Dienstag, 20. Mai 2014

خروشت ماست - خراسان



خیلی وقت پیش براتون خروشت ماست رو گذاشته بودم و همونجور هم که گفتم نمیدونم دستورش رو از کجا آوردم ولی هر چی بود سالهاست که  پای ثابت خوراک خونه ما شده
بعد از اینکه این خروشت رو واسه دوستان تو فیسبوک گذاشتم یکی از کاربرهای فیسبوکی با نام آزاده عزیز ...... بهم دستور دیگه ای از خروشت ماست رو دادند که متعلق به استان خراسان هست و کلی با اون دستور من که با سبزیجات هست فرق میکنه , همینجا هم ازشون بابت این دستور لذیذ تشکر میکنم
همیشه عاشق چیزهای هستم که در عین سنتی بودن منحصر به فرد باشه , هم تو رنگ هم تو موادش و این ترکیب هم دقیقا همونی بود که میخواستم 
 چون خیلی عجولانه دستور رو گرفتم مقادیر رو حدسی براتون میگم و چیزی که در حد ٢ نفر بتونه استفاده شه براتون نوشته میشه 
بهتون پیشنهاد میکنم حتما تهیه کنید , چون واقعا لذیذ بود 

و اما مواد لازم :
گوشت ٣٠٠ تا ٣٥٠  گرم 
پیاز ١ عدد 
سیر ٢ حبه کوچیک 
نمک در صورت احتیاج  , فلفل , زعفران دم کرده 
کشک ١ قاشق 
ماست حدود ١ لیوان ترجیها چرب 
گردو آسیاب شده ١ استکان ( که من از خرد شده اون استفاده کردم ) 

طرز تهیه :
پیازها رو تفت بدید و گوشت رو اضافه کنید و بزارید که بپزه , در حدی که مقدار کمی آب داشته باشه 
من در این مرحله گردو رو اضافه کردم و حدود ١٥ دقیقه هم گذاشتم  با گردو جوش بزنه 
جداگانه سیر له شده , کشک  و زعفران رو به ماست اضافه کردم و خوب هم زدم تا یک دست شه


حرارت رو کم کردم و مواد رو کم کم به گوشت و آبش اضافه کردم و مرتب هم زدم تا ماست نبره 
مقداری هم به همون صورت با حرارت کم گذاشتم که جوش بزنه و بعد دیگه خروشت ما آماده هست که با برنج میل شه 
* دقت داشته باشد که بعد از همه کارها نمک رو امتحان کنید 
نوش جان ؛ گیلدا 



Sonntag, 18. Mai 2014

Crème fraîche - کِرِم فِرِش




بعد از تهیه کره و آبدوغ کره یا همون Buttermilch میریم سراغ  تهیه کرم فرش Crème fraîche
این کرم لذیذ فرانسوی مکمل خیلی از خوراکها و سوپها و سالادها میتونه باشه و همینجور ترکیب مناسبی واسه سبزیجات و میوه جات 
طعم او چیزی بین خامه و خامه ترش هست , البته منظور خامه ترشیده نیست :))))
ترکیب این کرم تو فروشگاهها متفاوت هست هم به صورت ساده و هم مخلوطی از سبزیجات میتونه باشه 
تهیه اون هم بسیار ساده هست و اونهایی که ماست خانگی  تهیه کرده  باشند پس در تهیه این کرم هم مشکلی نخواهند داشت :)
برای تهیه این کرم احتیاج به خامه و آب دوغ کره یا همون Buttermilch داریم که قبلا دستورش رو گذاشته بودم 
و همینجور ١ دمای مناسب  که این کرم داخلش به عمل بیاد :)
با ازای هر ٢٠٠  میلی گرم خامه به ٢ قاشق سوپخوری آب دوغ کره یا Buttermilch احتیاج داریم 
روش کار هم اینه که این مقادیر رو با هم خوب مخلوط میکنیم 


داخل یک لیوان میریزیم و سرش رو با دستم دستمال آشپزخانه میپوشونیم و از یک کش واسه محکم شدنش استفاده میکنیم 
حالا باید به مدت ١ شبانه روز ( ١٢ تا ٢٤ ساعت )  در دمایی حدود ٢٥ درجه  سانتیگراد قرار بدید , بهتره که بدون حرکت باشه 
من طبق  دستور داخل فر که فقط چراغش روشن بود گذاشتم 
بعد از اون میبینید که در حد ماست شل خودش رو گرفته , که باید به قاشق کمی هم بزنید که یکدست شه , البته میشه اینکار رو هم نکنید 


حالا بعد از هم زدن داخل ظرفهای مورد نظرتون بریزید و دربش رو خوب ببندید و دوباره به مدت ٨ تا١٠ ساعت داخل یخچال بزارید , بعد از این مدت دیگه کرم شما آماده استفاده هست :)
این کرم رو میتونید به مدت ١ هفته به راحتی داخل ظرف سر بسته نگهداری کنید 
نوش جان , گیلدا










Freitag, 16. Mai 2014

کباب هندی - هندی



چند روز پیش که خرید رفته بودم , کلی کتاب آشپزی دیدم 
کلی مجله و کتاب آشپزی تو قفسه هام پر شده و با اینکه به خودم قول داده بودم دیگه کتاب آشپزی نخرم , ولی باز هم نتونستم خودم رو کنترل کنم :)))
کتابی که تهیه کردم مربوط به دستورات هندی هست که اگه وقت کنم دستورات دیگه ای هم براتون میزارم 
اولین دستوری که برام جالب توجه بود همین کباب هندی هست 
از اونجایی که تو خونه ما به دلیل آپارتمان بودنش تهیه کباب زغالی سخته , اینه که کبابهای تابه ای بهترین گزینه واسه ما میتونه باشه 
البته بگم که اصلا این فکر رو نکنید که این کباب طعمی شبیه به کباب تابه ای یا کوفته های ما داره 
در واقع باید درستش کنید تا تفاوت اونو در مزه و عطر ش حس کنید 

مواد لازم :
گوشت چرخی  ٤٠٠ گرم 
پیاز متوسط  ١ عدد 
گشنیز یا جعفری خرد شده ١ استکان 
زنجبیل تازه نصف بند انگشت 
ادویه  تندوری ١ قاشق 
گوجه ٢  تا ٣ عدد
نمک و فلفل 

طرز تهیه :
سبزی , پیاز , زنجبیل رو خوب خرد میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم و حسابی ورز میدیم تا حالت چسبندگی پیدا کنه 
دستمون رو خیس میکنیم و گلوله های تهیه کرده و به سیخ چوبی میکشیم 
به همون صورت نیم ساعت یا بیشتر استراحت میدیم 
و داخل تابه یک طرف اونها رو سرخ میکنیم , و طرف دیگه رو هم میزاریم تا سرخ شه 
زمانی که برگردوندیید , گوجه های خرد شده رو که کمی بهشون نمک زدید اضافه میکنید و با کمی روغن اجازه بدید کاملا به آرامی سرخ شه , بهتره که دربش رو هم بزارید 


گوجه ها که نرم شد و از خودشون آب انداختند , دیگه کباب شما آماده میل کردن هست 
واسه ما که خیلی لذیذ بود , امیدوارم که شما هم خوشتون بیاد :)
نوش جان , گیلدا 





Dienstag, 13. Mai 2014

خوراک آناناس - آسیایی



امروز میخواهم یک خوراک لذیذ آسیایی رو بهتون معرفی کنم , خوراک آناناس 
من اصولا آدم خوش خوراکی هستم , یعنی از بچگی بودم :)))) 
جز چند مورد انگشت شمار مثل وجود زیره تو خوراکهای مادرم یا شلغم , به اون صورت از چیزی بدم نمیومد 
که الان از زیره به خوبی استفاده میکنم ولی هنوز شلغم رو نمیتونم تحمل کنم :)))
البته خوراکهای شیرین هم یک طرف دیگه قضیه  بودند که اصولا تو خونه ما پخته نمیشد و واسه همین هم بعد از جدا شدن از خانه پدری و میل نداشتن همسرم به اینجور خوراکها ازش دوری میکردم 
ولی از اونجایی که آدم خوش خوراکی هستم و اعتقاد دارم که باید تا جای ممکنه همه چیز رو ١ بار امتحان کرد , اینه که خوراکهای شیرین هم از جمله همین موارد هست 
اینها رو نوشتم تا بگم که این خوراک طعم ترش و شیرین داره , و با وجود شیرین بودنش خیلی لذیذ و قابل تعریفه

مواد لازم :
سینه مرغ ٢ عدد 
آناناس ١ قوطی کنسروی 
نمک , فلفل , زردچوبه , پودر کاری 
رب گوجه ١ قاشق سوپ خوری 
آب نصف  لیمو ترش  
پیاز ١ عدد 
سیر ٢ حبه 
قارچ ١٥٠ گرم یا ١ قوطی قارچ کنسروی 
گشنیز مقداری 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کنید و داخل روغن کمی تفت بدید , گوشت مرغ رو هم به صورت تیکه بریده و به پیازها اضافه کنید و تو همین مرحله کل ادویه و رب رو اضافه کنید و در آخر سیر له شده  رو 


اگه تیکه های آناناس بزرگ هست اونها رو کوچیک کنید و به مواد قبلی اضافه کنید کمی از آب آناناس و مقداری هم آب اضافه کنید تا موادتون بپزه و جا افتاده شه , خوراک رو بچشید و اگه شیرینی اون کم بود بهش مقداری شکر اضافه کنید , البته همراه با آبلیمو 
من مقداری از آبلیمو رو نگه داشتم و قارچها رو بعد از خرد کردن کمی با آب لیمو تفت دادم تا رنگشون سیاه نشه 
و در آخر کار به مواد قبلی اضافه کردم 


اگه از کنسرو قارچ استفاده میکنید , میتونید به همون صورت اضافه کنید 
و در خاتمه وقتی خوراک خودتون رو سرو کردید برگهای گشنیز رو بهش اضافه کنید 
این خوراک لذیذ رو میتونید با برنج یا نان میل کنید 
نوش جان , گیلدا 






Freitag, 9. Mai 2014

کره و Buttermilch



حتما شده تا به حال خواستید خامه رو واسه تزیین کیکتون بزنید تا فرم خاص خودش رو بگیره ولی به جای اینکه ببینید سفت و یک دست شده باشه تبدیل به دانه های ریز میشه و آب میندازه , و از هم جدا جدا میشن و یا به عبارتی میبره 
این بریده شدن خامه شما در واقع دسترسی شما به کره و Buttermilch یا همون باتر میلک یا آب دوغ یا پس آب کره  هست
یعنی در ان واحد تونستید ٢ تا فراورده لبنیاتی رو بدون  اینکه خودتون بخواهید آماده کنید , البته از نوع شیرینش :))))
پس یادتون باشه دفه بعد دور نریزید و شیرین هم نکنید :))
آب دوغ به دست آماده برای پخت شیرینی ها و کیکها و حتی نان مناسبه و همینجور برای تهیه کرم فرش که یکی از موارد اصلی آشپزی در اروپا و امریکا هست 
در آلمان از آب دوغ برای مزه دار و ترد کردن گوشتها از جمله خرگوش زیاد استفاده میشه و همینجور اونو به صورت نوشیدنی مثل شیر مصرف میکنند 


و اما روش تهیه اون که به صورت مختصر هم بالا توضیح دادم 
خیلیها با افزودن سرکه به ماست  یا شیر اینکار رو انجام میدن , ولی به نظر من ساده ترین و سالمترین روشش میتونه همین باشه 


برای اینکار احتیاج به خامه با درصد بالای چربی دارید که من از خامه ٣٥% چربی استفاده کردم 
و از مقدار ٣٣٠ میل خامه حدود ٥٠ گرم کره و ١ لیوان آب دوغ بدست آوردم 

و حالا روش کار :
خامه رو داخل ظرفی گود ریختم و با دور تند شروع  به زدن کردم . این کار رو با ماشین هم زن  انجام دادم , شما میتونید با همزن دستی یا حتی اگه دوست داشتید داخل یک شیشه دهان گشاد که سرش خوب بسته شه انجام بدید ... و انقدر شیشه رو تکان بدید و چپ و راست کنید تا به اون چیزی که میخواهد برسید :))
وقتی به هم زدن ادامه میدید خامه کم کم فرم میگیره و اول به شکل خامه های روی کیک شکل میگیره  ولی باید به هم زدن همینجور ادامه بدید تا ببینید خامه آب انداخته و باقی مواد هم تیکه تیکه شدن و حالت چسبندگی دارند 



تو این مرحله دیگه کار تمام شده و باید مرحله جدا سازی رو انجام بدید 
به این صورت که مواد رو داخل صافی ریز ریخته و کره و از آبش جدا میکنیم , کمی به کره فشار میدیم تا آب داخلش کاملا بیرون  بیاد در اینجا دیگه آب دوغ شما حاضره و میتونید استفاده کنید 


کره رو هم داخل آب سرد با تیکه های یخ بزارید تا یکدست شه و از اون حالت دون دون در بیاد 
و میتونید واسه یک صبحانه لذیذ  از کره ساخت دست خودتون میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 








Donnerstag, 8. Mai 2014

میگو با اسپاگتی سیبزمینی



بله ه ه ه ه و این هم اولین کاری که با اون تراشها مخصوص سبزیجات انجام دادم 
٢ تا دونه سیبزمینی رو به صورت رشته ای تراشیدم و اونها رو داخل آب نمک خواباندم 
چند عدد میگو رو تمیز کردم و شستم و گذاشتم که آبش کشیده شه 
میگوها نباید ریز باشند 
اونها رو هم به نمک و فلفل آغشته کردم و رشته های سیبزمینی رو پهن کردم و دور این میگو ها رو پیچیدم 
و بعد دوباره روی دستمال آشپزخانه گذاشتم تا خوب آبش کشیده شه 


و بعد داخل روغنی که از قبل گرم کرده بودم سرخ کردم 
مقدار روغن باید تا روی میگو ها رو بگیره 
خیلی لذیذ بود , امتحان کنید :)
نوش جان , گیلدا 







Dienstag, 6. Mai 2014

تراشهای مخصوص سبزیجات


و این هر تراشهای مخصوص سبزیجات که به ٢ صورت تراشیده  میشه 
سمت راست به صورت مداد تراش معمولی 
و سمت چاپ به صورت اسپاگتی 

ظرف پخت تارت


ظرف پخت تارت با صفحه جدا شدنی 
که خیلی راحتتر از ظرفهای دیگه تارت رو میتونید ازش خارج کنید 
ابعاد این ظرف حدودا ١٢ در ٣٠ هست