنید , مثلا خرده بیسکویت بریزید یا پسته خرد شده و آسیاب شده اضافه کنید , یا آنکه اصلا به جای گانش از نوتلا استفاده کنید یا از کرم کاراملهایی که غلظتشون به اندازه همین گانش یا نوتلا هست و همینطور از مارمالادهای لذیذ با طعمهای مختلف


و حالا وولااااااااااااا ماکارون شما حاضره :))) 
نوش جان , گیلدا








Mittwoch, 12. November 2014

کیک زعفران و کنجد




این کیک ارغوان جون تو تمام دنیای مجازی پر شده بود , و با اینکه مجازی بود میتونستید به راحتی بوی خوش عطر زعفران و هل رو حس کنید  
نمیدونم بهتون گفته بودم که من شدیدا به زعفران معتادم یا نه ؟؟ خوب اگه نگفته بودم الان دیگه اینو میدونید که من بدون این گیاه جادویی و طلایی نمیتونم ساعت زیادی رو زنده بمونم :))) 
شاید خیلیها بگن که من هم زعفران دوست دارم , ولی من دوست ندارم , بلکه عاشقشم و اگه الان طبقه بالای یخچال منو ببینید فقط میتونید زعفران پیدا کنید و اگه هم کسی خواست از خونه من دزدی کنه فکر کنم همین ها براش کافی باشه :)))


از اونجایی که این کیک هم با زعفران تهیه شده بود , اولین چراغ سبز رو برام روشن کرد 
و بعد از اون وجود کنجد بود که اون هم یکی از علایق من تو مواد خوراکی هست , جوری که همیشه به صورت تفت داده خونه دارم و گاهی اوقات چند قاشق به عنوان تخمه ازش میل میکنیم ^_^
پس چراغ سبز دوم هم سر این موضوع روشن شد 
و اما چیزی که همیشه تو خونه ما خیلی رو اعصاب من میره , اینه که مواد غذایی ( از هر نوعش که باشه ) بخواهد زیاد بیاد و من مجبور بشم دور بریزم 
اما مقادیر این کیک کاملا مناسب احوال ما بود و با حجم کمش همه خرده شد و چیزی ازش باقی نموند 
پس این هم چراغ سبز سوم بود ؛)
 با خوردن این کیک حس کردم که داخل قهوه خونه های قدیمی تهران نشتم و دارم با یک چای دم کرده که خیلی هم جوشیده و رنگش تیره شده این کیک رو میخورم 
نخندید برام ...... وقتی تهیه کردید و میل کردید به حرف من میرسید 
پس واسه رسیدن به این حس زیبا از ارغوان عزیز تشکر میکنم
اینو هم بگم که من اصولا دستم به پیمانه نمیره و با گرم راحتتر کار میکنم , ولی این کیک بهم گفت که نه بابا اینجوریم که فکر میکنی نیست :)))))))


و اما مواد لازم :
تخم مرغ ٢ عدد 
شکر ١/٢  پیمانه 
وانیل ١ قاشق چای خوری 
روغن مایع ١/٢ پیمانه 
ماست ٣/٤ پیمانه 
آرد ١ و ١/٢ پیمانه
پیکینگ پادر ١/٢ قاشق غذا خوری 
پودر هل ١/٢ قاشق چایی خوری 
زعفران ١ قاشق چای خوری ( که به صورت نه چندان سابیده استفاده کردم )
بادام خلال یا  پرک شده ٣ تا ٤ قاشق غذا خوری 
کنجد خام به میزان لازم 
* همینجا بگم که من کمی داخل مواد دخل و تصرف بردم :))
*این مقادیر همونجور که گفتم واسه ١ قالب کوچیک کیک پزی مناسبه 
* بهتره که ماست رو اول با چنگال بزنید تا یکدست شه و بعد پیمانه کنید 

طرز تهیه :
آرد , پیکینگ پادر رو با هم مخلوط کنید 
تخم مرغها رو با شکر خوب بزنید تا کشدار شه و حجمی ٢ برابر پیدا کنه 
به ترتیب روغن مایع و بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید 
وانیل , زعفران , هل  و بادامها رو نیز اضافه کنید . اگه دوست دارید که بادمها رو زیر دندان حس کنید بهتره که خلالی باشه 
من تو این مرحله ٢ قاشق هم کنجد اضافه کردم


و بعد از هم زدن مواد ذکر شده ارد الک شده رو تو ٢ مرحله اضافه کردم 
قالب مورد نظرتون رو چرب کنید و روش رو کنجد بپاشید


و بعد خمیر به دست اومده کیک رو داخل قالب ریختم و اونو داخل فری که از قبل گرم کردم با حرارت ١٨٠ درجه و مدت زمان تقریبی ٢٥ تا ٣٠ دقیقه قرار دادم 
وقتی که کیک خنک شد میتونید به راحتی از قالب جدا کنید و با یک چای لذیذ میل کنید :)
نوش جان , گیلدا


Donnerstag, 6. November 2014

Tintenfischsalat - سالاد اختاپوس



یکی از سالاد های لذیذ یونانی , سالاد دریایی هست 
از دید من این سالاد مورد پسند کسانی هست که به خوراکها و طعم غذاهای دریایی علاقه دارن , اگر به ماهی و خوراکهای دریاره علاقه ای نشون نمیدید , بهتره که تهیه نکنید :)
اصولا خوراکهای یونانی ترکیباتی از زیتون و پنیر هست 
تو انواع پیش غذاهاشون و یا پیتزاهاشون میتونید زیتون و پنیر رو ببینید 
تو این سالاد هم این ٢ , ترکیبهای اصلی هستن 
این سالاد با نام سالاد اختاپوس هم شناخته میشه 
در آلمان میشه گوشت اختاپوس رو به صورت آماده و پخته شده در روغن یا آب به صورت کنسروی تهیه کنید 

برای این سالاد احتیاج به :
گوشت آماده و پخته شده اختاپوس 
پنیر فتا 
زیتون , ترجیها سیاه 
فلفل دلمه در رنگهای متنوع
سیبزمینی پخته شده و نگینی 
نخود فرنگی پخته 
آبلیمو تازه 
روغن زیتون 
جعفری خرد شده 
نمک و فلفل 
در صورت تمایل کمی سس مایونز 


* مقادیر این مواد رو به عده خودتون میزارم که میتونید با کم و زیاد کردن به اون نقطه مطلوب برسید 


تمامی مواد رو بعد از پخته و تهیه شدن با هم مخلوط کنید 
من تو این سالاد سس اضافه نکردم چون دیگه همه رنگهای جانبی دیده نمیشه , ولی اگه مایل بودید لذیذ تر باشه میتونید خودتون اضافه کنید 
نوش جان , گیلدا 




Sonntag, 2. November 2014

کیک قرمز مخملی - Red velvet cake




خیلی وقت بود که دوست داشتم کیک مخملی رو امتحان کنم 
همیشه با دیدن عکسش تو نت کلی هیجان بهم دست میداد که آیا واقعا مثل مخمل میمونه یا نه ؟؟ !! :))
از اونجایی که قبلا هم کیک تولد پسرم رو یعنی کیک رنگین کمان رو با رنگ قرمز تهیه کرده بودم , خیلی مایل بودم ببینم که این ترکیب جدید با رنگ قرمز خوراکی چقدر تفاوت با اون کیک قبلی میتونه داشته باشه 
ولی هیچوقت این زمان یا بهتر بگم مناسبت نصیبم نمیشد تا بتونم امتحانش کنم تا اینکه امسال واسه تولدم دیگه کمال افتخارررررر رو بخودم دادم و این کیک رو تهیه کردم 
اگه الان هم بگم که از بابت تزینش اون چیزی که میخواستم نشده .... شاید خیلی از دوستان باز لطفشون رو نثار اینجانب کنن و بگن که ایرادی نداره ..... ولی بجاش عرض میکنم خدمدتون :))
ولی از بابت طعم و بافت باید بگم که بینهایت برام لذیذ بود و کاملا بر خلاف تصورم یک کیک بسیار لطیف و خوشرنگ و پفکی در اومد 
همینجا باید خدمت اون دسته عزیزانی که مایل هستن  این کیک رو تهیه کنن بگم که این کیک فقط مناسبتش با باتر کریم و یا خامه زده شده , مناسبه 
چون خیلی نرم و لطیف هست و اصلا تحمل سنگینی فوندات رو نمیتونه داشته باشه 
خب دیگه ه ه ه ه باید ی جورایی نشون بده که مخمل هست :)))


اینو هم بگم که حجم مقدار گفته شده برای یک قالب بزرگ گرد مناسب هست که میتونید بعد از پخت اونو به چند لایه تقسیم کنید و لابلاش خامه یا باتر کریم بمالید 
ولی من تو ٢ تا قالب گرد بزرگ تهیه کردم 
اگه دوست داشتید میتونید تو ١ قالب کوچیک هم تهیه کنید , البته نصف این مقادیر رو 



و اما مواد لازم :
آرد٣٨٠ گرم 
کره ٢٥٠ گرم 
پودر شکر ٢٦٠ گرم 
وانیل ١ قاشق چای خوری 
تخم مرغ ٤ عدد 
نمک , کمی 
پیکینگ پادر ١ قاشق چای خوری 
پودر کاکائو تلخ ٢٢ گرم 
باتر میلک Buttermilch ٢٥٠ میل ( در صورت دسترس نبودن میتونید از همین مقدار ماست هم استفاده کنید )
رنگ قرمز خوراکی 

* این ٢ مورد رو برای آخر کار احتیاج داریم 
سرکه سفید ١ قاشق غذا خوری 
بکینگ سودا یا Natron ١ قاشق چای خوری 

طرز تهیه :
وانیل , کره و پودر شکر را با هم خوب مخلوت کنید , حدودا ١٠ دقیقه با ماشین بزنید تا هجمدار شه و رنگش تغییر کنه 
تخم مرغها رو دانه دانه اضافه کنید و بعد از اینکه یکی خوب مخلوط شد دیگری رو اضافه کنید 
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و حتما الک کرده استفاده کنید 
به باتر میلک رنگ خوراکی رو اضافه کنید , من مقدار رو نگفتم چون هر رنگ خوراکی تناسب و قرمزی بخصوصی داره , فقط اینو میگم که انقدر استفاده کنید که رنگ باتر میلکتون به رنگ قرمز خوشرنگ تبدیل شه


حالا ارد رو که از قبل الک کردید به مواد قبلی اضافه کنید و بعد از اون باتر میلک رنگی رو اضافه کنید 
حالا اگه مثل من موادتون رو داخل ظرف فلزی تهیه کردید داخل یک ظرف چینی یا پلاستیکی خالی کنید 


متاسفانه تو مرحله مخلوط کردن سرکه با پیکینگ  سودا نتونستم عکسی تهیه کنم , چون باید سریع انجام داد 
بکینگ سودا رو با ١ قاشق سرکه مخلوط کنید و با یک قاشق پلاستیکی یا چوبی تند هم بزنید 
میبینید که واکنشهای شیمیایی انجام میشه و بلافاصله داخل کیک بریزید و با ١ قاشق چوبی خوب هم بزنید 
تا یقین حاصل کنید که همه جای مواد کیک با مخلوط سرکه شما آغشته شده

تو این عکس ناترون یا  بکینگ سودا و ماسوره ای رو که باهاش گلهای کیک رو زدم میبینید 

حالا مواد کیک رو داخل قالبهای مورد نظرتون بریزید 
بهتره که ته قالب رو یک برگ کاغذ روغنی پهن کنید 
کیک رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ١٦٠ درجه و به مدت ٦٠ تا ٧٠ دقیقه قرار بدید و میتونید با چون تست کنید که پخته یا نه , فقط دقت کنید که رنگ روش تیره نشه 
اینو هم یادآور شم که این زمان واسه کل کیک داخل یک قالب بزرگ گرد هست 
ولی اگه مثل من خواستید تو ٢ تا قالب گرد بزرگ درست کنید مدت زمان ٤٥ تا ٥٠ دقیقه کافی میتونه باشه 

همونجور که گفتم این کیک چون خیلی لطیف بود با خامه و باتر کریم کار شد 
به این ترتیب که لابلای کیک رو با خامه سفید کار کردم , بدون اینکه مثل کیکهای دیگه شیره بدم , چون احتیاجی نبود 
و واسه روی کیک هم از باتر کریم آلمانی به روش دوم استفاده کردم 
و اما خرابکاری من این بود که ...... باتر کریم رو رنگ سازی کردم :)))) کار اشتباهی که بهتون پیشنهاد میکنم هیچوقت انجام ندین , چون اگه رنگش تمام شه , دوباره ساختن اون رنگ جزو محالاته :))
از طرفی اگه این مدل رو خواستید روی کیکتون تزیین کنید باید حساب کلی خامه یا باتر کریم رو بکنید 
که بنده کم آوردم و از پلان B استفاده کردم و مجبور شدم از برگهای رویال آیسینگ که از قبل تهیه کرده بودم استفاده کنم تا اون کچلیهای کیک معلوم نشه :)))
ولی از طعم و مزه کیک هر چی بگم , کم گفتم و واقعا جای همه دوستان خالی بود 
متاسفانه چون گرفتن عکسها به شب افتاد , رنگ زیبای کیک به خوبی مشخص نشد 
گیلدا