Donnerstag, 27. März 2014

اسپاگتی با تن ماهی



این روزها که وقت کم داشتم و گشنه و خسته به خونه میومدم , تنها چیزی که دلم میخواست این بود که ای کاش ی غذا حاضر و آماده بود که من تنها سختی خوردنش رو به خودم میدادم :)
البته خوب همه در حد فکر بود , این بود که دیدم هیچکس به دادم نمیرسه بجز خود خودم 
و بهترین  ایده این بود که با یک تن ماهی سر و ته قضیه رو بهم بیارم , اما بعد دیدم که حیفه فقط به تنهایی از تن ماهی استفاده کنم , این بود که به فکر نودل افتادم و گفتم همش که نمیشه نودل و سس گوشت خورد .... حالا ی بار هم با ماهی امتحان میکنیم :))
این بود که این ترکیب رو تهیه کردم , و چه خوب گفتند که همیشه اولیها لذیذ و خوب از آب در میاد 
و من میگم که همیشه اولیها مثل تاریخ میمونند که دیگه تکرار نمیشند :)))))))
شوخی کردم , چون باز هم تکرارش کردم :D
البته شاید شما هم این ترکیب رو تهیه میکنید , ولی اگه  نه و اگه مثل من به ماهی علاقه دارید پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید 

و اما روش کار :
که خیلی ساده و راحت بود و فقط مراحل کار رو ذکر میکنم براتون 
داخل ظرفی مقداری پیاز قرمز رو تفت دادم و بهش مقداری برگ سیر تازه اضافه کردم همینجور مقداری قارچ داشتم که اونها رو هم اضافه کردم , کمی تفت دادم و ادویه دلخواه رو زدم 
در آخر تن ماهی رو که تقریبا خرد کرده بودم اضافه کردم , اینجا  دیگه در حد مخلوط شدن بود 
چند قاشق خامه هم اضافه کردم تا از حالت خشکی در بیاد 


جداگانه رشته های نودل رو در حدی پختم که دیگه احتیاج به دم کردن نداشته باشه و بعد از آبکش کردنش به سس قبلی اضافه کردم کمی هم زدم  و جای شما خالی به تنهایی میل شد :))))
نوش جان , گیلدا 



Dienstag, 25. März 2014

Gnocchi با سبزیجات


براتون مدتی پیش خمیر Gnocchi رو گذاشته بودم 
و این هم یک مدل پخت با این مدل خمیر ......
البته باید بگم : اینکه چه موادی بهش اضافه میکنید خیلی متنوع میتونه باشه , ولی چیزی که خود من فکر میکنم این ترکیب با انواع سبزیجات بهترین ایده هست 
راستش من خودم تا به حال نه در رستوران و نه منزل دوستان مدل گوشتیش رو  امتحان نکردم در واقع نبوده که امتحان کنم :))) ولی همینجور که گفتم این قسمت ایده شخصی خودتون میتونه باشه 

چیزی که من تو تهیه این خوراک باید بگم اینه که چون خمیر تازه هست به مدت زمان کمی واسه پخت احتیاج داره 
و به خاطر همین موضوع هیچوقت این خمیر رو جداگانه مثل نودل یا پاستاهای دیگه نمیپزم 

تو این ترکیب از پیاز قرمز استفاده کردم که اونها رو با کره تفت دادم و بعد هم مقداری قارچ و  فلفل دلمه خرد شده و   مقداری سیر تازه به مخلوط اضافه کردم اگه از جعفری تازه یا گشنیز تازه خرد شده هم استفاده کنید ترکیب خوبی میتونه باشه 

به موادم فقط فلفل اضافه کردم و از ١ عدد قرص مرغ استفاده کردم که خوراک من  طعم و نمکش رو از همین میگیره 
پس تو نمک  دقت کنید 
حالا خمیر رو بهش اضافه میکنم و اگه ٢ تا ٣ قاشق هم خامه اضافه کنید , بسیار لذیذتر خواهد شد همینجا مدت ۲  دقیقه به موادتون حرارت بدید و بعد اونو سرو کنید بهتره که درب تابه یا قابلمه رو هم بزارید 
در واقع من اون ۲ دقیقه داخل آب رو اینجا با کل مواد انجام دادم 
در اولین فرصت مدلهای دیگه اونو هم براتون میزارم
نوش جان , گیلدا 



Freitag, 21. März 2014

دمپختک آذری



چند روز پیش که از خستگی داشتم همینجوری با گوشیم ور میرفتم , یک برنامه آشپزی ایرانی رو دانلود کردم 
وقتی که دستوراتش رو دیدم کلی ذوق کردم , چون همه دستورات محلی بودند و اینجور  به  نظر میومد که خیلیهاش رو به فراموشی سپرده شده 
این بود که تصمیم گرفتم یکی یکی همه رو به اجرا بزارم 
اولین دستور دمپختک اون هم از نوع آذری بود , قبلا هم دمپختک تهیه کرده بودم ولی این خیلی خیلی جالب توجه بود 
چون هم توش حبوبات داشت و هم بلغور که من بینهایت دوست دارم 
خوب بریم سر اصل مطلب یعنی مواد لازمش 

مواد لازم :
نخود , عدس , لوبیا چیتی از هر کدوم ٥٠ گرم 
بلغور و برنج به نسبت مساوی از هر  کدام ١ پیمانه 
پیاز بزرگ ١ عدد 
کره یا روغن محلی به میزان لازم 
گوشت  ٣٠٠ گرم , که من از ٢ تیکه سینه مرغ استفاده کردم 
رب گوجه ٢ قاشق 
گوجه فرنگی ٢ عدد 
ادویه دلخواه که من از زیره استفاده کردم + زرد چوبه , نمک , فلفل 

طرز تهیه :
ابتدا حبوبات رو غیر از عدس بپزید , بلغور رو هم جلوتر خیس کنید 
پیازها رو خرد کنید و با کره یا روغن تفت بدید , اگه از گوشت استفاده میکنید اونها رو ریش ریش کنید و اضافه کنید  و اگه مثل من از مرغ استفاده میکنید اونها رو تیکه کنید و در همین مرحله اضافه کنید 
بعد از کمی تفت دادن گوجه های خرد شده و رب رو  نیز  اضافه کنید 
حالا ادویه ها رو اضافه کنید و بعد از چند گردش و نرمش :))) برنج و بلغور و  عدس رو اضافه کنید و همراه با مقداری آب که فقط روی مواد رو بگیره بزارید به صورت دمی بپزه 


اگه از آب گوشت هم استفاده کنید لذیذ میشه 
و اگه نداشتید میتونید از قرصهای مخصوص توش بریزید 
و حالا دمپخت شما آماد هست تا با یک ترشی جانانه میل کنید  :)
نوش جان , گیلدا 









Mittwoch, 19. März 2014

نوروز ٩٣


نرم‌نرمک می‌‌رسد اینک بهار
خوش به‌حالِ روزگار
خوش به‌حالِ چشمه‌ها و دشت‌ها
خوش به‌حالِ دانه‌ها و سبزه‌ها
خوش به‌حالِ غنچه‌های نیمه‌باز
خوش به‌حالِ دختر میخک که می‌خندد به ناز
خوش به‌حالِ جام لبریز از شراب
خوش به‌حالِ آفتاب
ای دلِ من گرچه در این روزگار
جامۀ رنگین نمی‌پوشی به کام
بادۀ رنگین نمی‌بینی به‌ جام
نُقل و سبزه در میان سفره نیست
جامت از آن می که می‌باید تُهی‌ست
ای دریغ از تو اگر چون گُل نرقصی با نسیم
ای دریغ از من اگر مستم نسازد آفتاب
ای‌ دریغ از ما اگر کامی نگیریم از بهار
گر نکوبی شیشۀ غم را به سنگ
هفت‌رنگش می‌شود هفتاد رنگ ........

نوروزتان پیروز 











Sonntag, 16. März 2014

شیرنی اسکار



در مورد این شیرینی که میبینید باید بگم که خیلی وقت بود تصمیم به درستکردنش داشتم 
واسه اینکه میدونم طعم گردو تو شیرنی ..... به خصوص وقتی اینجور برشته میشه بی نهایت لذیذ هست 
و همینجور شدیدا به کنجد علاقه دارم , تا جایی که تفت داده اونو مثل تخمه تو خونه قاشق قاشق میخورم :)))) آخه میگند واسه معده خوبه ......  بگذریم 
من این شیرینی رو با ٢  دستور متفاوت  دیگه درست کردم ولی یکی آنقدر سفت شد که انکار پاره سنگ داری میخوری و یکی دیگه آنقدر شل بود که با اولین حرارت تو سینی شبیه به سکه شد :)))
این بود که از هر ٢ دستور فقط موادش رو برداشتم و  مقادیر رو خودم تعقیر دادم 
نتیجه این شد که میبینید ..... یک شیرنی بسیار لذیذ و ترد که حتی در دمای خارج از یخچال هم ترد و خوب میمونه البته صحبت از مناطق شرجی نمیکنم :)))  
حالا امتحان کنید , ببینید حق با من هست یا نه :))))))
فکر کنم این آخرین شیرنی من واسه امسال باشه که پای سفره نوروز من هم خواهد بود 

مواد لازم :
آرد ٢٠٠ گرم
کره ١٥٠ گرم 
تخم مرغ ٢ عدد که زرده و سفیده جدا شده باشه 
پودر قند ١٠٠ گرم
پودر هل نصف قاشق چای خوری 
گردو به صورت نگینی خرد شده ١٠٠ تا ١٥٠ گرم 
کنجد خام ٥٠ گرم 
* ٢ مورد آخر برای  روی شیرنی هست که میتونید از هر ٢ یا از یکی از اونها استفاده کنید یا اینکه از بادام خرد شده استفاده کنید 

طرز تهیه :
کره و پودر قند رو خوب میزنیم تا پوک شه و بعد تنها زرده تخم مرغ ها رو همراه با پودر هل اضافه میکنیم و باز خوب هم زده 
آرد رو به صورت الک شده کم کم اضافه کرده و خوب با قاشق چوبی هم میزنیم 


دقت کنید که موادتون کمی شل هست , ولی همینجوری بهتره در غیر این صورت بعد  از پخت خشک میشه 
بهتره که قبل از هر کاری از موادتون گلوله هایی به اندازه ١ گردو کوچیک درست کنید 
تا هنگام ادامه کار دستتون خیس نباشه 
اگه خمیر به دستتون میچسبه ١ کاسه از آرد معمولی پر کنید و مرتب دستتون رو داخل ارد بزنید و گلوله ها رو درست کنید 
سفیدها رو خوب با چنگال بزنید تا از حالت لختگی در بیاد و گلوله ها رو یکی یکی اول داخل سفیده و بعد داخل گردو یا کنجد فرو کنید , بهتره با یک دست با تخم مرغ کار کنید و با دست دیگه که خشک هست اونها رو به کنجد یا گردو آغشته کنید 


سپس داخل سینی فر گذاشته و با حرارت ١٨٠ درجه و به مدت ٢٠ تا٣٠ دقیقه  بپزید 
نوش جان , گیلدا 






Freitag, 14. März 2014

Gebackene Kartoffeln im Ofen



آلمانی ها یک خوراک با سیبزمینی دارند با نام Bratkartoffel که توضیحش رو  قبلا  تو این پست دادم 
این خوراک سیبزمینی یکی از خوراکهای رسمی و در واقع پای ثابت سفره هاشونه 
که به روشهای متفاوتی هم پخت میشه 
من سعی کردم با کمی تعقیر اینبار این خوراک رو به این روش درست کنم 
در حین ناباوری بسیار لذیذ و خوشمزه شد  , پیشنهاد میکنم امتحان کنید :)

مواد لازم :
سیبزمینی پخته ٣ تا ٤ عدد 
پنیر پیتزا ١٠٠ گرم 
نمک , فلفل 
خردل ١ تا ٢  قاشق چای خوری 
کره ٢ قاشق 
پیاز ١ عدد بزرگ که من از پیاز قرمز استفاده کردم 
پودر سوخاری ٥٠ گرم 
* این مقادیر رو میتونید بر حسب تمایل شخصی خودتون کمتر یا زیادتر کنید 

طرز تهیه :
سیبزمینی ها  رو بعد از پختن پوست کندم و به صورت مکعبی خرد کردم 
دقت کنید که سیبزمینی ها زیاد پخته نشه , چون  مقداری  از پختشون تو فر انجام میشه 
جداگانه پیازها رو خلال کردم و همراه با کره تفت دادم , میتونید کمی روغن هم مخلوط کنید 
من کره رو واسه عطر و  طعمش استفاده میکنم 
اگه دوست داشتید مقداری زردچوبه هم استفاده کنید 
خردل رو به پیازها اضافه کنید و از اون پودر سوخاری رو اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید , ولی سرخ نشه 
امکان داره تو این مرحله واسه اضافه کردن پودر سوخاری به روغن احتیاج داشته باشید , که اگه اینجور بود اضافه کنید


حالا ظرف نسوزی رو انتخاب کنید و مقداری از سیبزمینی ها رو کف ظرف بریزید و روی اونها رو مقداری پنیر بپاشید , دوباره اینکار رو تکرار کنید و بار دوم بعد از پنیر مخلوط پیاز و ارد سوخاری رو اضافه کنید


جوری بریزید که روی همه سیبزمینی ها رو بپوشونه و ظرفتون رو به مدتی که روی مود طلایی شه درون فر با حرارت ١٧٠ درجه قرار بدید 


میتونید این ترکیب رو کنار مواد گوشتی هم میل کنید 
نوش جون , گیلدا 








Dienstag, 11. März 2014

Rotkohl - بای لاگه کلم


من باید این پست رو تو ایام سال نوی مسیحی  میذاشتم , ولی چه کنم نه وقت شد و نه حوصله بود 
تا اینکه مدتی پیش براتون گفتم که ١ دونه کلم قرمز بزرگ گیرم اومد 
که باهاش اول از همه کلم پلو قرمز رو تهیه کردم که بسیار لذیذ  و خوشرنگ شد و این هم دومین ایده بود 
از کشورهای دیگه خبر ندارم ولی آلمان از این بای لاگه زیاد واسه کنار خوراکهای گوشتیش استفاده میکنه  
قبلا هم ٢ تا بای لاگه دیگه براتون گذاشته  بودم یکی با قارچ بود و دیگری با برگ  کلم سفید 
طرز تهیه این بای لاگه احتیاج به وقت داره , چون با ١ جوش و حرارت کوچیک نمیپزه و جا  افتاده نمیشه 
ولی اگه تهیه کنید , میبینید که در کنار خوراکهای گوشتی به خصوص بوقلمون سال نو یا مرغ شکم پر و حتی استیک و ..... چقدر لذیذ خواهد بود 

و اما مواد لازم :
کلم قرمز که به صورت رشته ای رنده شده باشه ١ کیلو 
پیاز قرمز یا سفید ٢ عدد 
روغن جامد عطر دار یا کره ٣ قاشق 
چوب دارچین ٢ عدد 
برگ بو ٢ عدد 
شراب قرمز یا آب سیب ١ لیوان 
نمک 
شکر ٣ قاشق 
سیب ترش ٢ عدد 
سرکه سیب ٣ تا ٤ قاشق 
مارمالاد توتفرنگی یا آلبالو ٢ تا ٣ قاشق 

طرز تهیه :
در ابتدا  , پیازهای خلال شده رو همراه با کلم , چوب دارچین و برگ بو داخل روغن تفت میدیم 
تا حدی که عطرش بلند شه , دقت کنید که سرخ نشه 
سپس نصف میزان  شراب یا آب سیب رو بهش اضافه کنید و بزارید به آرامی بپزه


بعد از چند بار هم زدن مدام , سرکه , شکر و نمک رو اضافه میکنیم


از این به بعد بزارید تا به آرامی بپزه و اگه آبش کم شد باقی آب سیب یا شراب رو اضافه کنید 
به زمانی حدود ٣٠ تا ٤٠  دقیقه احتیاج دارید 
در آخر که به خوبی عطر دارچین و برگ بو در فضای آشپزخانه پیچید :)) میتونید سیبها رو که از قبل پوست کنده و خرد کردید به کلمها اضافه کنید


مدت ١٠ تا ١٥ دقیقه دیگه بزارید تا کلمها حرارت ببینند 
در خاتمه مارمالاد رو اضافه کنید و بعد چند هم زدن مداوم , دیگه Rotkohl یا بای لاگه کلم  شما آماده هست که در کنار خوراکهای گوشتی میل کنید 

نوش جان , گیلدا



Samstag, 8. März 2014

کیک آب و ساحل



این کیک رو به سفارش یکی از دوستان درست کردم 
از اونجایی که فقط ٢ روز جولتر گفته بود , وقت چندانی واسه ایده این کیک به دست نیاوردم 
ایشون مایل بودند که کیک در رابطه با آب و ساحل و اینجور چیزها باشه 
من هم تنها چیزی که به مغزم رسید این طرح بود 
در مورد کیک هم بگم که یک کیک اسفنجی ساده هست 
که مابین اون با گردو و موز و آناناس پر شده 
کل کیک هم از خامه شکل گرفته هست 
آب اون رو با پایپینگ ژل تهیه کردم و حصار اون هم با چوبکهای شور هست 
حوله های روی زمین هم پاستیل های آماده هست 
گیلدا 













Montag, 3. März 2014

Gnocchi


دنیای آشپزی و آشپزخونه ایتالیای  خلاصه شده از انواع پیتزا و انواع نودل و پاستا و بطور خلاصه خمیر 
بعد از تهیه پاستای تازه و همینجور خمیر راویولی اینبار تصمیم گرفتم که خمیر Gnocchi رو تهیه کنم 
چون یقینا طعم خمیر تازه چیزی نیست که ما از آماده اون میچشیم 
Gnocchi هم مثل دیگر خمیرها انواع متفاوت داره , که من به ساده اون بسنده کردم 
این خمیر تفاوت خاصش اینه که با پوره سیبزمینی و مخلوط آردهای دیگه  تهیه میشه 
تصمیم گرفتم با مخلوطی از ارد سمولينا یا به قول آلمانی ها Grieß و ارد معمولی این خمیر رو تهیه کنم 
تهیه خمیر کار مشکلی نیست , بلکه درست کردن و شکل دادنش کاری هست که به حوصله و وقت احتیاج داره 

مواد لازم :
سیبزمینی که با پوست پخته باشه و پوره کرده باشید ١ کیلو 
آرد سفید ١٥٠ گرم 
آرد  سمولينا ١٥٠ گرم 
زرده تخم مرغ ٢  عدد 
نمک ٢ قاشق چایی خوری 
* چون بار اولم بود من مقادیر بالا رو نصف کردم 

طرز تهیه :
واسه درست کردن این خمیر کافیه که همه مواد رو با هم مخلوط کنید و حسابی ورز بدید تا یکدست شه 
به خمیر ٢ تا ٣ ساعت استراحت بدید 


برای شکل دادن به این خمیر تخته های سنتی همراه با ١ پاروی کوچیک وجود داره که به صورت راه راه بوده و من چیزی شبیه به اون داشتم که تو عکس بهتون نشون دادم 
البته خودم با اون اصلا نتونستم درست کنم :)) این بود که روش دوم یعنی چنگال رو انتخاب کردم 



روی سطح کارتون کمی ارد بپاشید و خمیر رو به صورت لوله دراز کنید , کل خمیر رو به اندازه های ٢ سانتی برش بزنید 
حالا یک تیکه از اون خمیر های برش زده رو با انگشتتون کمی گرد کنید و روی چنگال بزارید 
کمی بهش فشار بدید تا طرحش روی چنگال بیوفته و از سمت بالا به صورت لول شده اونو از روی چنگال جدا کنید 


اونها رو مدت ١ تا ٢ ساعت بزارید تا کمی خشک شه 
خیلیها تو همین مرحله خمیر رو فریز میکنند 
واسه پخت این خمیر هم باید چیزی بر خلاف پاستاهای دیگه عمل کرد , چون توش سیبزمینی داره و مثل اونها مقاومت زیادی نداره 
و جوشاندنش به مدت ٢ دقیقه داخل آب جوش کافیه و بیشتر از اون میتونه خرابش کنه
و بعد از این ۲ دقیقه هم نباید با مواد  دیگه جوشیده شه و فقط باید سس روش ریخته شه
یا اینکه همین اول داخل سس بزارید تا پخته شه 
البته روش پخت من با این مدل خمیر کاملا متفاوت هست که سعی میکنم خوراکی رو هم که باهاش آماده کردم در اولین فرصت براتون بزارم 
نوش جان , گیلدا