Mittwoch, 30. Juli 2014

خوراک بادمجان و ماست


خیلی وقت پیشها که ی سفر به  ترکیه  داشتم بیشتر خوراکهاشون رو ترکیبی از بادمجان دیدم 
چه پیش غذاهاشون و چه غذاهای اصلی 
تنها تفاوت تو مدل سرو کردن و طرز پخت بادمجانها بود 
یکی از اونها که خیلی برام لذیذ اومد , ترکیبی بود که با ماست و سس سالسا داشت 
از اون زمان این یکی رو هر از گاهی تهیه میکنم البته با کمی تغییر , هر چند که نمیدونم نام اصلیش هم چی هست 
ولی خودم بهش خوراک بادمجان و ماست میگم 
اونهای که از خوردن بادمجان لذت میبرن و همینجور اون دسته از دوستانی که گیاهخوار هستن , یقین حاصل کنن که با ١ بار خوردنش همیشه تو لیست غذایشون این دستور رو جا خواهند داد 

و اما روش کار که خیلی ساده هست 
بادمجانها رو به صورت حلقه ای بریدم و به روش خودم سرخ کردم و کنار گذاشتم 
بعد ١ بوته پیاز رو با  کمی کره و  ١ قاشق روغن که کره نسوزه سرخشون کرده 
٢ تا حبه کوچیک سیر توش له کردم و ادویه های لازم رو زدم 
گوجه های خرد شده رو اضافه کردم و با حرارت کم گذاشتم که آبش کشیده شه و جا بیوفته 
تا اینجا سالسا رو تهیه کردم 


داخل ظرف مورد نظر سالسا رو ریختم , و بادمجانها رو روش چیدم 
جداگانه کرم فرش  رو با مقداری گیشنیز خرد کرده مخلوط کردم , میتونید از ماست هم استفاده کنید 
و رو روی بادمجان و سالسا ریختم 

به همین راحتی :)
حالا میتونید خوراک خودتون رو با ١ تیکه نان گرم خانگی میل کنید و لذتش رو ببرید :)
نوش جان , گیلدا









Freitag, 25. Juli 2014

شامی بابلی - مازندارن




قبلا براتون گفته بودم که تو گیلان و زمان ماه رمضان یک شامی لذیذ وجود داره به نام شامی پوک یا شامی لپه 
اما متوجه شدم که عزیزان مازندارنی هم یک مدل از شامی پوک رو تهیه میکنن که اون هم ماه رمضان میل میشه 
اینجور که من دستورات رو دیدم به طور ٨٠ درصد شبیه همون شامی گیلانی هست و فقط سبزیجاتش فرق میکنه 
البته تو شامی پوک گیلانی اصولا نباید سبزی باشه , ولی تو همون پست شامی بهتون گفتم که مادر من همیشه مقدار کمی توش جعفری یا گشنیز خرد شده میریخت 
اما اصولا تو شامی بابلی سبزیجات هم نقش اصلی رو دارن مثل لپه یا سیبزمینی و گوشت 
به هر حال وجود این سبزیها هم طعم دیگر و خوشمزه ای به اونها میده 

من برای تهیه این شامی از همون مقادیر و مواد شامی گیلانی استفاده کردم و فقط سبزی اونو که الان نام میبرم اضافه کردم 
جعفری , گیشنیز , نعناء یا اگه در دسترس بود پونه .... حدود ٤٠٠ گرم 
البته اینو هم بگم که سبزی اصل این شامی چوچاق هست که فقط تو خود شمال یافت میشه 
و واسه همین ما جاگزینهای اونو پیدا میکنیم :))))



البته اینو هم بگم که این شامی اول کار با من کمی بد قلقی کرد اما بعد با اضافه کردن مقدار کمی پودر سوخاری بهش فهموندم که رئیس منم :)))) 


اینو نوشتم و عکسهاش رو میزارم تا فکر نکنید که ما هم همیشه همه چیز رو خیلی پرفکت انجام میدیم :)))

نوش جان , گیلدا 



Mittwoch, 23. Juli 2014

نان بربری شماره ٢




دقت کردید که گاهی اوقات ( البته تو بعضی چیزها ) وقتی همینجوری به قول  معروف  کیلویی کار میکنید , خیلی نتیجه بهتری میگیرد :))
چند روز پیش که دیدم اصلا نون تو خونه ندارم گفتم خودم نان بربری درست کنم , اما نه با دستور های داده شده ..... بلکه همینجوری همه چیز رو قاطی کنم و نون بشه 
قبلا هم یک رسپت دیگه واسه نان بربری اینجا براتون گذاشته بودم 
و تصمیم گرفتم نان بربری رو اینبار با ی خمیر نسبتا شلی تهیه کنم , آخه یاد یکی از دوستان افغانم افتادم که همیشه خیلی راحت نان بربری تو خونه میپخت و آنقدر هم راحت و بدون ترازو اینکار رو میکرد که آدم متعجب میشد 
با توجه به این مسائل باز هم تصمیم گرفتم که موارد رو یادداشت کنم تا اگه خوب شد و دوباره خواستم درست  کنم مشکلی پیش نیاد 
و اما نتیجه کار : نان بسیار پوک و خوبی شده بود و اول کاملا کرانچی بود و بعد از ١ روز هم که داخل دستمال و نایلون  پیچیدم , بهتر از روز اولش بود , بخصوص که وقتی  تو تستر هم گذاشتم فوقالعاده شد 
و واسه امتحان ١ تیکه رو هم فریز کردم که اون هم بعد از گرم کردن با تستر بسیار مطلوب و رضایت بخش بود 

مواد لازم :
آرد ٥٠٠ گرم 
خمیر مایه خشک ١ بسته = ٧ گرم 
آب ولرم ٢٢٥ میل 
نمک ١/٥ قاشق چای خوری 
شکر نصف قاشق چایی خوری 
روغن مایع ٢ قاشق 
سبوس برای زیر نان Weizenkleie
مقداری کنجد برای روی نان 

طرز تهیه :
مواد خشک رو مخلوط کنید و خوب هم بزنید و آب رو روغن را  کم کم اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید
* امکان داره به آب بیشتری احتیاج داشته باشید , من خودم تا به حال این نان رو ٣ بار درست کردم و هر بار میزان آبش با بار اول فرق کرده
این به دلیل خشک بودن ارد هست , بهترین کار اینه که بدونید کاملا کشدار هست و به راحتی نمیتونید با دست بدون ارد بهش دست بزنید
چیزی حدود ٥ دقیقه یا بیشتر تا کاملا یکدست شه 
خمیری  که تهیه میشه بر عکس خمیرهای دیگه شلتر هست و واسه همین هم به همون صورت که تو ظرف هست روش رو با نایلون و حوله  بپوشونید و در جای گرمی به مدت ١ ساعت قرار بدید تا حجمش ٢ برابر شه 
من چراغ فر رو روشن کردم و اونجا گذاشتم 

روی سینی کاغذ روغنی بزارید و روی کاغذ سبوس بریزید 
بد از ١ ساعت روی سطحی رو ارد پاشی کنید و خمیر رو روی آردها با ١ کاردک خالی کنید 
به همون صورت خمیر رو به ٢ قسمت کنید 
١ قسمت رو کنار بزارید و قسمت باقی مانده رو به صورت کشیده مثل نان بری با دست حالت بدید , کمی که کشیده شد 
یک قسمت بالا یا پایین نان رو بگیرید و بلند کنید , چون خمیرتون نرم هست تو همین زمان هم کشیده تر میشه 
و توی سینی قرار بدید با اون یک تیکه خمیر هم همینکار رو انجام بدید 


حالا یک ظرف آب کنارتون بزارید و و دستتون رو داخل آب بزنید و روی خمیر رو نقش بدید و شیار بندازید 
به همین صورت خمیر رو نیم ساعت دیگه استراحت بدید 
تو این زمان میتونید رمال رو آماده کنید :
١ قاشق ارد رو با ٨٠ میل آب  خوب مخلوط کنید و بزارید روی گاز تا پخته شه و کمی خودش رو مثل فرنی رقیق  بگیره
میزارید تا کمی خنک شه 
وقتی نیم ساعت استراحت بعدی خمیرها  تمام شد میتونید رمال خنک شده رو روی نان با سخاوت بمالید :))


و روی اونها رو کنجد بپاشید 
نانها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ٢٠٠ درجه و تا زمانی که روی نانتون برشته شه قرار بدید 
من اواسط پخت ١ بار هم با آبپاش روی نانها رو آب پاشیدم 
نوش جان  , گیلدا 






Sonntag, 20. Juli 2014

نان کیکی با انگور فرنگی




هر سال کنار خونه ما کلی انگور فرنگی یا به قول آلمانی ها Johannisbeer در میاد 
و من هم کلی از اونها رو اول میخورم :)) و با مابقی اون سعی میکنم که چیزی تهیه کنم 
سال گذاشته براتون کیک شنی رو با این کوچولوها گذاشته بودم و امسال باهاشون این مدل کیک رو که ترکیبی از کیک و نان بود تهیه کردم که به  نظر من هم با عصرانه و هم برای صبحانه مناسبه 
البته اینو میتونید با هر میوه دیگه که دوست داشتید تهیه کنید 
و بهتره که میوه انتخابتون مثل همین میوه کوچیک باشه 
باز هم جا داره اینجا بگم که این مدل کیک شیرین چون خمیر مایه توش به کار میره دوام زیادی نداره پس بهتره که با حجم کم تهیه بشه تا بیات نشه 
مقادیری که گفته میشه واسه یک قالب مستطیلی کوچیک کافی میتونه باشه 
و اما مواد لازم :

آرد ٢٥٠ گرم 
شکر ٢٥ گرم 
وانیل ١ قاشق چای خوری 
خمیر مایه  نصف قاشق 
نمک به مقدار کم 
کره ٢٥ گرم 
شیر ٧٥ میل 
تخم مرغ ١ عدد 
مقداری مربای دلخواه ( که من از مربای همین میوه استفاده کردم )

برای روی کیک , مقداری میوه مورد نظر 
١ بسته گوس برای روی کیک 
٣ تا ٤ قاشق شکر 

طرز تهیه :
شیر و کره رو مخلوط کرده و کمی گرم میکنیم 
تخم مرغ را درون ظرفی خوب زده تا یکدست شه و شیر و کره را به تخم مرغ اضافه میکنیم 
مواد خشک را با هم مخلوط میکنیم و سپس  به مواد قبلی اضافه کرده و خوب ورز میدهم 
خمیر یکدست و نرمی خواهید داشت


روی خمیر رو بپوشانید و ١ ساعت استراحت بدید 
اگه قالبتون سلیفون باشه احتیاج به کاری نیست ولی اگه فلزی هست کمی کره بمالید و ارد پاشی کنید 
حالا خمیر رو روی سطح صافی که کمی ارد پاشیده شده پهن کنید و به اندازه طول و قطر قالب خمیرها رو برش میدیم 
قالب رو به صورت استوانه ایستاده نگاه میداریم 
و یکی یکی خمیرهای بریده شده رو توی قالب میچینیم و لابلای هر کدوم از خمیرها هم مربا میمالیم تا خمیرها تمام شه


اگه قالبتون با خمیرها به انتها نرسید , میتونید مقداری کاغذ آلمینیومی رو گلوله کنید و در انتهای کار قرار بدید تا با صاف کردن قالب فرم مواد توش بهم نریزه 
و به همون صورت ٣٠ دقیقه دیگه روی اونو میپوشونیم و استراحت میدیم 
قبل پخت کمی کره آب میکنیم و روش برس میکشیم 
بعد هم داخل فری که از قبل گرم کردیم با لوفت یا پنکه به مدت ٣٠ تا ٤٠ دقیقه میزاریم , با حرارت ١٦٠ درجه 
اگه خواستید بدون پنکه کار کنید دما رو روی ١٨٠ گذاشته و با مدت زمان تقریبی ٤٠ تا ٤٥ دقیقه قرار بدید
وقتی که روش برشته شد بهتره که یک تیکه کاغذ آلمینیوم بکشید که سیاه نشه و باقی پخت رو ادامه بدید 

برای تهیه گوس هم همه مواد گفته شده رو مخلوط کنید و وقتی خوب هم زدید روی حرارت بزارید تا خودش رو مثل ژل بگیره , بعد که کمی خنک شد میوه های خرد شده رو بهش اضافه کنید و روی کیک بریزید


و بعد هم با یک قهوه داغ میل کنید :)
نوش جان , گیلدا






Montag, 14. Juli 2014

آش ریحان بنفش - علمده




یادتونه میگفتم که یک برنامه تو گوشیم هست که کلی دستورات قدیمی داره 
براتون چند تاش رو هم گذاشتم , نمیدونم این آش دستور چهارم هست یا پنجم .... ولی هر چی بود واسه منحصر به فرد بودنش خیلی دلچسب بود :))
من اصولا از دستوراتی که مقداری متفاوت باشه خوشم میاد , مثلا تو همه آشها سبزی داره و اصولا سبزیهاشون یکی هست ولی من عاشق آش شیرازی واسه اون سبزی تلخونش هستم 
این آش هم کلی متفاوت هست یعنی سبزیش ریحان بنفش هست  و همینجور لوبیا سبز و .......
مواد رو براتون مینویسم تا اگه دوست داشتید عطر خوش ریحان تو خونتون بپیچه .....  تهیه اش کنید 

مواد گفته شده برای ٣ تا ٤ نفر مناسب میتونه باشه 
مواد لازم :
بلغور نصف پیمانه  که از قبل خیس کرده باشید 
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه که از قبل خیس خرده باشه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
بادمجان ١ عدد 
گوجه ١ عدد 
عصاره مرغ 
کشک نصف پیمانه 
لوبیا سبز خرد شده نصف پیمانه 
تره و جعفری خرد شده ١ پیمانه 
برگ ریحان بنفش خرد شده نصف پیمانه که من خشکش رو داشتم 
زردچوبه , فلفل ...... در صورت لزوم نمک 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کرده و تفت میدهم و کنار میگذاریم 
داخل همون ظرف بلغور خیس شده و لوبیا چشم بلبلی رو با مقداری آب , عصاره مرغ و  زردچوبه میزاریم تا نیم پز شه


نیمه های پخت لوبیا سبز رو اضافه میکنیم 
اگر سبزی شما تازه باشه تو همین مرحله اضافه کنید در غیر این صورت اگه مثل من سبزی خشک داشتید جلوتر اضافه کنید 
به ترتیب کشک , و بعد پیاز سرخ شده رو ( کمی رو برای تزئین نگهدارید )  بادمجان خرد شده و مکعبی و در آخر گوجه خرد شده رو اضافه کنید 
بعد از اضافه کردن گوجه دیگه نباید زیاد جوش بزنه و باید فرم گوجه مشخص باشه


واسه تزئین هم میتونید از باقی پیاز سرخ شده استفاده کنید , البته تو دستور فقط همین بود , ولی به نظر من با نعناء داغ هم خوب میشه 
یکی از مواردی که تو این آش باید توجه شه له نشدن لوبیا , بادمجان و گوجه ها هست 
این آش مخصوص منطقه علمده میباشد و بیشتر در شبهای عروس و حنا بندان پخته میشه 
نوش جان , گیلدا




Mittwoch, 9. Juli 2014

خمیر صدفی - Karipapteig



چند سال قبل که خانه یکی از دوستانم بودم مجلات آشپزی ایرانی رو که براش تازه از ایران آورده بودن دیدم که تو یکی از اونها دستور خمیر صدفی بود 
من که از شکل و شمایلش خوشم اومده بود , این بود که سریع یک قلم و کاغذ پیدا کردم تا دستورش رو بنویسم 
هر بار و هر بار دستور رو میخوندم ولی چون به نظرم کمی سخت میومد , دوباره میذاشتمش کنار 
تا اینکه سال قبل خمیر ١٠٠٠ لا رو با کلی ترس درست کردم و بخاطر شباهتی که این خمیر هم به اون داره دیگه ترسم ریخت و در صدد تهیه اش بر اومدم 
ولی این خمیر میتونه واسه اونهایی که مثل من از تهیه خمیر ١٠٠٠ لا فراری هستن ایده خوبی باشه تا راحتتر بتونن خمیر ١٠٠٠ لا رو سر هم کنن
یعنی دقیقا بر عکس من کار کنید , اول اینو تهیه کنید و بعد ١٠٠٠ لا رو , چرا که روند کار شبیه به هم هست با این تفاوت که این خیلی خیلی راحتتره


این خمیر در واقع مربوط به آسیا و کشور چین و مالزی هست که بافت فوقالعاده نرم و پوکی داره و از لحاظ طعم تقریبا میشه بگی شبیه به خمیر ١٠٠٠ لا هست ولی از لحاظ دید که همینجور در عکسها میبینید شکل زیباتری داره 
هر چند که این کار اولم بوده و از نگاه خودم اون چیزی که میخواستم نشد , ولی زمینه ای بود که دوباره سراغش برم و تهیه کنم :))
این خمیر  در ٢ مرحله باید تهیه شه . لطفا به مقادیر داده شده دقت  کنید و دقیقا همون مقادیر رو استفاده کنید 

* مرحله  اول : خمیر پایه 
مواد لازم :
شکر ٧ گرم 
نمک ١ قاشق چای خوری 
آب سرد ٥٦ میلی گرم 
آرد ١٠٠ گرم 
روغن صاف یا روغن قنادی ٢٥ گرم 

طرز تهیه :
شکر , نمک , آب رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید 
آرد رو به صورت الک کرده اضافه کنید و خوب هم بزنید و بعد روغن رو اضافه کنید 
خمیر رو خوب ورز بدید , اگه امکانش هست روی سطح صافی بزارید و با کف دست خوب ورز بدید 
این خمیر خیلی راحتتر از خمیر دوم هست و اصلا حالت چسبندگی به دست نداره و خمیر بسیار نرمی خواهید داشت 
اگه دیدید به دستتون میچسبه کمی روی سطح کارتون ارد بپاشید 
حالا خمیر رو بپوشونید و به مدت ٣٠ دقیقه در دمای اطاق استراحت بدید 



* مرحله دوم : خمیر ورقه ای 
مواد لازم :
آرد ٣٥ گرم + کمی بیشتر 
نشاسته ذرت یا ارد برنج ٥ گرم 
روغن صاف یا روغن قنادی ٢٥ گرم 

طرز تهیه :
آرد ها رو الک کنید و روغن رو بهش اضافه کنید بهتره این کار رو با دستکش یا قاشق انجام بدید , چون این خمیر بسیار نرم و چسبنده هست و در واقع مثل کره تو خمیر ١٠٠٠ لا عمل مکنه 
بعد از اینکه همه مواد رو مخلوط کردید واسه مدت کوتاهی خوب هم بزنید تا یک دست شه و یا به قول معروف آرد روغن  رو جذب خودش کنه 
حالا باید این خمیر رو گلوله کنید اگه دیدید خیلی شل هست و امکانش نیست اون مقدار ارد اضافه رو که گفتم  به صورت الک شده و خیلی کم کم اضافه کنید 
همینکه حس کردید خمیر رو هر چند نرم ...... امکانش هست گلوله کنید دیگه کافیه و خمیر رو داخل نایلون تا مدتی که خمیر اول یا پایه استراحت میکنه داخل یخچال بزارید 



خب این طرز تهیه خمیرها بود که خیلی زود آماده میشه و اصلا سخت نیست .... یعنی ی زره سخته :))))
حالا خمیر اول رو به صورت گرد کمی باز کنید و خمیر دوم رو داخلش قرار بدید 
و اطراف خمیر اول رو جمع کنید و خوب بهم بچسبانید و با کف دست خمیر رو فشار بدید روی سطح کارتون خیلی کم آرد بپاشد و کم کم با وردنه صافش کنید 



اینجا دقیقا مثل خمیر ١٠٠٠ لا هست یعنی باید یک سمتش رو تا نصفه خمیر تا کنید و نصفه دیگه رو بیارید روی نصفه اول 
در واقع با این کار ٣ لایه تشکیل دادید که دوباره باید اونرو صاف کنید 



ولی دیگه به اندازه خمیر ١٠٠٠ لا لازم نیست که ٣ بار این کار رو انجم بدید و همین ١ بار کافیه 
حالا خمیر رو رول کنید , هر چه رولتون ضخیمتر باشه , دایره های بزرگتری واسه پیراشکی خواهید داشت 
به ضخامت ١ بند انگشت خمیر رو ببرید و با وردنه دوباره صافش کنید , دقت کنید که نه خیلی نازک شه و نه ضخیم 
در اینجا دیگه هر چی دوست داشتید میتونید داخلش قرار بدید اونو ببندید و داخل روغن زیاد سرخش کنید
یا حتی در همین مرحله میتونید بعد  از صاف کردن لابلای خمیرها یک نایلون سلیفون  قرار بدید و تو فریزر نگهداری کنید
یا بعد از سرخ کردن داخل فریزر قرار بدید , که البته من خودم هیچکدوم از اینکارها رو نکردم :))
اینو هم بگم که این خمیر تو فر این کیفیت رو نداره پس الان جواب این سوالتون رو هم داده باشم :))



شاید نوشته هام زیاد باشه و واستون این ترس رو به وجود بیاره که خیلی کار داره ولی اصلا اینجور نیست 
حتما امتحان کنید که بعد از این حتما مایل هستید خمیر ١٠٠٠ لا رو درست کنید :)
نوش جان , گیلدا 





Sonntag, 6. Juli 2014

کیک مرمری



کیک مرمری تو آلمان خیلی رواج داره حالا یا با رویه شکلاتی یا بدون اون 
البته دستور خاصی نداره ولی به خاطر اون شکل مرمر بودن و زیباش خیلیها تمایل به  خردنش دارن ... از جمله پسر من که همیشه با نام کیک Welle یا همون موج میشناختش :)))
من از این بعد قرار شده که سایز و اندازه قالب کیکهام رو بگم , چون یکی از دوستان میگفت که احتیاج داره بدونه چه قالبی مناسب کار هست ..... که کاملا هم حق با ایشونه چون ی سری از کیکها بهتره که تو سینی پخته شه تا شکل و فرم کیک حفظ بشه 
پس همین الان بگم که مواد این کیک واسه یک قالب  گود و کوچیک هست 

و اما مواد لازم :
آرد ٢٥٠ گرم 
شکر ١٥٠ گرم 
روغن مایع ٨٠ میل 
ماست ٨٠ گرم 
مقدار کمی نمک 
وانیل ٢ قاشق چای خوری 
پیکینگ پادر ١ قاشق چایی خوری 
پودر کاکائو ٣ قاشق 
تخم مرغ ٤ عدد 
پوست لیمو ١ قاشق 

طرز تهیه :
ابتدا تخم مرغ , شکر , وانیل رو خوب بزنید تا حجمش ٢ برابر شه 
پوست لیمو را همراه ماست اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن روغن رو هم اضافه کنید 
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و هم بزنید و از صافی رد کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن اونها رو هم بزنید 
از مواد ٣ تا ٤ قاشق جدا کنید و با پودر کاکائو  مخلوط  کنید و خوب هم بزنید , اگه دیدید خشک هست ١ قاشق شیر اضافه کنید 
حالا قالب خودتون رو چرب کنید و کمی ارد بپاشد ( البته اگه سلیفون باشه لازم نیست )
ابتدا نصف بیشتر مواد کیک رو بریزید و بعد لایه کاکائویی رو بریزید و دوباره باقی مواد کیک رو 
حالا یک چنگال بردارید و تا انتها داخل مواد فرو کنید و کمی جلو بکشید و بالا بیارید دوباره این کار رو ی مقدار جلوتر انجام بدید تا به انتهای کار برسید


میتونید این مرحله رو ٢ بار انجام بدید
قالب کیک رو داخل فری که از قبل گرم کردید با دمای ١٨٠ درجه و به مدت ٤٠ تا ٤٥ دقیقه قرار بدید 
دقت کنید که این زمان واسه کیک کوچیک هست 
این کیک بافت  خیلی خوب و نرمی داره و در کنار ١ پرس خامه و چای بسیار دلچسبه ؛)
نوش جان  , گیلدا






Mittwoch, 2. Juli 2014

سوپ جو



سوپ جو یکی از لذیذ ترین سوپهایی هست که تو لیست غذایی میتونه باشه 
چند تا سوپ تو خونه ما بود که همیشه من و خواهرم سرش دعوامون میشد :)) که یکیش همین سوپ جو بود 
من به آش جو هم خیلی علاقه دارم , کلا وجود جو تو آش و سوپ طعم بسیار لذیذ ی  بهشون میده 
اون زمانها که مادرم این سوپ رو تهیه میکرد فقط توش شیر میریخت ولی امروزه به برکت تنوع در لبنیات .... مثل خامه و کرم فرش , میشه طعم این سوپ رو باز هم لذیذ تر کرد 

مواد لازم :
جو ١ استکان 
گوشت سینه مرغ که ریش ریش کرده باشید به مقدار لازم 
هویج ١ عدد 
٢ تا ٣ قاشق جعفری خرد شده 
نمک و فلفل 
شیر١ لیوان 
خامه نصف لیوان 
کرم فرش ٢ تا ٣ قاشق 
پیاز ١ عدد 
آرد ٢ قاشق 
* من به جای گوشت مرغ از دل استفاده کردم 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کنید و با کره و کمی روغن تفت بدید , قبلا از اینکه رنگشون بر گرده ارد رو اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید 
مرغها رو اضافه کنید و جوی از قبل خیس شده رو با کمی آب بزارید تا بپزه 
مرغها که پخت اونها رو ریش ریش کنید و کنار بزارید 
حالا شیر و خامه و کرم فرش رو اضافه کنید و بزارید کمی جوش بزنه و جا افتاده شه 


اگه جوی شما خیس خرده باشه زمان زیادی واسه پختن احتیاج نداره و میتونید دقایق آخر , گوشت و هویجهای خرد شده رو اضافه کنید 
جعفری خرد شده رو هم آخر کار یا زمان سرو کردن استفاده کنید 
نوش جان , گیلدا