Mittwoch, 29. Januar 2014

ماهی شور




خوب در طی خودکفایی هایی که  مجبور شدیم از خودمون نشون بدیم ، قدم بعدی واسه ی نیمچه شمالی ، تهیه ماهی شور هست 
یعنی یکی از ارکان اصلی سفره های شمالی که تقریبا با هر خوراک و غذایی سازگاری داره
در واقع باید یک شمالی اون هم از نوع دور از وطن باشی تا بدونی این ماهی چه نعمتی هست :))
من خیلی از موارد رو مثل ترخینه یا کشک یا شیرنی سنتی رشته خوشکار یا نون تافتون رو تهیه کردم ولی از تهیه ٢ تا چیز واقعا به وجد اومدم و انقدر ذوق و شوق در من بود که بارها و بارها به تماشاشون ایستادم
 یکی شیرینی رشته خوشکار بود و یکی هم همین ماهی شور :)
در آلمان هم ماهی دودی تو انواع مختلف هست ولی نه با اون ترکیبی که ما تهیه میکنیم و اصلا شور نیست 
همونجور که گفتم این کار هم مثل کارهای دیگه اولین تجربه من بود ، البته مادرم این کار رو چند باری انجام داده بود ، ولی هیچوقت سعی نکردم که یاد بگیرم 
تا اینکه مدتی پیش ٢ تا از دوستان تو فیسبوک منو راهنمایی کردند که بتونم به این طلای ناب دسترسی پیدا کنم :))
این ماهی شور من فقط رنگش اونی که میخواستم نشد , که ایراد کار من روناس مورد استفاده بود , که اصلا رنگ قرمز نداشت
اگه شما هم روناس بی رنگ پیدا کردید میتونید کمی سماق واسه رنگش بهش اضافه کنید
ولی طعم و مزه اون دقیقا همون چیزی که میخواستم در اومد 
همینجا جا داره هم از راهنمایهای خانوم راحله میر راشد و آقای مهرزاد HI تشکر کنم 
و اما موادی که لازم دارید



نمک دانه درشت ، که من از نمک دریایی دانه درشت استفاده کردم 
ماهی مورد نظر که معمولا در شمال از کولی و ماهی سفید استفاده میشه 
روناس به مقدار کافی 
چند عدد تیکه سنگ نمک ، که من به خاطر پیدا نکردنش از سنگ معمولی استفاده کردم 



* من برای ٢ عدد ماهی متوسط حدود نیم کیلو نمک استفاده کردم 
* ماهی مورد نظری که برای اینکار استفاده کردم با نام Wolfsbarsche
* بهترین ماهی که تو آلمان میتونید پیدا کنید Rotauge یا همون کلمه خودمون هست که با کلیک کردن به اینجا میتونید شکلش رو ببینید
و اما نحوه کار 
ظرفی که برای این کار استفاده میکنید باید درب محکمی داشته باشه که بتونید خوب سفتش کنید تا هوا نکشه ، که من از ١ دبه پلاستیکی استفاده کردم 
ماهی ها رو تمیز کنید و شکم اونها رو خالی کرده و خشک کنید 
شکم ماهی ها رو پر از نمک و روناس کنید ، دقت کنید که روناس بیشتر واسه رنگش هست ولی نمک باید در حد زیاد باشه 
حالا کف دبه رو از ١ لایه از روناس و نمک پر کنید و ماهی رو درون دبه قرار بدید 
همه جای ماهی باید از نمک و روناس پوشیده شه جوری که ماهی راحت دیده نشه 
١ تا ٢ قاشق آب روی روناس  و نمک بریزید تا به این وسیله رنگ روناس رو گارانتی کنید ( که مال من نشد ))))


اگه خواستید ماهی بیشتری بزارید دوباره کار رو تکرار کنید 
در آخر وقتی خوب نمک بارون کردید ، سنگ نمک یا سنگ رو روی ماهی ها قرار بدید 
واسه اطمینان یک نایلون روی دبه بزارید و بعد در اونو محکم سفت کنید 
دبه رو در جای خنک مثل زیرزمین بزارید جایی که آفتاب بهش نخوره 
به زمان تقریبی ٥ تا ٦ ماه احتیاج دارید که ماهیهاتون شور شه
گیلدا










Freitag, 24. Januar 2014

بادمجان قالبی با پاستا



مدتی پیش ١ عدد بادمجون داشتم و نمیدونستم که باهاش چی درست کنم 
این بود که تو نت گشتم تا به دستور آشپزی خانواده رسیدم
به غیر از اون این روزها تو فیسبوک همه این خوراک رو تهیه کردند , پیشنهاد میکنم که شما هم امتحان کنید 
با تهیه این دستور به این نتیجه رسیدم که ترکیب پاستا با بادمجان هم میتونه خیلی لذیذ تر از اونچیزی که فکرش رو میکنید باشه , و قصد دارم در اولین فرصت با بادمجان ترکیبی برای پاستا یا ماکارونی تهیه کنم :))
تو دستور اصلی بادمجانها سرخ شده بود , ولی من همینجوری استفاده کردم 
من فقط مواد رو و طریقه کار رو ذکر میکنم , چون خودم اینو تو قالب کوچیک تهیه کردم و تنها از ١ بادمجان استفاده کردم 
ولی اگه قالب شما بزرگ باشه همه چیز فرق میکنه , و همینجور میتونید هر چیز دیگه که دوست داشتید واسه داخلش استفاده کنید 

برای شروع مقداری مایه گوشتی ماکارونی تهیه کردم و باز جداگانه پاستاهای مورد نظرم رو آبکش کردم و به مواد گوشتی اضافه کردم و کنار گذاشتم 

بامجانها رو همراه با پوست به صورت ورقه های بسیار نازک بریدم و واسه نیم ساعت داخل آب نمک گذاشتم 
داخل آبکش خالی کردم و با دستمال خوب خشکشون کردم 


قالب مورد نظرم رو انتخاب کردم و داخلش رو با روغن خوب چرب کردم و مقداری پودر سوخاری ریختم , جوری که همه جای قالب چرب شده رو بپوشونه 
حالا ورق های بادمجان رو دور تا دور قالب چیدم , چون قالب من کوچیک بود با گذاشتن یک برگ هم ٢ طرف دیواره و کف قالب خوب پر میشد 
وقتی که همه جای قالب از بادمجان پوشیده شد , از مایه ماکارونی و خود پاستاها داخل و دور تا دور قالب ریختم 
با پشت قاشق کمی فشار دادم تا فضای خالی پر شه و کمی پنیر پیتزا ریختم تا چسبندگی کافی رو داشته باشه 
این کار رو ١ بار دیگه تکرار کردم و در آخر هم دوباره پنیر ریختم و اضافات بادمجان رو روی پنیر یا دور آخر مواد قرار دادم , این قسمت چون بعد از برگردوندن دیده نمیشه , زیاد مهم نیست که خوشکلش کنید :)) 
روی بادمجانهای لایه آخر هم کمی روغن مالیدم و قالب  رو داخل فر به مدت ٣٠ تا ٤٠ دقیقه و با حرارت ١٨٠ گذاشتم 


* دقت کنید که این حرارت با فر من بود 
بعد هم تو ظرف دلخواهتون بر گردونید و میل کنید :)
نوش جان , گیلدا 










Dienstag, 21. Januar 2014

لوبیا چشم بلبلی پلو



خیلی وقت بود که میخواستم این پلو رو تهیه کنم , ولی وقت یاری نمیکرد 
تا اینکه بالاخره درست کردم و وقت گذاشتن تو وبلاگ رو نداشتم :))
میدونم که این پلو رو همه بلد هستید , پس بزارید این پست رو واسه دل خودم بزارم 
واسه اینکه از لوبیا چشم بلبلی خوشم میاد , به حدی که دوست دارم تو قرمه سبزی هم ازش استفاده کنم و حتی تازه اون واسه  باقالی قاتوق , بهترین باقالی قاتوق دنیا برای منه  :))
خیلیها این پلو رو با شوید درست میکنند ولی من این مدلش رو ترجیح میدم , چون دوست دارم که لوبیا ها رو ببینم :)))

تهیه این پلو کار خاصی نداره واسه همین هم از گذاشتن عکس مرحله به مرحله اون خوددادری کردم 
اول اینکه جداگانه مرغ رو همراه با ادویه و نمک و پیاز و رب پختم و کنار گذاشتم 
و واسه برنج به ازای هر ٢  پیمانه برنج ١ پیمانه سر خالی لوبیا استفاده کردم 
که لوبیا ها رو اول از همه پختم و کنار گذاشتم و برنج رو هم هنگام آبکش کردن با مقداری زردچوبه رنگی کردم 
و هر دو رو با هم گذاشتم تا دم بکشه 
و این شد نتیجه کار :)
نوش جان , گیلدا 




Montag, 20. Januar 2014

آش گشنیز - همدان


مدتی پیش آقای  رضا - دی  آر این آش رو تو صفحه گذاشته بودند  , و من طبق معمول تنبلی کردم و دستورش رو ننوشتم 
فقط یادم بود که اسمش آش گشنیزه و واسه سرما خوردگی خوبه 
حال اینکه واسه چی برا سرما خوردگی خوبه , نمیدونم ...... اونها که اهل همدان هستند جواب بدند لطفا , چون از قرار معلوم این آش رو همدانی های عزیز تهیه میکنند 
از اونجایی که توش گشنیز داشت  , حدس زدم باید خیلی خوشمزه باشه , چون رابطه من هم با گشنیز خیلی خوبه :)))
چندین دستور دیدم که بعضی ها با بلغور بود و بعضی ها با برنج , یا بدون گوشت بود یا با گوشت 
یا لپه داشت یا عدس ..... بحر حال من این روش رو مخلوط کردم 

مواد لازم برای ٢ نفر  :
برنج نصف استکان که بهتره خرد باشه 
عدس ١ استکان 
لپه نصف استکان 
غوره یا آب غوره به میزان دلخواه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
گوشت چرخ کرده ٢٠٠ تا ٣٠٠  گرم 
گشنیز خرد شده ١ پیاله 
نمک , فلفل , زردچوبه 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کنید و با مقداری کره یا روغن تفت بدید 
برنج روهمراه با مقداری آب همراه با  عدس و لپه که از قبل خیس کردید بهش اضافه کنید و با حرارت ملایم بزارید بپزه و برنجتون لعاب بده 


غوره یا آبغوره رو هم در این مرحله اضافه کنید 
جداگانه گوشت رو قلقلی کرده و داخل روغن کمی سرخ کنید اگه دوست داشتید بهش پیاز هم بزنید 
١٠ دقیقه قبل از خاموش کردن آشتون  , سبزی و گوشت رو اضافه کنید 
میتونید برای روش کمی پیاز داغ استفاده کنید 
نوش جان , گیلدا 






Freitag, 17. Januar 2014

Grünkohl - آلمانی


یکی از خوراکهای استانی که خیلی هم تو کل آلمان طرفدار داره  Grünkohl هست 
این خوراک  در اصل با یک نوع کلم تهیه میشه که به آلمانی همون نام  Grünkohl رو داره یعنی : کلم سبز 
و به انگلیسی هم  Kale نامیده میشه 
برگ این کلم به پخت زیاد احتیاج داره که باید چند بار هم انجام بشه تا حالت تلخی اون از بین بره 
اینه که فروشگاهای اینجا کار رو برامون آسون کردند و و ما به صورت آماده و پخته شده میتونیم اونو خریداری کنیم 
البته در آلمان هم مثل ایران خودمون هر شهری یک خوراک معروف داره که من الان به خوبی به یاد ندارم 
ولی فکر کنم یکی از اونها  Labskabs باید باشه که متعلق به هامبورگه و همینجور  ......  
از خاصیت این کلم  هم هر چی بگیم باز هم کمه , که بهتره خودتون تو جدولی که اینجا داده ببینید
این خوراک سنتی متعلق به شهر برمن هست و تا کیلومترها اطراف این شهر هم با این خوراک به خوبی آشنایی دارند  , و ترکیبی از برگهای سبز کلم و همینجور گوشتهای مختلفی هست که به صورت سوسیس هستند یا دودی شدند .  همراه  با بعضی از اون سوسیس ها بلغور یا گندم هم همراه هست و با نام Pinkel  معروف هست 
که بنده فقط عاشق  همونم :)))
 دراین قسمت آلمان به صورت تفریحی چند خانواده یا دوست با هم جمع میشند و یک  راه طولانی , همراه با کلی نوشیدنی که گرمشون نگه داره  پیاده میرند تا خودشون رو به رستوران مورد نظرشون که از قبل رزرو کردند برسونند و   Grünkohl  که سفارشش رو دادند میل کنند . خوبه که بدونید این خوراک مختص فصل زمستونه و اگه خوب پخته شه بسیار بسیار لذیذ ه 

و اما دستور این خوراک رو مثل چند دستور دیگه از یک سر آشپز آلمانی براتون میزارم 
در پخت این خوراک مثل قرمه سبزی خودمون جا افتادنش خیلی مهمه , وگرنه پختش کار خاصی نداره 

مواد لازم :
Grünkohl شیشه ای آماده ٢ عدد 
انواع سوسیس ,  Kassler , Knipp , Pinkel  که  بهتره همه رو تو عکس خودتون مشاهده کنید . من از هر کدوم ١ بسته تهیه کردم 
سیبزمینی پخته ,  به میزان کافی 
خردل ٢ قاشق 
نمک , فلفل 
پیاز ٢ عدد بزرگ 

طرز تهیه :
اولین کار اینه که تمام گوشتها رو به جز Knipp جداگانه داخل یک قابلمه با مقداری آب بپزید 
آب اونو دور نریزید , چون کمی از آبش رو احتیاج داریم و دقت کنید که اینکار رو بدون نمک انجام بدید و آب گوشت حاصله نمکدار هست 
داخل قابلمه دیگه پیازها رو خرد کرده و تفت میدیم , بهتره از مقداری کره هم استفاده کنید که طعم بهتری داشته باشه 
کلم ها رو داخل آبکش خالی کنید تا آب اضافه اونها بره , و با دست خوب آبشون رو بگیرید و به پیازها اضافه کنید 


به سرخ کردن کلم ها ادامه بدید و خردل رو اضافه کنید 
از اینجا به بعد حرارت رو کم کنید و ١ تا ٢ ملاقه از آب گوشتها رو اضافه کنید و بزارید کم کم جا افتاده شه 
این کار رو ٢ تا ٣ بار انجام بدید 
و بعد از این چند مرتبه ١ عدد Knipp رو توش خالی کنید البته Knipp که من استفاده کردم بزرگ  بود میشه واسه ٣ تا شیشه  Grünkohl هم استفاده کرد , ولی من چون طعمش رو دوست دارم واسه ٢ تا شیشه استفاده کردم 
دوباره به پخت ادامه بدید با حرارت ملایم 
هر بار که فکر میکنید داره ته میگیره مقداری آب گوش رو بهش اضافه کنید 
ولی در کل یادتون باشه که این خوراک به صورت کاملا خشک تهیه میشه 


چیزی حدود ١/٥  تا ٢ ساعت به وقت احتیاج داره تا خوب پخته شه 
برای سرو کردن هم همیشه به صورت جداگانه این خوراک رو سرو میکنند 
یعنی همه مواد از جمله سیبزمینی داخل ظرفهای مختلف کشیده میشه و هر کس واسه خودش مقداری از مواد تو ظرفش میکشه 
و اوصولا رو سیبزمینی هم بعد از ریختن داخل ظرفش مقداری کره آب شده میریزند تا طعم بهتری داشته باشه 
خوب دیگه  Grünkohl  شما آماده هست و میتونید میل کنید 
نوش جان , گیلدا 












Mittwoch, 15. Januar 2014

کدو پلو یا کئی پلا - مازندران



من ٢ تا کدو کوچیک از قبل داشتم که نمیدونستم باهاش چی تهیه کنم , واسه من فصل کدو یعنی شیرینی سنتی کاکا , و سوپ لذیذ کدو 
این بود که تصمیم گرفتم باهاشون این پلو رو تهیه کنم 
کدو پلو یا کهی پلا یا کئی پلا  یکی از پلوهای استان مازندران هست که با کدو حلوایی تهیه میشه 
و من تا به حال به خاطر شیرین بودنش امتحانش نکرده بودم 
ولی الان مدتی هست که به خودم این جسارت رو دادم که از خوراکهای شیرین هم استقبال کنم 
حالا یکی بیاد بگه این جسارت رو بکن که وزنت رو کم کنی :)))))))) ولی کو همت ؟؟؟ 
در مورد این پلو باید بگم که دستور اصلی همین ترکیب هست البته بدون گوشت و با تخم مرغ نیمرو سرو میشه 
ولی از اونجائی که خواستم افراد خانواده هم بخورند , این بود که من با گوشت قلقلی درست کردم 

مواد لازم :
برنج آبکش برای ٢ نفر 
کدو پوست کنده و نگینی درشت ١٠٠ تا ٢٠٠ گرم 
گوشت چرخی  ٢٠٠ گرم 
نمک , فلفل , زردچوبه , زیره 
پیاز ٢ عدد 
زعفران دم کرده 
شکر ٢ قاشق چای خوری ( اگر مایل بودید بیشتر بریزید )

طرز تهیه  :
پیازها رو خلالی کرده و همراه با کدو های خرد شده ١ زمان سرخ میکنم تو همین مرحله بعد از سرخ شدن ٢ قاشق چای خوری شکر اضافه کردم همراه با ادویه ها 
در مرحله بعدی قلقلی ها رو تهیه میکنم


لابلای برنج آبکش شده از مواد میریزم و میزارم برای دم کردن 
و در آخر هم زعفران دم کرده رو روش دادم , البته اگه روغن محلی یا کره هم روش بدید که دیگه خیلی عالی میشه 
نوش جان , گیلدا 











Sonntag, 12. Januar 2014

نان پلنگی یا زرافه ای



اولین باری که این نان رو تو صفحه لاله جون دیدم , ١ دل نه ١٠٠ دل عاشقش شدم :))
از اون زمان تا به حال هم سعی در درست کردنش داشتم , اما طبق معمول وقت یاری نمیکرد 
تا اینکه بالاخره درستش کردم ولی باید بگم که اصلا مثل نان لاله جون زیبا و خواستنی نشد ولی کلی طعم جالب و جدیدی برام داشت
داخلش کاملا نرم و پوک بود و اطرافش برشته و ترد  
آدم در وحله اول فکر میکنه که کل نانها ١ مزه مشخص دارند ولی وقتی که اونها رو تهیه میکنی متوجه میشی که طعم و بافت اونها خیلی متفاوته 
و همین امر موجب میشه که من هم مرتب  سراغ نانهای جدید برم 
خوب حالا بریم سر نان پلنگی یا زرافه ای یا هر چی که دوست دارید :)))

 مواد  لازم برای خمیر نان :
آرد ٥٠٠ گرم + مقداری بیشتر 
 خمیر مایه خشک ١ بسته مدل ٧ گرم 
شکر ١ قاشق چای خوری 
نمک ١ قاشق چای خوری
روغن مایع ٢ قاشق  
آب ولرم ٤٠٠ میل 

طرز تهیه :
ابتدا خمیر ترش رو همراه با شکر به آب اضافه میکنیم و ١٠ دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد 


بعد روغن اضافه  کرده و نمک رو به ارد اضافه میکنیم و ارد رو مرحله مرحله به آب و مواد قبلی اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیر یکدستی داشته باشیم , این خمیر طبق دستوری که من داشتم کمی نرم و لطیف بود اگه دیدید خیلی شل شده چند قاشق دیگه ارد اضافه کنید
به خمیر ٢٠ تا ٣٠ دقیقه وقت بدید که حجم پیدا کنه 


و دوباره کمی ورز بدید و اگه باز در این مرحله دید به ارد احتیاج داره کمی ارد اضافه کنید 
از خمیر گلوله های تهیه کنید و روی کاغذ روغنی قرار بدید و سراغ تهیه  خمیر دوم برید 

مواد روی خمیر :
آب گرم ١٣٠ گرم 
آرد برنج ١٤٠ گرم 
خمیر ترش خشک ١ بسته 
 روغن کنجد ٢ قاشق یا ٢ قاشق روغن معمولی 
شکر ٢ قاشق 
نمک ١/٢ قاشق چای خوری 

طرز تهیه :
خمیر ترش رو با ارد  و شکر مخلوط کرده و باقی مواد خشک و روغن و آب را اضافه کنید و خوب هم بزنید 
غلظت باید در حد چیزی که در عکس میبینید باشه


به این خمیر هم ١٥ دقیقه استراحت بدید 

و سپس از خمیر دوم روی نانها بمالید سعی کنید که لایه نازکی نباشه 


و سینی فر رو داخل فری که از قبل گرم کردید به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه و با حرارت ٢٠٠ درجه قرار بدید 
نوش جان , گیلدا 










Freitag, 10. Januar 2014

آش سماق


مدتی پیش رز نازنین خورشت سماق رو تهیه کرده بود که برام خیلی جالب اومد 
در پی همین ماجرا تو نت دنبال چیزی دیگه ای بودم که به دستور آش سماق برخوردم 
و با توجه به موادش حدس زدم که باید آش ترش و خوشمزه ای باشه 
پس اگه مثل من به ترشی علاقه دارید ، حتما این اش رو امتحان کنید :)

مواد لازم :
برنج پخته ٢٥٠ گرم ، که بهتره برنج نیم کوب باشه 
لپه پخته  ١٠٠ گرم 
سبزی آش ٥٠ گرم 
آبغوره ١ استکان ، که من از ١ قاشق پودر غوره استفاده کردم 
سماق ١ استکان 
نعناء داغ به میزان لازم 
پیاز داغ ١ استلان 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 


طرز تهیه :
من واسه این اش برنج و لپه رو با هم گذاشتم که بپزه ، ولی تو دستورش نوشته بود که جداگانه به صورت پخته آماده داشته باشید



بعد از لعاب دادن برنج پودر غوره و سبزی و سماق رو اضافه کردم 
مقداری از پیاز رو واسه تزئین گذاشتم و باقی رو اضافه کردم 


٢ تا ٣ قاشق از نعنا داغ رو هم اضافه کردم و گذاشتم که به آرامی آش جا بیوفته 
زمان سرو کردنش هم میتونید از کمی سماق  استفاده کنید 
* دقت کنید که این آش با توجه به سماق و ابغوره ترش میشه ، و بهتره که از مقادیر کم شروع کنید 
نوش جان ، گیلدا 











Mittwoch, 8. Januar 2014

مشهدی پادرازی



این شسیرینی ها رو که میبینید یکی دیگه از هدایای من واسه سال نوی مسیحی به دوستانم بود 
البته اینها رو همراه با برشتوکهای شکلاتی به دوستان دادم , و خیلی خیلی هم ازش استقبال کردند 
ایده این شیرینی ها بعد از دیدن تصویری که شهرزاد عزیز  تو صفحه گذاشته بود به سرم زد , و سریع دنبال دستورش گشتم 
و فکر کردم با  توجه به انواع آردهایی که توش استفاده میشه , یک طعم سنتی و خوب به وجود میاره 
اینو هم بگم که نام این شیرینی ها * مشهدی پادرازی * هست که من تعدادی رو پا دراز و تعدادی رو پا گرد درست کردم :)))
فقط به نظر من روش کمی  ترک خرد و نمیدونم چرا :(
و اما طرز تهیه و مراحل کار 

مواد لازم :
آرد برنج ١٢٥ گرم 
آرد گندم ١٢٥ گرم 
آرد نخودچی ١٥٠ گرم 
تخم مرغ ٢ عدد + ١ عدد برای روی شیرینی 
روغن خالص یا روغن شیرینی ٢٥٠ گرم 
پودر قند ١٥٠ گرم 
وانیل ٢ قاشق چای خوری 
پودر هل ٢ قاشق چای خوری 
کمی کنجد برای روی شیرینیها 
تمام مواد رو نیم ساعت جلوتر بیرون گذاشته تا به دمای اتاق برسه 

طرز تهیه :
پودر قند و روغن رو خوب زده تا سفید و یکدست شه 
تخم مرغها رو یکی یکی اضافه میکنیم همراه با هل و وانیل به هم زدن ادامه میدیم 
هر ٣ ارد رو با هم مخلوط کرده و بعد از الک کردن کم کم به مواد قبلی اضافه میکنیم 
امکان داره که کل آردها کم باشه ( این به دلیل نوع اردی هست که استفاده میکنید ) اگه دیدید به دستتون میچسبه مقداری ارد سفید یا ارد نخودچی یا مخلوطی از هر ٢ رو  کم کم اضافه کنید تا حدی که دیگه به دستتون نچسبه 
بهتره که مواد  رو دیگه با دست ورز بدید و فقط در حدی که مخلوط شه و از چسبندگی در بیاد 
خمیر رو داخل نایلون و در دمای آشپزخانه به مدت ١ روز استراحت بدید


البته  واسه ٣ تا ٤ ساعت هم میشه ولی من به گفته شهرزاد عزیز عمل کردم و ١ روز استراحت دادم 
روز بعد دوباره خمیر رو کمی ورز بدید تا از حالت خشکی در بیاد و روی نایلون به قطر نیم سانت پهن کنید 
بهتره که واسه وردنه کشیدن هم زیر و هم روی خمیر رو نایلون بزارید تا راحتتر بتونید قالب بزنید 
بعد از قالب زدن داخل سینی با کمی فاصله  بچینید و با چنگال روی شیرینها رو فشار بدید تا جاش بیوفته


١ عدد تخم مرغ دیگه رو جداگانه بزنید و روی شیرینی بمالید , و روی شیرینی ها رو کمی کنجد بپاشید 
شیرینی ها رو داخل فری که از قبل گرم کردید با حرارت ١٥٠ درجه تا زمانی که روی شیرینی طلایی شه قرار بدید 
این شیرینی ها مشابه به بیسکویت بودند که با چای بسیار لذت بخش بود :)
نوش جان , گیلدا 








Montag, 6. Januar 2014

بریانی مرغ - هندی ، پاکستانی‌


براتون مدتی قبل بریانی میگو رو  گذاشته بودم 
اینبار بریانی مرغ رو امتحان کردم 
بریانی ها بخاطر ادویه و ترکیب ماست یا خامه بسیار خوراکهای لذیذ ی هستند 
البته نمیدونم که یادآور شدم یا نه , که میشه تمامی بریانی ها رو هم به صورت کته  و هم به صورت دمی تهیه کرد 
خود من معمولا ترکیب کته اونو میپسندم و این بریانی رو هم به صورت کته بار گذاشتم 

مواد لازم برای ٢ نفر :
گوشت مرغ که من از سینه مرغ استفاده کردم ( سینه  ١ عدد مرغ )
برنج برای ٢ نفر 
سیر ٢ حبه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
زنجبیل تازه ١ بند انگشت 
خامه ١ استکان 
نمک , فلفل , پودر دارچین , پودر زیره , پودر گشنیز , زردچوبه 
رب گوجه ١ قاشق 
نخود فرنگی ١ استکان 
از مقداری زعفران دم کرده هم استفاده کردم 

ابتدا پیاز رو تفت بدید , اگر با روغن خانگی یا حیوانی این کاررو انجام بدید بهتره 
گوشتها رو اضافه کنید , کمی تفت بدید و کل ادویه رو همراه با رب گوجه اضافه کنید 
بزارید رنگ رب کمی تغیر کنه و عطر ادویه ها بلند شه 
بعد خامه رو اضافه کنید , همراه با برنج شسته شده


کمی هم بزنید و با حرارت  ملایم بزارید تا آبش کشیده شه 
من تو همین مرحله نخود فرنگی های پخته شده رو اضافه کردم تا له نشه 
دربش رو بزارید تا با حرارت کم برنجتون دم بکشه 
و بعد با ترشی یا ماست میل کنید 
نوش جان , گیلدا 







Freitag, 3. Januar 2014

ترشی انبه



واسه من این ترشی یعنی یاد آور دوران کودکیم 
یادمه همیشه تابستونها و یا عید کل خانواده عازم جنوب میشدیم و هر بار پدرم یکی از شهرهای جنوبی رو واسه دیدارمون انتخاب میکرد , و همیشه ترشی انبه با طعم تندو تیزش سوغات سفرمون , واسه سفره مادرم بود 
با اینکه به دلایلی از خوردن خوراکهای تند پرهیز میکنم , ولی از کودکی این ترشی رو با جان و دل میل میکردم تا جایی که اینجا هم هنوز که هنوزه همون شیشه های ترشی رو از فروشگاه آسیایی ها خریداری میکنم 
سعی کردم ترشی انبه رو با دستور یکی از پیجهای آشپزی درست کنم , ولی متاسفانه اون چیزی که نوشته بودند با اون چیزی که من به عمل آوردم زمین تا آسمون فرق داشت 
البته شاید ایراد کار از خودم بود , ولی به هر حال نتیجه منفی داشت و متاسفانه  مجبور شدم همه رو دور بریزم :(
مدتی پیش میترای عزیز تو گروه خودش این ترشی انبه رو معرفی کرده بود , و با توجه به تجربه قبلی خودم , دیدم کلی فرق داره و باید حتما عملی شه , این بود که خیلی زود موادش رو تهیه  و اقدام به درست کردنش  کردم 
نتیجه بسیار عالی شد و همینجا هم از میترای عزیز واسه معرفی و دستور این ترشی نهایت تشکر رو دارم 

مواد لازم :
انبه ٢ عدد , انبه های انتخابی من سبز بود یعنی کاملا رسیده نبود  
گوجه قرمز , ٣  عدد متوسط 
سرکه ١ لیوان  , که من از سرکه سیب استفاده  کردم 
شیره تمر هندی ١ استکان 
نمک ١ قاشق , سیاه دانه ١ قاشق , زردچوبه نصف قاشق , دارچین ١ قاشق چای خوری , تخم گشنیز ١ قاشق 
فلفل تند  , به میزانی که دوست دارید تند شه 
سیر ٢ تا ٣ حبه 
روغن طعم دار ١ استکان , که من از روغن سیر استفاده کردم میتونید از روغن مایع معمولی هم استفاده کنید 

طرز تیهه :
اول انبه ها رو خرد کنید و از هسته جدا کنید 
به اونها نمک و ١ ملاقه از سرکه گفته شده , و سیاه دانه رو اضافه کردم و بعد از مخلوط  کردن  کنار گذاشتم 


گوجه ها رو خرد کردم و روی حرارت گذاشتم تا آب اونها کشیده شه 


داخل ظرف دیگه باقی سرکه و آب تمر هندی , فلفلها و ادویه ها رو مخلوط کردم 


روی حرارت گذاشتم و انبه ها رو اضافه کردم و گذاشتم چند جوش کوچولو بزنه :))
و بعد گوجه ها رو اضافه کردم و بعد از خنک شدن سیر له شده رو همراه با روغن طعم دار اضافه کردم و اونها رو داخل شیشهای شسته و خشک شده ریختم 
میترا جون گفتند که ٢ هفته بعد میرسه , ولی من زمان بیشتری بهش دادم 
طعم این ترشی اونقدر لذیذ بود که ٢ تا شیشه اولی تمام شد و باید به فکر تهیه مجددش باشم :)))
نوش جان , گیلدا