Mittwoch, 24. September 2014

خارج کردن استخوان ماهی قزل آلا


وقتی لوبیا پلو شیرازی رو تهیه کردم ,  دوست داشتم که با ماهی باشه این بود که تصمیمم رو ماهی قزل آلا بود 
که فکر کردم استخونهاش رو مثل اون چیزی که تو نت نشون داده در بیارم 
ماهی قزل آلا بسیار خوشخوراکه ولی همیشه استخوانهای ریزش همه رو از خودش دور میکنه 
من یک بار دیگه سعی کردم این روشی که از نت دیدم رو انجام بدم ولی همچین جالب نشد 
اینبار کمی هم از روشهای آلمانی  Fisch filetieren کمک گرفتم و در مجموع تونستم ی ماهی بدون استخوان و لذیذی  داشته باشم 
تا اونجا که امکان داشت از موارد عکس گرفتم تا اگه مایل بودید بتونید ازش استفاده کنید 
و چون دستم به کار با ماهی بود نتونستم با دوربین بزرگم انجام بدم و همه رو با موبایل گرفتم 

و اما روش کار :
ماهی که بهتره تازه باشه و قبلا هم اینجا تازه بودن ماهی ها ر و براتون توضیح دادم .... خوب بشورید 
برای اینکه هنگام کار از دستتون فرار نکنه زیرش یک تیکه روزنامه یا دستمال آشپزخانه بزارید 
باقی کار رو رو عکسها میگم که بهتر متوجه شید


اول از همه به یک چاقوی تیز و نوک باریک احتیاج دارید که به راحتی بتونید زیر استخوانهای دنده مانند فرو کنید و این کار رو از ستون مهره شروع کنید و به طرف بیرون به آرامی بکشونید ( ٢ عکس بالا )
و بعد از آزاد کردن هر ٢ طرف مجدد هر ٢ سمت رو با چاقو تا آخر قسمت دم از استخوان جدا کنید ( عکس پایین سمت راست )





 حالا ماهی رو برگردونید و از سمت بالا با انگشت های دستتون به ستون فقرات فشار بدید , اینکار رو تا آخر و به سمت دم ماهی انجام بدید 




دوباره ماهی رو برگردونید و میبینید که استخوانها به راحتی از گوشت جدا شده , اینجا به یک قیچی مخصوص احتیاج دارید که قسمت آخر دم رو از تنه جدا کنید ( عکس سمت چپ بالا )
بعد از جدا شدن دم از بدن استخوان رو به سمت بالا و سر ماهی بکشید ( عکس وسط  بالا )
اگه خوب به مهرها فشار آورده باشید تمامی استخوانها به راحتی جدا میشه ( عکس سمت راست بالا )
امکان داره که استخوانهای ریزی قسمت فیله جا مونده باشه که اگه با انگشت روش بکشید مشخص میشه , میتونید اونها رو با راحتی با موچین جدا کنید و بیرون بکشید ( عکس پایین )




اینجا دیگه ماهی شما کاملا بدون استخوان هست و به راحتی میتونید سرخش کنید و میل کنید :)
گیلدا 

Dienstag, 16. September 2014

لوبیا پلو شیرازی




مدتی پیش لوبیا پلو ( چشم بلبلی ) گذاشته بودم , که خیلی از دوستان به خصوص عزیزان شیرازی کامنت گذاشتن که همین پلو رو با مقداری شوید تهیه میکنن , و لوبیا پلو شیرازی میگن 
و یکی از دوستان میگفت این پلو با هر چی میل شه ...... بینهایت لذیذ هست 
این بود که ما هم این لذت رو با ماهی تقسیم کردیم و بسیار هم جاتون خالی لذت بردیم :)))
روش کار مثل همون لوبیا پلو هست فقط لابلش شوید خشک اضافه کردم 
نوش جان گیلدا






Freitag, 12. September 2014

فلافل عدس قرمز




فلافل فقط مختص به ایران و جنوب ایران نیست , امروزه دیگه همه فلافل رو بخوبی میشناسن و حتی میدونن که باید حسابی تند باشه تا بشه اسمش رو فلافل گذاشت :))
 این دستور رو من از یک سایت آلمانی برداشتم , اصولا تو ایران فلافل رو با نخود میشناسن
اما این فلافل ما با عدس اون هم از نوع قرمزش تهیه شده 
راستش من خودم زیاد فلافل خور نیستم یعنی زیاد طعم اونو نمیپسندم , شاید واسه اینکه نخود خام هست و اگه پخته بود برام فرق داشت :)


حتی اون چند سالی هم که شیراز بودم بیشتر سراغ سمبوسه میرفتم تا فلافل 
اما اینو که درست کردم خیلی دوست داشتم , شاید واسه اینکه موادش پخته بود !!!! 
به هر حال ما که از خوردنش لذت بردیم :)
در ضمن وقتی که به موادش دقت کردم دیدم بجز ویگیتارش بودنش , وگان هم شده ;)

مواد لازم :
عدس قرمز ١ لیوان
پودر سوخاری به میزان لازم
پیاز ١ عدد
سیر ٢ حبه
فلفل و نمک به میزان لازم
گشنیز خرد شده ٣ تا ٤ قاشق ( جعفری هم امکان داره )

طرز تهیه :
عدس ها رو ١٠ تا ١٥ دقیقه جلوتر خیس کنید
اگه دوست داشتید میتونید تو همین مرحله مقداری رو بعد از خیس کردن کنار بزارید تا در آخر بگم چکار کنید :))
بعد از خیس خردن بزارید تا بپزه به آب  زیادی احتیاج نداره چون زود میپزه
اگه له شد مهم نیست , چون در نهایت باید همه حسابی له بش
بعد از له کردن , پیاز و سیر رنده شده و سبزی خرد شده رو بهش اضافه کنید
من باز کمی بهش ادویه تندروری اضافه کردم
حالا کم کم ارد سوخاری اضافه کنید و هم بزنید , اگه موادتون گرم باشه به خوبی مشخص نیست که به چه مقدار ارد سوخاری احتیاج داره
پس هر وقت که حس کردید از مواد میشه گلوله ای تهیه کرد , دیگه ارد نریزید


موادتون رو داخل یخچال به مدت نیم ساعت بزارید
دوباره بعد از بیرون آوردن هم بزنید و باز دقت کنید که از مواد به راحتی میشه گلوله ای تهیه کرد یا نه
روغن رو داغ کنید و توپکهای عدس رو تو روغن سرخ کنید
* اما اون مقداری که گفتم کنار بزارید واسه این بود که اگه مایل هستید تو ظرفی سفیده تخم مرغ رو خوب بزنید و گلوله ها رو اول داخل سفیده و بعد داخل عدس بغلتونید و بعد سرخ کنید
که اینجوری شکلش زیباتر شه
البته خودم اینکار رو نکردم :)
یادتون باشه که مثل هر فلافل دیگه باید با سس تند میل شه ؛)
نوش جان, گیلدا 




Dienstag, 9. September 2014

دوقوس ماهی - بندر دیلم




یکی دیگه از اون خوراکهای لذیذ دریایی و جنوبی که متعلق به بندر دیلم هست دوقوس ماهی نام داره
این خوراک لذیذ یکی دیگه از دستورات قدیمی هست که متاسفانه کم تهیه میشه و من بعد از پیدا کردن این دستور رو گوشیم سراغش رو از نت هم گرفتم تا شاید بتونم اطلاعات بیشتری بدست بیارم , اما دیدم کمتر کسی این خوراک رو تهیه کرده
و از این تعداد کم یکیش متعلق به سر آشپز عزیز هست و مابقی هم که همه از رو یک نوشته کپی کردن و وسلام ....
از اونجایی که به ماهی خیلی علاقه دارم دنبال یک فرصت بودم که درست کنم
دستوری که من داشتم از ماهی شیر استفاده شده بود
ولی از اونجایی که اینجا از ماهی های جنوب خبری نیست این بود که از ماهی آزاد استفاده کردم

طرز تهیه اش هم خیلی آسونه 

ابتدا ماهی رو که مقدارش رو میزارم به عهده خودتون به مکعبهای تقریبا کوچیک ببرید 
همونجور که گفتم من از ماهی سالمون یا همون ماهی آزاد یا به قول آلمانی ها لاکس استفاده کردم :)
مقداری ارد رو با نمک و فلفل , زردچوبه , پودر سیر و کمی هم ادویه تندوری مخلوط کردم و ماهی ها رو بعد از خشک کردن داخل همون مخلوط ارد زدم و سرخ کردم 
ماهی سرخ کرده رو کنار گذاشتم و داخل همون ظرف مقداری کره با روغن مایع مخلوط کردم و ١ عدد پیاز رو توش تفت دادم , مقداری زردچوبه زدم و ٢ عدد گوجه رو توش خرد کردم و هم زدم اواخر کار ٢ قاشق سر خالی رب گوجه و چند عدد حبه سیر رنده شده اضافه کردم و همینجور مقداری فلفل قرمز و به تفت دادن ادامه دادم و مقدار کمی آب همراه با آب نصف لیمو اضافه کردم و گذاشتم تا سس قوام بیاد


* اینکه از چه مقدار فلفل و ترشی استفاده میکنید میل شخصی خودتون هست ولی اصل این خوراک مثل غذاهای جنوبی دیگه باید تند باشه 
* بعضی ها بجای لیمو از تمر هندی استفاده میکنن که در واقع دستور من هم با تمر هندی بود 
بعد از اینکه سس قوام پیدا کرد داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و تیکه های ماهی رو داخلش قرار بدید 
میتونید در خاتمه مقداری جعفری یا گیشنیز خرد شده هم روش اضافه کنید 
نوش جان , گیلدا






Samstag, 6. September 2014

فتا کرم - Fetacreme




یکی از اون چیزهای که منو و خانواده رو همیشه به سمت رستوران یونانی میکشونه , اون نان داغ و پنیری هست که اول کار و قبل از غذا سرو میشه 
یعنی هر چی از طعم و مزه لذیذ این پنیر بگم کم گفتم 
من هم که پنیر دوستتتتتتتتتتتتتتتتت :))))
البته اینو هم بگم که با نان گرم لذت خردنش خیلی بیشتره 
یونانی ها از پنیر تو خوراکهاشون خیلی استفاده میکنن  , چه تو غذاهای پایه و اصلی و چه تو پیش غذاهاشون و حتی در مواردی تو دسر 
این پنیری رو که امروز براتون میزارم در واقع ترکیبی از ٢ پنیر و موارد دیگه هست که با نام Fetacreme * فتا کرم  شناخته میشه

طرز تهیه هم خیلی راحته 
احتیاج به ٢٠٠ گرم پنیر خامه ای و ٢٠٠ گرم پنیر فتا دارید 
پنیر خامه ای رو با چنگال کمی بزنید و پنیر فتا رو رنده ریز کنید ( البته من خودم زیاد ریز خرد نکردم )
٢ تا ٤ قاشق روغن زتون بهش اضافه کنید 
همراه با ١ قاشق چای خوری پر پودر پاپریکا و ١ قاشق رب گوجه و ١ حبه سیر له شده و سبزی معطر خرد شده  مثل جعفری و گشنیز یا ادقامی از هر ٢ ( به مقدار ٢ تا ٣ قاشق )


من گاهی اوقات اگه ببینم کم نمکی کنه کمی هم نمک اضافه میکنم 
حالا خوب هم بزنید , از اینکه له بشه ترسی نداشته باشید 
* وجود سیر تو این پنیر حتمی هست 
* اگه دوست داشتید میتونید بدون سبزی هم تهیه کنید 
حالا دیگه فتا کرم شما آماده هست تا روی نانها مالیده شه و با لذت میل کنید 
نوش جان , گیلدا



پنیر فتا همراه با نانهای مدالی و گوجه 






Montag, 1. September 2014

سالاد Ratatouille



بعد از تهیه تارت  Ratatouille  و خود  Ratatouille  حالا نوبت به سالاد Ratatouille  رسیده :D
البته این  سالاد رو من همینجوری واسه اینکه عاشق رنگهاش شدم گذاشتم 
و از طرفی خیلی از دوستان هم میخواستن بدون که اون تراشهای که قبلا بهتون نشون داده بودم چجور برشی میده 
که این هم نمونه ای از اون برشها  هست 
واسه این سالاد از کدو خروشتی زرد و سبز و هویج و همینجور پیاز قرمز استفاده کردم 
واسه سس هم مقداری ماست رو با شوید و روغن زیتون و نمک و فلفل و آبلیمو مخلوط کردم و با این سالاد نوش جان کردیم :)
گیلدا 











آش بلغور و کرفس




این آش رو از این دستور الهام گرفتم و اینبار سعی کردم چند مورد رو که خودم دوست دارم بهش اضافه کنم 
یکی از اون چیزهای که فکر میکردم این اش رو لذیذ تر کنه وجود کرفس بود 
چون از ریشه یا ساقه کرفس اصولا تو سوپهام استفاده میکنم , این بود که انبار تصمیم گرفتم تو آش امتحانش کنم 
تغییر بعدی که دادم تو سبزش بود , که سعی کردم از چیزی غیر از نعنا استفاده کنم 
اجازه بدید بریم سر اصل مطلب 

مواد لازم :
گوجه فرنگی ٢ تا ٣ عدد 
بلغور ١ استکان که جلوتر خیس کرده باشید 
سبزی اسفناج و گیشنیز که من از مقداری والک هم استفاده کردم ( به میزان احساس خودتون )
کرفس خرد شده ٢ استکان 
پیاز داغ فراوان فراوان 
آبغوره یا غوره یا آب لیمو به میزان لازم 
نخود و لوبیا قرمز از هر کدام ٢ استکان پخته
نمک , فلفل , زردچوبه 
نعنا داغ و سیر داغ برای تزئین 

طرز تهیه :
ابتدا پیازها رو خرد کنید و تفت بدید مقداری رو برای تزئین کنار بزارید و به باقی اون گوجه های خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید تا خوشرنگ بشه 
حالا بلغور خیس شده رو همراه با کرفس و غوره اضافه کنید همراه با مقداری آب بزارید تا کم کم جوش بزنه و جا بیوفته 
بلغور بعد از جوش زدن احتیاج به آب بیشتری داره , پس مواظب باشید 
اگه دوست داشتید میتونید از آب مرغ هم استفاده کنید


اواخر پخت سبزیها رو همراه با حبوبات پخته شده اضافه کنید و بزارید باز کمی جوش بزنه و بعد از اون دیگه میتونید اونو با مواد باقی مانده تزئین کنید و میل کنید 
نوش جان , گیلدا