Samstag, 30. November 2013

کوکوی بادمجان



تو شمال ی خوراکی پخت میشه با نام ورقه که از برشهای سرخ شده بادمجان و ی لایه تخم مرغ  هست 
در واقع چیزی شبیه به کوکو هست ولی چون باید بادمجانها سرخ شه روغن زیاد احتیاج هست 
به شرطی که به روش گفته شده قبلی بخواهید با کمترین روغن اونو سرخ کنید :))

چیزی که تو این وبلاگ کم داشتم دستور کوکوی بادمجان بود که اونو هم امروز اضافه میکنم 
این کوکو رو خیلی از دوستان تهیه میکنند که به نظر من کوکوی بادمجان تنها چیزی که بهش طعم باور نکردنی میده ، گردو هست 

و اما مواد لازم :
من مواد رو واسه ١ تابه ذکر میکنم 
بادمجان  ١ عدد بزرگ 
پیاز ١ عدد 
ماست ٢ قاشق 
گردو نگینی ٣ قاشق 
جعفری خرد شده ٣ قاشق 
تخم مرغ ٣ عدد 
زردچوبه ، نمک ، فلفل 
سیر ١ حبه 
ادویه مورد نظر ، که من از تندروی استفاده کردم 
پودر سوخاری ٢ قاشق 

طرز تهیه :
بادمجان  رو پوست کنده و رنده میکنیم ، پیاز رو هم رنده کرده و باید دقت داشته باشید که بعد از رنده کردن کاملا آب اضافه رو بگیرید 
باقی مواد رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم 


تابه رو با روغن گرم کرده و مثل هر کوکوی دیگه مواد رو داخل تابه ریخته 
درب تابه رو میزاریم که خوب مغز پخت شه و میزاریم اون طرف دیگه بپزه 
کوکوی لذیذ شما آمادهست برای میل کردن 
نوش  جان ، گیلدا 

* پخت و این خوراک با توجه به علایق شخصی و خانوادگی میباشد 







Dienstag, 26. November 2013

تندوری گل کلم


حتما از خواص و فواید انواع کلم خوب خبر دارید 
مهمترین خواص این خانواده جلوگیری از سرطان و حتی در بعضی موارد از بین بردن سلولهای سرطانی هست 
اگر فکر میکنید که این ماده غذایی تو پخت پز روزانه شما جای خواصی نداره از همین امروز میتونید به تو برنامه غذایی خودتون اونو جایگزین کنید
در اینجا هم یک خواص کلم و میوه جات دیگه رو از یک  روزنامه آلمانی ترجمه کردم که  میتونید , خواص دیگرش رو پیدا کنید 
این چیزی رو هم که میبینید پخت کلم به روش تندوری هست 
شاید براتون عجیب باشه ولی خیلی خیلی لذیذ بود ، میتونید امتحان کنید 
و اما آماده کردنش هم خیلی راحت بود 
یک گل کلم انتخاب کنید ، هر چی کوچکتر باشه بهتره 
اونو کامل تمیز کنید به بزارید واسه مدت ٥ تا ١٠ دقیقه با آب نمک بپزه 
دقت کنید که له نشه فقط باید نرم و نیم پز شه 
داخل آبکش بزارید تا آب اضافی اون بره 
جداگانه مواد تندوری رو آماده کنید و همه جای کلم به خوبی بمالید و بهتر اینه که چند ساعتی بزارید با این مواد بمونه
چند قاشق کره آب شده هم روش بریزید خوش طعمتر میشه 
بعد با حرارت ١٨٠ درجه داخل فر به مدتی که روش خوشرنگ شه بزارید 
من کمی زود برداشتم  و روش خوب برشته نشد ، شما بزارید تا خوب برشته شه 
بعد هم میل کنید :))
نوش جان ، گیلدا 







Montag, 25. November 2013

خورشت تره فرنگی



بله ، درست خواندید ...... خورشت تره فرنگی 
واسه من هم اولین بار که دیدم جالب بود ، اونقدر جالب که تصمیم گرفتم درست کنم :)
این سبزی بلند و بالا , کار تره رو واسه ما که خارج از وطن هستیم میکنه
از خاصیتش هم هر چی گفته شه کمه ....
ویتامنیهای شامل این سبزی عبارتند از منیزیوم ، ویتامین C ، ٦B و آهن 
و همینجور موجب کاهش کلسترول خون میشه . هر چه تره فرنگی کوچکتر و جوانتر باشه ، انرژی درمانی بیشتری رو دارا هست 
و اما میریم سر دستور این خورشت راحت و مقوی 

مواد لازم :
گوشت مرغ به اندازه کافی 
تره فرنگی ٣ عدد 
پیاز بزرگ ١ عدد 
جعفری خرد شده ٢٥٠ گرم 
رب گوجه ١ قاشق 
آبغوره یا غوره 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 

طرز تیهه :
گوشت مرغ رو سرخ کنید و کنار بزارید 
پیازها رو خرد کرده و همراه با تره فرنگی خرد شده یا حلقه حلقه شده تفت بدید 
من از مقداری روغن خانگی هم واسه سرخ کردنش استفاده کردم 
سبزی و رب رو اضافه کنید و کمی دیگه سرخ کنید تا خوشرنگ شه 
گوشتها رو همراه به مقداری آب اضافه کنید


میزان ترش مورد نظرتون رو اضافه کرده و بزارید خورشت با حرارت ملایم جا بیوفته 
بعد میتونید با برنج میل کنید و از خوردنش لذت ببرید :))
نوش جان گیلدا





Freitag, 22. November 2013

Schoko nuss cookies - کوکی شکلاتی , فندقی


کیکها و شیرینیجاتی که از ترکیبات پودر فندوق یا بادام باشه یکی از انتخابهای منه 
همین امر موجب میشه که طعم اون شیرینی یا کیک کلی تعقیر کنه
این کوکی یا شیرینی فندوقی رو قرار بود که سال نوی میلادی گذشته درست کنم ، ولی آنقدر رسپتهای دیگه اومد جلو که از تهیه اش منصرف شدم 
تا اینکه گفتم امسال حتما امتحانش کنم 
در مورد این شیرنی باید بگم که طعم فندوق و شکلات رو با هم داره و شیرینی اون هم خیلی خیلی ملایم هست 
یعنی اگه دوست داشتید که کاملا شیرین شه ، به مقادیر گفته شده  باید چیزی حدود ٢٠ تا ٣٠ گرم پودر شکر اضافه کنید یا از پودر کاکائوی شیرین شده استفاده کنید ، علت  اینکه پودر کاکائو استفاده میشه اینه که این شیرینی تنها با پودر فندوق و آرد معمولی ، رنگ جالبی نداره 
که البته خودم چون از طعم تلخ بیشتر خوشم میاد اینکار رو نکردم 

مواد لازم :
کره نرم ١٨٠ گرم 
پودر شکر ١٠٠ گرم 
وانیل ١ قاشق 
تخم مرغ ١ عدد 
آرد ٣٠٠ گرم 
پودر فندوق ٧٠ گرم 
پودر کاکائو ٢ قاشق 
* مقداری شکلات تخته ای آب شده برای تزئین 

طرز تهیه :
وانیل ، شکر و کره رو با هم خوب میکس میکنیم تا جایی که سفید و پوک شه 
تخم مرغ رو اضافه میکنیم و هم میزنیم 
آردها رو همراه با پودر کاکائو مخلوط کرده و کم کم به مواد قبلی اضافه کرده و هم میزنیم


بعد از یکدست شدن مواد اونها رو داخل یک قیف که ماسوره درشتی داشته باشه خالی میکنیم 
* دقت کنید که که خمیر کمی سفت هست و باید حتما قیف شما  نایلون کلفتی باشه یا از جنس پارچه و یا پلاستیک باشه 
من از ماسوره دهان گشاد استفاده کردم و به صورت شکوفه اونها رو روی کاغذ روغنی خالی کردم 
سینی رو به مدت ١٠ تا ١٢ دقیقه با حرارت ٢٠٠ درجه ، داخل  فری که از قبل گرم کردید قرار بدید 
بعد از پختشون اجازه بدید که سرد شه و روش رو با شکلات آب شده تزئین کنید 
نوش جان ، گیلدا


Dienstag, 19. November 2013

انار مسما با گردو - گیلان


مدتی پیش پگاه جون  خروشتی رو تهیه کرده بود که کاملا سنتی بود 
من با دیدنش یاد اون زمانهایی  خیلی دور افتادم , ولی از اونجایی که اصلا توسط مادرم تهیه نمیشد ، کلا فراموش کرده بودم 
صحبت از انار مسما هست ، یا همون مسمای انار 
این خورشت تو فامیل ما فقط زمانی که شمال میرفتم توسط یکی از اقوم پخته میشد که خیلی هم طعمش رو دوست داشتم 
وقتی که این خروشت رو پگاه جون رو صفحه خودش گذاشت جدی جدی حس کردم برگشتم به اون زمان کودکیم ، و آنقدر احساساتی شده بودم که حتی نتونستم براش کامنتی بنویسم ، همینجا هم از یاد آوری این خوراک سنتی از پگاه عزیز تشکر میکنم 
البته این خروشت جور دیگه ای نزد ما پخته میشد ، که من دستورش رو با مکافات زیادی تونستم بدست بیارم 
و چه خوب گفت شیف طیبه عزیز : که سعی  کنید خوراکهای سنتی رو از مادران خودتون بیاموزید 

مواد لازم :
گوشت مرغ به میزان لازم 
آب انار ١ لیوان 
دانه انار ١ لیوان ( که بهتره ترش باشه )
سبزی نعناء و پونه ١ مشت خرد شده 
گردوی نگینی ٣ قاشق 
گوجه ٢ عدد کوجک 
رب انار ١ قاشق یا ٢ تا ٣ قاشق آب لیموی ترش 
پیاز ١ عدد 
سیر ٢ حبه 
بادمجان سرخ شده به میزان لازم 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 

طرز تهیه :
پیاز  را خرد کرده و تفت میدیم ، سبزی رو اضافه میکنیم و به سرخ کردن ادامه میدیم 
سپس گوجه رو اضافه میکنیم و در آخر دانه های انار و گردو و سیر له شده رو 
مرغ رو اضافه میکنیم همراه با باقی مواد ، به جز بادمجانها


اگه آب خورشت کم بود کمی آب اضافه میکنیم 
و با حرارت ملایم میزاریم تا به روغن بیوفته و جا افتاده شه 
در دقایق آخر بادمجانها رو اضافه میکنیم و بعد از چند جوش خورشت شما آماده میل کردن هست 
نوش جان ، گیلدا






Montag, 18. November 2013

سس انار با ماهی لاکس




پاییز که میشه نه تنها طبیعت زیبایی های خودش رو نشون میده ، بلکه چندین میوه پاییزی از جمله انار هم با دونه های رنگین خودش دل هر بیننده و خورنده رو به طپش میندازه :)
شاید تو ایران به غیر از چند شهر انگشت شمار , از انار فقط بعنوان یک میوه که بشه با نمک و گلپر خورد یاد شه 
اما تو آلمان و شاید بتونم بگم آمریکا و دیگر کشورهای غربی ، این دانه های خوشرنگ رو به مصرف دیگه ای میرسونند 
البته باید بگم که تو آلمان میشه بگید که کل میوه ها تو پخت و پزهای خوراکی هاشون نقش داره 
از جمله همین انار یا کدو تنبل یا خرمالو یا سیب و غیره  ........

یکی از ترکیبات بسیار لذیذ ی که من خیلی وقت بود میخواستم امتحان کنم ، سس انار هست 
این سس یک ترکیب بسیار لذیذ همراه با ماهی و یا حتی مرغ و بوقلمون و اردک  ( داخل فر ) هست 
و این دستور یکی از دستوراتی بود که همسرم زمان کلاسهای آموزشیش یاداشت کرده بود و من بر حسب تصادف لابلای کتابهای آموزشیش پیدا کردم :)



و اما مواد لازم :
آب انار ١ لیوان 
سیر ١ حبه 
رب گوجه ١ قاشق چای خوری 
آب لیمو ترش ٢ تا ٣ قاشق .... اگه مایل بودید مثل آلمانی ها سس شیرینی داشته باشید از ١ قاشق آب لیمو و ١ قاشق شکر استفاده کنید 
عصاره گوشت ١ قاشق چای خوری 
کره ١ قاشق 
در صورت لزوم نمک 
کمی فلفل 

طرز تهیه :
سیر رو له کنید و همزمان با کره و رب گوجه روی حرارت بزارید ، فقط کمی تفت بدید ، نباید سرخ و تیره شه

آب انار رو اضافه کنید ، همراه با باقی مواد و با حرارت کم بزارید تا جا افتاده شه


اگه از ارد و یا نشاسته برای غلظتش استفاده کنید ، رنگ سس شما به روشنی میزنه 
بهتره که از پودرهای سس که تیره رنگ هستند استفاده کنید 
البته من فقط با همون رب و عصاره گوشت اونو به غلظت لازم رسوندم 
بعد میتونید با هر گوشتی که مایل بودید سرو کنید 
نزدیک سال نوی میلادی هست و این سس میتونه بهترین ایده واسه پای سفره های شما باشه 
نوش جان ، گیلدا 










Sonntag, 17. November 2013

بریونی میگو - هندی ، پاکستانی


وقتی که صحبت از بریونی میشه ، کلی ایده و بریونی ها مختلف از ذهنتون رد میشه 
بریونی هم از اون دسته خوراکهایی هست که خیلی تنوع تو گوشت و سبزیجات و حتی پختش  میتونه باشه 
و تنها چیز مشترکش همون ادویه هست که از انواع و اقسام ادویه های تند و تیز میتونید استفاده کنید 
البته این قسمت داستان بر میگرده به ذائقه آدم ، و باید دید که چه ترکیبی رو میپسنده 
این بریونی میگو با ترکیبی از سبزیجات هست که دستورش رو در اختیارتون میزارم 

مواد لازم :
میگو ٢٠٠ گرم 
برنج آبکش برای ٢ تا ٣ نفر 
زنجبیل تازه ١ بند انگشت 
سیر ٢ حبه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
هویج ٢ عدد متوسط 
نخود فرنگی ١٠٠ گرم , بهتره کنسروی باشه 
فلفل دلمه رنگی یا فقط ١ رنگ ١٠٠ گرم 
ادویه که من برای این بریونی استفاده کردم عبارت هست از :
زیره - تخم گیشنیز - فلفل - پودر کاری - زردچوبه - نمک 
خامه ١ استکان سر خالی ، در صورت تمایل 

طرز تهیه :
پیازها رو خرد کنید و کمی تفت بدید 
فلفلها رو اضافه کنید و سیر و زنجبیل رو هم به صورت رنده شده اضافه کنید و مقداری تفت بدید 
در آخر میگوها رو همراه با نخود فرنگی و هویج نگینی و ادویه های کوبیده شده به مواد قبلی اضافه کرده و بعد از تفت کوتاهی خامه رو اضافه کنید 


اگر دوست داشتید میتونید به جای خامه از آب استفاده  کنید 
کمی که جوش خورد ،  مواد رو لابلای برنج آبکش بکشید و بزارید تا دم بکشه 
بریونی شما برای میل کردن حاضره
میتونید این بریونی رو به صورت کته هم بار بزارید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک بر حسب علایق شخصی و خانوادگی انجام گرفته 










Donnerstag, 14. November 2013

Bunter salat - سالاد رنگارنگ



در زبان آلمانی Bunt یعنی رنگارنگ ، و این هم سالاد رنگارنگه 
البته شما با هر سبزی یا حتی میوه ای که با رنگ در ارتباط باشه میتونید این سالاده رو تهیه کنید 
من به خاطر  اون گوجهای رنگارنگ این سالاد رو تهیه کردم 
گیلدا 











Sonntag, 10. November 2013

آش ماست


مدتی قبل مهمون داشتم و از اونجایی که هوا اینجا خیلی خنک شده دیدم آش تو این موقعیت خیلی میچسبه 
آخه خوردن آش دسته جمعی خیلی لذتبخشتره  . 
رفتم سراغ  وبلاگم ، و دیدم که مدتها پیش آش دوغ رو درست کرده بودم 
و همیشه فکر میکردم که آش ماست و دوغ در واقع ١ جور هستند ، که خواهر شوهر عزیز یاد آور شد که با هم فرق دارند 
این بود که گفتم پس سراغ اش ماست برم ، کلی تو نت گشتم دیدم دستورها متفاوته و نزدیکه که سرم درد بگیره :))
این بود که مخلوطی از همه گفته ها رو پیاده کردم ، و نتیجه بسیار لذیذ و خوشمزه شد 
متاسفانه نتونستم از مراحل کار عکس بگیرم ، ولی فکر کنم همین عکس گویای عملکرد باشه 

مواد لازم :
لپه ١ استکان 
برنج نیم دانه ١ استکان 
ماست پر چرب ٢ لیوان 
تره یا تره فرنگی ١ دسته خرد شده 
گشنیز ٢٠٠ گرم خرد شده 
پیاز ٣ عدد 
گوشت چرخ کرده ١٥٠ تا ٢٠٠ گرم 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 
نعناء داغ - سیر داغ 

طرز تهیه :
پیازها رو سرخ کرده و مقداری رو برای تزئین و باقی رو با گوشت چرخ کرده مخلوط  کرده و کمی تفت میدهم 
گوشت چرخ کرده رو هم کنار میزاریم و برنج رو داخل همون دیگ میریزیم و با مقداری آب میزاریم تا بپزه ، برنج باید تو این اش کاملا له شه 
اما دقت کنید لپه ها رو زمانی اضافه کنید که به له شدن نرسه 
وقتی که لپه ها نیم پز شد ، سبزی و گوشت رو هم اضافه کنید و بزارید اش خوب جا بیوفته 
سعی کنید که کمی آشتون کمی خشک باشه وقتی ماست رو اضافه میکنید 
چون با اضافه کردن ماست ، کمی آب میندازه 
و برای اضافه کردن ماست اول اونو داخل ظرفی بریزید و خوب با چنگال بزنید تا یک دست شه 
و همزمان که به آش اضافه میکنید به همون صورت  هم بزنید تا ماست بریده نشه 
بعد از اینکه اولین جوش رو زد ، آش شما دیگه آماده هست که تزئین بشه و میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* این خوراک بر حسب علایق شخصی و خانوادگی تهیه شده 



Donnerstag, 7. November 2013

دمی باقلا - دم پختک



دمی باقلا  یا دم پختک یکی از اصلی ترین خوراکهای ایران و تهران هست 
کمتر کسی هست که اسمش رو نشنیده باشه 
هر چند که اصلیت شمالی دارم ولی از اونجایی که تهران به دنیا اومدم و همونجا هم بزرگ شدم ، به خیلی از رسم و رسومات تهرانی هم آشنایی دارم 
یادمه مادرم این خوراک رو از همسایه  مهربونمون که خانوم پیری بود یاد گرفته بود  
و هر از گاهی برامون تهیه میکرد و به  صورت ویژه هم پیاز داغ اضافه داشتیم که روی برنج میکشیدیم و میل میکردیم 
یکی از هم بازی های من که خیلی به این خوراک علاقه داشت وقتی میدونست اونروز نهارمون چیه ، مهمان ما میشد 
و جالب این بود که از تخم مرغش خوشش نمیومد ، و همیشه اون قسمت داستان مال من بود  :)))
مدتی هست که دنبال دستورات خیلی خیلی قدیمی میگردم ، که بعد از تهیه کل جوش به این یکی رسیدم 
کاش این دستورات سالم و مقوی و لذیذ فراموش نشه 

مواد لازم :
برنج به اندازه ٢ نفر 
پیاز ٢ عدد بزرگ 
باقالی زرد ١ لیوان سر خالی 
نمک ، زردچوبه 
مقداری کره یا روغن حیوانی 
من از عصاره مرغ  هم استفاده کردم 

طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو خرد کنید و همراه با کره یا روغن محلی سرخ کنید ، اگه مایل بودید میتونید تو همین مرحله مقداری پیاز رو برای روی برنج کنار بزارید 
باقالی ها رو به پیاز اضافه کرده و همراه با زردچوبه کمی تفت بدید 
در خاتمه برنجی رو که از قبل شسته بودید اضافه کنید 
و بعد مقداری آب اضافه کنید ، همراه با عصاره مرغ یا گوشت


البته میتونید از آب معمولی هم استفاده کنید 
دقت کنید که باقالی های شما همزمان با برنجتون بپزه ، در غیر این صورت باید اونها رو جلوتر در آب گرم خیس کنید 
حرارت رو کم کنید و بعد از کمی هم زدن ملایم ، درب قابلمه رو بزارید تا دم بکشه 
اونوقت با یک ترشی مشتی یا ماست و خیار میل کنید و لذتش رو ببرید :))
نوش جان ، گیلدا



Montag, 4. November 2013

آش عدس


نخندید برام .......... خواستم گل آفتاب گردون بسازم ، نمیدونم چرا ٨ پا از آب در اومد :))))))) 

مدتی پیش تو صفحه آشپزی جنوبی ، یکی از دوستان عزیز با نام خانوم سلوی سلامی ، برامون آش عدس رو گذاشته بودند 
در وحله اول فکر کردم باید ی چیزی تو مایه های عدسی باشه ، ولی وقتی که دستور رو خوندم دیدم نه با توجه با این ترکیب  باید چیز بالاتر از فکر من باشه 
این بود که سریعا اقدام به نوشتن دستور کردم تا در اولین فرصت تهیه کنم ، البته اینکه این آش به کدوم یک از استانهای کشورمون تعلق داره ، خبر ندارم ، امیدوارم اگه شما میدونید به من بگید 
کمی هم تو دستور به دلایلی که پایین خواهید خواند دست بردم 
همینجا جا داره که از ایشون بابت این دستور بسیار خوشمزه و لذیذ تشکر کنم 

مواد لازم :
عدس ٢ پیمانه 
جو پرک شده ١ پیمانه 
سبزی کرفس ١ پیمانه ، که من از خود ریشه کرفس هم استفاده کردم 
پیاز ٣ عدد 
گوشت چرخی ١٥٠ گرم 
نمک ، فلفل ،  زردچوبه 
پیاز داغ ، نعناء داغ ،  سیر داغ ، ماست برای تزئین 

طرز تهیه :
من واسه غذای دیگری که قبلا  پخته بودم ، مقداری آب گوشت و ١ تیکه ١٠٠ گرمی از گوشت داشتم که بجای گوشت چرخ کرده استفاده کردم 
به این صورت که گوشتها رو ریش ریش کردم و با ١ عدد از ٣ عدد پیاز گفته شده تفت دادم 
در غیر این صورت میتونید گوشت چرخی رو با ١ عدد پیاز ذکر شده تفت بدید و کنار بزارید 

عدس و جو رو با هم جلوتر خیس کردم و داخل همون آب گوشت گذاشتم تا بپزه ، مقداری هم زردچوبه بهش اضافه کردم تا از رنگ سفیدی در بیاد 


کمی که نیم پز شد ، کرفسها رو همراه و گوشت سرخ شده  اضافه میکنیم 
بقیه پیازها رو سرخ کردم و مقداری به خود اش اضافه کردم و باقی رو برای تزئین کنار گذاشتم 


در آخر داخل ظرف مورد نظرتون بکشید و با ماست و نعناء داغ و پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک بر حسب علایق شخصی و خانوادگی میباشد