Dienstag, 29. April 2014

تارت ماهی و مارچوبه




خیلی وقت بود که میخواستم این تارت رو تهیه کنم 
چرا که الان هم فصل مارچوبه هست و هم فصل والک , ولی وقت با  من یاری نکرد که زودتر برم سراغش 
از طرفی  همیشه یکی از وسایلم واسه پخت این تارت لنگ میزد 
آخرش هم موفق نشدم والک تازه توش بریزم :(  این بود که گفتم تا مارچوبهام هم خراب نشده بدون والکها تهیه اش کنم
قبلا هم بهتون گفتم که بهترین ترکیب با مارچوبه ماهی اون هم از نوع سالمون میتونه باشه 
این بود که با ترکیب این ٢ گزینه یک خوراک لذیذ به وجود اومد 

تارتها و کیش ها ترکیبی  شبیه به هم دارند , من قبلا هم کیش تهیه کرده بودم ولی اینبار تصمیم گرفتم که دستور خمیر دیگه ای رو امتحان کنم , و این خمیر رو تو یکی از مجلات آلمانی که خیلی وقت پیشها پیدا کرده بودم و  داخل  دفتر آشپزم  چسبنده بودم :)) استفاده کردم 
در واقع تو دستور نوشته بود که این خمیر برای اشترودل ها استفاده میشه ولی از اونجایی که چند بار اشترودل سبزیجات رو باهاش درست کردم و دیدم خمیر بسیار لطیف و خوبی هست , تصمیم گرفتم که برای تارت هم از همین خمیر استفاده کنم 

و اما مواد داخلش : که به غیر از ٢ مورد مارچوبه و ماهی بود اینبار تصمیم گرفتم با تغیراتی مایه داخل این تارت رو لذیذ تر کنم 

قالبی که استفاده کردم یک قالب مستطیل به ابعاد ١٠ در ٣٠ بود یعنی یک قالب کوچیک , و واسه همین هم مقادیری رو که واسه  خمیر میگم نصف کردم تا با قالبم میزون باشه 
فکر کنم تمام نکات  مهم رو ذکر کرده باشم :)

مواد لازم برای خمیر تارت :
ارد ٢٥٠ گرم 
کره به دمای محیط ٦٥ گرم 
تخم مرغ ١ عدد ( من برای نصف این مقادیر هم از ١ عدد تخم مرغ استفاده کردم , البته با سایز مدیوم )
نمک نصف قاشق چای خوری 

کل این مواد رو با هم مخلوط کنید و بعد کم کم یا در واقع قاشق قاشق آب بهش اضافه کنید تا خمیرتون یکدست و یکنواخت شه و دیگه به دست نچسبه 
خمیرتون رو بپوشونید و نیم ساعت بهش استراحت بدید 
بعد از نیم ساعت اونو به اندازه قالب پهن کنید و با چنگال کف خمیر رو سوراخ کنید و واسه مدت کوتاهی , حدود ١٠ تا ١٥ دقیقه دقیقه داخل فر بزارید تا خودش رو بگیره , دقت کنید که زیاد نمونه چون باز هم با مواد باید داخل فربره , در واقع دقت کنید که اطراف خمیر تعقیر رنگ پیدا نکنه



و حال مواد لازم برای داخل تارت 
* این مواد واسه همین اندازه قالب گفته میشه و اگه ظرفتون بزرگتر بود مقادیر رو دوپل کنید 
خامه ١٢٠ گرم 
کرم فرش Crème fraiche ٥٠ میلی گرم 
تخم مرغ ٢ عدد 
پنیر گودا نصف پیمانه 
نمک , فلفل , جوز هندی 
سیر له شده ١ حبه 

کل مواد رو با هم  خوب مخلوط کنید و داخل تارت که حالا دیگه خنک شده  خالی کنید , بهتره که مواد تا نیمی از تارت رو بگیره 
من واسه داخل این تارت همونجور که گفتم از ماهی سالمون و مارچوبه استفاده کردم , در صورتی که مایل بودم از برگهای والک هم استفاده کنم , و واسه همین هم در نبودش گزینه سیر رو انتخاب کردم :)


شما میتونید تو این مرحله از هر چیز دیگه که دوست داشتید استفاده کنید 
بعد از ریختن مواد آبکی تارت , مواد جانبی دیگه  رو به صورت دلخواه داخلش قرار بدید بهتره که اینکار رو با نظم انجام بدید که تارتتون بعد از پخت زیباتر باشه و دقت کنید که موادتون نباید تو مایع که توش ریختید غرق شه 
حالا دیگه کل تارت واسه پختن آماده هست میتونید به  مدت ٤٥ تا ٥٠ دقیقه و با حرارت ١٦٠ درجه داخل فر بزارید 
نوش جان , گیلدا




اینجا هم از اضافات خمیر و مواد استفاده کردم 
و ماهی رو بعد از مزه در کردن همراه مارچوبه داخل خمیر پیچیدم و داخل فر گذاشتم 
اگه روش رو کمی زرده بمالید , زیباتر خواهد شد 







Montag, 28. April 2014

Chocolate Lava Cake



براتون برانیز شکلاتی داخل تخم مرغها رو گذاشته بودم 
و از اونجای که تعداد تخم مرغهام محدود بود این بود که مواد کیک زیاد اومد 
این بود که تصمیم گرفتم که باهاشون Chocolate Lava Cake  تهیه کنم . 
این دستور میتونه راحتترین راه واسه تهیه این کیک باشه 
البته همه ماجرا بر میگرده  به دمای فر و ساعتی که باید در اون بمونه , چون اگه رعایت نشه باز یک کیک معمولی و کمی آبدار و لطیف خواهید داشت 
واسه اینکار قالبهای مافین رو انتخاب کردم , باید قالبهاتون از جنسی باشه که راحت بتونید بعد از پخت ازش در بیارید 
چون اینجور کیکها کامل پخته نمیشه و واسه همین هم اون حالت لطافت و آبدار بودنش رو داره ی جورایی مثل سوفله میمونه 
مقداری از خمیر کیک رو ریختم و ١ تیکه شکلات معمولی وسطش گذاشتم ( به اندازه ١ بند انگشت ) و دوباره مقداری از خمیر کیک رو روش ریختم , مافینها رو چند بار کوبیدم تا هوای آزادش بره و بعد داخل فری که از قبل گرم کرده بودم به مدت ١٠ تا١٢ دقیقه و با حرارت ١٨٠ درجه  قرار دادم , نکته مهم همین قسمت هست که فر شما هم همین حرارت رو بهتون بده البته با همین ساعت 
همینکه روی کیک کمی بر آماده شد , از فر خارج کردم 
و وقتی که چنگال زدم و شکلات سرازیر شد  ساعتها به این زیبایی تماشا کردم :))))))))
نوش جان  , گیلدا 








Mittwoch, 23. April 2014

کیک برانیز داخل تخم مرغ




من این دستور رو باید زودتر میزاشتم ولی از اونجایی که طبق معمول وقت نداشتم , نشد که به موقع تقدیم کنم :)
چند سالی هست که دوستان غیر ایرانی من مشتاق هدایای من واسه سال نو و ایاد مذهبی دیگه خودشون هستند 
و این هدیه ها چیزی نیست جز همین موارد خوردنی :))))
این تخم مرغهای پر شده از کیک برانیز شکلاتی هم ایده امسال من برای عید پاک بود 

و اما در مورد این دستور بگم که تو یک سایت آلمانی پیدا کردم و واسه اولین بار تصمیم گرفتم که برانیز شکلاتی تهیه کنم و اون هم داخل پوست تخم مرغ !!!
این دستور واقعا لذیذ و خوشمزه بود  , و همینجور که تو عکس میبینید  کیک بسیار نرم و آبدار بود 
و اما براتون توضیح بدم که به چه صورت تهیه شده 

قبل از هر چیز شما به پوست تخم مرغ احتیاج دارید , که باید سرش رو کمی واسه استفاده سوراخ کنید و مواد توش رو خالی کنید 
البته این کار به چند روز وقت احتیاج داره :))) چون نمیشه ی روزه ١٠ یا ١٢ تا تخم مرغ خالی شه 
بعد اونها رو  بشورید و داخل ظرفی پر از آب جوش کنید , به ازای هر لیتر آب جوش ١٠٠ گرم نمک بریزید , و جوری تخم مرغها رو از آب نمک پر کنید که همجاش تو آب نمک فرو بره , به همین صورت نیم ساعت بزارید بمونه , آبش رو خالی کنید و دوباره با آب جوش خالی بشورید و بزارید داخلش خشک شه 
این کار واسه اینه که پوسته تخم مرغ استحکام لازم رو واسه حرارت فر داشته باشه



و حالا مواد لازم برای کیک :
شکلات تخته ای ١٥٠ گرم 
کره  ١٥٠ گرم 
تخم مرغ ٣ عدد 
شکر ١٥٠ گرم 
آرد ١٥٠ گرم 
پودر کاکائو تلخ ٢ قاشق 
وانیل نصف قاشق چای خوری 
نمک نوک قاشق چای خوری 

طرز تهیه :
شکلاتها رو خرد کنید و همراه با کره بزارید به صورت بن ماری آب شه و کنار بزارید تا خنک شه 
داخل ظرف  دیگه تخم مرغ و شکر و وانیل و نمک رو خوب بزنید تا حجم پیدا کنه و ٢ برابر شه 
مایه شکلات و کره رو به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید


پودر کاکائو و آرد رو با هم مخلوط کنید و از صافی رد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید , دقت کنید که زیاد هم نزنید و فقط در حد مخلوط شدن کافیه 


حالا داخل قالبهای مافین مقداری کاغذ فویل رو تا کنید و بزارید که یک پایه واسه تخم مرغها باشه و داخل تخم مرغها رو با روغن مایع چرب کنید و روی کاغذهای فویل قرار بدید 
مواد کیک رو داخل یک کیسه نایلونی ریخته و کمی سرش رو سوراخ کنید و داخل تخم  مرغها خالی کنید 
مقداری  سر تخم مرغها رو خالی بزارید چون موقع پخت ازش بیرون میزنه


این مقادیر واسه ١٤ تا١٦ تخم مرغ  کافی هست , اگه هم زیاد آوردید ناراحت نباشید تو این پست ببینید که چی میتونید تهیه کنید   :))
حالا قالبها رو داخل فری که از قبل گرم کردید به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه و با حرارت ١٨٠ درجه قرار بدید 
اگه دور تخم مرغها از کیک آغشته شد , همون موقع که گرم هست با یک پارچه تمیز خیس میتونید به راحتی پاک کنید 
بعد هم میتونید به هر صورتی که دوست داشتید بسته بندی کنید  و تقدیم عزیزانتون کنید 
نوش جون , گیلدا



Montag, 21. April 2014

قلیه اسفناج - بوشهری


و اما خوراک بعدی و سنتی که تو موبایلم پیدا کردم , اگه اشتباه نکنم مربوط به شهر بوشهر هست 
این سومین خوراک سنتی هست که براتون میزارم و اسمش قلیه اسفناج هست 
اسفناج یکی از سبزیجات دلخواه منه که قبلا هم براتون ی خورشت دیگه که خروشت اسفناج به سبک خودم  بود گذاشتم :))
اینکه میگم به سبک خودم واسه اینکه توش الو نیست و کاملا ترشه , و من طرز طبخش رو از مادرم یاد گرفتم 
و اما در مورد این خورشت باید بگم که وقتی ترکیبش رو  خوندم و دیدم کشک توش داره برام خیلی جالب توجه بود این بود که از طرفی خواستم  یک خورشت قدیمی و فراموش شده رو بهتون معرفی کنم و هم خودم بتونم طعم لذیذ اونو بچشم :)

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم 
اسفناج ١  کیلو 
پیاز ٢  عدد بزرگ 
لوبیا چشم بلبلی یا لپه ١٠٠ گرم
کشک به مقدار لازم 
گرد لیمو یا خود لیمو عمانی به اندازه دلخواه 
سیر ٣  حبه
نمک , فلفل , زردچوبه 
در صورت تمایل مقداری نعنا داغ 

طرز تهیه :
ابتدا گوشتها رو با ١ عدد پیاز رنده شده  مخلوط کنید و به صورت قلقلی سرخ کنید و کنار بزارید 
اسفنجها رو هم کمی خرد کنید و سرخ کنید و کنار قلقلیها قرار بدید


حالا پیاز دیگه رو خرد کنید و با روغن تفت بدید لوبیا رو که از قبل خیس کردید به پیازها اضافه کنید همراه با سیر له شده و کمی به تفت دادن ادامه بدید و مقداری آب اضافه کنید تا لوبیا نیم پز شه میتونید همینجا لیمو عمانی یا گرد لیمو عمانی رو اضافه کنید
بعد میتونیم گوشت و اسفناج رو اضافه کنیم و بزاریم خروشت جا افتاده شه 


در خاتمه هنگام سرو کردن  از کشک و نعنا داغ واسه تزئینش  استفاده کنید , البته من از نعنا داغ استفاده نکردم 
نوش جان , گیلدا 









Freitag, 18. April 2014

سیبزمینی با خامه


باز هم یک خوراک خوشمزه دیگه با سیبزمینی در ساده ترین نوع  خودش 
اگه وقت ندارید و یا دوست دارید فقط از یک خوراک لذیذ و سبک در کمترین زمان استفاده کنید میتونید این گزینه رو به یاد داشته باشید 
همینجور ١ ایده مناسب واسه دوستان گیاهخوار 
این خوراک رو در کنار یک خوراک گوشتی تو رستوران سرو کرده بودند که حدس زدم به این صورت درست شده باشه , که در واقع ٩٠%مزه رو داشت 
* قبل از هر چیز بگم که این خوراک رو چون در ظرف کوچکی تهیه دیدم , میزانش به صورت حدسی هست ولی اگه  تو هر ظرف دیگه ای تهیه دیدید میتونید همین مراحل رو رعایت کنید بدون اینکه مشکلی پیش بیاد 

مواد لازم :
سیبزمینی ٣ تا ٤ عدد 
برگ سیر تازه ١  قاشق خرد شده , اگه در دسترس نداشتید میتونید از خود سیر ریز شده استفاده کنید 
مقداری پنیر پیتزا 
پیاز قرمز یا سفید ١ عدد 
فلفل  و نمک 
خامه به میزان لازم
مقداری کره 

طرز تهیه :
ابتدا سیبزمینی و پیازها رو حلقه حلقه میکنیم , اندازه ها نه زیاد باریک مثل چیپس باشه و نه خیلی ضخیم 
ظرف مناسبتون رو کمی چرب کنید و یک ردیف اول اونو از سیبزمینی پر کنید , ردیف بعدی رو پیاز و سیر بریزید و کمی نمک و فلفل بپاشید 
* البته نمک و فلفل رو میتونید تو خامه ای که بعد روش  میریزید هم  مخلوط کنید 
بعد از پیازها مقدار کمی پنیر پیتزا بریزید و ١ بار دیگه کار رو از اول شروع کنید و در آخر خامه رو همه جای ظرف بریزید در حدی که فقط سر سیبزمینی ها پوشیده بشه بیشتر پرش نکنید 
روی سبزمینی ها رو چند تیکه کره بزارید و بعد روی آنها  رو دوباره با پنیر پیتزای بیشتری بپوشانید


حالا ظرفتون رو داخل فر بزارید با مدت تقریبی ٣٠ دقیقه و با حرارت ١٨٠ درجه 
تا زمانی که روی سیبزمینی ها خوشرنگ شه , و بعد میتونید میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 




Dienstag, 15. April 2014

قیمه بوشهری



وقتی  این همه تنوع غذایی  رو در کشور خودت میبینی ,  اولین چیزی که به مغزت خطور میکنه اینه که :
هیچ کشوری به اندازه ایران خوراکهای رنگارنگ و متنوع  نداره 
گاهی اوقات اسم یک خوراک رو میشنوی و فکر میکنی در همون نوع خاصش خودش پخته میشه , ولی وقتی که جستجو میکنی میبینی که در هر استان یا  شهر روش بخصوصی برای پخت اون خوراک دارند  
صحبت از قیمه هست  ..... یک خورشت یک مواد با چندین پخت متفاوت
قیمه یکی از قدیمیترین و لذیذ ترین خوراک ایرانی  هستکه در مجالس مهم نیز زیاد پخته میشه   
و اینکه هر شهر پخت سنتی خودش رو برای این خروشت قدیمی داره یکی دیگه از موارد قابل بحث هست 
قبلا براتون قیمه ساده که پختش  عمومیت داره رو گذاشته بودم , و همینجور قیمه لاهیجان که با گوشت چرخی تهیه میشه 
و اما اینبار میخواهم از قیمه بوشهری  صحبت کنم که کلی متفاوت هست 
معمولا تو قیمه سعی میشه که  شکل لپه ها تا حدی حفظ شه و همینطور تیکه های سیبزمینی رو  بخوبی میبینید 
اما یکی از خصوصیات قیمه بوشهری اینه که تمام مواد مثل هلیم باید له شه :)
با توجه به گشتی که تو گوگل زدم پخت این روش رو هم میتونید بسیار متفاوت پیدا کنید 
واسه همین هم من مخلوطی از همه که به  ذائقة ما جور باشه استفاده کردم 

مواد لازم :
گوشت گوسفند ی ٢٥٠ گرم ( که من از گردن بوقلمون استفاده کردم ) پخته شده 
لپه پخته شده ٢٠٠  گرم
سیبزمینی پخته ٢ عدد متوسط 
رب گوجه٢  قاشق 
نمک , فلفل , زردچوبه , در صورت تمایل دارچین , زیره , پودر لیمو عمانی  
پیاز متوسط ٢ عدد سرخ شده 
در صورت تمایل مقداری زعفران دم کرده 

طرز تهیه :
گوشت رو ریش ریش کنید و کنار بزارید 
پیازها رو سرخ میکنیم و  کل ادویه ها رو بهش اضافه میکنیم و کنار میزاریم  بعد رب رو داخل روغن کمی تفت میدیم  
سپس مخلوط سیبزمینی و لپه رو اضافه کنید و با گوشت کوب خوب میکوبیم , حالا اینجا از آب گوشت استفاده کنید و به مواد کم کم اضافه کنید بهتره که در این مرحله لیو عمانی  هم اضافه شه
* البته میشه سیبزمینی و لپه رو از قبل هم کوبیده شده آماده کنید و فقط  مخلوط کنید 
دقت کنید که این خورشت خشک هست و مثل قیمه های دیگه آبدار نیست پس از آب گوشت زیاد استفاده نکنید 
بعد از چند تا جوش گوشت رو همراه با پیاز داغها  اضافه کنید


تو بعضی از دستورها  گوشت رو هم میکوبند ولی من اونها رو خیلی ریز رشته رشته کردم 
بعد با حرارت کم میزاریم که جا افتاده شه , یادتون باشه که به دلیل له شدن مواد احتمال ته گرفتنش زیاده 
بعضیها داخل این خروشت از گلاب استفاده میکنند ولی من به دلایلی از زعفران استفاده کردم 
وقتی کمی خروشت شما مثل هلیم کش اومد , دیگه حاضره و میتونید با برنج میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 



Freitag, 11. April 2014

اسپاگتی بهاری


خوب این دیگه ی ترکیب کاملا بهاری هست , میدونید چرا ؟
چون هم مارچوبه داره و هم والک 
من این ترکیب رو با اسپاگتی امتحان کردم ولی چیزی که دیدم با برنج ریزیتو بوده 
به نظر من این هم خیلی عالی شد  , این گزینه رو میزارم واسه اونهایی که به ریزیتو دسترسی ندارند 
امتحان کنید و حتما خبرش رو به من بدید ؛)

مواد لازم برای ٢ نفر :
مارچوبه سبز ٤ تا ٥ عدد 
والک  ٧٠ گرم
اسپاگتی  دلخواه برای ٢ نفر 
پیاز سفید ١ عدد 
مقداری کره 
خامه حدود ١ استگان 
نمک , فلفل 
مقداری پنیر پارمیزان
در صورت تمایل مقداری گوشت دودی شده 

طرز تهیه :
والکها رو خرد کنید , دقت کنید که ریز خرد نکنید 
قسمت سفت مارچوبه رو بزنید و از پایین مارچوبه  به سمت بالا با پوست کن به نازکی  پوست سیب برش بدید 
اسپاگتی رو تو آب جوش بریزید و بزارید در حدی  بپزه که احتیاج به دم کردن نداشته باشه و آبکش کنید 
پیازها رو خلال کنید و با کره و مقداری روغن مایع  تفت بدید


 به ترتیب والکها رو اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن مارچوبه ها رو , بعد از اضافه کردن مارچوبه تفت دادن زیاد لازم نیست و بعد خامه رو اضافه کنید 


حالا میتونید اسپاگتی ها رو اضافه کنید , اگه موادتون خشک هست باز هم کمی خامه و روغن مایع اضافه کنید 
دیگه اسپاگتی بهاری شما آماده سرو کردن هست 
بعد از سرو کردن میتونید کمی پنیر پارمزان روش بپاشید و میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 






Mittwoch, 9. April 2014

پامادور قاتق - گیلانی



خوب بعد از دستور دمپختک آذری که براتون گذاشته  بودم , دستور بعدی که پیدا کردم پامادور قاتق یا به  عبارتی پامادور = گوجه ....  و قاتق = خروشت....   هست 
این خورشت همینجور که از نامش مشخصه یک خورشت از استان شمالی کشورمون هست 
البته این خورشت رو خود من هم فراموش کرده بودم و مدتها بود که تهیه نمیکردم , در صورتی که زمان کودکیم وقتی به شمال سفر داشتیم همراه با  باقالی قاتق یا ترش تره , این هم از خوراکهایی  بود که  سر سفره پیدا میشد 
به هر حال بعد از پیدا کردن این دستور هم  کنار دستورات محلی دیگه تصمیم گرفتم که تهیه اش کنم 
این خوراک هم مثل بیشتر خوراکهای شمالی با سیر و تخم مرغ همراه هست و یک گزینه بسیار مناسب واسه دوستان گیاهخوار میتونه باشه 

و اما مواد لازم :
گوجه ٣  عدد بزرگ 
سیر ٤ تا ٥  حبه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
کره ٢ قاشق
نمک , فلفل , زردچوبه 
تخم مرغ ١ تا ٢  عدد 
رب گوجه ١ قاشق سر خالی
در صورت تمایل مقداری قرص  سبزیجات یا مرغ 

طرز تهیه :
مثل هر خوراک دیگه پیازها رو خلال کنید و همراه با کره و مقداری روغن مایع تفت  بدید و سیر له شده رو بهش اضافه کنید و بعد گوجه و رب رو اضافه کنید , من رب رو واسه اینکه رنگ زیباتری بگیره اضافه میکنم اگه دوست نداشتید نریزید 
من گوجه ها رو با پوست نگینی خرد کردم , ولی اگه دوست  داشتید  شما میتونید پوستش رو بکنید


اونها رو به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت بدید و بعد کمی آب اضافه کنید , بزارید تا با حرارت کم خورشت شما جا بیفته وقتی کمی آبش  کشیده شد تخم مرغ ها  رو داخلش بشکنید و کمی هم بزنید ولی نه در حدی که شکلشون خراب  شه 
بعد از چند جوش خورشت شما آماده هست و میتونید با برنج یا حتی با نان میل کنید 
نوش جان , گیلدا 






Montag, 7. April 2014

Türkische Simit - نان سیمیت



یادتونه ی مدت پیش براتون این نان رو گذاشته بودم 
همونجور که گفته بودم این نان آنقدر لذیذ و نرم و جالب توجه بود که تصمیم گرفتم باهاش نان ترکی  معروف سیمیت رو تهیه کنم 
البته این نان یک رسپت  اصلی داره و از اونجایی که چند رسپت ترکی رو دیدم خمیر بسیار چرب و مرطوبی داره 
این بود که تصمیم گرفتم با همین خمیر نان مورد نظرم رو  بپزم 
پس واسه گفتن مراحلش و اینکه از چه موادی و چه مقادیری استفاده کردم رو میتونید تو همین پست ببینید 
تو نان سیمیت تنها روش پیچیدن فرق میکنه و همینجور وجود کنجد فراوان  و ١ لایه سفیده تخم مرغ روی نان .....
من بعد از تهه خمیر اونها رو به چانه های کوچیک تقسیم کردم و با وردنه پهن کردم و به صورت رول اونها رو کشیده کردم 
بعد  از قسمت پایین و از قسمت بالا به جهت مخالف پیچیدم تا خمیر لول شه 
شما میتونید فقط ١ بار اینکار رو انجام بدید  و ٢ سرش رو به هم وصل کنید و یا مثل من ٢ تا از این خمیرهای رول شده و پیچیده تهیه کنید و هر ٢ خمیر رو دوباره داخل هم بپیچید و ٢ سرش رو به هم وصل کنید 


بعد هم خمیر رو داخل سینی فر میزارید و طبق دستور بعد از ٢ ساعت استراحت سفیده روش بمالید و اونو کنجد مالی کنید :))
یا سیاه دانه و خشخاش 
نانها رو داخل فر بزارید و تا زمان عوض شدن  رنگشون  به اونها وقت پختن بدید 
و بعد به همین راحتی یک نان ترکی بسیار لذیذ خواهید داشت 
نوش جان , گیلدا 











Mittwoch, 2. April 2014

اکبر جوجه



وقتی واسه اولین بار این پست پگاه جون رو دیدم , عاشقش شدم :))
واسه منی که هنوز این سعادت نصیبم نشد که طعم اکبر  جوجه رو بکشم  :)) بهترین فرصت بود که دست بکار شم و ببینم این اکبر جوجه که نامش کل ایران رو گرفته چه طعمی میتونه  داشته  باشه
دستورات از این طرح ساده غذایی متفاوت هست , که اصل اونو براتون ذکر میکنم و در کنارش اون چیزی که امکان داره هر کس رو میل شخصی خودش تعقیر هم بده براتون مینویسم 
البته اینجا میتونید یک گزارش کامل از چگونگی به وجود آمدن این خوراک رو  بخونید 

و اما کل داستان بر میگرده به یک مرغ که طبیعتا هر چی کوچکتر باشه , پخت بهتری خواهد داشت و مدت زمان کمتری هم واسه آماده کردنش وقت صرف میشه 
بهتره که تکه های مرغ با  پوست باشه , چون وقتی سرخ میشه چهره بهتری داره 
من فقط از قسمت پایینی  ران مرغ استفاده کردم 
مقادیر  رو میزارم به عهده خودتون چون بنا به کوچیک بودن یا بزرگ  بودن ظرفتون مقدار آبلیمو  و آب میتونه تعقیر کنه 
من برای کارم از ظرفی استفاده کردم که بزرگ نباشه و داخل اون آبلیمو تازه رو با مقداری آب و نمک و  فلفل مخلوط کردم تناسب کارم هم این بود که ١ قسمت از ٤ قسمت لیوان رو آب ریختم و ٣ قسمت باقی رو آبلیمو استفاده کردم 
مقدار آب و آب لیمو باید در حدی باشه که فقط روی گوشتها پوشیده باشه نه بیشتر 
تا اینجای کار به صورت کاملا سنتی هست , ولی ریختن حلقه های  پیاز که من ازش استفاده کردم یا مقداری زعفران دم کرده یا سیر  , دیگه تمایل شخصی خودتون هست 
این مخلوط رو ١ روز استراحت میدیم و بعد داخل تابه ای مقداری کره یا روغن میریزیم و گوشتها رو بعد از اینکه خوب آبشون چکیده شد داخل تابه میزاریم , دقت کنید که روغن زیاد گرم نباشه و موقع اضافه کردن تیکه های مرغ مشکلی براتون پیش نیاد 
و اینکه از روغن یا کره استفاده میکنید واسه اینه که کلی تو طعم خوراکتون مأثر هست 
حرارت رو کم کنید و درب تابه رو قرار بدید و بزارید کم کم سرخ شه , این کار رو با اونطرف تیکه مرغ هم انجام بدید 
به این صورت کل مرغ  با حرارتی که داخل تابه میپیچه کم کم پخته میشه 
اصولا این جوجه ها با رب انا سرو میشه , در کنار این جوجه ها مقداری کته زعفرانی هم پختم و جاتون خالی نوش جان کردیم :))
این رو هم بگم که من خودم ترجیح دادم که بدون رب انار میل کنم ؛)
نوش جان, گیلدا 






این هم اکبر جوجه به روش دیگه که دوستان تو کامنتها ی وبلاگم گفتن
مرغ رو به مدت ٢٤ ساعت داخل روغن مایع همراه با مقداری نمک مارینیت کردم و بعد هم همراه با روغن جامد و مقدار کمی  از همون روغن مارینیت شده سرخ کردم 
مقدار روغن برای سرخ کردن زیاد باید باشه تا مرغ کاملا تو حرارت روغن برشته و پخته شه 
از شما چه پنهون که من دستور اولی رو بیشتر پسندیدم :D و اینبار هم جاتون خالی با زرشک پلو میل شد نه با رب انار :)
گیلدا