Mittwoch, 31. Juli 2013

شربت خاک شیر


واسه روزهای گرم چی میچسبه ؟؟ 
١ نوشیدنی خنک ک ک ک ، اون هم با خاک شیر 
این شربت مخلوطی از زعفران و خاک شیر و مقداری شکر ، خیلی کم گلاب و آب لیمو همراه با پست لیمو هست 
از اونجایی  که گرما داشت بیداد میکرد ، تند و تند درست شد و عکس گرفته  شد ، ببخشید واسه کیفیت بد :)
گیلدا 






Dienstag, 30. Juli 2013

Kubbe Bi Sinia - عربی



Kubbeh یا Kibbeh  یکی از خوراکهای رسمی کشورهای عربی مثل لبنان ، مصر ، عراق..... و  حتی اسرائیل هست ، و به غیر از کشورهای نامبرده  در ارمنستان و همینجور ترکیه ،  با نامهای دیگه شناخته شده , که  ترکیبی مشابه همراه با نامهای گوناگون داره 
مدتها پیش براتون دستور کبه رو که از یک دوست لبنانی یاد گرفته بودم گذاشتم ، که باید بگم واقعا  لذیذ بود 
هر چند که بار اولم بود و زیاد مثل دوستم نتونستم خوب در بیارم ، ولی طعمی بسیار لذیذ داشت 
اینبار هم براتون Kubbe Bi Sinia یا Sini Koufta رو میزارم 
که ترکیب مثل قبل میمونه فقط باید کمی هنرمندانه نقش و نگارش داده , که باز بنده به خوبی نتونستم :))
حق رو به من بدید چون بار اولم بود و همیشه بار اولها سخته 
در این کبه به نظر من مراحل پیچیدن  یا پر کردنش راحتتر از اولی هست 

قبل از هر چی بگم که مواد این کبه بر میگرده به ظرفی که برای کار در نظر گرفتید 

مواد لازم :
به ازای ١٠٠ گرم گوشت چرخ کرده ٥٠ گرم بلغور استفاده  کنید 
بهتره گوشت گاو باشه که کم چربه ، و بلغور ها رو چند ساعت جلوتر خیس کنید تا کاملا نرم شه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
نمک ، فلفل تند قرمز ، ادویه دلخواه 
روغن زیتون ٣ تا ٤ قاشق 

مواد میانی :
گوشت چرخ کرده ٢٠٠ تا ٣٠٠ گرم 
پیاز بزرگ ١ عدد 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 
دانه کاج ، ٥٠ تا ١٠٠ گرم 

طرز تهیه :
ابتدا مواد میانی رو تهیه کنید ، به این صورت که پیاز رو خرد کنید و تفت بدید و گوشت رو اضافه کنید 
ادویه و نمک را اضافه کرده و دانه کاج رو نیز اضافه کنید  ، فقط کمی تفت دادن کافیه 

حالا گوشت چرخ کرده ، بلغور و پیاز رنده شده رو خوب ماساژ بدید ، جوری که چسبندگی پیدا کنه 
اگه دستگاه میکس یا چرخ گوشت داشته باشید بهتره و میتونید همه رو خوب مخلوط کنید تا مثل خمیر شه ، این مواد رو به ٢ قسمت تقسیم کنید یکی واسه زیر مواد ، یکی واسه روی مواد 


ظرف مورد نظرتون رو چرب کنید ، و یک ظرف آب کنار دستتون بزارید 
دستتون رو داخل آب بزنید و از خمیر کمی برداشته و توی دستتون صاف و پهن کنید و کف ظرف مورد نظرتون بزارید و خوب فشار بدید 
دقت کنید زیاد نازک نباشه و خیلی هم ضخیم نباشه 
مرتب مواد رو بر دارید و به همین صورت کنار هم دیگه تو ظرف بچینید تا کاملا یکدست پوشیده شه 
در خاتمه دستتون رو خیس کنید و روی خمیر بکشید تا کاملا صاف شه 
این کار موجب میشه که کوبه شما خشک نباشه و کارتون یکدست و صاف شه 
حالا مواد میانی رو که سرخ کرده بودید روی خمیر گوشتی ریخته و خوب پهن کنید 
و دوباره با تیکه دوم خمیر که کنار گذاشته بودید مثل ردیف اول تکرار کنید و مواد رو بعد از صاف کردن داخل دستتون روی مواد میانی قرار بدید 
فقط کمی فشار بدید که همه به هم خوب بچسبند
* پس مواد سرخ کرده مابین خمیر گوشتی خام میمونه 


دوباره در آخر روی خمیر گوشتی رو با دست خیس شده کاملا صاف و یک دست کنید 
همینجور که گفتم اینجور کبه ها واسه نقششون قابل توجه هست 
در خاتمه با کمک یک چاقو یا هر وسیله دیگه به این صورتی که میبینید کبه ها رو تقسیم کنید ، تا کف ظرف فشار بیارید تا از هم جداشون کرده باشید ، این کار باید حتما انجام بشه ، وگرنه موقع سروش مشکل خواهید داشت 
میتونید به صورت ٤ خانه  هم اینکار رو انجام بدید ، نقشو نگارش دیگه با خودتونه :)))
من از یوتوپ این نقش رو پیدا کردم , شما هم میتونید با نوشتن نام این خوراک پیشنهادهای زیادی دریافت کنید 
در آخر چند قاشق روغن زیتون کف دستتون بریزید و روی کوبه رو خوب آغشته کنید 
حالا ضرفتون رو داخل فر با حرارت ١٨٠ درجه و به مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه قرار بدید 
کبه شما آماده برای میل کردن هست :)
نوش جان ، گیلدا 









Montag, 29. Juli 2013

فرنی زعفرانی


فرنی یکی از ساده ترین دسرهای ایرانی هست که در واقع تو هر خانه ای برای ١ بار هم که شده تهیه میشه 
البته از اون دستور های ساده ای که واسه من سخت نیست :)))
طبیعتا مادران عزیز به این دسر بیشتر از هر کس دیگه آشنایی دارند 
فرنی خلاصه شده در مخلوطی از آرد  برنج ، شیر ، شکر 
و در کنار اون مواد خوشبو کننده ای مثل وانیل یا گلاب و زعفران میتونه تکمیل کننده این دسر  باشه 

همونجور هم که قبلا هم گفته بودم واسه من زعفران بهترین و کاملترین ادویه هست  ، و تا اونجا که ممکنه بر خلاف خیلیها که زعفران  را با مخلوطی از گلاب یا وانیل استفاده میکنند ، دوری میکنم 

این مقادیر میتونه برای ٢ نفر کافی باشه 
من از ٢/٥ قاشق سوپخوری ( اینجا قاشقهای غذا خوری رو بیشتر ریختم ) آرد  برنج خیلی نرم استفاده کردم ، که آرد برنجهای ایرانی بهترین گزینه هست 
و ١ و نیم لیوان معمولی ، مخلوطی از شیر و خامه 


اول ١ لیوان رو کامل به آرداضافه کردم و خوب بهم زدم تا آرد با شیر کاملا مخلوط شه و گلوله گلوله نشه 
به همون میزان آرد هم شکر اضافه کردم ، اگه شیرینتر دوست دارید بیشتر اضافه کنید 


بعد روی حرارت گذاشتم و مرتب هم زدم تا ته نگیره به محض گرم شدن شعله اونو کم کردم و به هم زدن ادامه دادم 
کم کم فرنی سفت میشه و اینجا مرحله مرحله نیم دیگه شیر رو اضافه میکنم 
اینکار رو انجام میدم چون هر آردی با آرد دیگه فرق داره و امکان داره کمتر و یا بیشتر به شیر احتیاج داشته باشه 
همینجور که هم میزنید میتونید متوجه باشید که سفتی اون به چه اندازه رسیده 
و در آخرین مرحله ١ قاشق زعفران رو اضافه کردم 
اگر مایل به استفاده از گلاب یا وانیل بودید همون ابتدا میتونید اضافه کنید 
فرنی رو تا گرم هست باید داخل ظرفهای مورد نظر خالی کنید ، چون بعد از اون  دیگه سطح صافی نخواهد داشت 
با توجه به زعفران واسه تزئینش هم از پودر کاکائو استفاده کردم 
نوش  جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 






Sonntag, 28. Juli 2013

شامی پوک ، یا شامی لپه یا شامی رشتی


سالها بود که این شامی رو نخورده بودم، نه واسه اینکه کار سختی بود ، واسه اینکه شامی های مادر مزه دیگه داره :)
این روزها تو فیسبوک سخن از شامی پوک ، یا شامی لپه یا شامی رشتی زیاده ، چون پای ثابت سفره های افطاری هست 
این بود که من هم تصمیم گرفتم واسه یاداوری خاطرات زیبای گذشته ، درستش کنم 
البته قبلا یک شامی دیگه با نام شامی کوبیده براتون گذاشته بودم ، که در واقع با باقیمانده کوبیده آبگوشت تهیه میشد
میشه بگید این هم شبیه به همونه ولی با کمی طعم متفاوت 

مواد لازم :
لپه ٢٠٠ گرم 
گوشت گوسفندی ٢٠٠ گرم ، البته با گوشت بوقلمون هم خوب میشه 
سیبزمینی ٣ تا ٤ عدد متوسط 
پیاز ١ عدد متوسط ، که من معمولا نمیزنم 
سیر ٢ حبه ، به صورت له شده 
نمک ، فلفل ، زرد چوبه 
سبزی جعفری یا گیشنیز خرد شده ٢ تا ٣ قاشق 
تخم مرغ ١ عدد
در صورت احتیاج چند قاشق پودر سوخاری یا نان تست خیس شده 

لپه ها رو چند ساعت جولتر خیس کرده و بزارید بپزه ، در حد  له شدن :)
سیبزمینی ها رو هم بپزید ، و همینجور گوشت رو . میتونید جدا جدا اینکار رو انجام بدید یا همه رو با هم 
البته سیبزمینی رو حتما با پوست بپزید تا آب به بافتش نره و موقع مخلوط کردن مواد نرمی نداشته باشید 
حالا همه مواد رو با هم خوب میکس کنید ، باید حسابی له شه ، مثل یک خمیر
اگر بعد از مخلوط تمامی مواد , متوج شدید که کمی به دستتون میچسبه یا تو روغن وا  میره بهش کمی ارد سوخاری یا نان تست خیس شده اضافه کنید 


حالا یکی یکی اونها روتو دستتون گرد کنید و با انگشت یک سوراخ وسط شامی بزارید و سرخ کنید ، فلسفه سوراخ وسط این شامی ها رو نمیدونم ولی تا یادمه یکی از موارد استانداردش بوده :))) 
این کار رو با دستهای خیس بهتر میتونید انجام بدید 
بزارید کاملا ١ طرف سرخ شه و بعد طرف دیگه رو سرخ کنید 
به همین راحتی ، امتحان کنید ، حتما خوشتون میاد 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 






Mittwoch, 24. Juli 2013

خورشت شورجا - آذربایجان غربی




یکی از صفحاتی که اکثر اوقات بهش رجوع میکنم * آشپزخانه سبز هست 
چون با دنیای از خوراکهای سنتی کشورمون آشنا میشم که شاید اسم نصف اونها رو هنوز نشنیدم  
تا به حال هم خیلی از دستوراش استفاده کردم و براتون تهیه کردم 
و اینبار هم این خورشت رو امتحان کردم که با توجه به موادش برام خیلی جالب اومد 
متاسفانه نمیدونم مال کدوم استان از کشورمون هست ، اگه شما میدونید بهم بگید

در تاریخ 13. 07 . 28
*خوب اینجور که دوستان عزیزم واسه من جستجو کردند این خورشت بر میگرده به استان آذربایجان غربی ، که واسه ایاد و مراسم راسمیشون استفاده میشده ، ممنونم از اطلاعات خوبشون 

مواد لازم :
گوشت گوسفندی ، ٢٠٠ تا ٣٠٠ گرم 
ماست پر چرب حدود ١ پیاله کوچک 
تخم مرغ ٦ عدد که من از ٤ عدد استفاده کردم 
زعفران دم کرده 
نمک ، فلفل 
پیاز ١ عدد بزرگ 

طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم ، گوشت را به صورت قرمه تیکه کرده و اضافه میکنیم و کمی تفت میدهم 
مقدار کمی آب اضافه کرده و میگذریم تا گوشت کم کم بپزه  و آب اون  به روغن بیوفته و نمک را اضافه میکنیم 
جداگانه درون ظرفی تخم مرغها و ماست و زعفران رو با هم خوب مخلوط میکنیم و کمی فلفل و نمک نیز میزنیم 
دقت کنید که نمک کمتر از حد  معمول باشه ، چون ماست بعد از جوشیدن کمی به ترشی و شوری میزنه 



مواد ماست و تخم مرغ رو به خورشت اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا جوش بیاد و بعد حرارت را کم کرده تا آبش کشیده شه 
و حالا خورشت شما آماده سرو هست 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت و تهیه این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 



Sonntag, 21. Juli 2013

زولبیا



مدتی پیش براتون بامیه رو گذاشته بودم که در واقع دستوری بود که من پارسال عملی کردم و بسیار هم ازش راضی بودم 
ولی زولبیایی که پارسال درست کردم خیلی مورد پسندم نبود و مشکلش این بود که فقط روز اول خوب بود 
ولی روزهای بعد به جای اینکه نرمتر شه ، مثل سنگ شد :)))
این بود که فقط عکسهاش رو دارم و صلاح دیدم از گذاشتن دستورش  خودداری کنم 

واما این دستور رو با راهنمای عارفه جون انجام دادم که هم خیلی لذیذ شد و هم در زمان نگهداری تو یخچال هیچ مشکلی باهاش نداشتم و مثل روز اول ترد و خوشمزه بود ، البته چند نکته کوچیک رو ، روش انجام دادم که براتون میگم 
و جا داره از عارفه جون بابت این دستور خوبش تشکر کنم 

مواد لازم :
نشاسته گل ٢٠٠ گرم ، که من چون نداشتم از همون میزان از نشاسته  ذرت استفاده کردم 
ماست ٢٠٠ گرم ، که تاکید میکنم بهتره ترش باشه 
کره ١/٥ قاشق سوپخوری 
آرد ١ قاشق سوپخوری 
گلاب ١ قاشق سوپخوری 
جوش شیرین ١/٢ قاشق چای خوری که من از همین مقدار پکینگ پادر استفاده کردم 
زعفران  دم کرده ١ قاشق غذا خوری 


طرز تهیه :
قبل از هر چی باید شربت رو آماده کنید که میتونید به دستور بامیه رجوع کنید و دستورش رو داشته باشید 

نشاسته رو همراه با ماست خوب مخلوط کنید 
باقی مواد رو به غیر از جوش شیرین یا پیکینگ پادر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا خمیر صاف و یک دست شه 
تو این زمان شاید مثل من خمیرتون هنوز سفت باشه این بود که من قاشق قاشق شیر بهش اضافه کردم تا به اون غلظت لازم برسه 
تو عکس بهتر مشخص هست که تا چه حد غلیظ شده ، چیزی مثل ماست زده شده 
به خمیرتون از ١ ساعت تا بیشتر استراحت بدید ، ولی کمتر نباشه 
و قبل از استفاده اول جوش شیرین یا پیکینگ پادر رو اضافه کنید و خوب دوباره هم بزنید 
اگه قیف مخصوص رو نداشتید ناراحت نباشید :) مثل من از ی نایلون فریزر استفاده کنید و اینجور فرفری درست کنید :))) 


و اونو داخل یک لیوان بزارید و داخلش رو از خمیر پر کنید و وقتی که روغنتون داغ داغ شد ، با قیچی ی کوچولو گوشش رو ببرید ، این کار رو از مقدار کم انجام بدید که اگه احتیاج بود سوراخش رو بزرکتر کنید 
زولبیا ها رو بعد از سرخ کردن و گرفتن  روغن اضافی ،  داخل شربت گرم بزارید ، وقتی خوب به شربت آغشته شد داخل صافی بزارید تا شربت اضافی اون گرفته شه 
نوش جان ، گیلدا 






Mittwoch, 17. Juli 2013

پلو لخ لاخ - بوشهری


مدتی میشه که این دستور رو جاهای مختلف میبینم 
از اونجایی که این پلو با ماهی سر و کار داشت این بود که سریع به  نوشتن دستورش کردم این دستور رو شخصی  بهم معرفی کرد که خودش میگفت بوشهری هست و من با اعتماد ازش دستور رو گرفتم چون معتقد هستم هر کس خوراکهای شهر خودش رو بهتر از دیگران میدونه ولی متاسفانه انگار خودش هم  اشتباه انجام میداده :)))
 با کمک پگاه جون متوجه شدم که ترکیب گشنیز با شنبلیله که در واقع همون پلو میگویی که دستورش رو گذاشتم با نام لخ لاخ خوانده میشه
البته من قبلا یک پلوی دیگه با میگو تهیه کرده بودم که طرز پخت اونو از زن دایی  خودم که  اهوازی بودند یاد گرفتم 
و الان با تعقیر چند سبزی ، کلی مزه اونها با هم فرق میکنه
و اگه در ترکیب سبزی تره و شوید باشه ، میدوم
حالا شما اینو هر چی دوست درید صدا کنید من که لخ لاخ میگم ، چون به اون بیشتر شبیهه :))

مواد لازم :
برنج آبکش برای ٣ نفر 
سیر ٤ تا ٥ حبه 
پیاز ١ عدد بزرگ 
ماهی فیله شده ٥ تا ٦ عدد ( من از ماهی pangasius استفاده کردم )
سبزی شامل : شوید ، گشنیز از هر کدام ١٠٠ گرم 
رب گوجه ٢ قاشق ، که من استفاده نکردم 
فلفل سبز تند ، به مقدار لازم 
نمک ، فلفل ، زرد چوبه 
در صورت تمایل پودر لیمو امانی ، ٢ تا ٣ قاشق . که بهتره فقط از گوشت لیمو امانی استفاده شه تا به تلخی نزنه یا آب تمبر هندی ١ استکان 

طرز تیهه :
سبزیجات رو خرد کرده و همراه با پیاز خرد شده و سیر له شده تفت بدید ، اگر مایل بودید از رب استفاده کنید در همین مرحله اضافه کرده و چند قاشق آب بریزید تا موادتون یکدست شه 
ماهیها رو واسه اینکه له نشه به این صورت کار کردم : اونها رو مکعبی بریدم ، با آردی که مخلوط از چند ادویه بود آغشته کردم 


و سرخ  کرده و کنار گذاشتم 
حالا برنج آبکشیده رو به مواد سبزیجات اضافه کنید و مقداری داخل قابلمه بریزید . میتونید از کاهو واسه ته دیگه استفاده کنید 
روی برنج مقداری از ماهی رو چیده و پودر لیمو امانی بپاشید 
و دوباره اینکار رو تکرار کنید 
با حرارت کم بزارید تا برنجتون دم بکشه و بعد میل کنید :)
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 







Montag, 15. Juli 2013

مربای آلبالو



یادمه اون زمان که ایران بودم همش واسه مربا ، چه حاضری  و چه خونگی مرباهای تیکه ای از میوه میخوردم 
واسه همین وقتی که تو مجله های خارجی عکس مارمالاد رو میدیدم ، خیلی خوشم میومد و از مادرم در خواست میکردم که ١ بار هم شده مثل اونها درست کنه 
اون بنده خدا هم ی چیزی مثل هویج رو رنده میکرد تا صدای بنده رو بخوابونه :))) 
ولی من هم هیچوقت راضی نبودم ، هر چند که صحبتی هم نمیکردم و با کمال لذت میخوردم 
الان که چندین سال از خونه دورم همش و همش تو فروشگاهها انواع و اقسام مارمالاد میبینم ،البته به صورت تیکه ای هم هست ولی نه اونی که ما تو ایران داشتیم ،  و حالا بدجوری دلم هوس اون مرباهای تیکه ای رو میکنه :))
خدا هم از کار من در تعجبه :))))) 
ولی خوب این بود که نا امید نشدم  و دنبال خیلی از مرباها رفتم و همه رو هم با نتیجه خوب تهیه کردم 
تو این مرباها به جرات میتونم بگم که بیشتر از ١٥ یا ١٦ سالی هست که آلبالو واسه مربا پیدا نمیکردم و واسم یک رویا شده بود 
تا اینکه مدتی پیش یکی از دوستان آلمانی بهم گفت که در بازار روز میتونم به عنوان گیلاس ترش تهیه کنم 
بگذریم که از گشت و گذار ما هم ٢ سالی گذشت و ما همچنان پیدا نکردیم ، تا اینکه هفته پیش با کمال نا امیدی سری به بازار روز زدم و بر حسب تصادف  تونستم به آرزوی چندین و چند ساله خودم برسم :)))) 
از هولم ٣ تا بسته داشت که هر ٣ رو خریدم تا باهاشون مربا تهیه کنم 
و این نتیجه کارم بود ، که بسیار از خوردنش لذت میبرم ، و جای شما هم خیلی خیلی خالی 

اجازه بدید یک دفعه طرز تهیه و مواد رو با هم عنوان کنم 

اصولا واسه تهیه مربا به همون وزن میوه ، شکر میریزم 
البته این واسه من بستگی به نوع میوه هم داره ، مثلا چون آلبالو ترش بود ، از شکر بیشتری استفاده کردم 
پای ثابت مرباهای من شکر ژله ای  هست که همیشه چند قاشق به مرباهم اضافه میکنم تا حالت ژلاتینی و شفافی پیدا کنه 
ظرفی هم که واسه مرباهم استفاده میکنم یک ظرف لعابی سنگین هست که اگه دوست داشتیدظرف مسی هم انتخاب خوبی هست 
اینجور ظرفها رنگ مربا و پخت اون رو بهتر انجام میده 
اگر هم که نداشتید ، از ظرفهای معمولی استفاده کنید 
واسه این مربا از ٧٣٠ گرم آلبالوی بدون هسته  ، و ٧٥٠ گرم شکر استفاده کردم 
اول از همه هسته آلبالوها رو با یک خودکار بیک در آوردم ، اول کمی براتون سخته ولی چند تا رو که در بیارید ، دیگه پروفی میشید :))))


شکر رو لابلای آلبالوها ریختم و به مدت ١ شب تا صبح به اونها اجازه دادم تا آلبالوها به آب بیفتند 
و روز بعد با حرارت ملایم شروع به پختنش کردم 


دقت کنید که دقایق اول رو باید مدام پیشش باشید ، چون کف میکنه و باید کفش رو بگیرید تا سر نره 
ولی بعد از چند تا جوش خوردن همه چیز درست میشه 


من واسه عطر و بوش از پوست لیمو ترش استفاده کردم و دوست نداشتم  که با هل  یا وانیل یا گلاب مزه دیگه ای پیدا کنه 
وقتی به جوشهای ریز افتاد چند قاشق شکر ژلاتینی رو هم همراه با ٢ قاشق آب لیموی تازه اضافه کردم 
بعد از اینکه باز کمی جوش زد خاموش کردم و بلافاصله داخل شیشه های کوچیک ریختم و دربش رو محکم بستم 
و این بود که مربای خوشکل و خوشمزه من آماده  شد :)
نوش جان ، گیلدا 


پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 







Sonntag, 14. Juli 2013

شله زرد



از بچگی زمانی که مادرم شله زرد میپخت کنارش می استادم و به کارهاش نگاه میکردم و همینجور کمکش میکردم 
یعنی شاید هر کس دیگه جای من بود ، تو این کار دیگه خبره میشد و چشم بسته کارش رو انجام میداد 
اما اون هر کس بنده نیستم :))) به قول مادرم من هر چی غذاهای دنگ و فنگ دار رو در اولین بار موفق میشم ولی امان از اون چیزهایی که خیلیها آسون میدونند :)))) 
در واقع هر وقت که دستور پخت خوراکی رو میخواهم و طرف میگه خیلی آسونه ، یا از این آسونتر نمیشه ..... میگم وای ی ی خدا رحم کنه که چه جوری باید درستش کنم :))))
کل مطلب اینه که شله زرد هم جزو همون چیزهایی هست که بنده به راحتی نمیتونم از عهد اش بر بیام :)))
ولی خوب از اونجایی که دیگه خیلی خراب کردم ، بالاخره به آبادی رسیدم :)
خوب بریم سر اصل مطلب 

مواد لازم :
این مقادیری که ذکر میکنم واسه ١٠ تا ١٢ نفر مناسبه 
برنج خرده ٢ پیمانه یا حدود ٢٥٠ گرم 
شکر به میزان لازم 
کره ١٠٠ گرم 
زعفران دم کرده ١ استکان یا کمی بیشتر در صورت تمایل 
مقداری خلال پسته  ، بادام پرک شده و دارچین برای تزیین 
بادام خلال شده به مقدار لازم 
گلاب ، ١ استکان 

ابتدا برنج رو بشورید و بدون نمک بزارید چند ساعتی خیس بخوره 
سپس داخل قابلمه نسوزبزرگی ریخته و آب داخلش بریزید تا حدی که ٢ تا ٣ بند انگشت روی برنج باشه 
بزارید که بجوشه کم کم دانه های برنج حجم باز میکنه و بیشتر به آب احتیاج داره 
تا جوش آمدن و چند مرحله اول که آب اضافه میکنید ، لازم نیست که همش هم بزنید ، ولی بعد  از اون که برنج از حالت خودش خارج شد مرتب هم بزنید ، چون سریع ته میگیره تو این مرحله میتونید کره رو اضافه کنید 
سعی کنید که واسه اضافه کردن آب کم کم اینکار رو کنید که شله زردتون آبکی نشه 
آنقدر باید بپزه که دیگه دانه های برنج از شکل خارج شه و در واقع له شه ، و سپس شکر رو اضافه کنید ، و مرتب هم بزنید ، میزان شکر به ذائقه خودتون بستگی داره 
وقتی شله زرد به صورت دانه های ریز جوش جوش زد بهش خلال بادامها رو اضافه کنید این دانه های ریز نشانه پخت شله زرد شماست


در مورد خلال  بادام باید بگم که اگه تفت داده باشه ، خیلی خوشمزه تر هست ، ولی معمولا چون رنگش بر میگرده و تو شله زرد جالب دیده نمیشه اینکار رو نمیکنم . فقط زمانهایی که واسه خودمون میپزم ، اینکار رو میکنم 
در اواخر کار گلاب و زعفران رو اضافه کنید  ، و با چند جوش خاموشش کنید


شله زرد رو تا گرم هست تو ظرف مناسبتون بکشید و بعد از کمی خنک شدن  تزئین کنید
دربش رو هم نزارید تا آب نیفته 
نوش جان ، گیلدا 












Donnerstag, 11. Juli 2013

Croissants selon “Lenôtre” - کروسانت


یادمه خیلی وقت پیش یک خانومی ازم سوال کرد که میتونم کروسانت درست کنم و دستورش رو بزارم
من هم تو گوگل خیلی گشتم و چندین رسپت خوب دیدم ، و به این نتیجه رسیدم که بهتره فراموشش کنم :)) چون کار راحتی برام نبود
ولی امروز به این نتیجه رسیدم که خواستن توانستن هست و با کمی تمرین میشه بهش رسید
البته ی دستوراتی مثل خمیر ١٠٠٠ لا یا همین دستور جز دستورهای هست که اگه اولین بار خرابش کنم ، دیگه خدا بدونه بار دومم کی باشه ...... اینه که خدا هم دل این حقیر رو دیده و واسه بار اول جوابم داده :)) 
 این دستور مهناز جون ، واسه خمیر کروسانت هست که میتونید بهش مراجعه کنید 

 selon در ترکیب اسم سر تیتر این پست  یعنی * مطابق 
در واقع مطابق با دستور آقای Lenôtre
که عکسش رو پایین میبینید 



من بر خلاف دستور گفته شده این خمیر رو ٢ بار داخل یخچال گذاشتم و نتیجه این شد که میبینید
فکر کنم واسه همین پف لازمه رو نداشت ، ولی مزه اون بسیار عالی و لذیذ بود 

و اما مواد لازم :
 خمیر مایه تازه ٢٠ گرم 
شکر ٥٠ گرم 
نمک ١٥ گرم ( یادتون باشه که وجود نمک موجب میشه که بتونید خمیرتون رو بهتر و راحتتر پهن کنید )
کره ٢٦٠ گرم + ٤٠ گرم ( تاکید میشه  که حتما از کره استفاده شه نه از مارگارین ) 
آب و شیر ، از هر کدام ١٢٠ میلی لیتر 
آرد ٥٠٠ گرم 

برای روی نانها ١ عدد تخم مرغ 
در صورت تمایل کروسانت  شکلاتی ، مقداری شکلات تخته ای 

با این مقادیر میتوان حدود ٣٠ عدد کروسانت  کوچک تهیه کرد 

طرز تهیه : 
١- خمیر ترش رو همراه با ٢ قاشق آب ولرم مخلوط کنید 
٢- نمک و شکر را همراه با ٢ قاشق شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید 
٣- شیر و آب را مخلوط کنید همراه با ٤٠ گرم کره بزارید تا گرم شه ، در حدی  که کره آب شه 


٢٦٠ گرم کره رو لای سلفون گذاشته و با وردنه کمی صافش کنید 

ارد رو درون ظرفی ریخته و کمی وسط آنرا گود کرده 
به ارد اول مخلوط شماره ٢ را اضافه کنید ، کمی هم بزنید 
سپس مخلوط شماره ٣ را اضافه کرده و خوب هم بزنید 
و در اخر مخلوط شماره ١ را اضافه کرده و خمیر رو خوب ورز بدید تا یکدست شه و به دست نچسبه 



روی خمیر را با پارچه ای که کمی خیس شده بپوشانید  و خمیر را در جای گرم به مدت ١ ساعت قرار بدید تا حجمش ٢ برابر شه 
سپس با انگشت به خمیر به آرامی فشار بدید تا پفش بخوابه و روی اونرو با سلفون پوشانده و دوباره به مدت ٢ ساعت ولی اینبار داخل یخچال قرار بدید
در این مدت دوباره خمیر حجم پیدا میکنه 



حالا خمیر رو مثل خمیر ١٠٠٠ لا پهن کنید و کره رو داخلش بزارید و دوباره اطراف خمیر رو روی کره بپوشانید ، مثل پاکت نامه 
با وردنه کمی روی خمیر فشار بیارید و بعد از وسط خمیر به بالا و دوباره از وسط به پایین وردنه کنید تا پهن شه ، این کار رو به آرامی انجام بدید 
سعی کنید برای باز کردن خمیر اگه روی سطح کارتون ارد میپاشید ، ارد اضافه رو بگیرید 
خمیر را از پایین یا از بالا به وسط آورده ، و قسمت مقابل را روی قسمت تا کرده بیارید ، که در واقع ٣ قسمت تا میکنید 
و داخل سلفون پیچیده و به مدت ٣٠ دقیقه تا ١ ساعت داخل یخچال بزارید 
بعد بیرون آورده و دوباره به آرامی وردنه میکشیم ، دقت کنید که قسمت تا خورده زیر باشه 
١ بار دیگه اینکار رو انجام بدید 
و واسه بار دوم میتونید خمیر رو پهن کنید و به شکل مثلثی برش داده و از قسمت پهن اون به قسمت باریک لول کنید 
اگر مایل بودید میتونید ١ تیکه شکلات هم اول کار بزارید و با اون لول کنید 



خمیرها رو بعد شکل  دلخواه در آوردن داخل سینی  فر و روی کاغذ روغنی چیده و به همون صورت ١ ساعت در جای گرم استراحت  میدیم 
سپس تخم مرغ را خوب زده و روی خمیرها میمالیم ، و اونها رو داخل فری که از قبل گرم شده با حرارت ١٨٠ درجه و به مدت ٢٠ تا ٢٥ دقیقه قرار بدید 

نوش جان ، گیلدا 








Mittwoch, 10. Juli 2013

آش تاک - آش برگ مو


میدونم که این روزها چون هوا گرمه زمان تهیه آش و سوپ نیست ، ولی این آش یکی از اون مواردی هست که مثل مارچوبه فصل خواص خودش رو داره 
تو این زمان دیگه میتونید برگ مو رو واسه کارهاتون که مهمترین اونها دلمه هست جمع آوری کنید 
و این آش هم به برگهای تازه درخت تاک احتیاج داره ، و واسه همین هم بهتر دیدم الان که فصلش هست براتون بزارم 
این برگها رو از خونه دوستم  چیدم ، همونی که مدتی پیش از حیات خونه اش براتون عکس گذاشته بودم 
و هر سال فصل غوره  هم که میشه مقداری از اونها سهم منه :))
و اما بریم سر اصل مطلب 

مواد لازم :
برنج و لپه از هر کدوم نصف استکان ، بهتره که از برنج خرد استفاده کنید 
برگ مو  به میزان لازم ، بهتره از برگهای تازه و ظریف استفاده شه 
سبزی آش ، که از خشکش به میزان ١ مشت استفاده کردم 
لوبیا چیتی ، ١ استکان سر خالی 
پیاز ٢ عدد بزرگ 
غوره به میزان دلخواه 
گوشت قلقلی سرخ شده و آماده به میزان لازم 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 

طرز تهیه :
برنج و لپه رو چند ساعت جلوتر خیس کنید 
برگ موها رو به صورت نواری ببرید 


پیازها رو خرد کرده و سرخ کنید و کنار بزارید ، مثل کوفته قلقلی ها 
اول داخل روغن کمی برگ مو رو تفت بدید و بعد برنج و لپه رو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدید 


چند لیوان آب اضافه کنید و بزارید برنجها و لپه آنقدر بپزه که لعاب بده 
سبزی اش اگه تازه هست تو این مرحله با لوبیای که از قبل پخته شده اضافه کنید 
ولی اگه خشک بود نیمه های پخت برنج و لپه اضافه کنید 
تو این آش استفاده از غوره اجباری نیست ، ولی من واسه اینکه ترش شه استفاده کردم ، چون برگهای مو در ایران ی ترشی بخصوصی دارند و این برگها یی که من داشتم نیمه ترش بودند 
در خاتمه پیاز سرخ شده و گوشتها رو اضافه کنید و بعد از چند جوش دیگه میل کنید 
این آش با نعناء داغ تزئین میشه ، ولی ی چیزی بهتون بگم ، اون هم اینکه من یادم رفت :)))) 
نوش جان ، گیلدا