Montag, 24. Juni 2013

شامی ترش گیلانی



خیلی وقته که خیلی از دوستان سوال میکنند که شامی ترش چیه ؟
با توجه به اینکه خیلی کوتاه براشون توضیح دادم ، صلاح دیدم که ١ پست جداگانه براش بزارم 
این شامی مثل هر خوراک شمالی دیگه احتیاج به سبزیجات محلی شمالی داره 
ولی اگه مثل من در دسترس نداشتید ، میتونید از جایگزین اون استفاده کنید
سبزیهای معطر محلی مثل چوچاق یا کوت کوته و یا ترکیبی از هر دوی اونها
نعناء میتونه جایگزین خوبی واسه چوچاق باشه ، البته باید بگم که بر حسب علاقه بعضی ها گشنیز یا مثل من جعفری هم اضافه میکنند

ترکیب این شامی چیزی نیست جز ، گوشت چرخ کرده ، نعناء ، پیاز ، نمک و فلفل و زردچوبه 
من به جز نعناء کمی جعفری هم استفاده کردم  ، یا بعضی اوقات با تخم مرغ  .  این قسمتها دیگه سلیقه ای هست 
بر خلاف بعضی ها که فکر میکنند این شامی خودش ترش هست ، باید بگم که کاملا اشتباه میکنند 
علت نامگذاری این شامی به خاطر سسی هست که در پایان کار درست میشه و باید ترش باشه  و شامیها در اون قرار بگیره 
بعد ازینکه ترکیب بالا رو مخلوط کردید و سرخ کردید اونها رو کنار میزاریم و مقداری گوجه و سیب زمینی هم سرخ میکنید و کنار میزارید 
داخل همون تابه مقداری رب گوجه رو تفت داده و هر چاشنی که مایل بودید بهش اضافه کنید من معمولا از خود سیر یا پودر سیر استفاده میکنم و واسه ترشیش هم از آب لیمو ترش یا غوره استفاده میکنم 
بعد از اینکه کمی  جوشید و جا افتاد ، شامی ها رو همراه با گوجه به سس اضافه میکنم و بعد از چند جوش زدن سرو میکنم و روی اونها رو با سیبزمینی سرخ کرده تزیین میکنم 
همین ترکیب رو بدون سبزیجات میتونید تهیه کنید که ما بهش کباب ترش تابه ای میگیم 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 













Mittwoch, 19. Juni 2013

آف لاف ماهی و پوره سیبزمینی


خیلی وقت پیش یک دستور از تلویزیون یاداشت کردم که به خاطر ترکیب ماهی و قارچ ، همش دوست داشتم تهیه اش کنم 
بعدها  که دقت کردم این دستور ی چیزی شبیه به همون پای چوپان هست ، که خود من هم با این نام به تازگی آشنا شدم :)) و واسه همین هم اصلا نمیدونم چرا با این نام خوانده مشه
به هر حال ما که از تیهه این خوراک لذت بردیم ، باشد که شما نیز پس از تهیه  لذت کافی رو ببرید :)) 

مواد لازم :
ماهی فیله ،  سیبزمینی پوره،  قارچ ، به اندازه لازم  ( میزان این مواد بستگی به ظرف شما دارد )
سیر ٢ تا ٣ حبه 
گوجه فرنگی ٢ تا ٣ عدد 
زنجبیل تازه ، ١ قاشق مربا خوری رنده شده 
پنیر گودا ١٥٠ تا ٢٠٠ گرم 
نمک ، فلفل 

طرز تهیه :
سیبزمینی پوره شده رو بعد از سرد شدن با پنیر گودا مخلوط میکنیم ( بهتره که پوره  شما مخلوطی از شیر ، سیبزمینی ، جوز هندی و کره باشد )
سیر له شده را همراه  با زنجبیل تفت داده ، قارچهای خرد شده رو اضافه میکنیم و سپس گوجه رنده شده یا نگینی خرد شده را اضافه کرده 
نمک و فلفل را اضافه کرده به مدت ١٠ دقیقه میگذریم تا جا افتاده شود 
ظرف نسوزی  رو انتخاب کرده مقداری از مواد گوجه کف ظرف ریخته ، ماهی های نمک زده رو روی مواد گوجه قرار میدهم و دوباره مواد گوجه را روی ماهی ها ریخته 


در خاتمه با  مواد پوره سیبزمینی روی تمامی مواد رو پوشانده و میتونید با چنگال پوره رو فرم بدید 
یا اینکه پوره رو داخل قیف ریخته و با ماسوره خالی کنید 
در آخر ظرف را درون فر با حرارت  ١٨٠ درجه و به مدت ٣٠ دقیقه قرار میدهید ، تا روی سیبزمینی ها برشته شه 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 









Dienstag, 18. Juni 2013

خورشت اسفناج


خورشت اسفناج یکی از لذیذ ترین خورشتها برای من هست 
البته نه الو اسفناج :) بلکه خورشت اسفناج که ترش باشه 
راستش این خورشت کمی هم با اون خروشت الو اسفناج فرق داره و طعمی بسیار لذیذ 
متعجبم که چرا تا به حال تو وبلاگم  نزاشته بودم :)
از خواص خوب اسفناج هم که حتما همه خبر دارید 

مواد لازم : 
اسفناج ٥٠٠ گرم 
گوشت  مرغ به میزان لازم 
لوبیا چیتی نصف لیوان که از شب قبل خیس کرده باشید 
پیاز درشت ١ عدد 
سیر ١ تا ٢ حبه 
پودر غوره ، آبغوره یا آب لیمو تازه 
رب گوجه ١ 
قاشق  نمک ،فلفل ، زرد چوبه 

طرز تهیه :
اسفنجها رو بعد از  شستن ،درشت خرد کنید 
پیاز را تفت داده و اسفنجها رو اضافه کنید و در آخر سیر له شده را ، تنها تفت دادن کافیه 
مواد تفت داده رو کنار بزارید و گوشتها رو سرخ کنید و همراه با ترشی و رب بزارید تا بپزه 


من از لوبیا چیتی پخته شده استفاده کردم  در غیر اینصورت جداگانه بپزید چون زمانش با پخت گوشت مرغ مناسب نیست و دیرتر میپزه 
١٥  دقیقه آخر دوباره پیاز و اسفناج رو به موا د گوشتی اضافه  کردم 
پیشنهاد میکنم که حتما این خورشت لذیذ  رو امتحان کنید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 












Freitag, 14. Juni 2013

Kalter Hund - کیک یخچالی سرد





امروز براتون یک کیک بسیار خوشمزه و لذیذ  آوردم که احتیاجی به پخت نداره 
این کیک بر اساس همین ساختش نامگذاری شده ، آلمانی ها به این کیک میگند Kalter Hund که Kalt به معنی سرد هست و Hund به معنی  سگ ، که بر میگرده به مثل های آلمانی 
البته این کیک با نامهای دیگه هم خوانده میشه که در اکثر اونها پسوند * سرد *همراه هست . و علتش هم اینه که این کیک با سرما و یخچال آماده میشه 
از جمله : شکوه و جلال  سرد - کیک سرد - جوجه تیغی سرد - پیتر سیاه و سفید و چند نام دیگه .....
این کیک از لایه های بیسکویت و روغن نارگیل یا کره و  شکلات تهیه میشه که معمولا به شکل جعبه هست 
داستان این کیک بر میگرده به قرن ٢٠ میلادی که اولین بار در آلمان ساخته شد و بعدها در کشورهای انگلیس ، ترکیه ، دانمارک و ایتالیا کیکهای مشابهی نیز تهیه گردید 
بعضی ها این کیک رو با زرده تخم مرغ و مواد دیگه تهیه میکنند  ، که به نظر من اصلا مثل این یکی خوشمزه نمیشه 

مواد لازم :
شکلات تخته ای سیاه ٣٠٠ گرم 
شکلات تخته ای سفید ٣٠٠ گرم 
روغن نارگیل یا کره ١٥٠ گرم 
خامه ٢٠٠ گرم 
وانیل شکری ٢ قاشق 
بیسکویت کره ای معمولی به میزان لازم 
در صورت تمایل مقداری اسمارتیز برای تزیین روی کیک 

طرز تهیه :
*اول از همه بگم که چون قالب من کوچیک بود ، من مقادیر رو نصف کردم 
و چون از تلخی شکلات خوشم میاد فقط ٥٠ گرم از شکلات سفید استفاده کردم و باقی شکلات سیاه بود همراه با ٢ قاشق شکر 

و اما روش کار : شکلاتها ، کره ، خامه و وانیل رو داخل ظرفی ریخته و به صورت بن ماری آنها رو آب  میکنیم 
در این زمان ظرف مورد نظرتون رو انتخاب میکنید ( که معمولا مستطیل شکل هست ) و داخل اونو سلیفون میکشید 
جوری که دیواره های قالب رو هم خوب بگیره 
بیسکویتها رو ١ ردیف کف قالب بچینید ، روی اونها رو با شکلات آب شده پر کنید 
و دوباره ١ لایه بیسکویت بزارید ، این کار رو تا تمام شدن شکلاتها انجام بدید ، و ادر آخر باید فقط لایه شکلاتی شما مشخص باشه 


البته اینکه به چه صورت دوست دارید بیسکویتها رو بچنیید میل شخصی خودتون هست 
من دوست داشتم که ٢ طرف بیسکویتها از شکلات پر شه 
در آخر روی شکلاتها رو با هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید ، میتونید اصلا چیزی هم نزارید 
من از اسمارتیز استفاده کردم 
کیک رو درون  یخچال به مدت ٦ تا ٧ ساعت قرار بدید ، و طاقت بیارید تا کیکتون سفت و محکم شه :))
نوش جان ، گیلدا 


* تهیه این خوراک با میل شخصی و علایق خانوادگی میباشد 









Montag, 10. Juni 2013

Lachstranchen à la Bordelaise - ماهی آزاد در فر


خوب دیگه فکر کنم از علاقه من نسبت به ماهی خبر داشته باشید :)) 
ماهی و مارچوبه یکی از بهترین ترکیبهایی هست که تو رستورانهای آلمانی یا تو هر خانه ای میتونید پیدا کنید 
براتون مدتی پیش از یک آشپز آلمانی جوان به نام Tim Mälzer نام برده بودم ، که اگه وقت میکردم و کارهای زیبایی اونو نگاه میکردم ، خودش میتونست یک دوره آشپزی با امتیاز بالا برام باشه ، ولی چه کنم که وقت یاری نمیکنه 
بریم سر اصل مطلب ، ماهی یکی از گوشتهای مفیدو لذیذ ی هست که طرز پخت اون به غیر از ایران در کشورهای دیگه با تنوع بسیار زیادی همراه هست 
و به نظر من باید این ریسک رو کرد که با طرز پختهای دیگه, خودمون رو آشنا کنیم 
این روش که الان مشاهده میکنید ، یکی از لذیذ ترین روش های هست که هم میتونید به همین طریق و هم میتونید داخل شکم ماهی انجام بدید 
البته من به همین روش دیدم و همینو براتون پیاده میکنم 

مواد لازم :
ماهی بدون خار به میزان لازم ، که بهتره ماهی آزاد باشه 
نصف لیمو ترش 
نمک ، فلفل 
رب گوجه 
کره 
ارده سوخاری 
سیر 
جعفری خرد شده ، میتونید از گیشنیز هم استفاده کنید 
روغن زیتون 
در صورت تمایل مقداری مارچوبه پخته شده در کنار این ماهی ، میتونید از سیبزمینی پخته هم استفاده کنید 
* مقادیر بالا رو نگفتم ، چون تاثیری رو کارتون نمیزاره و بنا به مقدار ماهی کم و زیاد میشه استفاده کرد 

طرز تهیه :
ماهی رو به قطعات مناسب تیکه کنید ، بهتره که کوچیک نباشه ، آب اضافی اونو با دستمال بگیرید و با خلال دندان کمی سوراخ کنید و مقداری روغن زیتون و آب لیمو بهش بمالید ، در همین مرحله میتونید نمک و فلفل رو هم به ماهی بزنید 
بقیه مواد بالا رو با هم میکس کنید ، اونقدر که به شکل ی خمیر شه 


از خمیر مقداری رو بردارید و روی ماهی قرار بدید و ماهی ها رو داخل فر به مدت ١٢ تا ١٥ دقیقه و با حرارت ٢٠٠ درجه قرار بدید 
و در آخر به مدت ١ تا ٢ دقیقه با حرارت ٢٥٠ ، و فقط با حرارت پایین 
در آخر هم میتونید در کنار این ماهی لذیذ مارچوبه پخته یا سیبزمینی پخته همراه با سس هلندی میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 







Samstag, 8. Juni 2013

قارچ پلو


دنیا قارچ پلو خیلی وسیعه ، و هر کی از خودش رسپتی داره که میتونه این غذا رو به بهترین نحو خوشمزه و لذیذ ش کنه 
مدتی پیش قارچهای خیلی خوبی تو بازار دیدم که با توجه به اینکه نمیدونستم واسه چه کاری میخرم ، اونها رو خریدم :))
این قارچها خیلی بزرگ و سفت و گوشتی بودند ، شاید واسه همین هم منو هیپنوتیزم کردند 
و این هم روشی که من تهیه کردم 

مواد لازم :
قارچ ١٠٠ تا ٢٠٠ گرم 
پیاز بزرگ ١ عدد 
لیمو ترش ١/٤ 
سیر ٣ حبه 
برنج آبکش برای ٣ نفر 
زنجبیل تازه ١ تیکه کوچیک . میتونید از پودرش هم استفاده  کنید . زیره هم مناسب این پلو میتونه باشه 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 
رب گوجه ٢ قاشق 

طرز تهیه :
برنج رو که مثل همه برنجهای دیگه آبکش میکنیم و کنار میزاریم 
قارچها رو خرد میکنیم و مقداری بهشون آب لیمو میزنیم که رنگش ثابت بمونه 
پیاز رو خرد کرده و تفت میدیم و قارچها رو اضافه میکنیم ، همراه با قارچ ادویه و سیر له شده و زنجبیل رنده شده رو اضافه میکنیم 


من در همین مرحله رب گوجه رو هم اضافه کردم تا رنگش بهتر شه 
بعد از کمی تفت دادن مقدار کمی آب اضافه میکنیم و میزاریم که جا افتاده شه 
بعد لابلای برنج آبکش کرده اضافه میکنیم 
قابل توضیح هست که میتونید از گوشت یا سبزیجات دیگه مثل جعفری و گیشنیز و غیره هم استفاده کنید 
برنج رو دم کنید و از خوردنش لذت ببرید 
نوش جان ، گیلدا 

* پخت این خوراک با توجه به میل شخصی ، و علایق خانوادگی میباشد 









Dienstag, 4. Juni 2013

رولهای فیلو و پوره سیبزمینی




یکی از آشپزهای ٥ ستاره :)) معروف آلمانی Tim Mälzer هست 
ایشون یکی از اون چند آشپز مورد نظر من هستند که من از کارهاش خوشم میاد  ، یکی به خاطر اینکه خیلی کارهاش شبیه به جیمی آشپز انگلیسی هست 
و دیگه اینکه خیلی راحت و بدون دغدغه و حس سر آشپزی کارهاش رو انجام میده ، به قول خودمون خیلی خاکیه :)))
متاسفانه همش وقت نمیکنم که کارهاش رو ببینم ، ولی چند تا از کارهاش رو که دیدم یاداشت کردم تا واسه شما هم اجرا کنم 
که یکیش همین رولهای یوفکا و سیبزمینی هست 
به نظر من یک پیش غذا یا کنار غذای بسیار زیبا و همینجور خوشخوراکی اومد 
امیدوارم که امتحان کنید و نظر خودتون رو هم بگید 

مواد لازم :
سیبزمینی پوره شده ٢٠٠ تا ٣٠٠ گرم 
مقداری خمیر  فیلو یا یوفکا
زرده تخم مرغ ١ عدد 
پنیر پارمزان ٥٠ گرم 
نشاسته ذرت ٢ قاشق 
کره آب شده برای برگهای یوفکا 
مقادیر بالا رو میتونید به خواست خودتون کم یا زیاد کنید 

طرز تهیه :
پوره سیب زمینی رو بعد از خنک شدن با مواد دیگه به غیر از کره مخلوط میکنیم 
از برگهای فیلو ١ عدد را پهن کرده و روغن مالی میکنیم :) و ١ برگ دیگه از یوفکا رو روی برگ اولی قرار میدهم 
دوباره روی برگ دوم نیز روغن زده و از مواد مخلوط پوره روی خمیر گذاشته و خوب پهن میکنیم 


سپس خمیر رو محکم لوله کرده ، اگه فکر میکنید مشکل هست براتون ، از یک پارچه نازک یا کاغذ روغنی کمک بگیرید 
و با یک چاقوی تیز خمیر رول کرده خودتون رو ببرید 
خمیرها رو سرخ کنید و با سس مورد علاقتون میل کنید ، وولا ا ا ا ا به همین راحتی :)
نوش جان ، گیلدا 







Sonntag, 2. Juni 2013

پخت ماهی کیلکا به روش ترکیه



مدتی پیش مهناز جون یک سری عکس از ترکیه گذاشته بود که ١ صحنه اون مال ماهی های مرتب سرخ شده کیلکا یا ساردین بود 
خیلی از روش پختش خوشم اومد ، از اونجای که عاشق ماهی هستم ، دوست داشتم که بدونم به چه روشی تهیه شده 
تا اینکه یکی ازدوستان از گروه غذاهای من و تو ( فیسبوک )این ماهی ها رو درست کرده بود و من هم مثل یک بچه ذوق زده ازش طرز تهیه رو پرسیدم 
متاسفانه نام این خانوم رو یادم نمیاد .، اما به محض اینکه متوجه شدم اینجا یاداشت میکنم  ( پرسیدم : خانوم Mestan ))))))
و اما مراحل کار که بیشتر به نوع چیدنش ربط داره 

واسه اینکار مسلمه که به ماهی کیلکا احتیاج دارید که خوب تمیزش کرده باشید ، یعنی شکمش رو خالی کنید و اگه خواستید سرش رو هم جدا کنید 
جداگانه مقداری ارد ذرت ، نمک ، فلفل ، پودر تندوری رو با هم مخلوط کنید 
* من پودر تندوری رو انتخاب کردم  چون  همونجور که گفتم از عطر و بو و رنگش خوشم میاد ، شما متونید هر چیز دیگه رو جایگزین کنید 


ماهیها رو بزارید تا آبش خوب گرفته شه و داخل این مخلوط بمالید و داخل تابه مناسبی به صورتی که من چیدم بچینید 
در آخر کار روی اونها روغن بریزید 
و یک درب ماهی تابه که کوچکتر از ماهی تابه مورد نظرتون باشه ، داخلش قرار بدید . دقیقا مثل عکس 
که زمان پخت به هم بهتر بچسبه و حالتش ثابت بمونه 


و بد با حرارت متوسط بزارید تا سرخ شه ، هر از گاهی نگاه کنید تا اگه به روغن احتیاج داشت ، اضافه کنید 
متاسفانه ماهی کیلکا یا ساردین موقع پخت کل فضای خونه رو بیشتر از هر ماهی دیگه آغشته به بوی ماهی میکنه 
این بود که من اینکار رو روی  تراس خونه انجام دادم ( یکی نیست بگه ، مگه مجبور بودی ؟؟ ) 
معمولا اگه یک طرف سرخ بشه کافیه ، ولی من با دقت اونو برگردوندم و طرف دیگه رو هم سرخ کردم 
این قسمت رو به میل و مهارت خودتون میزارم :)))
نوش جان ، گیلدا