Donnerstag, 29. August 2013

ناز خاتون



نمیدونم بهتون گفته بودم یا نه ، که من عاشق بادمجون هستم 
به قول ی فروشنده دوره گرد ، بادمجونه بادمجون ، مرغ بی نفس بادمجون :))
واسه من جدی جدی طعمی لذیذ و باور نکردنی داره و شاید خیلی ها مثل من فکر کنند ، هر چند که اکثر آقایون به علتهای نامعلوم ازش فراری هستند :)
این که میگم نامعلوم جدی جدی همینجوره ، یعنی اگه ازشون بپرسی که چرا بدت میاد ، هیچ جوابی نادره ، میگه فقط بدم میاد :))
بگذریم بذار آقایون نخورند در عوض ما ها که دوست داریم سهم اونها رو بر میداریم :))) 

این یکی از خروشتهای لذیذ ی بود که رزک عزیز تو وبلاگش معرفی کرده بود ، و من خیلی وقت بود که با توجه به موادش سعی در تهیه اون داشتم 
تا اینکه موفق شدم و همینجا هم ازش بابت معرفی این خورشت لذیذ تشکر میکنم 

مواد  لازم :
گوشت ٣٠٠  گرم 
پیاز ٢ عدد 
بادمجان قلمی و سرخ کرده به میزان لازم 
نعناء ٢٠٠ گرم که من از پونه تازه استفاده کردم 
جعفری ٣٠٠ گرم 
آبغوره ، نمک ، فلفل ، زردچوبه 

طرز تهیه :
سبزی ها رو خرد کرده . من همراه با پیاز اونها رو تفت دادم 
گوشت رو هم اضافه کردم و کمی تفت دادم 


ادویه و همراه با نمک و آب به گوشت اضافه کردم و گذاشتم تا گوشتها بپزه و خروشت جا بیوفته 
در خاتمه بادمجانها رو هم کنارش گذاشتم به بعد از چند جوش آماده سرو هست که با برنج میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 











Sonntag, 25. August 2013

مندی پلو - یمنی



امروز میخواهم دستور یک پلوی یمنی رو بزارم که دستورش رو از مهوش ( قادری ) عزیز گرفتم 
یک خوراکی که کاملا بر خلاف تصور من یا هر کس دیگه مزه فوقالعاده ای داره ، من اکثر خوراکها و شیرینی هایی که درست میکنم با نت هایی که پسرم به هم میده میتونم حدس بزنم که چی شده :)))
و با توجه به اینکه هیچوقت از غذاهای برنجی  خوشش نمیومد ، با خوردن ١ قاشق از این پلو گفت : مامان پس کبابش کو ؟؟
چون عاشق کباب کباب کوبیده و برنج هست 
حالا درطی دستور بهتون میگم چرا اینو گفت 
ولی قبل از هر چی از مهوش نازنین به خاطر این دستور خوبش تشکر میکنم و ممنونم که به این طریق ما رو به دنیای آشپزی کشورهای دیگه آشنا کرد 

در مورد ادویه این برنج هم باید بگم که اولین بار  بود که از بعضی  از اونها رو تو غذا استفاده میکردم ، از جمله میخک و ادویه گرام ماسالا و هل 
ولی خوشحالم که با اولین تجربه چیزی به این لذیذی  تحویل گرفتم :)

مواد لازم :
گوش مرغ یا گوسفندی به میزان دلخواه 
برنج ٢ تا ٣ پیمانه  
پیاز ٢ عدد 
ادویه کامل : هل ، میخک ، فلفل از هر کدام ٥ تا ١٠ عدد 
برگ بو ٢ عدد 
ادویه گرام ماسالا ١ تا ٢ قاشق چای خوری 
زردچوبه ، نمک 
گلاب و زعفران ١/٤ پیمانه . که من از گلاب به دلیک شخصی صرفنظر کردم 

طرز تهیه :
پیاز رو به صورت درشت خرد کرده و کمی در روغن تفت داده کلیه ادویه ها رو بهش اضافه کنید و هم بزنید 
سپس گوشت رو اضافه کرده و کمی تفت بدید و آب بهش اضافه کنید و بزارید گوشت یا مرغ شما بپزه ، ولی باید کمی قبل از پخت کامل اونو بردارید ، چون این گوشتها و یا مرغ رو آغشته به مخلوط گلاب و زعفران میکنید و درون فر برای مدتی که طلایی بشه میزارید ( من فقط از زعفران استفاده کردم ) 
حالا آب گوشت رو صاف کنید و برنج رو بهش مخلوط کنید و بزارید تو حرارت معمولی آبش کشیده شه


* اینجاست که موجب میشه این پلو طعمی فوقالعاده پیدا کنه 
١ تیکه زغال رو بزارید تا آتیش بگیره و کاملا قرمز شه 
من که اینکار رو با ١٠٠٠ بدبختی کردم :)) و با کمک کاغذ آلمینیومی ، چیزی شبیه به ١ لیوان کوچیک درست کنید و داخل اونو چند قاشق روغن بریزید و بزارید وسط برنج


کنار دستتون ١ پارچه واسه دم کردن و همینجور درب دیک رو آماده بزارید 
زغال آتیش گرفته رو داخل روغن بندازید و سریع دب دیگ رو با دم کنی بپوشانید ، متاسفانه از این مرحله من نتونستم عکسی تهیه کنم !!
دودی که از این کار حاصل میشه ، طعم بسیار لذیذ ی مثل کباب به برنج شما میده 
بزارید همینجور برنجتون دم بکشه و بعد در کنار گوشت یا مرغ سروش کنید 
به نظر من این طرز طبخ واسه انواع پلو ها میتونه لذیذ باشه 
نوش جان ، گیلدا 











Freitag, 23. August 2013

شیرینی گوش فیل


یکی دیگه از شیرینی های پر طرفدار واسه ماه رمضان و غیر رمضان :)) شیرینی گوش فیل هست 
من آنقدر تو ١ ماه رمضان پست گذاشتم که وقت نشد این یکی پست رو بزارم 
ولی از اونجای که شیرینی واسه همه فصول هست ، ما هم با همین طرز تفکر پیش میریم و کمی دیرتر تقدیم شما میکنیم :)
البته بماند که گوش فیلهای من بیشتر شبیه به گوش خرگوش شده :)) ولی طعمش همونی که میبایست شد :)

این دستور رو از ودیوی آموزشی خانوم کامیار تهیه کردم 
دستور بسیار خوبی بود، ولی از اونجای که من همیشه غر نارضایتی میزنم :)) اول فکر کردم که خرابش کردم ولی بعد دیدم که نه بابا خیلی خوب از آب در اومد 
و اگه عکسهام مثل همیشه خوب و شفاف نیست واسه همین توضیحات بالاست 

و اما مواد لازم :
زرده تخم مرغ ٢ عدد 
مخلوط ماست و شیر ١/٢ پیمانه ١٢٠ CC - میتونید فقط از ماست یا فقط از شیر هم استفاده کنید 
آرد ١ و ١/٢ تا ٢ پیمانه - ١٨٠ تا ٢٥٠ گرم 
پیکینگ پادر ١ قاشق چای خوری 
روغن جامد یا کره در دمای اطاق ، ١ قاشق چای خوری 
نمک ١/٨ قاشق چای خوری 
وانیل ١/٢ قاشق چای خوری 
شربت زولبیا بامیه 

قبل از همه باید شیره یا شربت این شیرینی رو درست کنید 

زرده ها رو خوب زده و مخلوط ماست و شیر رو اضافه میکنیم 


بعد کره نرم ، وانیل ،  نمک ، پیکینگ پادر را اضافه کنید 
مخلوط رو خوب هم میزنیم و ارد رو کم کم اضافه میکنیم ، دقت کنید که امکان داره به ارد کمتر یا بیشتر از میزان گفته شده احتیاج داشته باشید 
باید به حدی ارد اضافه کنید که خمیر به دستتون نچسبه و یک خمیر نرم و لطیفی داشته باشید 
خمیر رو به مدت ٢ ساعت داخل کیسه فریزر در فضای معمولی  استراحت میدید 


سپس خمیر رو به پهنای ٢ تا ٣ میل پهن کرده و به هر مدلی که دوست دارید قالب یا برش بزنید 
روغن رو خوب داغ کنید و یکی یکی خمیرها رو سرخ کنید ، دقت کنید که هر ٢ طرف خمیر رو سرخ کنید 
سپس اونها رو روی دستمال آشپزخانه بزارید تا روغن اضافه اون بره و به مدت ٢ تا ٥ دقیقه داخل شربت قرار بدید 
مدت ماندگاری این شیرینی خیلی خوب بود و هر روز که میگذشت مثل روز اولش ترد و خوشمزه بود 
نوش جان ، گیلدا 










Dienstag, 20. August 2013

بادمجان پلو


این روزها همه جا صحبت از بادمجان پلو هست ، هانی جون ، الهام نازنین و رزک عزیز و آزاده جون همه در ساختن این پلو سهم داشتند 
البته تا قبل از این نه اسمش رو شنیده بودم و نه خورده بودم 
این بود که گفتم من هم بیکار نشینم و امتحانش کنم و از همه دوستان ، یک مقدار ایده گرفتم :)
خوب مسلمه که اگه کسی بخواهد طرفدار این مرغ بی نفس باشه حاضره  اونو به هر روشی امتحان کنه 
نتیجه کار این شد که میبینید ، یک تجربه عالی و بسیار خوشمزه 

مواد لازم :
بادمجان ٢ عدد 
برنج ابکش برای ٣ نفر 
گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم 
پیاز ١ عدد 
گوجه ٢ عدد 
رب گوجه ٢ قاشق 
ادویه پلو ، که من از زیره و کمی زنجبیل استفاده کردم 
نمک و فلفل 

طرز تهیه :
بادمجانها رو پوست کنده و اونها رو خلالی  کردم ، کمی نمک زدم و گذاشتم تا آب بندازه 
که همینجا میگم به نظر من اگه با پوست باشه جالبتر خواهد شد 
اونها  رو در روغن کمی تفت دادم و کنار گذاشتم 
پیاز ها رو خرد کردم و تفت دادم ، گوشت چرخ کرده و گوجه و باقی مواد رو به غیر از برنج اضافه کردم 
کمی آب ریختم تا رنگش همه جا یکسان باشه و مواد جا افتاده شه 
در آخر کار بادمجانها رو دوباره به تابه برگردوندم 


از مواد لابلای برنج آبکش شده ریختم و دم گذاشتم 
جای شما خالی با ماست و مو سیر خیلی چسبید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجهه به میل  شخصی و علایق خانوادگی میباشد 









Montag, 19. August 2013

Beilage برگ کلم ، و قارچ - آلمانی



امروز میخواهم ٢ مدل Beilage یا خوراکهای جانبی رو براتون بگم 
که اولی  رو از یکی از دوستان گیاهخوارم یاد گرفتم ، و دومی رو از یک سر آشپز خوب 
Beilage یکی از محتویات ثابت و مهم در کنار خوراکهای گوشتی هست که معمولا ترکیبی از سبزیجات یا سیبزمینی و ماکارونی میتونه باشه که به طور  جداگانه در ظرف دیگه که معمولا کوچکتر هست یا در یک گوشه ظرف اصلی قرار میگیره سرو میشه 

طرح اول Beilage تشکیل شده از برگ کلم و مخلفات دیگه که یکی از دوستان آلمانی گیاهخوار من اونو تهیه کرد ، و در یک روز آفتابی که به منزلش دعوت  شدم در حین ناباوری دیدم اون هم مثل من در کنار ١ تیکه استیک آبدار این Beilage  رو میل میکنه :)
که بعدها متوجه شدم بخاطر مشکلات سلامتی و تجویز دکتر از گیاهخواری دست برداشته , به هر حال خوشحالم که سلامتی خودش رو به دست اوره 

* و اما مواد لازم برای Beliage برگ کلم 
برگ کلم ١/٤ ، که خرد شده باشه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
سیر ٢ حبه 
گوجه گوشتی ١ عدد بزرگ 
شوید  تازه ٢ قاشق سر خالی 
نمک ، فلفل 
خامه به مقدار لازم 

طرز تهیه :
ابتدا پیاز خلال شده رو همراه با برگ کلم تفت بدید 


گوجه رو پوست بگیرید خرد کنید و همراه سیر له شده اضافه کنید 
وقتی حجم کلمها کم شد گوجه رو بهشون اضافه کنید و حرارت رو کم کرده و درب ظرف رو بزارید تا کمی پخته شه 
نمک و فلفل رو اضافه کرده و شوید تازه خرد شده رو نیز اضافه کنید 
بعد از چند تفت دادن ، خامه رو اضافه کنید در حدی که فقط روی مواد رو بپوشونه 


اگه مایل بودید میتونید نصف آب و نصف خامه اضافه کنید 
دوباره دب ظرف رو میزاریم و هر از گاهی هم میزنیم 
در حدی  که کلم کمی نرم شه کافیه و میتونید میل کنید 


* Beilage با قارچ 
مواد لازم :
قارچ ١٠٠ گرم 
پیاز متوسط ١ عدد 
نمک ، فلفل 
کرم فرش یا خامه ، بمیزان لازم 

طرز تهیه :
پیاز ها رو خرد کرده با تفت بدید ، قارچ رو نیز خرد کنید و اضافه کنید 
بعد از کمی تفت دادن ، نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد ١ تا ٢ قاشق پر کرم فرش اضافه کرده و هم بزنید که یک دست شه 
به همین راحتی :))

شما میتونید این Beilage ها رو کنار ١ تیکه گوشت استیک یا ماهی یا کباب میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 







Donnerstag, 15. August 2013

سالاد پاستا



سالاد پاستا خیلی متفاوت هست ، شاید به تعداد شکل پاستاها 
من این سالاد رو زمانی که آلمان اومدم شناختم ، و اون هم با اصرارهای پسرم بود که مجبور شدم بهتر بشناسمش :)))
تو آلمان معمولا روزهای آخر مدارس به خصوص دبستانیها ، ١ روز رو تعین میکنند  که والدین همراه فرزندان خودشون تو محیط مدرسه جمع میشند و هر کس مواد غذایی خودش رو میاره تا با هم و در کنار هم میل کنند 
اینجوری یک ارتباط تنگاتنگ بین خانوادهها به وجود میاد و همه همدیگر رو بخوبی میشناسند و با روحیات و اخلاق هم آشنا میشند 
و چه  بسا تو این مجالس همیشه ما واسه اینکه خارجی بودیم یک علامت سوال واسه دیگرون به حساب میومدیم :))
بگذریم ....... تو این برنامه ها بود که پسرم با این سالاد آشنا شد و از من هم خواست که بارش تهیه کنم 
و از اونجای که از بچگی بد غذا بود من هم به هر طریق که بود میخواستم بدونم این ترکیب چیه که بتونم براش  تهیه کنم و اون هم با لذت بخوره 
و هنوز هم که هنوزه اگه تو یخچال باشه ، شانسی واسه ادامه بقا از طرف پسرم براش نمونه :))

تهیه  این سالاد خیلی ساده هست ، مغادیرش به عهده خودتون چون تو کیفیتش تاثیر چندانی نداره 

اول پاستای مورد نظرتون رو بپزید و کنار بزارید ، بهتره که از پاستهای کوچیک استفاده کنید 
داخل ظرفی گود برای سسش  مقداری سس مایونز ، کرم فرش که کرم فرش من مخلوطی از سبزیجات هست ( البته ساده اون هم خوبه ) , که من نصف نصف این سسها رو استفاده میکنم 
چند قاشق روغن زیتون ، ١ تا ٢ قاشق آب لیمو تازه همراه با نمک و فلفل 
مواد جانبی دیگه به غیر از پاستا ، کالباس خرد شده ، لوبیا قرمز پخته ، نخود فرنگی ، پیاز کوچیک خرد شده ( در صورت تمایل ذرت پخته )


که همه رو با سس مخلوط کرده 
بخاطر وجود کرم فرش وقتی سالاد ١ روز میمونه کمی حالت خشکی میگیره ، که بهتره با مقدار روغن زیتون اونو بر طرف کنید 
بعد هم مثل من از خودتون ایده میدید و اینجور خوشگل تزیین میکنید ، اصلا هم از نت نگاه نکردم و ایده خودم بوده :))))))))))))))))) 
الانه که صدای همه در بیاد واسه این تیکه آخری که نوشتم :)))))) 
نوش جونتون ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 






Dienstag, 13. August 2013

کیک موزیکال



این هم یک کیک دیگه که واسه یکی از دوستان که تولدشون بود درست کردم 
همیشه تهیه هدیه واسه آقایون خیلی سخته ، چه برسه یک کیک بخواهد در این رابطه درست کنی
گذشته از این هیچوقت هم نمیتونم واسه کیکهام عکسهای خوبی تهیه کنم !!!!!!!!
ولی بر خلاف ظاهرش کیک بسیار خوشمزه ای بود 
لابلای کیک طبق معمول خوردهای گردو ، آناناس و موز گذاشتم 
و همینجور با شربت همون کمپوت آناناس کیک رو کمی نرم کردم 


واسه روی کیک هم اول شکلات رو به صورت بن ماری آب کردم و روی کاغذ  روغنی شکل مورد نظر رو کشیدم 
بعد شکلات رو توی نایلون معمولی ریختم 
به این صورت که نایلون رو داخل لیوان میزارم و از شکلات پر میکنم و واسه استفاده سرش رو کمی با قیچی میبرم 
وقتی روی مدل با کاکائو کار کردم به همون صورت میزارم داخل یخچال تا خودشون رو خوب بگیرند 
و بعد جدا میکنم و استفاده میکنم
گیلدا 



Montag, 12. August 2013

نان هاتداگ



وقتی دستور این نان رو میخوندم و تصمیم به درست کردنش داشتم ، فکر نمیکردم که اینقدر خوب بشند 
و حتی عکسهای مراحلش  رو هم کمی بدون دقت گرفتم ، چون معمولا نونهای که من میپزم خوب در نمیاند :)
و با توجه به اینکه خیلی نان پختن و عطر نان رو دوست دارم ، از تهیه اش هم دست بر نمیدارم :)) 
به هر حال این دستور رو برا شما هم میزارم شاید بکارتون بیاد 

مواد لازم :
آرد ١ کیلو 
خمیر مایه  خشک  ٢ قاشق سوپ خوری پر ( ٢ بسته ) 
شکر ٩٥ گرم 
نمک ٣ قاشق چای خوری 
شیر ٤٥٠ میل 
آب ولرم مایل به خنک ٢٠٠ میل 
کنجد به میزان لازم 
* من مقادیر بالا رو نصف کردم 

طرز تهیه :
ارد و نمک رو مخلوط کنید . شکر را با شیر 
خمیر ترش رو با آب مخلوط کرده و ١٠ دقیقه وقت میدیم تا به عمل بیاد 



 شیر رو به ارد مخلوط کرده و هم زده و بعد مخلوط خمیر مایه رو اضافه کنید 



خمیر رو خوب ورز بدید ، روش نایلونی بزارید و به مدت ١ ساعت در جای گرم استراحت بدید 
در این مدت حجمش ٢ برابر میشه 


خمیر رو دوباره کمی ورز بدید و اونها رو به چانه های کوچک تبدیل کنید ، چیزی حدود ٢٠ عدد میشه 
خمیرها رو به شکل دلخواه همبرگری یا هاتداگی در بیارید و به همون صورت که داخل سینی  فر گذاشتید به مدت ٤٥ دقیقه دیگه استراحت بدید 
روی خمیرها رو قبل از اینکه داخل فر بزارید کمی آب بپاشید و از کنجد یا هر چی دیگه که دوست داشتید در این زمان استفاده کنید 
نانها رو داخل فری که از قبل گرم شده با حرارت ٢٠٠ درجه و به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه قرار بدید 
نوش جان ، گیلدا 











Samstag, 10. August 2013

آلبالو پلو


برای اولین بار در تاریخ بشریت آلبالو پلو درست کردم :)) که اصلا و اصلا راضی نبودم 
خوب طبعیی که خوب نشد ، چون این هم یکی دیگه از اون  چیزهایی بود که میگفتند آسونه ، و میدونید که آسونها همیشه واسه من سخترین هست :))
من این پلو رو میزارم فقط به عنوان این که بگم بنده هم خرابکاری دارم و اینکه بگم خوراکی هم هست با نام آلبالو پلو که بنده نتونستم خوب در بیارم ولی دیگران جستجو کنند تا رسپتهای بهتری پیدا کنند 
و خرابییش رو هم تو رنگش و آلبالوی له شده میبینم :(  تلاش خودم رو کردم ولی متاسفانه دیگه از این بهتر نشد 
این آلبالوها بر میگرده به همون خریدی که باهاشون مربا هم درست کرده بودم 

به هر حال براتون توضیح میدم که چکار کردم 
اول از همه گوشتهای چرخ کرده رو همراه با ١ عدد پیاز و ادویه و نمک ، به صورت قلقلی در آوردم و کمی تفت دادم 
برنج رو هم آبکش کردم و کنار گذاشتم 
آلبالو های هسته گرفته شده رو همراه با چند قاشق شکر کمی تفت دادم و مقداری هم کره اضافه کردم 
مواد گوشتی و البالوهای تفت داده رو با هم مخلوط کردم و لابلای برنج آبکش شده ریختم 


تا اینجای ماجرا همه چیز خوب بود ، ولی بعد که پخته شد آلبالوها له شد ، شاید هم باید همینجور باشه و من خبر ندارم :(
و از اونجای که شکر کم ریخته بودم شیرینی زیاد تو پلو معلوم نبود، البته این خواست خودم بود ، چون از خوراکهای شیرین خوشم نمیاد 
مقداری از برنج سفید رو هم با زعفران دم کرده مخلوط کردم و در آخر هم مقداری خلال پسته و بادام ریختم 
به هر حال این بود ماجرای آلبالو پولی ما :))) 

گیلدا 














Mittwoch, 7. August 2013

نکاتی در مورد فرم گرفتن خامه



خیلی وقته که بیشتر دوستان لطف کردن و روش زدن خامه رو واسه دیگرون توضیح دادند , این بود که من تصمیم گرفتم جداگانه این پست رو با تجربیات خودم بزارم 
هر بار هم که قصد اینکار رو داشتم بعد از پایان کار یادم میومد که من میخواستم از روش زدن خامه مطلب بنویسم و یادم رفت :))
همراه با پست نان خامه ای توضیحات لازم رو در مورد زدن خامه داده بودم 
ولی بعضی از پستها با سوالهای متناوب به نظر میرسه که پستهای اساسی هستند 
یادمه اون زمانها که ایران بودم پیدا کردن خامه یا درست کردن خامه برای روی کیک به سادگی امروز نبود 
ولی الان و وجود موادهای تکمیل کننده و خامه های مخصوص اینکار ، مشکلات هم هموار شده 

و اما اصل مطلب 
برای فرم دادند به خامه به این موارد باید توجه کرد 
١- خامه انتخابی شما باید از چربی بالایی برخوردار باشه ، حداقل ٣٠% 
٢- خامه باید کاملا سرد باشه ، من معمولا ١٠ یا ١٥ دقیقه قبل از استفاده داخل فریزر میزارم 
٣- وجود پودر خامه ، برای بهتر فرم گرفتن خامه مناسبه ولی ضروری نیست ، که این پودرها ( بسته های ٨ گرمی ) به ازای هر ١٥٠ تا ٢٠٠ میل خامه ١ بسته استفاده میشه 


٤- ظرفی که در اون خامه زده میشه و حتی پره های همزن شما باید کاملا تمیز باشند
٥- برای شیرین کردن خامه از پودر شکر استفاده کنید ، به میزان کم ، چون استفاده بیش از حد  خامه رو شل میکنه 
٦- برای زدن خامه ظرفهای استوانه ای مثل پارچ مناسبتره  ، ولی باید دقت داشت که همه جا رو هم زمان با همزن  بزنید یعنی هم از زیر هم از رو ، و اینکار رو به صورت دورانی انجام بدید ، در غیر این صورت خامه زیر ظرف شل باقی مانده و روی ان فرم گرفته میشه 


٧- اگر مایل به استفاده از پودر خامه هستید در ابتدا به خامه اضافه کنید ، وقتی کمی فرم گرفت پودر شکر را ضافه کرده و به زدن ادامه دهید تا جایی که شکل پره ها روی خامه بماند و یا اگر با انگشت روی خامه رو میکشید جای انگشت شما به همان صورت باقی بماند 
٨- گرمای دست شما هنگام کار با خامه درون قیف میتونه اونو شل کنه 
٩- در مناطقی که هوا گرمه بهتره که ظرفها خامه از جنس فلز باشه تا بتونه سرما رو بهتر به خامه انتقال بده و اگه احتیاج شد ظرف خودتون رو داخل کاسه پر از یخ قرار بدید 
١٠- بهتره که هر بار با ٢٠٠ تا ٢٥٠ میل خامه کار رو شروع کنید 
١١-  به ازای  مقدار گفته شده از خامه ٢ قاشق چای خوری پودر شکر کافی میتونه باشه 

با رعایت  این نکات حتما خامه خوبی خواهید داشت 
موفق باشید ، گیلدا 

Dienstag, 6. August 2013

مربای توتفرنگی



میدونید دیگه ه ه ه تابستونه و بنده دارم خودمو خفه میکنم با این مرباها :))))
خوب چه کنیم ، الان فصلشه دیگه میره تا تابستان دیگه و تا سال دیگه کی هست و کی نیست :)
بگذریم .......
اینجا مربای توتفرنگی رو میبینید که باز به صورت کامل پخته شده و داستان مارمالاد و مربای کامل رو تو مربای آلبالو براتون توضیح داده بودم 

دستور کار هم خیلی راحته 
توتفرنگی ها رو شستم و تمیز کردم و برگهای سبزش رو گرفتم 
واسه این مرباها به ازای وزن توتفرنگی ، لابلای اونها شکر ریختم و بیشتر از ٣ تا ٤ ساعت گذاشتم تا آب توتفرنگی ها بیرون بیاد ، اگه ٢٠ تا ٣٠ گرم هم کمتر شکر استفاده کنید مشکلی پیش نمیاد 
همونجور هم که قبلا گفتم واسه اینجور مرباها که خودشون عطر و بو دارند از چیزهای جانبی استفاده نمیکنم و فقط پوست لیمو توش میریزم 


انقدر میزارم بجوشه که شربتش کمی قوام بیاد و به دانه های ریز بیوفته
اینکه چه ظرفی هم مناسب پختن هست میتونید تو این پست ببینید  
تو این زمان ٢ قاشق آبلیمو و ٣ تا ٤ قاشق شکر ژلاتینی اضافه میکنم 
بعد از کمی جوش دوباره به همون صورت که داغ هست داخل شیشه های میریزم و سرشون رو محکم میبندم
من با این متد تا به حال مرباهم کپک نزده , ولی اگه باز این کار رو کردید و دیدید کپک میزنه به محض  بستن درش اونو سر و ته کنید و تا خنک شدن شیشه ها به همون صورت بزارید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این مربا  با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 







Montag, 5. August 2013

کشک خانگی


همیشه دنبال دستور کشک بودم ، چون اینجا که ما هستیم , امیدی به خریدش بجز داخل  فروشگاهای ایرانی نیست 
حتی مغازه های ترک هم با وجود اینکه خیلی از محصولات و مواد غذایی شون نزدیک به ما هست ، این یک قلم جنس رو ندارند 
مدتی پیش از گروه غذاهای من و تو دوست عزیزی به نام خانوم نیلوفر ملا حسینی این دستور رو گذاشته بود 
و به این فکر افتادم که دست به کار شم و مثل خیلی چیزهای دیگه این یک قلم جنس رو هم به مرحله خودکفایی برسونم :)))
مرحله بعدی وجود آفتاب تابان بود که بتونم این کشکهای رو با حرارت و گرماش خشک کنم 
تا این چند روز اخیر که بالاخره پروژه خودم رو عملی کردم :)))
وقتی این کشک رو درست میکردم , به خودم میگفتم این فقط ١ ماست هست که جوشیده و خشک شده , پس نمیتونم ازش معجزه ای انتظار داشته باشم ولی بعد از اینکه تو آش ازش استفاده کردم , دیدم کل طعم اون اش واس این کشک تعقیر کرده و حس میکردم که همین الان این کشک رو از دهاتهای با صفای وطنم خریداری کردم , از همون کشکهای که ساعتها تو کیسه به اینور و انوار میکوبند تا بتونند طعم خوراکهای ما رو ٢ چندان کنند 
از این دوست عزیز واسه این دستور ساده و عالی بسیار سپاسگزارم  

مراحل کار و موادش بسیار ساده هست 
اول از همه باید یک ماست پر چرب و خوب رو انتخاب کنید , من از ٥٠٠ گرم استفاده  کردم 
و  اونو خوب هم زدم  و بیرون از یخچال گذاشتم تا ترش شه 
این کار که راحتترین مرحله بود ، بخاطر گرمای متعادل اینجا واسه من ٤ تا ٥ روزی طول کشید :)) 
بعد ماست رو به مدت ١٠ دقیقه بزارید که بجوشه ، و در این زمان مرتب هم بزنید تا ته نگیره 
بعد میبینید که ماست دونه دونه میشه ، که در این مرحله باید داخل پارچه طوری  بریزید و بزارید تا آبش کشیده شه 
حالا داخل ظرفی بریزید و به اندازه دلخواه که معمولا زیاد هست :) روش نمک بریزید و هم بزنید 
میدونید که نمک زیاد هم موجب نگهداری طولانی مواد میشه 


بعد از موادتون گلوله هایی تهیه کنید و داخل سینی گذاشته ، البته شاید اول کار گلوله کردن اونها براتون مشکل باشه ، چون بافت نرم و غیر منسجمی دارند ، ولی کمی که تو دستتون باهاش بازی کنید به راحتی گرد میشه 
روی کشکها رو با پارچه طوری بپوشانید و بزارید زیر آفتاب 
متاسفانه نمیتونم بگم چه مدت ، چون گرما و آفتاب هر جا واسه خودش متفاوت هست 
برای من ٣ تا ٤ روز طول کشید و بعد از امتحان کشکها ، میبینید که کاملا سفت شدند 
من با طعم اونها زیر زبونم به دوران مدرسه برگشتم که دوست داشتم ٢ تا تیکه با خودم داشته باشم و مرتب گاز بزنم :))
حالا به نظر شما چی باهاش درست کنم ؟ :)) 

اگه مایل بودید میتونید از کمی زیره هم همراه با نمک اضافه کنید 
نوش جان ، گیلدا