Dienstag, 30. April 2013

فستیوال ماهی در برمرهافن


از اونجای که تو ی شهر بندری زندگی میکنم ، موارد قابل توجه اون کشتی ها و بازار ماهی میتونه باشه 
هر ٥ سال از تمام مناطق دنیا تو این شهر کشتی های مدرن و بادبانی و جالب توجه به مدت ١ هفته جمع میشند و تو این شهردر طول اون ١ هفته امکان رفت  آمد به خاطر شلوغی  تقریبا غیر ممکن میشه :)) 
خوبه بدونید که برمرهافن یکی از شهرهای مهم تجاری بندری بعد از هامبورگ هست ، و کل سفارشات کشتی تو این شهر انجام میشه 
معمولا شیوخ عرب هم اینجا سفارشات خودشون رو میدند :)) و همینطور تمام کشتیها و قایقهای شناور روی آب باید تو این شهر اجازه عبور و مرور دریافت کنند :))
ولی به غیر از این ماهی یکی دیگه از موارد جلب توریست اینجا میتونه باشه 
که هر ساله فستیوال ماهی کنار آب برگزار میشه که به اون Fischfest میگند 
هفته قبل روز شنبه و یکشنبه شهر بندری ما به پیشواز مهمانان خودش رفت ، و جای شما خالی ما هم مشارکت داشتیم :)
تو این جشن میتونید انواع و اقسام ماهی رو چه به صورت پخته و چه تازه ببینید 
در این روز به همراه یکی از دوستان خوبم روی کشتی کوچیکشون به طرف این جشن حرکت کردیم که تونستم کمی از ماهی های خوشمزه اون هم براتون عکس تهیه کنم 


همراه با کشتی نزدیک به این بازار هستیم 


 ماهی لاکس یا آزاد که داخل ورقه های چوبی به صورت گریل فروخته میشد 
من نخوردم :)) ولی دوستم گفت خیلی لذیذ بود 


 یک بشقاب  نمونه برای فروش 
( Rotbarschfilet )  فیله ماهی روتبارش همراه با سبزیجات 


 یک نوع ماهی کوچک که به صورت مخصوصی تمام استخوانهای ریز و درشت اون جدا  میشه
  و قابل استفاده بود
  این ماهی واسه آلمانیها خیلی لذیذ ه 
( ماهی  Heringe )

 ماهی به صورت سالاد یا مارینت شده در بسته بندی های مختلف 

فریکدل ماهی یا همون کتلت ماهی که من عاشقشم
جاتون خالی با سوس سیر میل شد :))

 بسته بندی های کوچک سوپ که با طعم انواع خرچنگ یا میگو و ماهی و غیره همراه هست 
هر کدوم از این بسته واسه ٢ تا ظرف سوپ کافیه 


 Teufelsfisch که یکی از گرونترین ماهی ها  هست
این ماهی شکل بسیار عجیبی مثل شیطان هم داره :)) Teufel به معنی شیطان
ولی گوشت این ماهی بسیار بسیار لذیذ ه 

 ماهی های دودی که با طعمها و مزه های مختلفی داخل بسته بندی به فروش میرسه 
به نظر من همراه با سبزی پلو بسیار دلچسبه 


یک ماکت که طریقه دود دادن ماهی ها رو نشان میده 
اون زیر هم تیکه های چوبی هست که ماهی لاکس رو توش پیچیده بودند 

امیدوارم که جالب توجهتون بوده باشه 
گیلدا 




زرشک پلو


تو این مدت که وقت داشتم ، کمی به وبلاگم رسیدم و دیدم که هنوز زرشک  پلو رو تو لیستم ندارم !!!!
اون دسته ازپولها  که بی نهایت دوست دارم ، البته فکر کنم کمتر کسی باشه که بگه دوست ندارم 
بجز  همسر من که به دلیل وجود زرشک اصلا دوست نداره :)) در واقع اولین شمالی که دیدم ترشی نمیخوره ، البته میخوره ولی نه ترشی زرشک رو 
و معتقد  هست که تو اون مزه لذیذ ، وقتی ترشی زرشک میره زیر دندون ، همه چیز رو خراب میکنه :)) خوب به هر حال این هم نظر شخصی هست 
اما من با این چیزها صحنه رو خالی نمیکنم :))) و همیشه کنار این خوراک واسه خودم مقداری زرشک و مخالفتش تهیه میکنم 

در مورد دستور این خوراک خوشمزه باید بگم که فکر نکنم چیز قابل گفتنی وجود داشته باشه 
چون همه میدونند که این خوراک به چه صورتی تهیه میشه 
اینجا هم شما زرشک پلو رو با گوشت مرغی که اول تو سس کوجه فرنگی پختم و بعد سرخ کردم رو میبینید
اگه خیلی حساس به بوی مرغ هستین , داخل آبش به صورت درشت ادویه هایی مثل برگ بو , حل و دارچین و سیر اضافه کنید 
معمولا به جای شکر هم به زرشک چند قاشق عسل اضافه میکنم ، همراه با مقداری خلال بادام و پسته ، اگر هم در دسترس باشه مقداری پوست پرتقال
چند قاشق زعفران آب کرده و دیگه تماممممممم 
بقیه موارد هم که دیگه خودتون بهتر میدونید 
نوش جان ، گیلدا 




Montag, 29. April 2013

سبز کردن برگ سیر در آپارتمان


مدتی هست که همه جا صحبت ازسبزکردن سبزیجات با آب هست 
مدت پیش قبل از اینکه این صحبتها داغ شه :))) مهناز جون این روش رو گذاشته بود 
که من هم بعد از مدتها بالاخره سیر خریدم تا این برگهای نازنین رو سبز کنم 
همونجور که میدونید سیر و برگ سیر تو شمال مصرف خیلی خیلی زیادی داره و پای ثابت خیلی از خوراکها هست 
فقط چیزی رو که من اضافه میکنم اینه که : ابی که درون ظرف ریختید هر مدت عوض شه و تازه باشه بهتره  
و دیگه اینکه : هر چیزی که مثل سیر یا پیاز ریشه داشته باشه ، میتونه به این روش به عمل بیاد 
همینجا ازش تشکر میکنم و  بهتر میبینم که از دستورات خودش استفاده کنید 
گیلدا 










Samstag, 27. April 2013

قرمه سبزی ورژن شمالی



و این هم قرمه سبزی شمالی :))
مدتی هست که میدیدم تمام دوستان این قرمه سبزی رو تهیه میکنند ، این بود که ما هم به یاد ایام کودکی این خروشت فراموش کرده رو دوباره تهیه کردیم 
به نظر من این ورژن شمالی میتونه به خودی خود ی چیزی جدای از قرمه سبزی باشه :)) یعنی یک خورشت جدید 
در مورد تهیه اون هم باید بگم مواد سبزش مثل قرمه سبزی معمولی هست و فقط چند چیز اضافه میشه 


- گوشت و پیاز، سر جای خودش هست  
- من قرمه سبزی رو با لوبیا چشم بلبلی دوست دارم ، ولی این مدل بهتره با لوبیا قرمز یا چیتی باشه 
- قرمه سبزی ورژن شمالی با گوجه و بادمجان سرخ کرده تهیه میشه ، که در آخر کار اضافه میشه 
- سیر یکی از موارد مهم این خورشت هست 
- مقداری رب گوجه رنگ زیبایی به این خورشت میده 
- بجای استفاده از لیمو امانی بهتره از آب غوره یا آب لیمو استفاده شه 

این کل مطالبی بود که موجب میشد قرمه سبزی شمالی به وجود بیاد :)) 
پیشنهاد میکنم که حتما امتحان کنید 
نوش جان ، گیلدا  







Mittwoch, 24. April 2013

سوپ والک - Bärlauchsuppe



چند مدت پیش الهام جون ، برامون والک پلو رو گذاشته بود 
آلمانی ها به والک میگند Bärlauch که تو فصل بهار به وفور مثل مارچوبه پیدا میشه 
و میبینی که دیوانه وار مشغول خیرید این ٢ از مغازه ها هستند ، حالا اینکه چرا من تا به حال سعی در خرید و امتحان این سبزی نکردم  ، نمیدونم ....  قدیمها اسم والک رو زیاد  میشنیدم ولی یادم نیست که خورده باشم ، حتی شکلش رو هم نمیدونستم چجوریه 
این بود که والک پولوی الهام جون ، در من این جرقه رو روشن کرد که برم دنبال این سبزی :)))
البته باید بگم که تو آلمان بیشتر از این سبزی واسه سوپ یا کیش استفاده میشه ، گاهی هم داخل سالاد میریزند 
من واسه اولین بار سوپش رو تهیه کردم، و باید بگم که این امر موجب شد که از این به بعد این سبزی رو به صورت فریزری داشته باشم تا سوپش رو تهیه کنم ... چون بسیار بسیار لذیذ و خوشخوراک شده بود ، الهام جون مرسی واسه این جرقه :)))
بهتون پیشنهاد میکنم تا فصلش هست ، امتحان کنید 




مواد لازم :
والک ١٠٠ تا ١٥٠ گرم 
خامه ١ استکان 
سیبزمینی ١ عدد 
زنجبیل تازه رنده شده ١ قاشق 
پیاز ١ عدد 
هویج ١ عدد در صورت تمایل 
نان تست در روغن سرخ شده به میزان لازم 
پودر یا قرص سوپ ، به میزان لازم 
در صورت تمایل ، مقدار٢ قاشق جوی پرک شده 
فلفل ، نمک در صورت احتیاج 

طرز تهیه :
ابتدا والک  رو شسته و به اندازه بند انگشت خرد میکنیم ، والک هم مثل اسفناج نباید زیاد خرد شه 
پیازها رو خرد کرده و تفت میدیم ، بهتره این کار رو با کره یا روغن خانگی انجام بدید 
والک رو اضافه کرده و مقداری همراه با پیازها تفت داده 
زنجبیل و سیب زمینی رنده شده رو هم اضافه کنید .


مقدار کمی آب همراه با جوی پرک شده و پودر یا قرص مرغ  رو اضافه کنید 
در اینجا میتونید سوپ رو امتحان کنید اگه احتیاج به نمک داشت اضافه کنید 
میتونید خامه رو هم بد از چند جوش اضافه کنید و بزارید با حرارت کم سوپ شما جا بیوفته 


من برای اینکه حالت هویجها خراب نشه آخر کار میریزم 
این سوپ خیلی سریع آماده میشه ، و بر خلاف انتظار والکها بر اثر جوشیدن له نمیشند 
هنگام سرو سوپ میتونید نانهای سرخ شده رو روی سوپ بریزید 
نوش جان ، گیلدا 










چغاله بادام


رفتیم مغازه ترکها واسه خرید کوجه سبز ، جاش بعد از ٤ سال چغاله بادام گیرمون اومد ، با زوگ فراون خریدم ، کیلویی ٨ یورو بود
اما چشمتون روز بد نبینه جز چند تا کوچیکش بقیه آنقدر سفت بود که انگار داشتیم چوب میل میکردیم :)))))
البته از اونجای که یاد گرفتم تا جای که ممکنه چیزی رو دور نریزم ، این بود که عملیات بعدی رو روش انجام دادم
گیلدا 




Dienstag, 23. April 2013

نان بیگل - Bagel



این یکی از معروفترین نانهای اروپا ست که اصلیت آمریکایی و فکر کنم کانادایی داره :)
نان بیگل Bagel یا نان حلقه ای با سوراخ دوناتی و مزه منحصرش یکی از پر طرفدار ترین نانهای آلمان هست و میشه در طعم های مختلف خریداری کنید 
ویژگی و شکل  این نان به صدها سال پیش بر میگرده که یکی از مزایای اون میتونه ،  رد کردن ریسمانی از وسط حلقه های  نانهای بیگل برای  حمل و نقل راحتتر بوده باشه 
این نان پخت خواصی هم داره به این صورت که اول باید در آب پخته شه و معمولا با کنجد و دانه های خوراکی دیگه هنگام پخت پوشیده میشه 
این نان ، در کشورهای امریکا ، کانادا ، بریتانیا و به ویژه در شهرهایی با جمیت یهودی  ، از مصرف بالای برخوردار هست 
بر خلاف تصور من بافت  بسیار لطیفی داشت و همینجور بسیار لذیذ بود و حتی مدت ماندگاری خوبی هم داره 

مواد لازم :
آرد  سفید گندم  ٣٠٠ گرم 
آرد  شماره ١١٥٠ یا ارد سبوس دار ٣٠٠ گرم 
 خمیر مایه ١ بسته معادل  ٧ گرم 
آب ٣٥٠ میل 
عسل ٢ قاشق غذا خوری 
روغن مایع ٣ قاشق غذا خوری 
نمک ١٣ گرم 
سفیده تخم مرغ و مقداری کنجد و یا دانه های دلخواه برای روی نان 

طرز تهیه :
آبی که در دمای محیط هست رو با عسل و خمیر ترش مخلوط میکنیم ، ١٠ دقیقه استراحت بدید 
مواد خشک رو با هم مخلوط کنید و مایه خمیر ترش آماده رو همراه با روغن به مخلوط ارد اضافه کنید ، مواد رو خوب با دست یا دستگاه مخلوط کنید و ورز بدید 
به خمیر به مدت ١ ساعت در جای گرم  استراحت بدید تا حجمی ٢ برابر پیدا کنه 



خمیرها رو به صورت چانه کوچک در آورده و با  کمک انتهای یک قاشق چوبی وسط خمیر رو سوراخ کنید و به همانصورت خمیر رو کمی دور چوب بچرخونید تا کمی سوراخ نان بزرگتر شه ، و دوباره به همان صورت ١٥ دقیقه استراحت بدید 


درون ظرفی آب رو جوش بیارید و نانها رو به مدت ٣٠ ثانیه درون آب جوش قرار بدید ، بهتره که آب تا روی نانها رو بپوشانه 
بعد از ٣٠ ثانیه نانها رو روی صفحه مشبکی قرار بدید تا آب اضافه اون گرفته شه 
سفیده تخم مرغ را زده و با برس روی نانها بمالید ، و سپس روی آنها را با کنجد یا هر دانه دلخواه دیگه بپوشانید 



نانها رو به مدت ١٥ تا ٢٥ دقیقه با حرارت ٢٠٠ درجه درون فری که از قبل گرم کردید قرار بدید 
معمولا این نانها با انواع پنیر و گوجه سرو میشه که بسیار لذیذ هم هست 
نوش جان ، گیلدا 










Sonntag, 21. April 2013

دنیای غیر از آشپزی ، عروسکهای آنتیک من


این پسر و دختر نازنین من هستند که هر چند جدا خریدم ولی خیلی شبیه هم در اومدند :))
این دختر خانوم یکی از قدیمی ترین  عروسکهای من هست که چیزی حدود ٥٠ سال قدمت داره و صورت اون از چینی هست 


*******

یکی از علایق من به جز آشپزی جمع آوری و کلکسیون عروسکهام  هست 
شاید خیلیها به این کار من بخندند ولی من واسه خودم با تک تک آنها خاطره دارم 
یکی از دوستانم ، میگفت این بر میگرده به خواسته های کودکی که شاید به اونها نرسیدی 
البته شاید از بابت بحث روانشناسی اینجور باشه ، ولی همیشه تو هر گفته ای ١ استثنا یا ١ تبصره میتونید پیدا کنید :)) که اون هم همینه  که من با اینکه در دوران کودکی هم عروسکهای زیادی داشتم ولی هنوز به جمع آوری  اونها علاقمند هستم 
اما مطلب دیگه اینه که این عروسکها بیشترشون قدیمی یا به عبارتی آنتیک هستند  

تو آلمان روزهای شنبه و یکشنبه که روز استراحت هست مکانهای رو میتونید ببینید که مردم از هر قشری ، وسایل خودشون رو میارند واسه فروش ، این وسایل  میتونه کاملا نو یا مستعمل باشه 
نام این مکانها Flohmarkt هست که Floh به معنی کک ( حشره )  و Markt به معنی بازار و محل خرید ترجمه میشه :))
شاید به این منظور این مکانها  رو محل  خرید کک مینامند ، چون توشون از شیر مرغ تا جون آدمی میتونی پیدا کنی :)))) 
خیلی از چیزهای دست نیافتنی و گرون رو با قیمت کمتر میشه تو این بازار پیدا کرد ، البته باید بگم که اونهای هم که میدونند جنسشون چقدر ارزش داره ، هیچوقت ارزون نمیدند 
به نظر من این مکانها  خیلی جای جالب و مناسبی واسه تهیه خیلی از چیزهای هست که شما به نحوی دنبالش هستید یا به صورتی نیمی از اون رو خراب کردید و حالا دنبال نیم خراب شده اون هستید 
من بعضی از چیزهای آنتیک و دست نیافتنی رو از این بازار تهیه میکنم ، از جمله بعضی از عروسکهام  رو و یا کتابهای مربوط به دوران  شاه که به زبان آلمانی نوشته شده ، سکه های قدیمی ایران ، ظرفهای مسی قدیمی که بعضی از اونها هم مال ایران هست و ........ 

به هر حال  این عروسکهای من هم نیمی از این بازار هستند و به خاطر قولی  که به  رز نازنین داده بودم ازشون عکس گرفتم 
امیدوارم که شما هم خوشتون بیاد 


این ٢ هم یکی از قدیمیترین عروسکهای اینجا هستند که با هم یک زمان از یک خانوم کر و لال خریدم 
 البته مثل اون بالایی به ٥٠ سال نمیرسه :))



این دختر خانوم زیبا با اون کیف و کلاه خوشکلش جز عروسکهای هست که فقط به تعداد انگشت دست تولید میشه و معمولا دارای شناسنامه هست 
میتونید شناسنامه اونو دست چپش  ببینید که آویزونه ، و نامش هم لوسی هست :)



اینهم سرویس قهوه خوری یا چای خوری زمان کودکیم هست ، فکر کنم ٥ یا ٦ سالم بود که خریده بودم 
چقدر که باهاش بازی کردم و لذت بردم ، الان هم از دیدنش لذت میبرم 



و این نازنین هم یکی از اون های هست که خیلی دوسش  دارم ، اینو ١ سال قبل از انقلاب وقتی پدرم به همین کشوری که الان هستم  سفر کرده بود برام آورد ، این عروسک خیلی کوچیکه فکر کنم ١٠ سانت یا کمتر از اون باشه و داخل ١ پوشش تلقی بود که متاسفانه پوششش چند سال پیش پاره شد و من مجبور شدم همینجوری بزارمش 



تو این میون چند تا عروسک هم هدیه گرفتم :)) دست راستی رو پسرم واسم خرید ، وقتی که با هم ٥ سال قبل به ایران اومده بودیم 
و دست چپی هم که ١ فرشته با بال هست یکی از دوستانم از اسپانیا برام آورده بود 



این ٢ تا دختر زیبا هم یکی دیگه از عروسکهای قدیمی من هستند که هر دوی اونها صورتهای چینی دارند 
البته منظور از قدیمی زمان ساختشون هست نه تو خریدش  :))



و این هم ١ عروسک باربی مدرن کنار عتیقه های من 
این عروسک رو دختر یکی از دوستانم که از کلکسیون های من هیجان زده بود ، بهم هدیه داد 
البته خود این دختر خانوم الان سال اول دانشگاه هست


و این چند عروسک قدیمی و کاملا آنتیک که در یکی از مغازه های عتیقه فروشی شهر درسدن آلمان عکس گرفتم 
این عروسکها قدمتی حدود ١٠٠ تا ١٢٠ سال دارند که قیمتشون  هم چیزی حدود ٥٠٠ یرو به بالا بود 


البته چند تا دیگه بود که گفتم زیاد میشه :)))  امیدوارم که خوشتون  اومده باشه 
گیلدا 








Freitag, 19. April 2013

Buttercrem - باترکریم



تا به حال چند تا کیک تهیه کردم که لابلای کیک یا پوشش رویه اون از باترکریم  Buttercrem بوده 
* در مورد این کرم باید بگم که جایگزین خوبی به جای خامه میتونه باشه و در دمای  خارج از یخچال و یا محیطهای کمی گرم ، بخوبی خودش رو حفظ میکنه
جوری که میتونید چندین ساعت بعد از اتمام کار بیرون از یخچال نگهداری کنید 
* اگر کیکتون رو بیرون از یخچال نگهداری میکنید  ، بهتره که لابلای کیکهاتون از مارمالاد یا خود باتر کریم استفاده شه  ، البته زمانی هم میتونید از خامه استفاده کنید که کیکتون  داخل یخچال قرار بگیره 
من این کرم رو مناسب برای کیک تولد پسرم دونستم و لابلا و همینجور کاور کیک رو از این کرم استفاده کردم 
در مورد تهیه این کرم باید بگم که به ٢ صورت میتونید اونو تهیه کنید ، که به نظر من هر دو مثل هم در میاد فقط یکیش راحتتر از اون یکی هست :))
البته به دوستانی که خیلی خیلی به بوی تخم مرغ  حساس هستند روش دوم رو پیشنهاد میکنم ، هر چند که به نظر من روش اول هم بوی خاصی از تخم مرغ نداشت 
* از خصوصیات دیگه باتر کریم اینه که خیلی راحت میتوید روی کیک صافش  کنید ، یعنی مشکلی که با صاف کردن خامه دارید با این کرم نخواهید داشت 
* این کرم رو میتونید ١ روز جلوتر تهیه کنید و با خیال راحت روز بعد استفاده کنید ، البته قبل از استفاده باید ١ ساعت قبل بیرون از یخچال گذاشته شه 
* برای صاف کردن این کرم روی کیک ، میتونید ١ ظرف رو که بهتره مثل لیوان باشه از آب جوش پر کنید و کاردک مخصوص خامه  رو ، داخلش چند ثانیه میزارید تا گرم شه و بعد بیرون میارید با ١ پارچه تمیز پاک میکنید و روی کرم میکشید تا صاف شه،
گرمای اون موجب صاف شدن باتر کریم روی کیک شما خواهد شد  
* این کرم رو میتونید داخل یخچال یا فریزر به مدت طولانی نگهداری کنید ، فقط دقت کنید که داخل ظرف درب داری قرار بدید که بتونید دربشو محکم ببندید ، چون کره سریع بوی غذاهای دیگه رو میگیره 

                                                                     *************  
روش اول و مواد لازم :
تخم مرغ ١ عدد 
کره ٢٥ گرم + ٢٠٠ گرم 
شکر ٣٠  گرم 
وانیل شکری ١ قاشق غذا خوری 
شیر ٢ لیوان 
نشاسته ذرت ٢ قاشق غذاخوری 

طرز تهیه :
مواد یخچالی رو بیرون از یخچال گذاشته تا به دمای محیط برسه 
١ لیوان شیر رو با ٢٥ گرم کره و شکر مخلوط کنید و روی حرارت بزارید تا کره و شکر آب شه 
١ لیوان شیر باقی مانده رو با تخم مرغ و نشاسته و وانیل  مخلوط  کرده 


و به مواد اولی که در حال جوش هست اضافه کنید و مرتب هم بزنید ، بگذارید کمی بجوشه و بپزه 


 روی پودینگ رو با سلفون بپوشونید  و  در هر ٢ روش میزارید تا کاملا سرد شه 
٢٠٠ گرم کره رو خوب با هم زن میزنیم تا سفید شده و حجمش ٢ برابر شه 
از مواد پودینگ قاشق قاشق به کره اضافه کنید و به همون صورت با همزن بزنید تا پودینگ تمام شه 


روش دوم و مواد لازم :
شیر ٥٠٠ میل 
شکر ٣ قاشق غذاخوری + ٥٠ گرم 
١ پاکت از ١ بسته پودینک ( هر بسته ٤ تا ٥ پاکت درونش هست که هر کدوم ٤٠ تا ٤٥ گرم وزن دارند )
کره ٢٥٠ گرم 

طرز تهیه :
شیر رو با ٥٠ گرم شکر مخلوط میکنیم و چند قاشق از شیر رو داخل ظرف دیگه با پودینگ مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم 
شیر رو روی حرارت گذاشته و قبل از جوش آمدن شیر مخلوط پودر پودینگ را اضافه کرده و خوب هم میزنیم و میگذریم کمی بپزه


پودینگ تهیه کرده رو بزارید تا خوب سرد شه 
از اینجا به بعد مثل دستور اول عمل کنید ، یعنی ٢٥٠ گرم کره رو با ٣ قاشق شکر خوب بزنید و پودینگ سرد شده را قاشق قاشق اضافه کنید 

موفق باشید ، گیلدا 







Mittwoch, 17. April 2013

مشخصات ماهی تازه




چند روز پیش همسرم برام این ماهی رو سوپرایز کرد :))))
آخه میدونه که من عاشق ماهی هستم ، این بود که ی ماهی لاکس ( آزاد )خوشکل و مشکل و خیلی بزرگ برام آورد 
من هم  حسابی دستپاچه بودم تا زودتر تمیزش کنم و بخوریم ، ولی گفتم بهتره که قبل از تمیز کردنش ، نکاتی رو  در مورد ماهی تازه براتون بنویسم ، البته الان دیگه بیشتر دوستان به این مسئله آگاهی دارند ، ولی چند بار هم دوستان دیگه مشکل با خرید ماهی تازه داشتند 

ماهی تازه باید :
* گوشت ماهی تازه سفید رنگ هست ، البته بجز ماهی های که گوشت قرمز دارند که  رنگ آنها نیز روشن میباشد 
* ماهی تازه وقتی در مرکز کف دست قرار میگیره حالت خمیده نداره و کاملا صاف و تنها کمی منحنی هست 
* پولکهای  ماهی تازه کاملا شفاف بوده  و به راحتی از پوست جدا نمیشه 
* چشم ماهی تازه شفاف و  روشن و برامده میباشد 
* یکی از بارزترین مشخصات برای ماهی تازه بوی ان است که نباید ، بوی گندیده به مشام برسد ، بلکه بوی دریا و جلبک میدهد 



* با  فشار انگشت به ماهی تازه  ، جای انگشت شما بعد از برداشتن  باقی نخواهد ماند 
* آب ششهای ماهی تازه به رنگ قرمز روشن بوده ، در ماهی های مانده میتوانید  به راحتی با انگشت آب ششها را جدا کنید 
* ماهی تازه در آب فرو میرود 


* داخل شکم ماهی تازه بدون بو بوده و گوشت  ان صاف و یکدست است 
* سرپوشهای ، آبشش به صورت خوابیده و چسبیده به ماهی میباشد

امیدوارم که همه چیز رو گفته باشم ،  اگه فکر میکنید موردی هست که من ازش خبر ندارم و باید اضافه شه لطفا به من بگید 
حال دیگه با خیال راحت برم بخورمش :))))
گیلدا 







Montag, 15. April 2013

عرایس , Arayes - عربی



این یک غذای عربی هست با نام عرایس Arayes که من برای اولین بار خوردم  باهاش آشنا شدم 
بسیار لذیذ بود ، و طعمی شبیه به دونر ترکی داشت 
وقتی تو نت جستجو کنید خیلی دستور از این غذا رو میتونید پیدا کنید 
ولی از اونجای که اولین بار اینو پیش یک دوست عرب خوردم تصمیم گرفتم از دستور همون دوستم هم استفاده کنم 
خیلیها این غذا رو با نان پیتا تهیه میکنند ، ولی به نظر من بهتره که با نان ضخیمتری تهیه شه ، چرا که نان پیتا خیلی نازک هست و وقتی تو فر قرار میگیره زود خشک میشه و مواد وسط اون هنوز خام  میمونه ، و اگر مدت بیشتری بزارید ، حتما  میسوزه 
خوب حالا میریم سر اصل مطلب 

مواد لازم :
گوشت  چرخ کرده ٢٠٠ تا ٣٠٠ گرم 
گوجه فرنگی ٢ عدد 
پیاز ١ عدد 
سیر ١ حبه 
سبزی جعفری یا گشنیز خرد شده ٤ تا ٥ قاشق 
نمک ، فلفل ( من از ادویه تندوری هم استفاده کردم )
نان پیتا یا بربری به میزان لازم ، در این دستور من از نان بربری استفاده کردم 
چند قاشق روغن زیتون مخلوط با آب 

طرز تهیه :
ابتدا همه مواد رو ریز خرد کنید یا داخل دستگاه میکس چرخ کنید ، باید حالت چسبندگی پیدا کنه 
نانها رو از وسط برش بدید و کمی از اضافات اونو بگیرید و مقداری از روغن زیتون و آب رو که با هم مخلوط کردید داخل  نان بمالید 
از مواد گوشتی مقداری برداشته و روی نان پهن کنید ، دقت کنید که مواد ضخیم نباشه و به خوبی همه جای نان از مواد گوشتی پوشیده باشه ، و تکه دیگه نان رو با کمی فشار به مواد گوشتی  بچسبانید .
روی نان رو دوباره مخلوط روغن زیتون رو بمالید ، و اینکار رو با سخاوت انجام بدید :)



معمولا عرایس رو به صورت کبابی تهیه میکنند ، یعنی بعد از پایان کار، داخل فویل پیچیده و به صورت گریل  میزارند تا بپزه ، و شاید هم یکی از دلایلی که از نان پیتا استفاده میشه ، اینه که رو حرارت زغال پخته  میشه 
اما اگه مثل من به ذغال  و آتیش دسترسی نداشتید تو فر این کار رو انجام بدید 
عرایس رو معمولا داخل وسیله ای مثل کباب پز طوری قرار میدند تا هنگام پخت کاملا به هم بچسبه 
که متاسفانه من نداشتم و به همون صورت داخل فر گذاشتم :)
چیزی حدود ٢٠ تا ٣٠ دقیقه وقت میخواهد که آماده شه ، و با حرارتی ١٧٠ درجه 
پیشنهاد میکنم که این غذای لذیذ رو امتحان کنید ، در کنارش میتونید ماست خیار یا همون ساساکی Zaziki یونانی رو هم میل کنید 
نوش جان ، گیلدا










Donnerstag, 11. April 2013

شکلات نارگیلی مغزدار - Kokospralinen





مدتی پیش براتون شکلاتهای مغزدار رو گذاشته بودم 
از اونجای که خیلی مورد توجه خودمون قرار گرفت :)) تصمیم گرفتم مدلهای دیگه این شکلاتها رو تهیه کنم 
که به این دستور رسیدم 
من اصولا از شکلات سفید یا شکلات شیری خوشم نمیاد و عاشق شکلاتهای تلخ هستم 
اما این دستور خیلی خوشمزه شده بود ، شاید به خاطر اینکه باز هم داخلش فندوق بود و با پودر نارگیل تهیه میشد 
به هر حال دستورش رو براتون میزارم تا خودتون قضاوت کنید :)
من مقادیر زیر رو نصف کردم ، شما میتونید با مقادیر زیر ٤٠ تا ٤٥ عدد تهه کنید 

مواد لازم :
بیسکویت لیدی فینگر ١٠٠ گرم ، البته میتونید از بیسکویتهای رنگ روشن معمولی هم استفاده کنید 
٢ قاشق روم سفید ، برای عطر و طعم این شکلات که میتونید از وانیل استفاده کنید 
خامه ١٠٠ میل گرم 
شکلات سفید تخته ای ٣٠٠ گرم 
پودر نارگیل ، به میزان لازم 
فندوق تفت داده شده به میزان لازم 

طرز تهیه :
ابتدا بیسکویتها رو خرد کنید و آنها رو الک کنید که همه یک دست باشند 
شکلاتها رو خرد کرده و به صورت بن ماری آنها رو ذوب کنید 
روم یا وانیل را اضافه کنید و سپس خامه را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود 



سپس بیسکویت خرد شده را اضافه کنید و خمیر رو بد از هم زدن بزارید تا خنک شه 


حالا از خمیر گلوله های کوچکی  برداشته و گرد کنید و کمی گود کرده و داخل آنرا ١ عدد فدوق بزارید 
اگر با خمیر مشکل دارید و خیلی  نرم هست بهتره ١٥ دقیقه داخل یخچال بزارید 
گلوله های شکلاتی رو داخل پودر نارگیل بغلتانید و بزارید داخل کاغذهای ١ بار مصرف به سپس داخل یخچال 



بد از ١ تا ٢ ساعت شکلاتهای شما آماده مصرف هست و بسیار مناسب واسه اعیاد  و مهمانیها میتونه باشه 
نوش جان ، گیلدا